Utställning på Osby Konsthall och nyckelring i silver med Diabas

På fredag är det vernissage på samlingsutställningen på Osby Konsthall.
Där finns smakprov från kommunens olika konstnärer. Vill ni se mer av mina saker är ni varmt välkomna. Det är den här vyn ni skall hålla utkik efter när ni vill besöka G:a Transformatorn. När ni ser den unika byggnaden har ni kommit rätt.
Om man inte är en smyckesmänniska kanske man vill ha en exklusiv nyckelring, helt i silver och smyckad med en Diabas. Jag har gjort ett par olika, så får vi se vad ni tycker om dem. En får hänga med till Osbyutställningen.
 
Nu skall jag försöka komma i säng i vettig tid, i morgon bitti blir det morgonmöte med Queenias verksamhetsledare & ambassadörer i Transformatorn. Sedan skall vi rulla upp till byn för frukost på Café Kronan. Nice!
 
 

Bladsetet klart, med silver & Diabas

Äntligen lite sol efter allt regn & gråväder. Härligt!
Fredagskvällen var en underbar kväll för att grilla på favoritplatsen med goda vänner.
Så kul att så många besökare hittar ut till sommarutställningen! Härligt att höra alla som verkligen uppskattar skönheten i platsen, jag håller verkligen med. Det är så vackert att sitta på trappan till Transformatorn & bara njuta av omgivningen.
 
eller att gå fram till det gamla brottet & se hur solen kastar kaskader av glitter i vattnet.
Detta lilla evenemangstips visste jag inte om att hade varit i tidningen i fredags, men det har säkert hjälpt till bra så folk känner till vad som finns här ute. 
Har hunnit jobba lite i verkstaden också.
Setet är klart nu med ring:
örhängen:
armband:
& halsband:
Komplett:
 
Och så en liten påminnelse :)
Önskar alla en härlig vecka, ser ut som solen skall besöka oss lite mer här & det är efterlängtat.
En särskild lyckönskning till härliga vännerna som ger sig iväg för en månads arbete på annat håll. Lycka till, ha kul & njut!!!

Stelt set med silverlöv & Diabas på gång

Det är full fart med besökare i år på sommarutställningen & efter artikeln i Norra Skåne går telefonen än mer varm av besökare som vill komma förbi. Kul, kul!! Kom, bara kom :) 
Mycket tysktalande besökare har det varit de senaste veckorna, så det ger bra träning.
 
Man ser hur viktigt det är att vekligen nå ut till folk, så de vet om att vi finns.
 
Nästa vecka blir det en samlingsutställning med några av kommunens aktiva konstnärer på Osby konsthall. Även det ett bra sätt att informera om var vi olika aktörer håller till. 
 
Jag jobbar på ett set som skall vara klart tills den utställningen skall sättas.
Halsbandet har ni redan sett:
Nu har det fått sällskap av ett armband.
 
Ring och örhängen har jag också på gång, kommer inom kort.
 
Måste bara visa hur det ser ut när jag kallar på pyttorna här hemma.
De kommer rusamde i full fart. Perfekt inkallning på dem :)
Lilla Tilda kommer också, nästan lika snabbt som de andra, trots att hon är inne på sitt fjortonde år den söta gamla damen.
 

Regnsommar & halsband med Diabas & hjärta i silver.

Vårt svenska sommarväder fortsätter på inslagen bana. 
När jag kikar ut från lilla verkstaden ser det allt som oftast ut såhär.
Midsommarfton gick i samma stil, varierade mellan duggregn & ösregn. Men firandet blev ändå trevligt hos goda vänner, trevligt sällskap och mycket god mat. 
 
 
 
Jag fortsätter planera för att den 1 Augusti skall bli en dag som bjuder på något för alla
och knåpar vidare i verkstaden. Snart skall det sättar utställning på Osby konsthall. I veckan skall jag försöka få klart ett set att ha med på den utställningen. Detta halsband med mattpolerad Diabas och ett hamrat hjärta i silver skall jag ha med i G.a Transformatorn. 
 

Glad Midsommar med en midsommarkvist av silver & Diabas kring halsen.

Glad Midsommar önskar jag er alla.
Ser ut som vi får trotsa vädret & ge oss ut i regnställ & rejäla gummistövlar, men vad gör väl det när vi lever & har hälsan. Rent materiellt har vi inte superflyt just nu. I tisdags var ena bilen tvärdöd & i onsdags när jag var på väg hem från Osby dog den andra bilen. Lyckligtvis är vi ju nu så lyckligt lottade att vi har underbara grannar som rycker ut & bogserar hem vraket. Bilen också ;) Det är vi tacksamma för. 
Idag har det blivit regniga cykelturer till & från Lönsboda, men oj så gott det luktade av hundkex & lupiner längst med vägen! Det hade jag ju missat om jag suttit i en bil.
Jag har gjort en speciell midsommarkvist att ha kring halsen. Blad & halsband i silver, med en polerad Diabaskula i ena änden.
 
Ser fram emot att fira med goda vänner, det skall bli riktigt härligt. 
 
Måste bara visa lille Flipper när han poserar för en selfie. Kolla in pussmunnen, han har nog sett för mycket på tejer som lägger ut selfies med putande munnar :)
Fast egentligen är det så att han gör den minen när Max kliar honom under magen. Söt är han i alla fall.
 
Glad Midsommar!!
 
 

Glädje & sorg. Då känns en lyckoängel på Diabas helt rätt.

De senaste dagarna har fyllts av både glädje och sorg. Fredagens skolavslutning var högtidlig & studentfirandet var mycket trevligt. Max gick ut 8:an med den äran.

Rawfood tårtan som bjöds vid studentfirandet var alldeles fantastisk, precis som allt annat gott som bjöds på festen.

En studentpresent:
Sorgen kommer sig av att älskade lille Akilles blev väldigt sjuk och lämnade oss i lördags. Min lille gullegosse. Har ni sett något vackrare?!
Alla tänker vi väl även på familjen till den unga tjejen som bragts om livet i Kinnekulle.

Med allt hemskt som händer ute i världen kan det vara en tröst att titta på det vackra i naturen.  Igår fascinerades jag av en vallmoknopp som var på väg att brista ut. 

 Idag har samma knopp förvandlats till denna explosion i färg & form.
Jag har fått frågor om jag har några lämpliga doppresenter. Kanske denna typen av sten kan passa till ändamålet?
Den kan passa lika bra i många andra sammanhang, tycker jag. Och just nu kändes den helt rätt att göra. En lyckoängel kan ju vem som helst behöva!
 
 
 
 
 
 

Stelat armband med mattpolerat Diabashjärta

Vilken underbar dag!! Sommarvärme ÄNTLIGEN!!! Lite arbete inne i verkstaden, men så mycket det gått har jag släpat ut det jag behövt & jobbat ute. Lödandet får jag hålla mig inne i verkstaden med, det funkar inte ute i det fria där för mycket av värmen från gasollågan går förlorad om det är minsta lilla vind. 
Här är nu armbandet till halsbandet från igår.
Lite kul att när jag kommit såhär långt i inlägget kom det sena kvällsbesökare till transformatorn & just detta armbandet föll de trevliga besökarna i smaken. Så det är redan hos sin nya ägarinna & jag hoppas hon kommer att trivas med  det. Tackar för besöket, jättekul att man anammar att det är öppet alltid, bara jag är hemma.
Ankorna har skött sig bra, kanske hjälpte min lilla uppfostringsövning igår. Det var ju tur att ingen såg när jag stog & väste arga myskanskläten över bråkstaken, då hade nog de sista tvivlen undanröjts om hur det egentligen står till på loftet. 
Hönorna värper duktigt & när de inte har sina äggömmor ute (vilket de oftast har..) får vi de godaste små söta frukostäggen.
En glad & fin avslutnignsdag önskar vi alla skolbarn & ungdomar i morgon. För Max blir det avslutning på förmiddagen, sedan har vi blivit bjudna till studentfirande. Härligt, det är så högtidligt med glada studenter fulla av förväntnigar på vad framtiden har att erbjuda. Lycka till, alla nybakade studenter! Fira lugnt.
 

Mattpolerat Diabashjärta på silverlänk, bråkande myskankor & liten härdsmälta på hjärnkontoret.

Ja jösses, nu har jag väl ändå överträffar mig själv i förvirring, ha, ha.
Jag har varit så fokuserad på att allt skall klaffa med utställningar, beställningar som skall vara klara i tid osv. Och så har jag tänkt att nästa vecka måste jag ta tag i annat som inte hunnits med. Som t ex att fixa avslutningskläder till Max. Denna lysande planering delgav jag sonen i morse, varpå jag fick en blick som såg ut att vara en mix av frågande, smått bekymrad & lite road. Så kom blixtnedslaget, när han påpekade att det vore väl dumt, när nu skolavslutningen är på fredag. NU på fredag. Hjälp!!! Jag har hittat på en tilläggsvecka i mitt huvud för att få tiden att räcka till. Men det struntar ju alla almanackor i. (Eller så är det väl en liten härdsmälta på hjärnkontoret, sånt händer ju titt som tätt). En akutlösning fick det bli. Mette ryckte in & tog jouren med att ha öppet i Transformatorn på eftermiddagen, pojken som jag är kontaktperson fick följa med när vi for till Kristianstad för att ekipera sonen. Allting löser sig, trots att pojkstackaren har tidernas virrigaste morsa. Tyckte tom att vi fick till det till en riktigt trevlig utfärd till staden, med riktigt god mat & fika & allt så grabbarna var nöjda & glada. Puh.
 
Detta halsbandet är något av vad virrhönan åstadkommit i dagarna. Till det kommer ett armband, det tar vi i nästa blogg när det är riktigt klart. 
Och dehär två knäppisarna fick för sig att börja bråka om vem som skulle först in i verkstaden när dörren stod öppen. Starka som tusan är de, jag hade ett väldigt sjå med att dela på dem & förklara att de skall låta bli att slåss. Den värsta bråkstaken (Kvacke, det är han till vänster) höll jag sen kvar och försökte härma det arga myskanksväsandet åt honom, så nu vet han nog vem som bestämmer. Ett tag i alla fall. 
Jo, men det var väl typ en vanlig dag hos oss ;)
 
 
 

Halsband mattpolerad Diabas & silver. Så har sommarutställningen öppnat.

Ett halsband som jag gjorde klart i fredags studsade direkt iväg till trevliga kunder som var på jakt efter studentpresent. 
Lördagen var det mest djuren & lite jobb som jag hann med på fm, sedan var det något så ovanligt som lite ledigt på em! Nationaldagen sammanfaller med födelsedag för flera i släkten. Bl a mamma Ulla. I år överraskade vi med att ta med dem till Vägga fiskrestaurang. Det blev riktigt lyckat, solen lyste & det var mycket att fira!!
Från vänster systerson Jesper, svåger Ola, syster Åsa, mamma Ulla, systerdotter Sandra & sist "minstingen" Max.
Sen var det till att hem & dyka in i verkstaden igen.
Söndagen bjöd på fotboll i ishavsvindar när Max spelade i Vinnö, sedan for vi direkt till Bromölla & plockade ner utställningen där. Plockade upp den genast i G:a Transformatorn så idag har sommarutställningen slagit upp portarna. Titta in, vet jag!
Nu hälsar vi välkomna under hela sommaren med visning av mitt Diabas & silver & Mette Aarres härliga emaljtavlor. 
Bara slå en pling till mig på mobilnr 0703 109162 så kommer jag på studs & öppnar, om jag inte redan är på plats. Så får ni se mer av utställningen än den här lilla tjuvtitten ;) 
Fick en riktigt bra start på årets sommarutställnig med trevliga besökareidag, härligt!

Silverring med infattad Diabas

Idag kom den efterlängade sommarvärmen äntligen på besök. Underbart!!! Det känns i kroppen efter en lång dag av utomhusarbete, hade det inte varit för nack- och huvudvärken hade det varit en behaglig trötthet. En sväng med godingarna har det också blivit. De behöver motionen- precis som jag. Jag kämpar på med mina små joggingrundor, fortfarande inte varken långa eller snabba, men ändå ;)
En kund från Danmark köpte det här halsbandet för ett tag sedan & önskade då en tillhörande ring.
Nu hade jag ett förslag klart.
Idag levererade jag den tillhörande ringen. Hoppas bäraren kommer att trivas i sitt set.
Danmarks nationaldag idag, det har märkts att det har varit extra ledigt för endel i grannlandet,  på antalet danska besökare jag haft under dagen.
Ikväll fick jag rycka in & hjäpa till med kiosken på Bilbingot som bl a fotbollsklubben anordnar. Jag är förbluffad över hur många människor som kommer till Lönsboda en fredagskväll för att spela bilbingo! 
Önskar alla en trevlig helg!
 

Set med örhängen silverhjärtan & tillhörande armband. Och bästa nyheten!!

Bästa beskedet någonsin kan ju lyfta vilken gråmulen regndag som helst. Cellgifterna & alla andra behandlingar tillsammans med en osviklig beslutsamhet & kämparvilja har gjort sitt jobb & jagat syrrans cancer åt skogen! HURRAAAA!!! Det är bara fantastiskt med onkologens besked idag, att det ser bra ut. Nu kastar hon sig huvudstupa in i nya utmaningar & förverkligar ännu en dröm, med nytt jobb & allt. Vi kan bara jubla, gratulera & lyckönska! Tjohooooo!!
 
Lite firande av den fantastiska nyheten, men annars har det varit abete i lilla verkstaden, guidande i Svarta Bergen & kontaktpersonsuppdrag på schemat.
Nu har armbandet  fått sällskap av ett par matchande örhängen. Det är väl för övrigt det enda som är bra med det gräsliga sommavädret som mer liknar höstrusk, att det inte tar emot att arbeta med silversmide inne i verkstaden. Fast nog längtar jag ändå tills det blir goa dagar att stå ute & arbeta med lite större stenprojekt. 
 
 
Så har vi då mitt eget lilla projekt, att få bukt med min motvilja till spindlar. Jag som förespråkar allas lika värde & i det räknar in inte bara alla människors lika värde, utan jag vill även ha med djuren i begreppet. Då rimmar det ju väldigt illa att ha problem med spindlar. Jag tycker själv att det är patetiskt, obegripligt och oacceptabelt. Så jag har haft egen terapi med de stora husspindlarna som flyttat in i fönsterkarmen i verkstaden. De är stora som små bävrar, ungefär. Och minsann, jag tror jag har kommit en bit på väg. För idag när jag lyfte på en sten och denhär kompisen kom ilande fram var inte första känslan obehag. Jag såg faktiskt att den är vacker!
 

Silverarmband med hjärtberlocker i silver & Diabas

Inte vet jag varför, men nu bestämde sig datorn att gå med på att ta emot bilder från min iphone igen & det var ju bra. Så nu kan jag visa armbandet som jag skulle haft med i förra bloggen, när det inte funkade med bilderna.
Jag gjorde en fast del i silver som jag präglade in ett blommönster i & lödade fast fyra ringar på, för att fästa länken & berlockerna i. Ena hjärtberlocken gjorde jag i rå Diabas, den andra i silver & på den präglade in samma mönster som i själva armbandet. Det kommer även tillhörande örhängen till armbandet, de är snart klara. 
Jag tänker att på en icke vanskapt handled skall armbandet pryda sin plats ;) 
Nu längtar jag efter sommarvärme. 
Trots frånvaron av den har potatisarna börjat växa. Både de & myskankor ser ut att trivas bra i potatislandet. 
Utöver arbete i lilla verkstaden är det bara supportande på fotbollen som hunnits med. Den gröna 6:an är vår "lille" Max. Det är SÅ kul att se de härliga grabbarna kämpa tillsammans.
Det har blivit klart att det blir en utställning på Osby konsthall tillsammans med ett antal av kommunens aktiva konstnärer/konsthantverkare i sommar, vilket innebär att jag måste ha saker klara att visa där också- samtidigt som jag bl a har sommarutställning i G:a Transformatorn. Så nu får jag pausa lite i arbetet med den lite större stenen som är beställd & göra ett gäng med nya smycken till Osby-utställningen. Fast det är ju bara kul, blev glad över att bli inbjuden till att ställa ut där!