Kossor & Diabasknoppar

På Krokstugans Lantliv & Trädgård i Nyköping blir det konstutställning kommande helg. Karin Thuressons underbara komålningar kommer att visas, tillsammans med gårdens egna produkter. Och så får jag vara med på ett hörn, eftersom jag gör diabasknopparna till de målade nyckelskåpen.
 
Det första skåpet med sin fantastiska kossa & den runda Diabasknoppen 
 
har nu fått sällskap av flera olika varianter av kossor och Diabasknoppar
 
För er som brukar hänga med på bloggen kanske ni märker att den ser lite annorlunda ut. Det är snälla grannen Linnea Gryler som hjälpt till att förnya lite. 
 
Igår fick vi hjälp av en annan granne, David Szemenkár, med våra krånglande datorer & i morgon kommer ännu en granne, revisor Malin Gryler för att kolla över min deklaration innan jag lämnar in den.
 
Tack!!
 
Ni ser, är det något ni söker så finns det i Gylsboda/Gisslaboda! 
 
 

Hänge

Har ägnat dagen åt att hugga ut ämnen till några salt- och pepparkar som är beställda. Rejäl träning för armarna, att svinga släggan, puh. 
 
Gårdagen gick åt pipan, det blev inte mycket vettigt gjort. Efter en vaken natt fick jag en akuttid för att ta itu med inflammation i en misslyckad rotfyllning. Tandvärken har lugnat sig lite efter det, skönt.
 
Endel har jag hunnit med att gno på skulpturen också. Den kommer att symbolisera sin arts ibland hårda liv, där den fått sina törnar. Ofta pga männsikans oförstånd. Ja, ni ska få se. Snart. 
 
Ett enkelt hänge som är beställt är just klart. 
 
Ytterligare nyckelskåp med komotiv är färdigmålade hos Karin & skall nu monteras med Diabasknoppar. 
Hinns förhoppningsvis med i morgon. På fredag skall de ställas ut i Nyköping.
 
Så har jag hämtat hem febrig son, som skulle varit hos morfar över helgen & mekat. Nu ligger han under filtar & huttrar. Får pyssla om honom med lite kall dricka. 
 
Ha en fortsatt skön helg!

Poleringen fortsätter

Ännu en härlig dag, helt i min smak.
Akilles säger godmorgon
 
Sen ner till stallet & ut en sväng med Flipper & Macko, som här har godisstund efter morgonpromenaden.
 
Sensi är också med så klart, och äter hästarna morötter så vill hon också ha.
 
Sen hem & fortsätta med skulpturen. Hela långa dagen, armarna känns som bly ikväll!
 
Goa vännerna Bettan & Karin kom med goda frallor & bjöd på ett välkommet lunchavbrott i arbetet. Lyxigt, tack! Sensi uppskattade också besöket, så fick hon lite bus med hundkompis. 
 
Sedan fick jag återgå till polerandet.
Man hinner filosofera & fundera massor när man står & polerar.
Det är riktigt kul med era gissningar på vad det skall bli när (om) "skulpturen" blir klar. Alien känns ju väldigt nära till hands än så länge. Jag köper den gissningen, som reträttväg- om det inte alls blir som jag tänkt.
Kanin är väl annars den gissning som varit närmast hittills, det är ju i alla fall i djurriket.. 
Det kanske klarnar när jag börjar på nästa del, som denna skall sättas ihop med.
 
Och så har jag tänkt på Raimos visdomsord som jag har med mig. Han finns ju tyvärr inte med oss längre, men hans kloka råd i konstens värd lever kvar. Och jag tar fasta på att han alltid sa att "du bestämmer hur du vill gestalta den eller det du vill avbilda. Då blir det konst".
Så det blir lixom en konstnärlig gestaltning här, inte någon direkt avbild av verkligheten. Många tacksamma tankar skickar jag till Raimo, eftersom det ofta räddar mig. Man behöver ju då aldrig erkänna att det blev fel. För fel finns ju inte. Det är ju bara mitt sätt att gestalta vad det nu vara månde.
Ja, det var bara en sak jag funderat på under dagen. Mycket mer har det blivit, men nu har jag redan tjatat för mycket idag.. Tack för att ni giter hänga med i alla knasiga funderingar!
 
Förresten, jag måste ju bara visa detta också.
Alexandra & Anita på turistbyrån har fixat idag & satt upp nya affischer. Jag blev SÅ glad när jag såg bilderna de valt för att gestalta Osby Kommun. Känner ni igen den i mitten? Mycket snygga bilder. För att inte tala om tjejerna själva! 
 
 
 

Skulptur under arbete

En dag precis i min smak. Inga tider att passa, inga måsten iväg någonstans. Arbete på hemmaplan för hela slanten.
Morgonens djurrunda var härlig, som alltid.
Sedan dök jag på skulpturen.
Såhär långt har den kommit nu.
Fortfarande mååånga timmar kvar på den. Den skall dessutom sättas ihop med en del till..
 
Skulptera är tungt arbete & för att inte trilla dit med nackskrället igen får jag inte slarva med pauserna.
 
Jag har ett stort sällskap (50 pers) som kommer till lilla verkstaden om ett par veckor. Kul! Men kan bli trångt ;) Hjälp mig hålla tummarna för vackert väder, så jag kan flytta ut mycket av sakerna. 
De vill även se var Diabasen bryts. Sensi & jag gick & rekade lite vid en av dagens pauser, så de får svänga bort med bussen för en liten titt i hålan.
 
Sensi funderade på ett dopp, men nä, det var för långt ner att hoppa.
Klokt.
 
Lite bokföring & lite skyltmålning har jag varvat skulpterandet med. Känns faktiskt som att det funkat ganska bra, jag är inte helt kaputt ikväll, än i alla fall :) 
Värt att fira! Äppelkaka blev jag sugen på. Det är ju dethär med personalklubbens profil, men genomnyttig mat. Men eftersom det bara varit frukt & sallad tidigare idag så beslutar jag att det är ok med lite fusk. Och det är ju frukt i den också. Så får det bli, nu skall här bakas.

Slända

Städdag i lilla verkstaden har det varit idag. Välbehövligt. 
Sensi och konsulterna tyckte det var helt onödigt. Heeelt uttråkade.
 
Jag har beställt ny mobil idag, eftersom den gamla inte fungerar riktigt längre. Tog en iPhone & har beställt en iZettle till den, så jag skall kunna ta betalt med kort här & ute på utställningar. Praktiskt! Men det återstår att se om jag lyckas lära mig hur det hela fungerar när allt väl levereras.
 
Jag släppte ut min silver/Diabastrollslända på grönbete idag. Det tyckte den om. Den bekymrade sig inte ett dugg om att påsken sedan länge är över, den uppskattade de små påskliljorna som vågat sig fram i den kylslagna våren först nu.
 
 
 

Tack, Leonardo!!

Nu har vi plockat ner utställningen i Helsingborg. Stort tack till konstföreningen Leonardo för att ni bjöd in oss till att ställa ut hos er! Mycket trevligt.
Här är några exempel på vad som köptes in för utsmyckning på McNeil:
Kul, kul. Den söta katten är Karins, gjord i keramik. Så nu har de husdjur inne på storföretaget! Belyst av min Diabaslykta.
 
Några av mina smyckesfavoriter gick också där. Armbandet Evighet är en storfavorit för mig, 
men också halsbandet Diabasbär 
 
Personalklubben gjorde ett liiitet avsteg från hälsosatsningen idag. Såvida man inte fokuserar på fruktbitarna som ju faktiskt fanns i Budapestbakelserna ;) Vi fick ju fira lite.
 
Även denna gången offrade Karins snälle man sig som chaufför & bärare. Tackar för detta, det ligger något i det han säger att det förmodligen hade blivit besvärligt om vi skulle yrat dit själva, ha, ha. 

Fullspäckad helg!!

Ännu en helg somförsvann i ett huj. Fullspäckad har den varit, med teaterbesök på fredagskvällen, besök på fin konstutställning på lördagen & härlig musikunderhållning av duktiga musikanter i Granada på lördagskvällen. Tack, jag är så imponerad!! 
Sensi är mycket nöjd, hon har varit på kollo. Hon har varit på övernattning hos sin förra familj, som hon är mycket förtjust i. Så hon är också nöjd med helgen.
 
Lite jobb har det naturligtvis också varit, i det underbara vårvädret.
Jag gick med som elev i lördags, för att lära mig guida i Svarta Bergen. Här presenterar den rutinerade guiden Klas-Bertil Diabasklangspelet för de trevliga besökarna.
 
En handtagsknopp har jag gjort klart & monterat på nyckelskåpet som Karin målat så vackert. Visst är den alldeles som levande där den tittar fram, den lilla kossan!
 
Och så en stiltudie på knoppen ;)
Det är mer jobb än man kan tro med en sådan knopp. Den skall först formas & sedan borras för fastsättning & så får man slipa in en försänkning till pluggen som man får sätta i hålet i stenen för att kunna skruva fast den i skåpet. Men visst blev det snyggt! Jag bara älskar kossan!
Jag visade det för konsulterna & frågade vad de tyckte. Snacka om att vara nonchiga! Se så ointresserade, demonstrativt vänder de ryggen till.
De förstod sig inte på motivet.. En ko, tyckte de, hur tänkte ni där? När ni kunde valt en vacker dvärghöna! Hm.
 
I pölen nedanför huset är det full aktivitet. Det kväker, kluckar & plaskar. Det är grodornas parningsceremoni som pågår för fullt. Överallt sticker det upp små huvuden ur vattnet. Ett härligt vårtecken!
 
I morgon bär det av till Helsingborg för att riva utställningen där.
 

Silverring med Diabas

Höhämtningen är avklarad & hästarna mumsar förnöjt. 
 
Nu skall personalklubben ha ett litet planeringsmöte. Vi hälsoboostar i personalklubben. Åtminstonde halva styrkan. Men jag försöker lite jag oxå.
 
Personalklubben består alltså av Karin & mig.. och vi skall nu bli väldigt sunda & pigga.
 
Idag skall vi se hur det blir med Diabasknopparna jag gjort till de målade nyckelskåpen. Spännande!!!
 
Men det får ni se en annan dag, när de är monterade. 
 
Idag blir det en silverring med mattpolerad Diabas. En fortsättning på mitt utvecklande av infästningar där man inte behöver säkra fastsättningen med lim- har inga goda erfarenheter av hållbarheten av det i längden.
Så här en ny variant, där silvret håller stenen på plats.
 
Jag hamrade in mönster i silvret för att få mer liv i det hela. Kul när man hittar varianter som man känner att funkar. Vi kör ett par bilder till på den.
 
 
 
Med det önskar jag er en trevlig helg. 
 
I morgon förmiddag skall jag gå med som "elev" vid en guidning i Hägghult, för att sedan kunna ta guidningar av grupper själv där. Intressant. Och lite nervöst. Men där är så go´ personal i serveringen så det känns ganska tryggt. Krisar det så tjoar jag bara efter MIIIIIA ;)

Djurmys & Diabasjobb

Idag tyckte Sensi att vi skulle starta dagen med lite yoga.
Hon är väldigt bra på det.
 
Sen gick vi till stallet, där Herkules tyckte att vi skulle ta det lite lugnt, vila en stund.
Kloka djur!
 
Macko & Flipper var promenadsugna, de kikade in & visade att de minsann var uppstigna.
Tittut. 
Så tog vi en härlig promenad, djuren & jag. Gött!
 
En stund jobbade jag med skulpturen när vi kom tillbaka hem, men nacken var sliten efter gårdagens skulpterande, så jag övergick till att gå in & göra lite silversmide & lite mindre Diabasarbete. Såhär blev det:
 
 

Vårsolenergi

Vilken energi man får när man vaknar till vårsolens första strålar. 
Härlig djurrunda på morgonen, med solsken & fågelkvitter. 
 
Sen lockade arbetet, det är som bäst när man kan stå ute med det. 
 
Knoppar skall tillverkas till nyckelskåp i trä som Karin målar. Jag har sett hennes första & det är jäkligt snyggt! (Som allt hon målar) Riktigt kul samarbete. Ni skall få se så fort vi monterat det första. Här ligger knopparna under tillverkning.
 
Vi har levererat en ljusstake till, på snapphanetema.
De har blivit uppskattade, så vi planerar att göra några målade ljusstakar till montern i Svarta Bergen. 
 
Vi har förresten fått telefonkatalogen här i dagarna. Ovanligt snygg, måste jag säga.
Motivet är från gamla brottet här i Gylsboda. Fotografen gillade platsen mycket och det kan jag lätt förstå.
Idag ser det ut såhär..
Inte fullt lika grönskande än & isen ligger kvar, men det är på gång!
 
Resten av dagen har jag ägnat åt skulpturen. Jag hade ju kommit en bit, men gjorde om den helt idag. Så nu ser det ut såhär
Massvis med jobb kvar, men kanske man med god fantasi kan ana vad det skall tänkas kunna bli?!
 
Mina konsulter kacklar mest omkring, de kunde absolut inte gissa vad det skall bli.

Set komplett.

Setet komplett. Örhängena är också klara nu:
 
 
De hör alltså ihop med halsbandet jag visade häromdagen:
 
Trodde jag var bättre än jag var.. Blev varse att jag inte var så återställd som jag trodde efter senaste rycket med nackyrsel. Men idag känns det i alla fall bättre igen. 
 
Lite pyssel i trädgården till vårsol och fågelsång blev det också idag.
 
Alldeles underbart är det att komma ut och känna hur hela naturen laddar för vårgrönska. Man kan nästan förnimma hur det gror och hur livet börjar spritta i allt som vilat hela långa vintern. Lika fascinerande varje vår, men extremt efterlängtat denna våren! Äntligen!
 
I morgon blir det ett pass på jobbet i Osby. Sedan har jag tagit ännu ett steg i att fokusera på Lindberg Diabas & Silver. Mycket jobb i lilla verkstaden, så det hinns inte med att ha jobbet i Osby också. Men det har varit intressant, lärorikt och så har jag ju fått lära känna superduperkollegorna :) Känns tryggt att veta att de finns kvar & håller ställningarna, nu när turistinvasionen väntas in!! Tack!!
 
Har dock tagit mig på en ny utmaning.. Som guide i Svarta Bergen. Tror att det är lättare att kombinera det med jobbet i lilla verkstaden, så vi provar.
 
 

Ett set på gång.

Jaaa, men se, det har slutat snöa. Nu REGNAR det bara!! Helgrått & dystert. Ja, ja, på med det positiva tänkandet. Nu försvinner den sista isbron & snön, så hästarna slipper halka (vi oxå för den delen).
 
Livsandarna börjar återvända här i sjukstugan. Max finger läker & jag är nästan bara mitt vanliga normalsnurriga jag igen. Måtte det dröja till nästa nackyrselattack!
 
Har roat mig med lite bokföringspyssel idag. Det piggar ju verkligen upp i allt det gråa- not. Men det är skönt när det är gjort!
 
Jag blev ombedd att göra ett set med ett enkelt men stilfullt halsband & ett par matchande örhängen.
Halsbandet är klart nu.
 
I morgon anordnas det föreläsning i vackra Svarta Bergen. Om ordets makt. Låter spännande, så om planen håller skall jag ta mig tid till att åka dit & lyssna. Fika utlovas det också där. Det låter väl trevligt?!
Med det önskar jag er alla en trevlig helg!

Daggdroppe

Jag sköter mig ganska bra med att fortsätta vila mig i form. 
Nackyrseln ger sig lite mer för varje dag. 
En dag satt jag och skrev lite på vår bok. Kom in på vatten, kretsloppet som är så fascinerande, daggen som stiger i solens värmande strålar från det spröda gröna bladets innersta veck. Och så blev jag bara vrålsugen på att göra en daggdroppe i silver & en i Diabas.
Så jag har varit ute & fuskat lite i lilla verkstaden. Men inga tunga grejer.
Silverdroppen har fått struktur av smält silver som ger lite vågor på havet. Och Diabasdroppen lät jag vara rå, för rätta känslan i hänget.
 
Nu demonstrerar hela omgivningen mot den ihärdiga kylan.
Naturen låter grönskan smyga fram ändå. Här två tappra kämpar som jobbar sig uppåt.
 
Och idag tyckte gammelhönan Emla att nu får det räcka & tog med sig hela gänget ut i solen, trots de kyliga vindarna.
Visst är hon söt!!
 
 

Grattis Gylsboda med omnejd ;)

Gratulerar Gylsboda med omnejd. Varför då, kan ju vara en befogad undran.
 
Jo, vi har berikats med en ny mottagning dit vi kan vända oss för behandlingar, massage, samtal och mycket, mycket mer som hänger ihop med vår hälsa, ur ett naturligt perspektiv. Visst är det häftigt?!
Nu har vi kvinnliga företagare här inom några hundra meter som är revisor, massage/hälsoterapeut (förlåt, vet inte rätta beteckningen, men vet att det är kanon i alla fall- har nämnligen provat själv!), fotograf, konstnär och konsthantverkare. Snacka om att vi bor i en inspirerande kreativ miljö!
Senaste tillskottet som jag nu gratulerar oss till är Malin Grylers trivsamma "Bjarka Hälsan" som slagit upp portarna i mysig miljö och helt nya lokaler med skön rogivande känsla. 
Jag fick skjuts dit av sambon nu när nacken har jäklats med mig igen. Men hem gick jag för egen maskin! 
Så ni som har funderat- testa! Och ni andra- testa ni också ;)
Helkroppsmassage- bara ett exempel. Oj, så skönt! Borde verkligen få upplevas av alla! Jag kan bara tacka & skatta mig lycklig att detta genuina finns runt knuten. Om det är något jag skall prioritera att unna mig framöver så är det massagen. Men det finns mycket mer att välja bland.
Det kommer att fyllas på med mer info på www.gryler.se efter hand, så håll ögonen öppna! 
 
Helt återställd är jag naturligtvis inte, men jag är på benen igen. Försiktigt optimistisk. Skall anstränga mig att ta det lite lugnt nu.. Ja, jag vet.. jag ska! Tack alla fina människor för att ni påminner mig ;) Och alla som ställer upp när det blir totalkrasch med nacken, ryggen & allt vad det är. Kram till er!
Och Karin, som såg till så jag över huvud taget kunde ta mig upp. Annars hade jag inte kommit iväg till Bjarka Hälsan heller. Jag har sagt det innan, jag är så tacksam!
 
En liten silverälva hade jag hunnit göra innan jag föll på knockout av nacken denhär gången. Silverälva med Diabashjärta. 
 
Nu har jag en beställning till torsdag som jag skall gå ut & titta lite på. En liten stund bara, lite försiktigt. Sedan mera vila tills ikväll. Då är det keramik. Men den är vilsam ;)
Njut av den spirande känslan ute, vårsolen lovar gott!!
 

Tacksam!! Och lite eländig.

Blir bara några korta rader idag. Ligger ner & skriver. Whiplashnacken vill påminna mig igen om att den finns. Har haft ett par dagar igen nu när jag inte kan sätta mig upp utan att tuppa av. Extremt frustrerande när man absolut inte har tid att ligga sådan. Blä. Kan ha varit bärandet i Helsingborg som triggade det denna gången. 
Nu är det i alla fall aningen bättre, så jag kan ha ögonen öppna utan att bli alldeles åksjuk av hur rummet snurrar.
 
Fantastiska Karin med familj kom igår med svampsoppa & vackra tulpaner.
Ni är så snälla!! Rasmus hade bakat tårta, man blir ju alldeles rörd! Tyvärr kan jag inte äta när allt bara snurrar, men jag skall försöka igen idag. Tack!!
 
Idag kan väl denna passa, när mitt hjärta är alldeles fyllt av tacksamhet ;)
Det var ett litet experiment, mest på kul. Jag skulle ju ha in något rött i något smycke.. Så jag tänkte att vi provar att göra en lite nallebjörnsinspirerad silverängel med Diabashuvud. 
 
Nu skall jag sova vidare. Blä.
 
 

Leonardo del 2

Lite fler bilder från utställningen på konstföreningen Leonardo:
 
Min kabbeleka, skalbagge & blomsterarmband på en hylla i ena montern
 
En Diabas som Karin målat till en stående tavelskulptur. Älskar den, med sin lilla slända. "Sommargryning". Visst är det just den känslan den förmedlar!!
 
Här har vi ett hyllplan med smycken & en hängande Diabas/silver älva som är tänkt som en fönsterdekoration
 
Här står Karins söta keramikkatt & tigger besökarna om en bit mat. Samtidigt passar den mina Diabaslyktor.
 
Här skymtar en till av glasmontrarna med mina smycken & så fler av Karins fantastiska målningar. 
Tavlorna heter från vänster: Björnkram. Möte i skogsbrynet. Mamma och jag.
 
Idag blev det inte så mycket gjort i lilla verkstaden som jag hoppats på. Jag fick köra iväg med Max som skadat sitt finger. Han skar sig på en plåt, ända in till benet just i leden. Kändes sådär när de frågar vad han gjort & han säger att det hände när han mekade med bilen.. 13 år gammal.. Jag fick fylla i att han bara mekar, inget annat. Hm. Förra gången vi fick iväg & sy var det när han högg sig i foten med en yxa.. Finns det risk att vi snart ifrågasätts i föräldrarollen..? 
Nu är fingern i alla fall ihoplappad & han fick pencillin mot infektion i leden. 
 
Ikväll har jag varit på silversmide. Håller på med en silverälva med ett Diabashjärta. Återkommer med bild på den. 

Leonardo

Nu står vår utställning i Helsingborg. Vi fick ett väldigt trevligt bemötande, konstföreningen Leonardo´s representanter var mycket trevliga & hjälpte oss med både att bära in alla sakerna, plocka fram podier, skåp mm. Mycket trevligt och så roligt att höra att de tyckte om våra saker. Känns kanon!
Det var verkligen skönt att slippa köra, mycket tacksam mot Karins & snälle man som ställde upp som chaufför & bärare (även om han sa att anledningen var att han inte trodde att vi skulle klarat det själva..). 
Han ställde tom upp på en runda till Väla för att se Bording´s fantastiska Diabasfontän och en runda in på de små smala gränderna där vi hittade Karla konsthantverk. På Karla tittade vi på mycket vackert hantverk i olika tekniker. 
 
Vi blev ombedda att göra en lista med prisuppgifter till Leonardo, så jag måste göra klart den nu. Därför blir det en kortis idag, med några få bilder från utställningen. Det kommer fler en annan dag.
 
Ett par bilder från glasmontrarna
 
 
Diabasskulpturer på podier, med Karins underbara Havsörn i bakgrunden.
 
 
Mera Diabasskulpturer, den mittersta målad av Karin.
 

Lite gnäll. Men bara lite ;)

Måste bara berätta en liten episod för er. Blev påmind om den i helgen.. 
 
Det var när vi var på semester i Köpenhamn. Resten av sällskapet skulle köpa pölse med bröd. Själv väljer jag ju bort kött, bad därmed att få köpa ett korvbröd. Men se det gick inte. I pölsemannenvagnen köper man pölse med bröd, inte bara bröd. Det går inte. Då blir det fel. 
Är det inte fantastiskt?! Hjääälp!!
 
Nu i helgen var vi vid ett vanligt gatukök, resten av sällskapet skulle ha kebab.  På menyn fanns toast med ost & skinka. Jag bad om att få en sådan, fast utan skinka. Men det gick naturligtvis inte. De var med skinka. 
 
Vilken servicemind de ger prov på!! Suck. Om någon upplever mig såhär fyrkantig så för allt i världen, skaka om mig ordentligt & se till att tänket kopplas på igen!
 
Så, nu var gnällkäringen klar för idag ;)
 
Dagen har varit bra. Idel trevliga kunder på stationen. Fick med sonen på härlig djurrunda när vi kom hem. Packandet inför morgondagen har gått bra, lastningen tar vi i morgon. Trevliga grannarna kom förbi på fika. 
Solen skiner & våren lurar runt knuten. Nice!
 
Fast just precis på vår tomt tycks istiden bita sig kvar ett tag till. Sensi har fortfarande massor av snö att leka i. 
 
Lite bättre ser det ut hos hästarna, där de står och mumsar på sitt hö. 
 
Familjen keramikuggla är nu komplett. Här har vi dem. Hoo-hoo-hoo-hooooo!
 
 

En blomma till.

Börjde dagen på bästa sätt i strålande solsken, med en tidig djurrunda. Härligt! 
 
Sedan har vi varit i Glimåkra & keramikat. Skulpterat, glaserat & satt en ny skröjugn. 
 
Därefter hem till lilla verkstaden & göra klart Diabas & silverblomman. Såhär ser den ut:
 
Så påminde Karin mig om att vi skulle ha med en presentation till utställningen på onsdag. Det hade jag förträngt.. Så den skall jag ta tag i nu. I morgon är det jobb i Osby, sedan får vi packa allt så vi kan ge oss iväg & leta oss fram till konstföreningen Leonardo för utställingen på onsdag. Spännande!! Håll gärna en tumme för att vi skall hitta rätt ;) 

Djur

Idag kom de. Myrorna. Ett säkert vårtecken. I en solvarm backe kom de vinterslöa myrorna krypande fram i solens värmande strålar. Härligt!
 
Idag har hästarna fått ett nytt tjockt & gott täcke med spånor igen. Flipper är den som uppskattar det mest, men här är det Herkules som njutningsfullt sitter & gosar på den mjuka madrassen.
Åh, så skönt, tycker han.
 
Igår hälsade jag på Gizmo. Hon har vuxit & blivit stor & fin flicka.
 
Här en stolt tacka med sina nya små gull.
 
Max ser man inte röken av om dagarna. Det är mekande för hela slanten.
 
Min kamera har varit på vift, så jag har inte kunnat ta några bilder på arbetet jag håller på med nu. Men ikväll kom den till rätta igen, så i morgon skall jag plåta- om blomman blir klar. Silverkallan skall få en släkting som skall med till utställningen i Helsingborg på onsdag.
Förhoppningsvis blir den nya blomman klar i morgon. Sen är det jobb i Osby på tisdag. Och så skall vi keramika i morgon också. 
 
Nu har den nya broschyren hunnit ut till lite folk & det är trevligt att höra deras kommentarer. Denna bilden är mycket omtyckt
Den gillar jag också. Fotografen har fångrat skimret i bakgrundsstenen så vackert.
 
Nu måste vi ta tag i skyltningen hit också. Snälla grannar ställer upp & hjälper besökare hitta hit, det tackar jag för. Nu är en granne i startgroparna att starta företag här ute också, så vi skall göra en gemansam skyltning ute vid vägen. Visst är det häftigt, en till kvinnlig företagare här ute. Önskar Malin Gryler all lycka med sin mottagning!!
 
Ha en fortsatt skön påskhelg!