Motgångar, vad gör det med sådana go´a människor omkring en.

Ett steg fram & två tillbaka.. Så är det ofta när jag jobbar. Nästan klar, skall bara fixa till det där sista. Borde lära mig nå´n gång. Idag kostade det mig en hel del silver som efter flera dagars jobb var på god väg att bli en riktigt snygg ring. Så värmde jag aningen för mycket & så blev det då skit av alltihopa. Dyra läropengar när man jobbar i ädla metaller, men, men. Så är det. På det igen.

Är i alla fall glad. Har så härliga människor omkring mig. Som tex goda vännen vid stallet. Jag slänger ur mig att vi har lite trubbel med hur vi skall tämja sjöodjuret i Gylsboda berghåla, som vi tänkt att barnen skall få mata vid vårt evenemang den 4 aug. Mycket huvudbry har vi haft över hur vi skall få det till att dyka upp & plaska & bubbla för barnen för att sedan återvända ner på djupet. Men vad kul, säger han. Jag hjälper gärna till. Tack för sådana vänner!! Man blir så glad.

Deklarationsdags. Första sedan jag startade lilla firman. En annan underbar granne rycker in & säger att det fixar vi till imorgon, inga problem. Tack igen!

Telefonen ringer & konstnärinnan som är med & arrangerar bl a 4 aug evenemanget har nya strålande idéer till ett annat gemensamt projekt, där vi skall göra ett bidrag till en tävling tillsammans. Så kul, tack, tack!!

Så många härliga människor här finns!! Det var bara några exempel. Ni är så många!

Någon som giter med lite gissningslek såhär på kvällskvisten? Vad kan detta vara? Ni skall inte behöva fundera så fasligt länge. Bara att scrolla ner så ser ni hur jag tänkt.Faktiskt en tanke med att inte slösa med naturens resurser i onödan. Tänker allt mer på vad jag kan göra för att bidra åt rätt håll. En sak jag har lagt märke till att ofta när det dukas fram med en servett till varje kuvert ligger flera av servetterna kvar oanvända, men kastas ändå när det dukas av. Istället kan man ju sätta fram en hög med servetter på bordet så tar man bara när det behövs. Och om man sitter ute kan man ha en liten tyngd som håller kvar vid blåst. Här är tyngden i form av ett delvis polerat hjärta i Diabas.Sist ett evighetsfat att använda istället för trista engångsartiklar i papper när man är ute på marknader, tex på 1600-talsmarknaden ser det ju inte så tidstypiskt ut om man sitter med plastiga engångsartiklar. Då kan jag ha med detta & då gör det heller inget att poleringen är lite sådär.. Skall jag göra sådana för försäljning lägger jag naturligtvis bra mycket mer tid på poleringen. Men detta skall bara vara som eget bruksföremål.Ha en fortsatt skön helg!Svartbränning & mycket mera

Lång och händelserik dag. Först ett tidigt & trevlig besök i lilla verkstaden (efter stallrundan). Kul! Synd bara att jag inte hade lite mer tid, men vi hoppas båda på mer tid när vi bara fått undan allt såhär i starten..
Sen trevlig pratstund med spännande PR´s Våga Vara där det kommer att många intressanta aktiviteter framöver.  Följer det med stort intresse!
Därifrån vidare ner till Glimåkra där vi har svartbränt keramik på folkhögskolan. Skolan ligger intill kyrkan & jag träffade kyrkvaktmästaren (?) i Glimåkra som visade all granit,  Diabas & annan sten som plockats bort från kyrkogården & som skulle kunna användas till nya ändamål. Jag är ju som bekant en vän av återanvändning i alla former. Vi får rota lite mer i om & hur det skulle kunna funka. Tackar för tipset!

Så eldade vi då för svartbränningen. Det är föremål i obränd rödlera som man lägger i oljefat & sedan eldar man kring faten i ca tio timmar. På måndag kan vi öppna faten & då är förhoppningsvis föremålen brända, blanka & svarta. Det är verkligen kul att bränna på detta ursprungliga & primitiva sätt. På slutet grillades goda äpplen i foliepaket med socker, kanel, smör & havregryn. Smaskens.

Efter det har vi även hunnit med en sväng till Olofström & fira farfars 50 års dag som sydsvensk, vardagslyx med god tårta & champagne på torsdagskvällen! Verkligen trevlig höjdardag men nu är man trött som jag vet inte vad.
Här en bild när vi var igång & eldade för fullt för vår keramik:

Och här har elden börjat falna så man kan skymta oljefaten igen.

Därinne döljer sig våra alster, förhoppningsvis hela & svarta vid dethär laget. Nu får de sakta svalna under helgen.

Sressägg?! Nej, avkopplingsdiabas.

Hej hopp! Förmiddagen har varit intressant. Först den vanliga hundturen ner till hästarna, där man laddar på med massa positiv energi för dagen. Sedan besök hela förmiddagen av en reporter från Företagsmagazinet NR. Det resulterade i att man i numret 6/7 kommer att kunna läsa om Lindberg Diabas & Silver. Det kommer även att stå några rader om vårt konst- och hantverksevenemang den 4 augusti i Gylsboda. Vi vill ju inte att någon skall missa denna magiska upplevelsedag i vacker naturskön miljö. Jag kommer att återkomma till detta ofta, det får ni stå ut med. Vi vill ju att ni alla skall komma!! Skogscafé, sa jag det? Jo, det blir det också. Mums. Kokkafe & hembakat.

När jag & min syster var små fick vi varsett "Stressägg" av vår älskade mormor. De var runda, mjuka, blanka stenar som man skulle ha i händerna & som man skulle bli lugn av. Jag tyckte mycket om mitt stressägg, men jag förstod aldrig namnet. Man skulle ju inte bli stressad av det, det lät ju fel. Så nu har jag gjort en egen variant, en len blank Diabas att ha i händerna som skall göra en lugn. Inget stressägg. En avkopplingsDiabas. Kanske kan den tom hjälpa dem som kämpar med att sluta röka som saknar att ha något i händerna. Eller någon som är nervös inför en föreläsning. Eller bara när man helt enkelt vill öka sitt lugn & välbefinnande. Den är väldigt behaglig att ha i händerna. Delvis blankpolerad & delvis mattpolerad. Vacker är den också, eller hur?! Vilken bra presentidé! Fylld av omtanke.Nu måste jag bege mig till dagens träningspass hos sjukgymnasten. Ha det bra!

Örhängen

Fick ett samtal idag från en journalist från Stockholm som vill komma hit & göra ett reportage på onsdag. Shit, vad kul! Men oj vad jag måste dyka på att försöka få liiite ordning ute i lilla verkstaden tills dess. Har gjort ett par örhängen idag, hinner nog inte med så mycket mer om jag skall hinna organisera lite där ute också. Ikväll skall lilla systerdottern uppvaktas på 20 års dagen (hur nu det kan va´möjligt?? 20?!)
Djuren skall ju också ha sitt, så nu tycker hunden det är hög tid för promenad & det stämmer ju. Hög tid att gå & ge hästarna lunchhö. Ha en bra dag!!
Här är dagens örhängen, kulorna är av Diabas & de mindre pärlorna & krokarna är silver.

Keramik

Hinner inte till keramiken imorgon, så jag har varit där en sväng idag. Ljuslyktan belv ungefär som jag tänkt mig!! Tänk, en keramiksak som jag faktiskt är nöjd med, även efter glasering (brukar vara duktig på att misslyckas med det.) Såhär belv den:

Jag tycker den blev behaglig med vågformen som kommer igen i formen på hela ljuslyktan, i öppningarna i väggarna och i glasyrens ränder.

Och så har jag gjort dörrskylt till lilla verkstaden:


På den ena står det "Välkommen" och på den andra står det "Öppet. När du vill & jag kan" . Den långa båten i bakgrunden är en olivbåt, när man skall servera plockmat kan den vara trevlig att duka fram oliverna på. Längst bak en liten ljusstake för kronljus.

Nu skall jag bege mig ut i lilla verkstaden & ge mig ikast med ett hjärta i Diabas som skall poleras. Ha det bra!!

Inspirationsdag.

Inomhusarbeteväder. En beställning klar för leverans:

Ut i lilla verkstaden & ge mig i kast med nästa.
Och så skall jag plocka ihop det som skall med för visning/försäljning i morgon på Inspirationsdagen, Pistolskytteklubbens lokal (ligger vid soptippen i utkanten av Lönsboda, mot Nyteboda) i morgon lördag kl 10.00 till 14.00. Kom gärna dit & låt er inspireras. Alla kan!! Där kommer att finnas fikamöjlighet också för den som så önskar, enl arrangör Annica Hentze. Så önskar jag er en trevlig helg!!

Baby Igelkott är född

Hoppas er dag varit bättre än min.. Just när man har en tid att passa & skall stressa iväg på möte, då bestämmer sig bilen för att inte starta. Och inte gick det att övertala den heller. Så jag kom aldrig iväg till vårt första årsmöte med Osby närradio. Hm.
När det nu blev ändrade planer använde jag tiden till lilla igelkotten. Nyfödd babyigelkott med mamma:Sedan har jag pysslat lite med hemsidan. Så många möjligheter, val & effekter där finns att experimentera med! Om man bara kan med alla finesserna är möjligheterna oändliga. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle kunna göra det själv, men med rätt instruktör & program skall nog tom jag kunna knåpa ihop något.
Men utan hjälp hade jag aldrig fixat det & jag lär återkomma med nya frågor..
Är ni i farten & skall fixa hemsida som ni vill kunna sköta själva kan jag rekommendera det koncept som Peter beskriver här:
"Detta koncept som Pia valt innefattar :Fullständig license för programvara som innehåller bildgalleri-zoom bilder-kontakt formulär-webb shop för hur många artiklar helst, eget domännamn, webbhotell under 12 månader = kostnad 600kr- +moms
Vill ni ha kontakt med mig så finns jag på 076-1135563  Peter Martinsson  Bra hemsida åt alla.
"


Om ni rattar in Radio Kristianstad i morgon kl 09.00 kommer det att sändas direkt ett program om Osby Turism. Personal & medlemmar kommer att prata bl a om nya broschyren. Kanske får vi också möjlighet att prata något om egna planerade evenemang. Då kommer jag att slå ett slag för att ni skall leta er ut till Gylsboda den 4 aug. Då blir det konst och hantverk i och vid gamla transformatorstationen. Karin Thuresson, Mette Aarre & jag kommer att visa konst och hantverk i stämningsfull miljö. Det blir skogscafé med kokkaffe och goda kakor. Vi kommer att ordna något kul för barnen. 10 % av intäkterna skall gå till Naturskyddsföreningen för bevarande av artrikedom i skogen, dess växter & djur.

Den 31 aug är det till Santatorp ni skall bege er för en ny upplevelse med konst i stor hall. Vid detta evenemang kommer Karin Thuresson och jag att visa konst och hantverk. Här kommer 10% av intäkterna att gå till bevarandet av gamla svenska lantraser OCH våra svenska rovdjur. För ökad förståelse för tex vargen. Jag har redan ett smycke klart till detta evenemang, Ulv i fårakläder:


Hemsidesbyggnation & fusinghänge

Ett sömnigt kvällsinlägg efter en intensiv dag. Tackar min tålmodige instruktör i hemsideskapandets ädla konst för en mycket instruktiv dag. Mycket att ta in, men det faller väl på plats lite efter hand som man försöker mixtra med det.. Fast det lär bli mååånga frågor på vägen.

Igår var det utejobbarväder, då började jag på att knacka ut en unge till Diabasigelkotten. Skulle ju behöva ha den klar till lördagens inspirationsdag. Den är inte halvfärdig.. Idag bjöds det på snö, så det passade bra med hemsidesarbete.

I morgon skall jag försöka jobba med beställningar, sen är det årsmöte med Osby Närradio. Lär inte bli någon igelkottsunge imorgon heller.

Glasfusingstjärnan har smält ihop i ugnen, men den blev inte helt liksidig.. Fast det kan vi väl säga att den inte skulle vara, min vana trogen att ta in lite disharmoni i harmoniska skapelser.


Keramik

Ikväll har Max & hans bästa kompis varit med mig & gjort vars en sak i keramik. Härligt att se vilken kreativitet & skaparglädje de släpper loss när de får sätta fingrarna i leran. Många små figurer blev det som trycktes ihop & gjordes om, men en sak var gjorde de som skall brännas & glaseras. Raimo som jag så ofta refererar till var så bra på att plocka fram skaparglädjen hos barnen, vi hade keramikdagar när barnen fick göra små prylar som vi sedan raku brände. Sådana dagar som jag är säker på att Max alltid kommer att minnas. För er som inte hade glädjen att lära känna honom vill jag visa en bild på härliga Raimo Veranen:

Det är nu fyra månader sedan han hastigt gick bort, men han känns så levande när man hör hans godå råd i huvudet när man skapar. Titta på de glada små barnen han visar här, små keramikbäbisar som utstrålar sådan livsglädje. Nog lever fina Raimo kvar så länge de finns och påminner oss.
Som ni förstått har jag problem att få tiden att räcka till & snuddar ibland vid tanken att kanske man skulle inrikta sig mer på enbart Diabas & silver, men det är för mycket glädje i det keramiska skapandet för att jag skall kunna sluta med det. Och inspirationen kommer så lätt när man kan experimentera i olika material. Så jag fortsätter att flaxa än hit & än dit, testa nytt, experimentera. Så får det bli.
Dessa vänner är också en stor inspirationskälla.

Macko, Gibson, Flipper & Herkules, underbara hästarna. Mackogossen har stått modell te x till dessa:

I morgon kväll är det keramikande igen & då skall vi öppna en glasfusingugn där jag körde med lite småhängen & testade göra en stjärna. Blir spännande att se imorgon om den smält ihop som jag hoppas.
Ha det bra!!


Rökelsehållare

Dagen har gått åt till återbesök hos käkkirurgen & sådant mindre angenämt. Nästa operation planerades. 23 Maj. Jag skall då vara beredd på att svullna till oigenkänlighet i ansiktet, blev jag informerad om. Ok. 26 maj är vi bjudna på konfirmation. Den 2 juni också. Kan man komma i något burka-liknande?! Nä, det passar sig inte, nä. Hm. Bara att ta det som det är, ni får stå ut med att jag då kommer att se snäppet värre ut än vanligt helt enkelt ;) Bland goda vänner känns det som det kvittar, eller hur??
För ett tag sedan fick jag frågan från en god vän: "varför gör du inte rökelsehållare?" Ja, varför gör jag inte det?! Det är ju en lysande idé. Som jag inte blivit färdig till att prova. MEN nu stundar ju inspirationsdagen. Då vi skall visa saker vi gått & tänkt på men inte testat, inspirera varandra och oss själva. Sagt & gjort, här har vi de två första:

Kan bara säga stort tack för tipset. Det är ju kanon! Vackert, brandsäkert, stadigt.
Helt perfekt arbete att sticka mellan med när man gör silverarbete & silverdelarna skall ligga i betbadet & gotta sig en tid. Med det vill jag bara säga att jag håller på med silverbeställningarna samtidigt, lite som ett försvarstal sådär, ni förstår. Skall faktiskt knata ut i verkstaden nu & fortsätta.
Sonen har kompis & de försvinner allt som oftast in på nya rummet som blivit mycket uppskattat. Denna helgen hoppas jag hinna sy en liten gardin till honom också. Och i morgon skall vi ha gäster!! Ja, minsann. Jag skall skövla undan det värsta slipdammet på byggarbetsplatsen här till i morgon kväll & så skall vi träffa vänner som det var alldeles för länge sedan sist. Jag skäms. Måste ta ett litet försvarstal till. Till alla mina gamla goda vänner. Jag har inte helt gått i ide. Och jag skall skärpa mig. Det är extremt mycket främst med företagsstarten & samtidigt bygget. Jag tänker på er, fast jag blivit kass på att tom ringa. Skärpning, jag vet. Ha en underbar helg & kram på er!

Ring

Oj. Bara en vecka kvar till inspirationsdagen, där jag skall ha med Diabasskulpturer.. Och hur många har jag gjort? Två. Kan inte komma med två skulpturer. Nu gäller det att jobba järnet!
Träffade en tysk bildhuggare i helgen & frågade om hans tips & råd om man vill skulptera i Diabas. Hans svar var att det första du skall tänka på är att välja en annan sten med en annan uppbyggnad mellan molekylerna. Tex sandsten. Diabas är den besvärligaste för skulptural verksamhet, menade han. Men han fortsatte att det finns ett fåtal som envisats med det (han är en av dem) & det går naturligtvis. Skippa detaljrikedomen, välj enkla rena former, ta fram ditt största tålamod. Ok. Igelkotten måpste vara perfekt då. Nästa skulptur får alltså bli att utöka familjen igelkott med barn. Så nu beställer jag vackert väder att arbeta ute i, men jag har inte glömt, jag skall först sköta undan beställningarna.

En beställning blev klar idag, en silverring med en stooor halvmatt Diabas var önskemålet. Och här har vi resultatet:Har varit på sjukgymnastik med den vanskapta nacken & ryggen idag, så det har inte blivit så mycket producerat.. Men jag håller på med nästa beställning, en snapphanering. Riktigt kul, efter några somrar på Sporrakulla är jag helt såld på vår strapatsrika historia från Snapphanetiden (och ni som läst Ann Jönssons bok eller lyssnat på hennes berättelser vet att Snapphonornas historia är väl så spännande!) & blev jätteglad att få tillverka något som handlar om den tiden.
För tre somrar sedan togs denna bilden på mig & Max på vackra Sporrakullagård.

Lille Max, nu har han vuxit ikapp morsan & vill inte vara med på bild längre.

Nej, nu är det dags för djurpyssel. Hundrastning, hästmys, inhämtning av dagens äggskörd & reda ut dagens tovor i kattens långa päls. Må så gott!!

Salladsskål

Igår var en av mina stengodsskålar färdig i ugnen. Passar som sallads- eller fruktskål:

Idag har planerna för vårt utomhusevenemang fortsatt att utvecklas & vi börjar hitta en nivå vi tror kan bli bra för både arrangörer och besökare. Det skall bli en mysig familjedag ute i vacker natur med konsten i fokus. OM vädret bestämmer sig för det får vi hylla vår vackra natur inifrån- i Gylsbodas gamla transformatorstation.
Mer information kommer efter hand..

Nu hinner jag ut en liten sväng i verkstaden & skissa vidare på en kul beställning, en snapphanering. Sen är det snart dags att köra till Osby för möte med turistföreningen.
Ha det bra, ett leende i det gråmosiga vädret piggar upp!


Någon som vill vara med??!?

Jag försöker beta av beställningar i tur & ordning, så fort jag kan. Jag vet ju själv, har man beställt något vill man ha det NU! Jag fick ju i uppdrag att göra något åt detta gamla silversmycke som var trasigt:


Nu är jag klar med det:


Svårt att se på bilden, men mittstenen i båda partierna är polerade.
Nu jobbar jag vidare med nästa beställning, så ni som väntar på era beställningar- hav förtröstan! Jag jobbar på det, så fort jag kan. Tack!
Planerna för vårt utomhusarevenemang fortskrider. Vi ser att ju mer vi funderar, desto mer arbete har vi framför oss. Men för att uppnå det avslappnade, mysiga, inspirerande & annorlunda evenemanget vi vill att det skall bli är det värt att lägga den där lilla extra energin på det. Vi är tom beredda på att starta en liten förening för detta och kommande evenemang. Någon som känner att ni vill vara med & göra kul evenemang i positiv anda, där vi lyfter fram konst, hantverk, musik, kort sagt kulturell verksamhet med lokal anknytning- kontakta då mig eller Karin Thuresson.

Påskutställning på Korsholmen

Har ni besökt Korsholmen vid Ivösjön i Bromölla? Jag gjorde mitt första besök där igår när vi hade vår lilla konstutställning, men det var definitivt inte mitt sista! Supertrevlig personal, fantastiskt god mat och utsikten över sjön är så vacker och rogivande.
Det var väldigt roligt att träffa människor som kom ut för att titta på konst och hantverk i det kyliga påskvädret. En mycket mysig dag, tack till Korsholmen med personal, till utställarna Karin Thuresson & Krisztina Retfalvi för trevligt sällskap där många kreativa idéer kläcktes och tack till de trevliga besökarna.

Såhär dukade jag upp mina prylar:
Här några av Karins fantastiska akvareller:

Tyvärr kommer de inte helt till sin rätt med min dåliga kamera & usla fotokunskap. Tänk bort blänket i glaset så framträder tex den ljuvliga sparvugglan som alldeles levande i akvarellen.


Och här har vi några av Krisztinas underbara målningar (hennes första utställning, men nu skall det bli flera!!) Vem skulle inte bli lycklig av att ha denna blomsterprakt hemma på väggen?!
Visst är alla deras tavlorna helt fantastiska! Ni kan tänka er att jag är glad att få ställa ut tillsammans med så duktiga konstnärinnor!

En idé som vi började spåna på vill jag redan nu berätta om. En utomhusutställning i omgivningen kring den gamla transformatorstationen i Gylsboda. Konsten skall hänga ute (vid dåligt väder får det bli i tält..) kaffe skall kokas över öppen eld, enkel mat skall tillagas, kanske soppa över öppen eld? Långbord ute bland mossiga stenar. Gärna någon som kan utföra älvdans, spela stråkmusik, stämningsfulla trummor, meditationer, you name it. Låter det intressant? Vill ni vara med? Det hoppas vi! Egna natursalvor, örtteer och liknande skulle också passa in där. Låt kreativiteten flöda, så gör vi ett riktigt magiskt event som varar långt in på småtimmarna.
Jag skall ut i verkstaden  och fundera vidare medan jag jobbar vidare. Ha en fortsatt skön påsk!!


Glad påsk

Nu vill jag önska er alla en riktigt god, glad och avkopplande påskhelg!
Jag skall börja idag att plocka ut vad jag skall ta med till utställningen på Korsholmen påskafton. Jag kommer i alla fall att ha med dessa keramikägg:


De små kermikäggen jag gjorde får nog hänga kvar i påskriset hemma vid lilla verkstaden

Jag brottas med en ilsken huvudvärk som whiplashnacken bjuder på så fort man gjort något som den anser olämpligt. Mycket svårjobbat när nacken jäklas.
Har varit på besök i Max klass i dag på förmiddagen. En femteklassare tycker inte det är kul när morsan tvunget skall hänga med & kolla hur det funkar på lektionerna.. Men ibland får morsan vara lite obekväm & komma ändå, tyckte jag. Det var intressant.
Nähä, nu skall jag ut & polera kvasten så jag inte får spetor i ändan när det är dags för årets flygtur tillsammans med de andra häxorna. Glad Påsk!

Lokalt hantverk

Örkened är mycket stenigt & kargt. Det var svårt att livnära sig på det marken kunde ge och under tidigt 1900-tal var det många som begav sig till Amerika för att söka lyckan.  Det som starkt bidrog till att den omfattande utflyttningen avstannade & istället lät socknen blomma var brytningen av den svarta Diabasen samt spånkorgstillverkning.
Hantverket är en viktig del i vår historia, för mig är det mycket intressant att hålla det levande. Tyvärr finns det inte många kvar som behärskar tekniken att tillverka spånkorgar. Jag tycker det skulle vara roligt att på något sätt knyta ihop vår historia med Diabasen och spånkorgarna för att få ett riktigt genuint lokalt hantverk. Jag pratade med Lisbeth Carlsson som är spånkorgstillverkare och hon var snäll och hyvlade upp lite spånor till mig. Jag använde dem till att göra enkla askar till hängen. Inte att på något sätt jämföra med det genuina hantverket som spånkorgstillverkningen innebär, men iallafall ett sätt att låta spånorna komma till heders. Man använde dem förr även till att göra denna typen av enkla askar att förvara ost i. Min farfar var bonde, men många av hans bröder tillverkade spånkorgar.  Redan som tonåringar livnärde de sig på spånkorgstillverkning. Jag önskar att det är ett hantverk som skall leva vidare. Tyvärr behärskar jag inte tekniken, men skulle gärna vilja lära mig den. Istället för att använda bärkassar i plast är det både miljövänligare, praktiskare & trevligare att ha en ordentlig spånkorg.
Här har jag nu i alla fall riktigt göingska hängen i lika göingska askar:

Set

Har hållt på hela dagen med ett silverarbete, ett armband som inte vill riktigt som jag vill..
Men efter att ha bytt till en ny gastub har lödandet gått bättre & jag har i alla fall kommit en bit på vägen. Återstår lite mer silverarbete & därefter fixa till 6 st olika Diabas stenar som skall sitta i armbandet.

Ikväll har det keramikats. Gick inte jättebra där heller. Gjorde ett vattenkrus, men kraschade det vid hopfogningen. Sen blev det bara några småjobb istället. Drog igång skröjugnen, så nästa vecka blir det lite nytt att glasera.

Fick beställning av en man som skulle uppvakta sin vackra hustru & ville ge henne ett set med Diabas som var delvis polerad & delvis rå i kombination med silver. Jag gjorde ett förslag & det blev tummen upp för det:

I morgon MÅSTE Max iväg & handla några livsviktiga saker (med en tolvårings perspektiv mätt..)  till rummet & det kan omöjligt vänta. Så tyvärr lär jag inte hinna med så mycket i lilla verkstaden i morgon. Hm.
Ni kommer väl ihåg: Korsholmen Lördag kl 12-17. Utställning med Konst & hantverk & god mat. Karin Thuresson & Kriztina Retfalvi visar underbara tavlor & jag tar med lite Diabas, silver & keramik. Vid Ivösjön i Bromölla. Välkomna!

Max rum

Inatt har Max äntligen kunnat sova i sitt nya rum! Det var en trött men lycklig kille som slocknade efter att han & jag skruvat ihop sängen & datorbordet- kl ett i natt. Idag har vi fortsatt med byrån. Återstår taklister, måla elementet, fönsterfoder, gardin, taklampa & lite småpyssel för att få det mysigt. Men han är i alla fall helnöjd & då var det värt allt jobbet  med tapetsering, golvläggning & möbelskruvande. Mats ansåg det som lugnast att hålla sig undan medan Max & jag skruvade ihop möblerna. Det var nog faktiskt en bra strategi, samarbetet flöt betydligt mycket bättre nu än när Mats & jag tapetserade..
Tyvärr har jag inte hunnit ut i verkstaden ett smack på hela helgen, inte bra. Hade hoppats hinna ut några timmar i alla fall, men det ser risigt ut.
Det där med antal timmar på dygnet är ju konstant & man borde lärt sig att de inte räcker till hur mycket som helst. Nu sitter i alla fall en nöjd kille vid datorn på sitt nya rum:

Han har organiserat sina prylar i nya byrån. På den skall han ha TV´n som han sparat pengar till att kunna köpa när rummet blev klart.

Och så sängen & fondväggen.