Keramikfat & Ducatitårta


Från senaste bränningen: setngodsfat glaserat i tre harmonierande färger, och så lite stänk över det hela. Jag har haft nöjet att vara med några gånger när keramikerna här i Gylsboda, Mette Aarre, Raimo Veranen & deras danska konstnärsvänner har bränt Raku. Det är mycket därifrån inspirationen kommer med att lätta upp med penselstänk på slutet, så resultatet inte blir så stelt.  Tyvärr lämnade Raimo oss strax före jul, alldeles för tidigt, men hans minne och hans goda råd lever i allra högsta grad kvar.
Idag blir vår lille Max 12 år. Varje år får han önska sig hur tårtan skall se ut & i år skulle jag göra ett Ducati emblem. Det är mycket mc som gäller, ett intresse som han delar med mosters Ducatifrälste man. Nu blev det ingen skola idag, det blev till att vara hemma & vila sig i form efter en febertopp, men tårta fick det ju bli i alla fall när det nu äntligen var skottår.
Nu är jag riktigt sugen på att jobba i Diabas, har lite nya idéer jag vill testa när bara tiden finns.
Imorgon är det möte om närradion, skall bli intressant att höra mer om det. Och sen är det silversmide. Några fler timmar på dygnet hade behövts, renoveringen tar tid, djuren skulle gärna få mer av min tid osv. Men nu får det nog bli lite tid för sömn också, känns det som..

Nu blommar det!


Även om det är lite grått ute så kvittrar fåglarna löftesrikt om vår. Och jag tror dem!
Därför tyckte jag att det kunde få blomma lite i verkstaden idag. Kombinationen Diabas/silver går att variera i det oändliga. Det syns kanske inte så bra, men den andra blomman är en ring.
Blomorna på bilderna är inte det set jag pratat om tidigare i veckan, det är inte klart än. Jag är fortfarande lite risig efter operationen & igår kom sonen hem med feber såhär lagom till hans födelsedag..

I gårkväll var det keramik & jag hade ett rektangulärt fat som var färdigbränt. Det blev inte så dumt, jag skall ta en bild sen så ni får se. Jag försöker få till några keramiksaker också till påskutställningen på Korsholmen, så den skall bli riktigt variationsrik. Ha en fortsatt bra dag!!

Yppig donna med Diabashjärta i sina händer

Nu var vi där igen- kombinera & experimentera.. Här har jag gjort själva skulpturen i keramik & sedan kompletterat med att låta henne hålla ett hjärta av Diabas i sina händer.
För övrigt håller jag på att fixa till i lilla verkstaden så det skall se aningen vettigare ut, nu när det till min stora glädje kommer lite besökare som hittar ut hit. Och så håller jag på att måla på kökssoffan, bilder kommer när färgen torkat så jag kan lägga på locket.
Fortfarande är det mycket dunka dunka från den nyopererade bihålan & käken. Hamsterkinden har pyst ihop lite, börja skifta i olika glada färger nu. Långt ifrån pigg, men ikväll skall det keramikas (får väl ha en rejäl scarfs över ansiktet..) i alla fall.
Jag håller även på med tre st silverinfattningar till tre olika Diabaser. Det skall bli ett helt set. Jag har förhoppningar om att ha hela setet klart mot slutet av veckan.
Lite extrapyssel blir det med ombyggnaden som skräpar en hel del här inne, spcklande & putsande, sågande i gipsskivor & massor av damm. På onsdag är det Max födelsedag. Får väl försöka skopa undan det värsta tills dess. I år har han beställt en Ducati-tårta. Han gillar att sätta morsan på prov.
När Sensi & jag var nere & gav hästarna lunchhö idag tyckte vi att det var lite vår i luften, fast det var ganska kallt. Men visst är den på väg?!

Diabas, Silver & hamsterkind..

Hej på er. Vad roligt att ni tittar in, tack för det! Här är en bild på en diabasqwinna med änglavingar (beställd av man som ville uppvakta sin hustru som han kallade sin ängel- vackert!), en lite medletdisinspirerad sol/måne och en specialbeställd symbol som en kvinna beställt efter att ha sett den under en meditation- häftigt!  Snart skall jag lämna ner lite saker till Svarta Bergen i Hägghult. De har nu en facebooksida, gå gärna in där & "Gilla" så poppar där upp vad som händer, fakta om Diabasen osv. Där kommer att finnas trevlig personal som fixar förtäring hela sommaren, rekommenderar varmt att ni besöker friluftsmuséumet & restaurangen.
Nu skall jag återta soffläge. Operationen igår blev lite mer omfattande än beräknat. Där fanns för lite käkben att fästa skruvar i, så när jag låg inpackad i gröna skynken började de prata om att sätta dit "konstgjort" ben..  Då fick jag börja grymta under skynkena & undrade vad det var gjort av. Mina sympatier finns ju starka hos djuren, jag vill inte att något djur skall ha satt livet till för att jag skall kunna få titanskruvarna på plats i käken. Jo, det var från nyfödda kalvar & koraller. När de sa "bara" nyfödda kalvar vände det sig i magen på mig. Stopp å belägg, fram med alternativen. Alternativet var då att borra upp i bihålan & samla eget ben där som man flyttar ner. Så fick det bli. Fast det blev inte klart, det krävs två-tre operationer till, med ca tre månader mellan varje. Idag ser jag ut som en mörbultad hamster med påssjuka. Ha en trevlig lördag, tror jag skall lyxa till det med att byta ut buljongen mot nyponsoppa framåt kvällen..

Keramik & silver

Idag blandar vi hej vilt. Keramik, sivler & Diabas. Mönstret i armbandet är det som kallas kungakedja & det kommer igen i hänget. Diabasen i hänget är delvis polerad medan de hjärtformade örhängena är av rå Diabas. Den ljusa krukan har inristat mönser uptill & nertill, den gröna skålen är helt slät. Idag blir det nog inte mycket skapande verksamhet. Skall bege mig in till Kristianstad på del ett av en käkoperation som kommer att göras i tre omgångar. Önskar er en skön helg!

Keramikskålar

Fick med ett par skålar i senaste stengodsbränningen på skolan. Den första är trefärgad, den fick en härlig lyster på insidan. Den andra glaserade jag enfärgat grön & stänkte sedan en mörkare färg på insidan för att lätta upp intrycket lite. Men det syns inte alls så mycket som jag hade hoppats. Keramik är MYCKET experimenterande & det krävs många misslyckanden för att hitta nya fungerande kombinationer. Jag har ganska mycket saker som står & väntar på bränning, där jag har jobbat mer med mönster i leran på ljusstakar, vaser mm. Ser med spänning fram emot nästa bränning..
Gårdagens hästtur var mest likt bambi på hal is. Idag är det bättre, isen på vägarna har börjat släppa. Och ang funderingarna från igår skall jag nu läsa in mig på att kunna guida i Hägghult & jag skall på möte med de båda andra uppdragen för att lyssna mer vad det innebär. Idag blir det en tur till sjukgymnasten, ryggen är gräslig.

Mot nya mål..

När Linnea var & tog bilder i brottet hängde där en klättrare på väggen. Verkar ganska vanskligt kan jag ju tycka. Men det satte igång tankarna. Klättaren var på väg, mot nya mål.. precis som livet tar oss hela tiden, nya vägar & nya mål. För tre år sedan trodde jag aldrig att det skulle bli verklighet av min lilla firma. Nu står jag mitt i något helt nytt & det är mycket givande. Även om det just nu känns som det är väldigt mycket. Fast idag skall jag ta ganska mycket ledigt. Max har sportlov, vi skall ut med hästarna & mysa. Under tiden skall jag fundera lite på alla nya frågor som dykt upp i dagarna, tex om jag vill vara med i styrelsen på turistföreningen, om jag vill vara med i styrelsen på närradion, om jag vill bli guide i Hägghult osv..

Soff fix & hundlek


Nu har jag tagit itu med en gammal kökssoffa som vi fått från en snäll granne. Den är avskavd i färgen & det rutiga tyget på dynan var inte så kul. Dynan har nu fått nya kläder, ett randigt kraftigt möbeltyg. Soffan skall nu skrapas & målas. Får bli en tur imorgon & handla färg. Vad kan det bli...? Jo, det får nog bli: Svart & Silver.
Max har sportlov, så han skall oxå med & handla färg. Bygget går framåt & snart skall hans nya rum äntligen inredas.
Sensi har haft roligt med myskompisen Alfons. Fullt ös.
Ute i boden har jag målat en vägg idag, färgen luktade inte hallon så där ute kan man inte vara än.
Ha en fortsatt skön söndag!!

Då var det klart!

Nu är jag klar med Pias nya design. Kan ni inte se något nytt kan ni uppdatera "sidan" genom att trycka F5. Ha det bra! //Linnea

Armband i silver & Santatorpslammskinn

Såhär var det jag tänkte mig det nya armbandet. Jag har sytt ihop lammskinnet så det är päls runt om & så har jag gjort två kraftiga ändhylsor i silver där jag lödat fast fästen. Jag skall sätta fast två nitar också genom varje ändhylsa som en extra säkerhet så de verkligen sitter där. Tyvärr tog dagens sjukhusbesök alldeles för lång tid, så jag har inte kommit så långt som jag hade hoppats. Det var förberedelser för kommande käkoperationer som skulle göras idag. Fortsättning på det följer nästa fredag. Ha nu en trevlig helg allihopa!!

Gylsboda Diabasbrott

Dessa fantasifulla isformationer har naturen skapat i Diabasbrottet i Gylsboda. Jag bad duktiga Linnea ta några foton i brottet och resultatet blev en stor mängd mäktiga bilder.  Visst får de fantasin att sätta fart?! Men nu skall jag fortsätta förbereda sakerna jag skall ha med till Silversmideskursen ikväll. En helt ny idé som poppade upp idag skall testas. Lyckas det så kommer ni att få se den här när den är klar. En ny variant på armband i Santatorpslammskinn & silver.

Djurens Ängel och Herr Älg

Experimenterar vidare & ser om jag lyckas publicera detta inlägg.. Har bara strulat senaste veckan. Även i verkstaden har det strulat, det liksom bara är så ibland. Men jag har i alla fall gjort ett hänge föreställande en ängel, Djurens ängel. Hon kom till efter att jag sett nya fasansfulla bilder från uppfödning & slakt av grisar och kor. Om vi alla kunde hjälpas åt att bromsa den vanvettiga massproduktionen som gör att djuren ses som produkter och inget annat, så kanske vi kan vrida tiden lite mera rätt igen? Maktlös satt jag ute i verkstaden och fick inspiration till att göra en Djurens ängel, som finns till bara för dem. Det gick bra, hon blev ungefär som jag tänkt mig. Men sedan började strulet. Silver som smälte istället för att lodet smälte, Diabas som sprack osv osv. Ok, tänkte jag. Då gör jag väl en ängel till då, en lite mindre variant. När jag satt med Diabasen som skulle vara kropp & skissade på vingar i silver såg jag att det inte alls skulle bli en ängel. Det skulle bli en älg. Jag skulle inte göra änglavingar, jag skulle göra älghorn. Så kom det sig att Herr Älg kom till. Precis så förvirrat som det ofta är när jag börjar på en sak & den slutar som något helt annat. Men det är en del av tjusningen, att låta det bli lite vad det vill bli på något sätt.

Påskutställning

Hej hopp! Efter Linas tips om kategorier har jag nu försökt skapa några kategorier här & försökt kategorisera de tidigare inläggen. Det lyckades inte. Så nu gör jag ett nytt inlägg för att testa om jag lyckas lägga det i en ny kategori: På gång.. För nu har jag något kul på gång att berätta om! På sidan                           http://www.korsholmen.info/?page_id=3  kan ni läsa följande:

7 april Påskafton Konstutställning & grillbuffé

Utställare: Karin Thuresson-Tavlor med Ivösjötema, Pia Lindberg-Smycken mm i Diabas, Krisztina Réfalvi-Tavlor och tuschmålningar

Meny: Ägg & sill

Fläskfilé, kycklingfilé & lamm, potatisgratäng, klyftpotatis, bearnaisesås, pepparsås, tzatziki

Pris: 229:-/pers

Jättekul att bli tillfrågad att ha påskutställning på Korsholmen tillsammans med Karin och Krisztina, tusen tack till Annica Hentze som bjudit in oss. Nu hoppas vi naturligtivs på att många skall komma & titta på våra alster och passa på att äta påskmiddag i restaurangen.

Det enkla & det vackra

Jag tycker om att göra silverinfattnigar till stenarna, göra former & figurer, skapa nya kombinationer osv. Men ibland kanske man skall hejda sig lite & bara låta det enkla vara det vackra? Diabasen är ju faktiskt så vacker i sig själv att den ibland kan få spela hela huvudrollen i ett set, med den äran.
Ikväll bär det iväg på silversmideskurs, så då får jag mitt lystmäte stillat med silverskapande också..

Måne

Efter några nätter med knackig sömn (fullmåne..) tycker jag det kan vara på sin plats att hylla denna kraftfulla himlakropp. Här i en delvis polerad nymåne på ett silverhänge i form av en fullmåne, med tillhörande Diabasmånar som örhängen. Till min stora glädje skall jag nu skynda ut lilla verkstaden igen & fortsätta med nya beställningar som ramlat in, det är så roligt!! Jag blir så glad när ni hör av er med önskemål & jag får nya önskemål att ta itu med.

Stentrumling- en konst..

Jaha, där fick man sig en rejäl näsbränna må jag säga. I fem veckor har jag hållt på att köra min första omgång Diabas i nya stentrumlaren. Tänkte att det känns nästan som fusk att trumla & inte hadpolera, där rullar stenarna runt av sig själva medan jag kan göra annat. Men ack vad jag bedrog mig. Mellan varje steg skulle varje sten tvättas & torkas för att allt slipmedel skulle försvinna, innan man bytte till nytt i nästa steg. Och så fick jag tips av gurun Jeansson hur man skulle gå åt det i sista steget för att stenarna skulle bli riktigt blanka. Koka ihop en lagom simmig gröt att hälla i trumlaren. Så idag, på min födelsedag, var det äntligen dax att öppna & plocka ut mina blanka fina Diabaser. Nähä. I klartext kan vi väl säga att det sket sig rejält. Får nog läsa på lite till & experimentera en hel del innan det kommer något blankt & vackert ut ur den trumlaren.
Men det är inget att hänga läpp över, har just varit uppe i byn för att handla så jag skulle baka en tårta tills ikväll. När jag så kom hem stod det en hembakad hallontårta utanför dörren. Tänkt vilka underbara människor det finns. Goa, goa grannen Sonja, vilken fantastisk människa!!

Ull/Silver/Diabas

Här ser ni en frukt av samarbetsprojektet med Santatorps ull. Armbandet blev jätteskönt att ha på. Färgen kommer igen från ullen till Diabasen & silvret bryter vackert mot dem båda, tycker jag. Den polerade Diabasovalen gav form till hålen i silvret & formen kommer även tillbaka i de små ovalerna som jag stansat in i ett vågmönster i silvret. Denhär idén tycker jag vi skall spinna vidare på & utvecka i nya roliga kombinationer. Vad tycker ni? Tycker det är kul om ni berättar vad ni tycker. Nu skall jag ut & fortsätta med de nya beställningarna.

Änglaqwinnan

Jag utlovade ju att Diabasmadonnan skulle visa sig här i flera skepnader & här har vi en variant, med änglavingar. Fick just ett samtal med ett par kul beställningar som det var lite brådis med, så det får bli bara dessa korta rader idag. Får ut & jobba mig varm i lilla verkstaden, det kan ju behövas när kvicksilvret envisas med att krypa längre & längre nedåt. Ha en fortsatt bra helg! Skall faktiskt ha lite fritt ikväll också, när familjen kommer på en bit mat.

Tulpanen till loggan

Hej! Här är tulpanen som givit form till min logga. Nu har jag inte fått in loggan här på bloggen än, men när det väl lyckas så skall ni se att ni känner igen tulipanen.
Mötet med Galerie Frida igår resulterade i en planerad treveckors utställning där i sommar med smycken. Dessutom ville de att jag skulle göra en kollektion hängen av Diabas från Brännarebygden som sedan skall visas/säljas på Stenlängan i Vilshult. Kul!
Nu skall jag bege mig till Osby för att träffa Anita på Osby turism & så skall jag lämna några smycken för visning och försäljning på turistbyrån.
Ha en trevlig helg!

Vargkollektionen & inspiratörer

Jag har gädjen att ha många underbara inspiratörer omkring mig. En av dem är Pierre Nilsson, en djurens & naturens riddare. Det är delvis i våra diskussioner som idén & drömmen har vuxit fram om en rovdjurskollektion, där en del av vinsten skall gå till Svenska Rovdjursföreningen. Läs gärna Pierres böcker, så skall ni se att det är lätt att bli inspirerad till att själv också försöka göra skillnad. Den "pälsiga" vargen på bilden är klädd med ull från Santatorp. Om ni tittar in på  http://www.santatorp.se/ förstår ni nog att där finns ännu en inspiratör. Läs tex om lillkalven Margit. Hurra för alla härliga energispridare!

Diabasmadonnan

Handsmidd silvermadonna med Diabas i sina händerGod förmiddag där ute i kylan. Idag vill jag presentera Diabasmadonnan för er. Hon finns i lite olika skepnader. Den ni ser på bilden har jag smidit ut från en kraftig silverstav. En annan dag visar hon sig säkert för er i ny skepnad, tex med vingar eller kanske tom med små horn.
Idag väntar jag besök från en dansk dam vid namn Margarethe. Hon och hennes man driver Gallerie Frieda i Slagesnäs. Ser med spänning fram emot vad det besöket kan resultera i.
Sen skall jag fortsätta se om jag kan klura ut hur jag skall få in loggan, fixa till färger osv här på bloggen. Och så är det ju silversmideskurs ikväll. Där håller jag på med ett kul projekt. Et brett armband i silver som skall ha en infattad diabas. På insidan skall det kläs med lammull. Ni som känner mig vet ju att jag brinner för djuren och deras rättigheter. Men detta görs i samarbete med Karin Thuresson i Santatorp, där djuren har en riktig drömtillvaro, därav funkar det för mig att använda deras material. Bild kommer när armbandet är klart.
Ha en bra dag!

Lindberg Diabas & Silver

Japp, nu har jag äntligen fått loss tummen & tagit tag i att starta en blogg där jag kan visa lite av vad jag pysslar med i min lilla verkstad. Här kommer jag att presentera nyheter för Lindberg Diabas & Silver, berätta om vad som är på gång osv. Jag hälsar er välkomna & tycker det är jättekul om ni är intresserade & vill hänga med & läsa om vad jag pysslar med. Tack!!Hej alla härliga människor! Vad roligt att ni tittar in här. Jag är helt novis på att blogga, men tänker försöka lära mig efter hand, så förhoppningsvis blir kvalitén bättre & bättre här..

Tanken är att jag skall visa lite av vad jag pysslar med i min lilla verkstad. Jag kommer även att berätta när det är utställningar & annat kul på gång. Sen får ni vänja er vid att jag även blandar in lite om djuren & annat mellan varven. De är en så stor & viktig del av mig, allt hänger så tätt ihop. Familjen består av mig, sambon Mats, sonen Max, hunden Sensi, katten Akilles, hästarna: Macko, Herkules & Flipper samt tio st dvärghöns som jag inte skall trötta er med att rabbla upp namnen på dem alla.

Men som sagt, nu testar jag mest hur det hela fungerar, så ni får ha lite tålamod.. Tack!

Välkommen till min nya blogg!

Hjärtligt välkomna att följa mina första stapplande steg med bloggen. Tack för att ni tittar in, välkomna tillbaka för att följa de framsteg som förhoppningsvis kommer att visa sig efterhand som jag lär mig funktionerna på bloggen osv. Ha det bra! Kram / Pia