Familjen & duvan

Galet mycket jobb, då känns det extra lyxigt att komma till dukat bord. Och vilket bord sedan!! Ja, hon är ju kock-syrran. Så mycket gott och övervägande vegetariskt. Super!
 
En jättefin kväll med hela familjen. Härligt när sonen med flickvän också följer med
och lilla pluttan Liv.
Annars jobbar sonen mest hela tiden när han inte är i skolan. Här skruvas det på nyförvärvet, traktorgrävaren. 
Möten, Sliperipresentationer i olika sammanhang, jobb med ansökningar osv tar mycket tid nu. Designen från förra inlägget jobbar jag vidare på, ringen är monterad & klar men skall nu putsas till innan den är klar för visning. Den skall så klart presenteras för kunden också. Och kompletteras med hänge & örhängen.
 
Så länge bjuder jag på en duva. Symbolen för fred och för kärlek. Sådant kan vi ju inte få för mycket av.. 
I morgon är det dags för nästa presentation av Sliperiet. Trevligt med stort intresse. Ni hänger väl med på sidan för att se allt som är på gång?! Tack!
 

Det går bra nu..

Det går bra nu.. 
Kraftigt stukad handled & så kryckor på det, jo men det går väl sådär. 
Men det går ju över för allt i världen.  Och det går faktiskt att göra en hel del ändå.
 
Igår överraskade Radio Kristianstad med att komma förbi & prata både om det spännande Diabasölsprojekt & Klubb Sonya samarbetet. Nice! Tidningen Norra Skåne uppmärksammade också vårt samarbete med Brygghus 19.
I Sliperiet hade vi runristning med Klubb Sonya deltagare igår. Superkul!! 
Sen har jag fortsatt jobba med beställningen där kunden satte mig lite på prov. De kom med en svarvspåna & undrade om man kunde göra en ring typ så. Till höger har jag börjat forma silvret till något liknande svarvspånan.
sen skall det bli en infattning till en polerd Diabas att löda på ringen.
Jag klurar vidare med den. Nu önskar jag trevlig helg. Doris & Lexi har redan börjat fira helg. Stora tvagaredagen har redan inletts. "Tvättar du mina öron så tvättar jag dina.."
 
 
 
 
 
 
 

Manschettknappar & uttrycksfulla djur.

Doris & Lexi har ju jobbat tillsammans med att dela med sig av sin positiva syn på mångfald. Men.. det gick ju sådär. De är inte helt nöjda med gensvaret. Blä säger Lexi.
Men jag peppar dem, det är bara att fortsätta dela & sprida kärlek. Macko & Gibson håller med.
Hänger ni med på Sliperibloggen? Gör jättegärna det, tack! Häromdagen fick vi besök av Peter Arnesson som överlämnade en fin gåva, ett verk han gjort hos Werner Eriksson, mannen som jobbade för kulturen i Gylsboda långt, långt före oss. 
I Sliperiet jobbar hantverkarna för fullt & jag har kunnat smita in i min lilla verkstad & hunnit med lite silversmidande. Härligt att hinna jobba undan lite beställningar. Som dehär tex. 
 
De är beställda av kund, annars kunde man ju tro att de var till sonen med tanke på initialerna. Ja, de passar ju förresten in på gubben oxå!
Nästa utmaning kräver en del experimenterande. Jag börjar med att valsa en rund tråd så den blir lite platt. Sen lindar jag den på en stav så den blir till en spiral. Och så drar jag ut spiralen & bankar den lite plattare med gummiklubba. 
Skall försöka hinna knåpa vidare lite på den i morgon, så får vi se om det ka bli något vettigt av det. Det är en kund som lämnat en svarvspåna som skall efterliknas & bli till en ring. 
 
 
 
 
 

Lycka till, lille Max!

Dan-Magnus från Brygghus 19 har spännande projekt på gång. Här väljer han ut ett par delpolerade Diabas stenar som skall resa med till USA där de skall vara med i kokningen när det skall bryggas trendig Humle Champagne. Mer om detta spännande projekt kommer framöver. Fantastiskt roligt att få frågan att vara med på ett hörn! 
Vi bröllopsgäster från det fantastiska bröllopet i Missionshuset i Gylsboda har nu fått del av bröllopsfotografens bilder från kvällen. Här en som jag hade fastnat på, när jag efter mitt tal överlämnade boken.
Såhär såg vikningen med vigselringarna ut som syrran gjorde, för er som inte sett den förut. 
Sonen jobbar på, allt arbete i Sliperiet har styrkt honom i hans tankar kring yrkesval & nu står han i startgroparna för att starta eget. Vi är så stolta över vår lille Max! Med ett år kvar på gymnasiet jobbar han otroligt mycket för att få ihop allt. Och han gör det bra! Vi önskar all lycka till med "MN Entreprenad"!! 
Så har vi dehär två glidarna. "Som hund & katt.." 
Ja jag har rymt från Sliperiet lite & silversmidat. Wip.. I morn blir det en tur till sjukhuset & sen Sliperiarbete, så vi får se när jag hinner löda vidare på dessa.
 
 
 
 

Smycke till favoritartister

Så frångick jag mina principer. Aldrig flera likadana smycken.. Men nu skulle de tre artisterna ha varsett.. Ja men någon gång får jag göra avsteg från mina principer. För Rickard Söderberg, Laine Quist och Johan Reis gör jag det gärna <3 
Här är det Rickard Söderberg som får sitt smycke. Han är SÅÅÅ bra!! Vilken röst! Och en sådan utstrålning av sympati & empati. Tillåt mig fortsätta drömma om att en gång få höra den rösten live i Sliperiet!! Ja, alla tre är heeelt fantasiska, tänk att få höra hela trion i Sliperiet! Ja, ja, drömma kan en väl få lov till ;) 
Och de här två glidarna fortsätter köra soffhäng tillsammans. Som hund & katt har fått en ny betydelse här <3