Glädje & sorg

Mycket inspiration har dagen givit. Konstrundan med personalklubben var fantastisk. Så mycket vackert vi har sett. Dagen har varit toppen,
men den slutade så sorgligt. 
En älskad häst hos Karin med familj finns inte längre med dem.
Jag tänker på er!! Jag vet nu vart änglahästen skall! Till er, till minne av fina, fina Ronja. Kram!! 
 
 
 
Svårt att tänka på annat nu, men här kommer i alla fall några bilder ur dagens intryck.
 
Vi besökte keramiker Lillemor Larsson på Hässleholmsgården. Hennes uttrycksfulla barn är alldeles enastående! Vi beundrar hennes skulpturer när vi "keramikar" i Glimåkta & det var riktigt roligt att se den fina utställningen. Visst är de bedårande!?
 
Vi besökte även konstnär Peter Larsson där vi beundrade vackra djur- och naturakvareller. Tyvärr har jag ingen bild därifrån. 
Avslutningsvis besökte vi Studioglas Elnas Jolom. Det var en upplevelse! Vi fick se glasblåsning "live" och beundrade allt vackert konstglas. Det är ett så vackert och fascinerande material. Jag när min dröm att kunna kombinera Diabas och glas på ett sätt som jag önskar skulle gå. Eftersom utvidgningskoeficienten är så olika mellan glas & Diabas är det ingen enkel match. Men jag släpper inte idén, det skall testas både avigt & rätt innan jag ger upp tanken.
Här syns några blommor, vindruvsklasar mm i fantasifulla glasformationer. Helt fantastiskt!
Tackar Karin & Anders för dagens härliga rundtur. 
 
Jag fick en trevlig förfrågan om något som kombinerar den röda Vångagraniten med Diabas, till en person som har anknytning till dem båda. Det behövde fram snabbt & den röda graniten har jag väldigt lite av hemma för tillfället. Jag plockade ett polerat Vångagranithänge ur ett halsband och knöt det i ett grövre snöre som dekoration kring en Diabasljusstake. Så har vi dem båda i en fungerande förening.
 
 
 
 

Hästarna

Max goe lille Shetlandsponnyn Flipper är helt övertygad om att han är störst, bäst & vackrast. 
Idag stod han & beundrade sin skugga & tyckte att där undanröjdes varje tvivel. Han ÄR en stor & stark arbetshäst! Det kan ju vem som helst se på den stooora skuggan.
 
Min snälla Arab Macko tittar med vänligt överséende på sin lille kompis & låter honom hållas i alla lägen.
 
Efter morgonens djurrunda var det direkt iväg på möte, en trevlig lunchträff, sen arbete i verkstaden & ikväll har det varit silversmide. Började på en ny stor silverblomma med Diabaspistill. Hoppas hinna göra klar den innan onsdag, då utstälningen skall sättas i Helsingborg.
 
Så fick jag en telefonförfrågan idag. En stor buss som vill komma på besök i lilla verkstaden. Jag förklarade noga att det är en väldigt liten verkstad. Jag vill ju inte att någon skall köra långt & bli besviken när det inte finns plats för 50 pers att komma in på en gång & titta. Det är ju liksom trångt med 5 pers på en gång.. Men det var helt ok, de tyckte det lät pittoreskt & tyckte det var helt ok att gå in i omgångar. Känns riktigt kul att ett stort sällskap som skall på rundtur i två dagar i Skåne vill leta sig ut för att titta på vår vackra Diabas & på mina saker, så jag hälsar varmt välkomna. 
 
Lite keramikande hinns ju också med mellan varven. Nu är min bevingade häst klar. 
 
I morgon skall personalklubben på inspirationsresa. Det är ju då Karin & jag som jobbar ihop, så personalklubben består av oss ;) Våra gubbar skall också följa med, vi skall åka på konstrunda. Det skall bli riktigt roligt! En hel dag med avkoppling & inspiration, wow. Minns inte när man unnade sig det sist?!
 
Glad Påsk!!
 
 
 

Förberedelser till Blåkullafärden.

Ok, är ni redo inför morgondagens kvastfärd? Jag har putsat min med sandpapper, fick så förskräckligt med träflisor i häcken förra året. Hur är det sedan, svart katt är det man förväntas ha med på kvasten, va? Men nu har ju jag en beige katt med brun mask. Fast jag har en svart hund! Jag tar med båda, så jämnar det ut sig. De andra häxorna får skratta om de vill, så får det bli. Och så är det kaffepanna också som skall med. Hm. Jag har en i keramik som jag gjort själv, den håller ju aldrig med de landningar jag brukar få till med kvasten. Får bli en okrossbar termos istället. Sen var det väl allt? 
Jag skall packa med lite av de nya broschyrerna också, har jag tänkt. Både Osby Turism broschyren så alla de andra häxorna får se så mycket vi har att erbjuda här, och min egen broschyr så de kan se om de kanske vill ha ett halsband eller något med en mystisk svart sten som har en energi utöver det vanliga. Borde vara svåremotståndligt för varje häxa ;) Tjohooo, klart för start imorgon, see you all at Blåkulla!!
 
Idag började jag med en tidig morgonpromenad med Macko, Flipper & Sensi. Solen sken & fåglarna sjöng solens lovsång. Underbart. Tillbaka vid stallet fick hästarna lite morötter & annat gott.
Snön har inte riktigt släpt greppet om Gylsboda än, men vi jobbar på det.
 
Resten av dagen har det varit idel arbete. Till utställningen i Helsingborg skall varje objekt ha en titel. Var lite fundersam över detta, men när jag satte igång visade det sig att det fanns en tanke om vad jag ville förmedla med varje smycke, så titeln fanns redan i bakhuvudet. Nu var det bara att sätta dem på pränt. 
 
Medan jag sedan höll på att polera gick tankarna på högvarv. Fick lite "tips från coachen" igår. Rött. På något sätt skulle jag få in rött i något av mina smycken. Mm, har en idé på gång, vi får se hur den artar sig..
Hoppas hinna utveckla idén lite under morgondagen, fast då är det ett annat uppdrag på förmiddagen & silversmide framåt kvällen också.
 
Så provkörde jag min nya ringhållare som jag fick tag på i Göteborg när vår superdupervärdinna visade oss alla de bästa ställena att fynda på. Såhär snyggt presenterar den några av mina Diabas/silver ringar. 
 
 

Filmen utlagd.. Och så ett armband

Huvaligen så hemskt att se sig själv på film. Men vad gör man inte för konsten, ha, ha. PeamWd har lagt ut länken på YouTube till allmän beskådan, här kommer den.
http://youtu.be/BjNEWmFQIMw
Bra marknadsföring för den fina broschyren och för alla föreningens medlemmar. Det tackar vi för!
 
Nu är armbandet med kungalänk klart. De är vansinnigt roliga att göra! Massa pill är det att tillverka alla ringarna, såga upp dem & knäppa ihop i rätt mönster, innan de skall vitkokas i tre omgångar & poleras. Denna gången la jag till en lite större Diabaskula a´ la´ Jeansson och ett par mindre silverkulor.
 
 
Solen värmde gott imorse på djurrundan, härligt, fortsätt så! Läste en rolig visdom från en gammal Volvokollega idag: "Om skaren bär en vuxen karl vid midsommar, då blir det en sen vår" ;) Nästan läge för ett tillägg i bondepraktikan!!
 

Hjärtligt halsband & "filmintervju"

Nu spurtar vi för att få allt klart till nästa veckas utställning i Helsingborg. Stackars Karin målar Diabas för fullt, trots att influensan fortfarnde inte släppt sitt grepp om henne & familjen. 
 
Nu har jag fått betällning på ett gäng med dubbla saltkar med krok i mitten. Vore käckt med några plussgrader när man skall stå ute & knacka till dem.
 
Ett litet rått Diabashjärta finns också på beställningslistan. Får beta av småjobben inomhus tills det blir lite ordning med värmen ute.
 
Håller på med ett armband, av modell kungakedja. Skall fortsätta med det imorgon. Också inomhusarbete.
 
Ikväll på keramiken har jag glaserat resten av familjen uggla. Pappaugglan som ni sett tidigare skall få fru och två barn. Men han får vänta ensam tills de andra är brända en andra gång.
 
Den bevingade hästen var klar i ugnen ikväll. Skall försöka hinna plåta honom imorgon, så ni får se.
 
Överraskades av ett kul besök idag, från PeamWd som sysslar med webbdesign, hemsidor, panoramabilder mm. Han var ute & gjorde små videopresentationer för marknadsföring. Så det blev en liten inspelning, helt oförberett. Det skulle inte vara tillrättalagt, utan naturligt & spontant. Så med håret på ända blev jag filmad ute vid mitt arbetsbord. Skall bli spännande att se ;) 

På TURmässa i Göteborg

Hemma igen efter en kul & intressant helg i Göteborg. Tackar resesällskapet för kanontrevligt sällskap & tackar för mycket trevligt & gästvänligt bemötande hos Mias härliga vänner som ställde upp med skjuts, husrum, frukost & allt. Tänk att vakna på morgnarna till denna utsikten ut över havet
Där är SÅ vackert!! Ni ser hur Mia njuter i vårsolen.
 
På mässan knöt vi flera nya kontakter. Det var intressant att gå som besökare, vi var ju själva utställare när vi var på mässan i Köpenhamn & då hann vi inte gå runt och titta så mycket. Man lär sig mycket av att se hur andra utställare agerar, vad man tycker är bra & vad som upplevs mindre bra. Utställare som visar ointresse för besökarna är ju inte så upplyftande, tex. Man ser verkligen vikten av ett trevligt bemötande.
 
Mycket traskande blev det, så vi tog en välbehövlig paus tillsammans med hela trevliga sällskapet & satte oss uppe på Heaven 23. Nu har jag missat fråga övriga vad de tycker om att bli publicerad på bild, så det blir ingen bild därifrån. Men utsikten kan jag ju visa
 
Sen tog vi en runda till på mässan. Där fanns alla möjliga olika aktörer och vi sprang även på lite djur. Bl a glada kaniner
 
Man kunde även pova på att vara lite äventyrlig. Här är modiga Alexandra på väg upp för ett hopp i kingswings
 
Nu är det till att sätta full fart i lilla verkstaden igen. Utställningen i Helsingborg närmar sig med stormsteg. Jag hade några större stenar liggande ute som vi tänkt ha målade motiv på. Har väntat på bättre väder för att få fram dem, men nu vågade jag inte vänta längre- Karin skall ju hinna måla dem också. Så i dag har vi spettat loss dem där de låg fastfrusna i marken, & skurat av leran som frusit fast på dem. När de sen torkar ser man vad man missat, så Karin lär få ta en runda till med dem innan målning. Nu är de i alla fall på plats i Santatorp.
 
Jag har gjort klart min keramikampel & satt i hampasnören till upphängning. Den söta anemonen som sitter i fick jag av Karin i present, för att fira att de senaste käkoperationerna är i hamn & resultatet är lyckat på plats. God choklad fick jag också, så jag kunde provköra resultatet ordentligt & de funkar utmärkt ;) Jättesnällt, tack!!
 

Armband

Vårdagjämning. Den var i går. Så vackert det klingar. Om man låter bli att titta ut så kan man ju inne i huvudet föreställa sig hur ljuvligt det blir när man börjar kunna ana det ljust gröna vid björkarnas lövsprickning. När gula små tussilagon sticker upp som små solar längst vägrenen och vinden som blåser känns ljummen. Mmmm.
 
Men så rycks man bryskt tilbaka till den kalla vita verkligheten, så fort man sticker näsan utanför dörren. Min goa vinteroverall får tjänstgöra ett tag till. 
 
I morgon bitti kl 06.03 (pip) avgår tåget mot Göteborg. Ett piggt & glatt gäng från Turistbyrån styr då kosan mot årets stora turistmässa, fred-lörd. Då får jag väl försöka klara mig utan overallen :)
 
Ett armband har jag just gjort klart. Själv är jag väldigt förtjust i "kungakedjan", jag tycker om mönstret kedjan bildar. Ett exempel, så ni ser vad jag pratar om:
 
Nu var önskemålet ett armband som var lämpligt att sätta berlocker i. En hjärtberlock skulle det vara.
Så jag gjorde en variant med silverringarna 2-i-1. Och så ett litet Diabashjärta som kronan på verket. Såhär blev resultatet:
 
 

Årets Turistbroschyr är klar!

Se, det fungerade ju alldeles utmärkt denna gången att bara vara alldeles övertygad om att de hade fel, de som talade om snöstorm. Tack för det!
 
Man varnade under hela dagen när jag var på stationen för snökaos, med när det nu uteblev skapade vi ett eget litet kaos där :) Kortterminalen är fortfarande ur funktion. Stressade resenärer är inte alltid så roade av denna information när de kommer in med andan i halsen & skall köpa sig ett nytt månadskort eller liknande som man ofta inte har kontanter på sig till. Men bara en liten bit bort finns en uttagsautomat, försökte jag lite käckt informera dem om. Ni kan ju tänka hur irriterade de var när de kom tillbaka efter att ha galloperat ut i blåst & kyla, bara för att inse att uttagsautomaten höll på att bytas ut & gick inte att använda. Huvaligen, det visste ju inte jag. Men jag hade verkligen full förståelse för att de arma kunderna var heligt förbannade. 
 
På kvällen var ett årsmöte i Snapphanerikets turistföreningen. Där presenterades den nya broschyren från Osby turism. Jag tycker så klart det är extra roligt med årets tema- Diabas. Uppslaget om Lindberg Diabas & Silver ser ut såhär:
 
Riktigt snygga bilder tycker jag, tagna av AM trycks fotograf Rickard. Upplägg & textbearbetning har Anita på turistbyrån gjort, ett jättejobb!! Duktiga människor, tror det har med den goda årgången att göra.  71:or är vi allihopa ;)
 
I dagens Norra Skåne slår Anita & jag ett slag för broschyren, den kommer att finnas ute i butiker i Osby & Lönsboda och på turistbyrån. Jag ämnar plocka hem en hög till lilla verkstaden så besökande där också kan utrustas med ett exemplar. Tyvärr lyckdes jag inte slippa vara med på bilden & det är ju alltid lika hemskt. Och inte blev det bättre när man skulle stå bredvid Anita som just varit på en veckas semester i solen.. Sällan har man väl känt sig så vinterglåmig.
 
Idag har det rasslat in en hel del beställningar, så nu skall jag ut & jobba vidare. Må så gott, allihopa!
 

Mixa & matcha.

Nu när våren är i antågande(!) kan det vara kul med lite nya smycken att mixa & matcha till vårens nya outfit. 
Ja, nu är det ju utfärdat klass 2 varning med hård vind & ett par deciemter snö, men jag väljer att ignorera det och låtsas att prognosen säkert är fel- precis som den alltid tycks vara när de lovar sol & värme ;)
Misstänker att jag får äta upp detta när vi sitter strömlösa i stearinljusets sken & undrar hur länge det skall vara denna gången..
I alla fall har jag gjort ett nytt hänge till ett halsband, som passar till de senaste paren av örhängen som jag visat här. Så man kan välja att vara genomhjärtlig eller kanske man känner för lite mer geometriska former vissa dagar.
 
 
  Formerna i båda örhängena går alltså igen i hänget, så man kan välja efter dagsform.
 
Idag skall det keramikas igen. Bli intressant att se om min bevingade hästskulptur överlevt skröjbärnningen trots att den slank med lite för tidigt. Stackars Karin ligger i den ilskna flunsan som graserar här, så jag får inget sällskap till keramiken idag. Hoppas det går över snabbt!! 
 
I morgon blir det arbete på Turistbyrån på dagen & årsmöte i Turistföreningen på kvällen. Eftersom jag valt att kliva av mitt uppdrag i styrelsen blir det på årsmötet jag blir befriad ;) Kanske hemskt att uttrycka sig så, men det är faktiskt lite så det känns när tiden inte vill räcka till. Men nu skall jag satsa 110 % på Lindberg Diabas & Silver och då känns det som en riktig prioritering. 
Har förresten skrivit på kontraktet med konstföreningen Leonardo på McNeil AB i Helsingborg idag, så nu är det spikat att vi ställer ut där vecka 14 till v 16. Riktigt kul & de är dessutom intresserade av att köpa in något alster! Kul, kul!

Tänder & Kalla

Det gick bra i fredags! Jättebra! Titanimplantaten har läkt in & de nya tänderna kunde sättas på plats. Fantastiskt. Vilken lättnad! Oj så gott det är att äta, vilken skillnad!
Nästa steg är att ge sig på kindtänderna, det syns ju i alla fall inte under tiden så nu är det värsta gjort & det är så skööönt!!
 
När goda vännerna talar om att de faktiskt inte varit här sedan i somras(!) inser man att det är dags för skärpning. Måste försöka bli bättre på att göra annat än bara jobba hela tiden. Så igår var de här & jag har lovat bot & bättring. Det är ju så kul när man väl träffas så den tiden måste finnas.
 
Kallan är klar nu. Silver & Diabas gifter sig finfint i den, tycker jag.
 
Pistillen är av polerad Diabas & silverstjälken går ner i en rå Diabas.
 
Se, minsann tyckte den lilla skalbaggen att blomman såg intressant ut ;)
 

Kul silversmide men trist väder

Åh så rolig kallan är att göra! Ni vet, en sådan där blomma med liksom ett stort kronblad & en stor pistill. Jag har smidit ut kronbladet i silver, lödat på en silverstjälk & lödat fast ett fäste för den polerade Diabaspistillen. Nu skall formen justeras, silvret skall vitkokas (värmas, syras & kratsas i tre omgångar), poleras och sist skall Diabaspistillen monteras. Sedan skall jag borra hål i en Diabas som stjälken skall stickas ned i. Alltså ganska mycket pyssel kvar innan den är klar. Sen skall ni få se den :)
 
Eftersom våren fått spader & bjuder på en massa snö som bara vräker ner kan det ju passa bra med att jobba med kallan, dvs inomhusarbete. Men jag behöver verkligen kunna komma ut & jobba vidare på sälskulpturen. Den är det MYCKET jobb kvar på. 
 
Eftersom jag inte har någon bild på kallan än får ni se ett par nya hjärtliga örhängen idag.
 
I morgon får jag slita mig från lilla verkstaden. Då blir det att tillbringa dagen hos tandspecialisterna i Kristianstad. Ännu ett steg skall tas mot att det skall bli klart så jag äntligen får ordning på det hela. (Föddes utan ämnen till annat än mjölktänder & har därmed opererats ett otal gånger under åren för implantat osv) NU är det nära att det skall bli klart, efter alla år av olika ingrepp. Skall bli fantastiskt! Fast jag skall kanske inte riktigt ropa hej än..
 
 
 

Grafiska örhängen & så lite sött på det.

Är så lättad att Macko mår bättre & jacket i pannan läker fint. 
Det är väl enda fördelen med att våren låter vänta på sig- det är ju fritt från flugor och annat som kunde irriterat honom annars. Man skall ju försöka se saker positivt ;) Men nog längtar vi efter vårvärmen i alla fall!
 
I lilla verkstaden har det blivit örhängen idag. Lite grafiskt kantiga. Det har varit mycket skapande utifrån naturen och i morgon skall det bli en lite större silverblomma med Diabaspistill som skall börja växa fram, har jag planerat. Så det kändes rätt med att bryta av med detta grafiska idag.
 
 
Så behövde det fyllas på med lite nybakat i frysen. Lite sött & gott, men ändå inte helt onyttigt, tänkte jag. Det blev till att experimentera lite. Använde enbart dinkelmjöl i degen & det funkade bra. Gjorde lemoncurd och fyllde grottorna med, blev inte alls dumt. Vill ni prova? Ungefär såhär:
 
Deg:
 
200 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl dinkelmjöl
 
När smöret blivit rumsvarmt vispar man det med socker, vaniljsocker & bakpulver med elvisp. Sist rör man i mjölet. När man vispat till jämn "smet" (deg?) kyler man den en stund i kylskåp. Sätt ca 25 bullformar på plåt under tiden & kok ihop lemoncurden. Ta ut degen, rulla små bollar & lägg i formarna. Tryck en grop i varje boll & fyll med lemoncurd. In mitt i ugnen 200 grader i ca 10 min.
 
Lemoncurd:
 
2 ägg
2 dl strösocker
saften av 2 citroner
75 g smör
 
Vispa ihop ägg & strösocker i tjockbottnad gryta. Häll i citronsaften & vispa lite till. Rör i smöret i bitar. 
Sjud blandningen i vattenbad tills det är en tjock kräm, rör ordentligt hela tiden.
 
Det som inte går åt till bakningen kan sparas i burk med tätslutande lock i kylen ett par veckor, gott som pålägg, till glass, i rulltårta- till det mesta helt enkelt (kanske inte till stekt sill?). 
 
Lycka till! Ok, jag vet att de inte blev SÅ nyttiga, men rackarns goda blev de i alla fall.
 

 

 

Silverlöv med Diabaskula.

Det har varit mycket som tagit tid från "kärnverksamheten" (gammal arbetsskada från Volvotiden, där man skulle fokusera på kärnverksamheten) de senaste dagarna. Lite utrensning i garderober & annat, mycket välbehövligt. Så skönt när det är gjort! Igår blev det en sväng till jobbet i Osby, möte med styrelsen, nedplockning av utställningen på biblioteket, snabbrunda med att supprota handikappad bekant och så vård av skadad häst innan det var dags för keramikande på kvällen. Skröjugnen är igång, väntar med spänning på att se om min bevingade keramikhäst överlever bränningen- det var lite tveksamt om den var tillräckligt torr så den borde egentligen väntat till nästa ugn.
 
Jag har insett att tiden inte räcker till för mycket mer än kärnverksamheten just nu. Därför har jag beslutat att skala bort så mycket som möjligt av annat. Har bl a ställt min plats i tidigare nämnda styrelse till förfogande. Man gör ändå inte någon riktig nytta där när man känner att inte tiden finns.
 
Idag har jag mer kunnat fokusera. Här har vi resultatet.
 
 
 Lite vård av skadad häst har det naturligtvis blivit, men det ingår i princip i kärnverksamheten ;) Macko har på något sätt lyckats slå upp ett rejält jack i pannan, så det var ingen vacker syn som mötte mig igår morse. Men det är bättre nu.
 
Fick fint besök i stallet idag av en söt liten ryttarinna. Leona provade att sitta lite på Flipper.
 
 

Armband

Vintern har återtagit ett otäckt grepp, så idag har jag flyttat in i lilla verkstaden igen. Passar ganska bra, eftersom kompisarna är i Lycksele & tävlar SM i armbrytning, så livesändningen står på samtidigt på datorn. Gårdagens medlajskörd ser ut att utökas idag, oj vilka duktiga ungdomar!! Kul när det hårda slitet ger resultat, bockar & bugar & gratulerar!!
 
Igår var det heldag på Turistbyrån. Typ mardrömsdag. All teknisk utrustning som kan sluta fungera valde att göra så. Men det gick ju det också.. Tur man har en ängel till kollega som stöttade per telefon och så kom de glada nyheterna som rapprterades från armbrytarna efter hand som muntrade upp, efter allt ovett man fick från de stackars resenärerna som var allmänt förbannade på maskinerna som var ur funktion. Direkt till dukat bord på kvällen hos goda vänner var väldigt trevligt efter en sådan dag. 
 
Nu väntar jag ivrigt på vårvärmen igen, så jag kan fortsätta på Diabassälen. Men kroppen tycker det är helt ok med lite vila från huggandet, det är tungt arbete att skulptera & med mina skavanker är det inte helt optimal sysselsättning.. Men kul är det!
 
Jag håller på med ett armband nu. En blomma med Diabaspistill och så blomskaftet i silver som skall slingra sig upp för armen. Endel finlir är där kvar på den, men ungefär såhär:
 
Nu börjar den stora SM finalen på direktlänk, så nu bänkar vi oss & ropar Hejja på & hurra för det duktiga gänget!! 
 

Skulptering pågår..

 Underbar dag!! Solen värmer, det töar & droppar från taken, mmmm så härligt!
 
När jag skulle hämta Macko & Flipper för morgonpromenad stod de vid sjön & njöt. Blä för snö & kyla, säger Macko, nu hälsar vi våren välkommen ;)
 
 
Jag har attans ont i kroppen ikväll, det sliter att stå & knacka "skulptur" i Diabas. Kul är det, men det tar förskräckligt lång tid. Fortfarande inte i närheten av att kunna börja polera, mycket formningsarbete kvar.
Jag har tagit lite bilder under dagen, men av någon anledning vill inte programmet ladda in just de bilderna. 
Ni får se en annan dag, då den förhoppningsvis kommit lite längre. Idag har det varit grovformen som vuxit fram. Vinkelslip & sedan hugga med handslägga. Ikväll tog jag ut lufthammaren & tog den till hjälp för att börja runda formen lite. Men den är inte alldeles snäll mot dåliga handleder heller. Nähä, gnälla skall jag inte!! Det är ju detta jag vill göra, tjohoo!
 
 
 
I morgon är det silversmide & på fredag är det heldag på turistbyrån, så det blir väl först till helgen det blir ordentligt med knackande på "skulpturen" igen. 
 
Jag har hört fler som lagt märke till att det tycks vara ovanligt mycket ugglor i farten nu under senvinterkvällarna. Jag har sett kattugglor flyga i månskenet här och jag hör dem ofta hoa. De har tom väckt mig någon natt med sitt hoande strax utanför fönstret. De inspirerade till denna keramikuggla.
 
 
 
 
 
 

Jobb, tandläkarbesök & lite keramik.

Det har tyvärr inte blivit mer knackat på skulpturen jag påbörjade i söndags.
Gårdagen gick åt till ännu ett besök hos tandteknikerna i Kristianstad. Ännu ett steg närmare att den sista omgången med operationer & ingrepp skall färdigställas. Skönt. Nästa fredag blir det en ny runda dit.
 
Idag har det varit jobb på turistbyrån i Osby, så då står arbetet här hemma stilla. Biljettkunder varvas med frågor av mer turistisk karaktär, både av besökare på turistbyrån, via telefon & mail. Kan lätt bli lite stressande när de hopar sig & tågkunderna börjar titta på klockan, puh. 
 
Åh, jag har ju glömt att berätta om den extremt trevlige busschauffören jag åkte med från Osby. När jag skulle lösa biljett frågade han om det skulle vara ungdom eller vuxen!! Den, ni ;) Nu tycker säkert den cyniske skeptikern att jag borde fatta att han måste ha försökt driva med mig. Men se jag väljer att ta det som en trevlig komplimang & jag tackade honom hjärtligt, ha, ha.
 
Igårkväll var det keramik. Minns ni äggvasen jag berättade om, den som jag höll på att göra till en eternellvas (utan botten..) Lyckligtvis var ju Karin vaken & påtalade för mig att vaser funkar bättre med botten. Här ser ni lilla fågelägget klart, med botten & allt. Nu väntar jag bara på att vårens första blommor skall titta fram, så de kan ta plats i den.
 
 

Soool ;)

Vilken strålande dag!! Så gott solen värmer! Äntligen går det att stå ute & jobba utan att man fryser sönder sig. Sliten som attan är jag ikväll, efter en dag med vinkelslipen & handsläggan. Det behövs mååånga fler fina dagar, det är mycket arbete kvar med formen & sedan skall den poleras. Vi får se vad som tittar fram där ur stenen vad det lider ;)
 
Ringen är förresten klar nu
Jag tog i rejält med infattningen, så stenen sitter säkert utan lim. 
 
Det märks att djuren uppskattar solens värmande strålar lika mycket som jag. Macko & Flipper var jättepigga när vi var ute idag. Sensi är det alltid full fart på, fast hon börjar bli lite till åren. Men min söte lille Akilles är en trogen soffpotatis 
 
 

Max 13 år!!

Nu har vi en tonåring i huset. Den 29 februari har vi ju lyckats pricka in, men i år fick det bli födelsedag 1 mars.
Jag hade fina bilder från dagen, men de har inte gått genom Max nålsöga av censur. Den enda bilden jag fick använda var där kusinerna sitter med & det skall käkas tårta. Tack söta kusinerna för att ni ställer upp på bild ;) (eller glömde jag kanske fråga..?)
 
Igelkottstårtan blev närmast grotesk, med sina botoxläppar. Men den var chokladig och god.
 
Jag kan rekommendera philadelphiaost med choladsmak, 1 burk vispas tillsammand med knappt 2 dl florsocker & en äggula- eller två om man har dvärghöns som vi har. Tack Lina B för att du delade med dig av tipset, det var så bra så jag delar det vidare. Rackarns gott! Lina använde det som chokladsås, jag använde det som glasyr till igelkotten. Funkar även utmärkt att ätas med sked direkt ur bunken.
 
Idag har vi kört hö till hästarna. Här arbetas det för fullt, Max gömmer sig bakom en flygande höbal.
Man fick ligga i för att hålla värmen, råkallt som tusan är det.
 
Jag har vridit upp värmen ute i lilla verkstaden, så nu skall jag ut & jobba. Jag skall fortsätta med en ring som är under arbete.
 
Önskar er en fortsatt skön helg!