Åska, skyddsänglar & rådjur..

Idag trodde jag det var good bye med datorn här. Utan förvarning brakade åskan lös. Det blixtrade till från datorskärmen, plingade i telefonen & strömmen gick. Jag var säker på att dator & modem gick åt pipan. Tack & lov hade jag fel. Blev helhispig med tanke på bokföring & allt som ligger i datorn.
 
Karin & jag jobbar för fullt bl a med "julkollektionen", göra klart beställningar, producera saker till konstrundan i Ryssby i småland 8-9 september, Ubbabodautställningen sista helgen i september, Santatorpsutställningen 6-7 okt (obs datumet!!) osv osv.
 
Trevliga människor fortsäötter leta sig ut hit, väldigt roligt. Bl a ett sällskap idag som fått hjälp från Mia i Svarta Bergen att hitta hit. Tack, Mia!!
 
Här är ett exempel på nyhet, en ny typ av ljusstake som vi tycker mycket om:
 
 

Vi har också fått en idé, ett sätt att vara med & stötta insamlingen till Hampus (killen som blev förlamad i den förfärliga mopedolyckan här i Gylsboda i sommar). Vi har gjort ett halsband som vi skänker, så blir det lotteri på det vid insamlingsevenemanget som kommer att hållas vid Hjärtasjön nästa onsdag, i Fritidsgårdens regi. När vi kan bidra till något positivt med vår konst & hantverk ger det oss än mer mening.

Vid våra utställningar väljer vi teman & skänker del av intäkterna, främst för projekt för bevarande av djur & natur i olika former.

Vi tycker det är så positivt när människor visar engagemang och i detta fallet när Fritidsgården gör en stor insats för Hampus vill vi vara med och ge vårt stöd.

Denna skyddsängel gjorde vi för ändamålet

Måste också visa vilket fint besök vi har här i trädgården på mornarna, frukostgäst under paradisäppelträdet

 

Mycket arbete blir det

Skyddsänglarna Karin målar på Diabashängan som jag gör har blivit populära, här kommer några nya:
 
En i skir grön skrud, där Diabasen är tillslipad i mitten där motivet är & rå i ytterkanterna & på baksidan.
 
Nästa hänge har en sida som är helpolerad
och på andra sidan en vacker guldgul skyddsängel:
 
Mestadels består dagarna i arbete, men när man får en stund över (nej, det får man aldrig, men man tar den någon gång ändå..) tillbringas den gärna med djuren. Här är hela familjen ute på en härlig tur.
Fotot ovan har jag tagit från Mackos rygg
 
Här gör Mcko som Ferdinand & luktar på blommorna.
På turen stannade vi vid en bäck där Max hittade denna lilla krabat. Han släppte snällt tillbaka den i bäcken igen.
 
Ikväll blir det medlemsmöte i Snapphanerikets Turistförening. Blir nog ett intressant möte. Många frågetecken som behöver rätas ut. Men innan dess skall jag försöka hinna göra några ljusstakar.
 
 

Kyligt, då kommer stearinljusen fram.

I morse var det tydligt vartåt det barkar.. Sommaren är på väg att överge oss. Det var till att på med vintermundering & tjocka vantar när jag gick till hästarna på morgonen. Ok, jag är liiite frusen, men det var kallt på riktigt!
 
Då kan det väl passa med ljusstakar nu att tända när hösten är på ingående.
 
Skall sätta igång & göra lite olika varianter.
 
Det har flera gånger påpekats att jag inte har så många manliga smycken. Tänkte jag skulle försöka bättra mig på den punkten då. Jag hoppas ju att många av mina smycken skall vara ganska könsneutrala. Detta hänge kan ju bäras av både män & kvinnor, men kanske det kan tyckas vara lite manligt? Det är ganska stort & robust så har jag polerat en del, lämnat en del rå & slipat det tredje partiet där sedan Karin målat en huggorm.
Det blev väl coolt?!
 
Jag har nog aldrig sett så många ormar förut som i år. Både snokar & huggormar i mängder.
Igår när jag skulle plocka av mina tomater låg där en stilig huggorm & solade sig.
Glädjer mig åt att odlingarna bär frukt, tomaterna är ljuvligt goda. Och av squash kan man ju göra så mycket gott. Idag blev det en mindre nyttig variant, men ack så god squashkaka
Om någon skulle bli sugen på att prova finns receptet på
http://www.kokaihop.se/recept/squashkaka-2

Från stendagen

Trevlig stendag igår, många härliga människor man har nöjet att träffa när man är ute på olika evenemang.
Tyvärr tog batteriet slut i min kamera, så det blev inte många bilder.
 
Jag satte upp lite regnskydd för mina saker & stod sedan & arbetade med slipmaskinen för att visa hur man polerar Diabas. Många var intresserade, ställde frågor, några ville tom prova. Skoj!
Min rostiga gamla ställning kom till heders igen, jag gillar den fortfarande skarpt. Den gjordes till allra första gången jag var ute & testade att sälja, på Sweden Rock 2009.Min stackars far tyckte i vanlig ordning att jag var tokig som skulle ha det rostigaste jag kunde hitta bland gamla armeringsjärn & rör, men han ställde snällt upp & hjälpte mig få ihop den ändå.
De målade Diabasverken fick mycket uppmärksamhet igår, Karin fick massor med välförtjänt beröm som jag skall framföra till henne. Både de större som står på marken i "tältet" och de små, som tex detta:
 
Ett par rejäla plankor på träbockar fungerade bra som arbetsbänk
Längst till höger ligger slipmaskin & skålen jag arbetade på. Eftersom det skvätter en hel del vatten fick jag hålla till i en egen liten hörna. Lite smycken & en färdig skål fick plats på bänken också, utan att bli nedsölade från slipmaskinen
Och så Osby Turism broschyren med ett litet bokmärke med en målad Diabas.
 
Idag är det lite segt, som alltid dagen efter ett evenemang. Man skall packa in sakerna igen och så försöka börja fokusera på nästa evenemang, beta av beställningar osv.
 
Så det är väl bara till att pallra sig ut i lilla verkstaden igen efter denna lilla paus vid datorn.
 
 
 
 

Stendagen, Svarta Bergen 25 / 8 kl 11-16

Mycket trevliga besök i lilla verkstaden idag. Kul, kul.
 
Har sedan varit nere i vackra Svarta Bergen & förberett för morgondagens övningar. En våffla slank naturligtvis ner när man var där också, missar inte gärna ett tillfälle till härliga Mia´s goda våfflor ;)
Träffade på en glad Japansk konstnärinna som också var i Hägghult ikväll & förberedde inför morgondagen. Så många underbara människor det finns som gör en glad!
Kan ju fortsätta på samma tema: människor som gör en glad.
Jag hade en Diabas som hade ett mönster i sig som en fjäder. Jag visade den för Karin, hon tog med den hem & förstärkte mönstret i den efter förebild av en fjäder hon hittat ute i skogen. Troligen från en uggla. Uppförstorad ganska mycket ser den ut såhär på en skiva av Diabas:
Visst är det fantastiskt?!
Man kan tex ha den att sätta ljus på:
Nog pryder den sin plats på vilket bord som helst!!
 
Jag har gjort lite nya hängen bl a ett nätt litet hjärta i rå Diabas:
Ikväll fick vi trevligt besök här. Skönt med ett litet avbrott i arbetet. I morgon blir det att packa bilen & bege sig till Hägghult. Kl 11-16 blir där olika aktiviteter. Hoppas vi ses där!
 
 

Silversmide, Diabas & Hästar

Nu skall jag komma ihåg att visa gårdagens silversmide/Diabasarbete. Jag har gjort ett hänge för en tid sedan med en rund ram i silver med ett Diabashjärta hängande i. Många har kommenterat att de tyckte om det och det blev sålt ganska snabbt. Här finns nu en variant på samma tema:
 
Den stora ängeln har nu anlänt till lilla vekstaden för att kunna följa med till Stendagen på lördag. Här står hon och väntar
Hon har en liten flickängel med sig också, passande tex till en barnkammare:
Visst är hon söt?!
All målning är utförd av Karin Thuresson. Nya idéer & nya planer dyker upp hela tiden (till våra respektives fasa..) Projekten tenderar att bli tyngre & tyngre ;)
 
Väldigt trevliga besökare i lilla verkstaden idag också, kul. Och i morgon har en gammal jobbarkompis från Volvo aviserat att hon kommer med sällskap. Det skall bli roligt att ses igen! Har lite jobb kvar med en beställning som skall vara klar i morgon, så jag får hoppa ut en runda till & jobba ikväll.
 
Måste förresten berätta om söta lilla Flipper, shettisen. Denna veckan har jag tränat "Bocka" med honom. I morse när jag kom ner bockade han djupt när han såg mig, innan jag sa något. Gullehästen, han var godissugen & tänkte att det vankades nog godis om man var riktigt duktig. Och det är väl klart att det blev morötter till både honom & kompisarna. Macko är också duktig (och godissugen) så han bockar också djupt & vackert.
En bild på fina flocken:
Den vackra gyllene araben Macko är min gosse, söte shettisen Flipper är sonens, den fläckiga skönheten Gisbon är Pierres & stora shire/ardenner korsningen Herkules är sambons. Underbara djur.

Skyddsängel på Diabas, modell större

Idag har vädret bjudit inomhusarbete. Silversmide fick det bli då. Men jag glömde visst plåta det hänget. Får visa det i morgon istället.
 
Flera trevliga besök i lilla verkstaden idag muntrar upp när man sitter & arbetar, jättekul! Jag är så glad att så många letar sig ut här i obygden.
 
Jag har monterat hängen också idag, som Karin Thuresson målat.
Ett gjorde vi med tre små Diabasmålningar på samma halsrem, med silverkulor mellan dem.
Visst blev det snyggt?!
 
Här har vi ett med rimfrost på:
Känner ni hur frosten biter i kinderna?
 
Här ett annat med en gren
Med det får jag en känsla av japan, men jag har glömt fråga Karin om det är så? Hoppas min väninna Akiko i Japan är inne & läser, så får vi kanske höra vad hon tycker?
 
Vi har flera, men de är inte riktigt färdigmonterade än.
 
Däremot har vi här något urtjusigt.
Jag har ju pratat om att vi planerat större varianter av de målade hängena.. Här har vi nu en första prototyp. En  skyddsängel som Karin målat på en Diabas som jag knackat till:
man kan inte annat än älska den!! Karin bara fortsätter att överträffa sig själv!

Svarthönan

Nu är hon färdig! Min lilla svarthöna. Såhär ser hon ut:
 
Hon visar Diabasen i alla dess dimensioner. Spegelblankt polerad på ovansidan av näbben & ryggen. Råhuggen på resten av huvudet & kroppen, medan kroppens ena sida visar yta som legat ytligt länge och korroderat vackert. Jag tyckte det passade perfekt som kropp till min lilla svarthöna.
Hon skall vara med på fårhusutställningen i Santatorp i Oktober, då vi inriktar oss på svenska lantraser & rovdjur. Där skall hon få ett litet rede av halm & ligga & gosa i.
 
Karin har gjort handledsvärmare idag, där hon har fäst några av knapparna jag gjorde av Diabas. Visst blev den läcker?!
Max undrade om äppeljuicen var jäst eller något ditåt när vi satt ute vid stenbordet & fikade ikväll & Karin & jag tyckte handledsvärmaren så ut som ett ulligt & sött litet spöke som sprang runt där och hoade.. Näe då, vi behöver ingen jäst äppeljuice för att vara lite knasiga ;)
 
Jag fick hem ett gäng med målade hängen också från Karin ikväll, så i morgon skall de monteras så ni kan få se. De blev urtjusiga!

Knappar

Ikväll har den slagit till med full kraft. Huvudvärk a la extreme. Inte så förvånande, den kommer som på beställning när nacken tröttnar på mitt jobb. Förhoppningsvis är den lite mer med på noterna i morgon igen.
 
Idag var jag tvungen att smita iväg en timme på dagen & hörde sedan att det varit ett par bilar & sökt mig under den tiden. Attans, ber så mycket om ursäkt. Hoppas verkligen att ni vill komma tillbaka!
Det är ett svårt dilemma, hur man skall lyckas med att ha öppet hela tiden. Ibland måste man tex till tandläkaren & sådant. Så det är bra om man ringer innan för säkerhets skull, så ni inte kör i onödan. Tack.
 
Ikväll tyckte Max att jag var tvungen att provköra hans bygge. Det blev som väntat ett gott skratt.. Den var väldigt känslig på gasen. Lyckligtvis blev det inga bildbevis.
 
Till fårhusutställningen kommer det att bli lite kombinerade skapelser, vi planerar tex att göra handledsvärmare i lammull med Diabasknappar. Karin Thuresson gör väldigt vackra halskragar & handledsvärmare. Idag lämnade jag några Diabasknappar som hon kan sätta på dem
Örhängen har jag lite glest med, måste fylla på med några fler till lördagens stendag i Hägghult. Ett par blev det idag.

Men nu får jag nog försöka vila för att kunna fortsätta i morgon, då jag skall försöka få klart min svarthöna. Det blir ju tema lantraser på fårhusutställningen & där skall det bli en fantasifull delpolerad svarthöna.
 

Diabasfullmåne

Idag har det nog nästan varit varmaste dagen i år. Härligt! Det känns verkligen i kroppen att jag stått & polerat från morgon till kväll, men det gäller att passa på i solen.
 
Det har bl a blivit en helpolerad Diabasfullmåne
Jag gjorde en rå variant också, så det skall finnas för olika smakinriktningar
Lite sugen var jag på att följa lilla Saras exempel & lägga mig & pressa i solen
men jag stod emot & jobbade på. Kan tänka att det är många av er som passat på att besöka en varm strand vid havet denna helgen.
Bilder på resten av dagens alster kommer när de är klara. Mest ser jag fram emot att bli klar med fågeln som jag jobbar på..
 

Polering

Mmmm vilka varma goda dagar vi bjudits nu. Lite synd att de lät vänta på sig till barnen börjat skolan & många återgått till sina arbeten.
Nu har jag ju den stora lyckan att kunna stå ute & arbeta. Det har jag passat på att göra.
Förut när jag fått frågan vad som är det tråkigaste momentet i det jag nu sysslar med har jag utan tvekan svarat att polera. Men dessa varma härliga dagar när man kan stå ute & det inte gör ett dugg att vattnet från slipmaskinen sprutar på en hela tiden, då är inte ens det momentet tråkigt.
Jag gjorde ett hänge som först är mattpolerat runt om & sedan har jag kört upp framsidan till högblank. Det blev en läcker kombination:
Jobbar för fullt för att komma ikapp med sommarens beställningar. Ni som väntar, tack för att ni vänta & jag lovar, jag kör på för allt vad det går för att ni inte skall hinna tröttna.
 
En beställning till klar idag:
"Hacket" uppe till vänster är inget misstag. Det symboliserar att ett hjärta får sina törnar genom åren, men är minst lika vackra för det. Lite större skulle hacket varit & det var det från början. Men så blev jag inte nöjd med poleringen & började om. Då krymper ju den råa ytan som man sparat ut. Så det blev ett hjärta som inte utsatts för så håda törnar än. Kanske ett ungt hjärta?
 
Fick besök av ett trevligt sällskap från Danmark idag. Ägare och personal från en djurklinik. Så många trevliga människor man får glädjen att träffa!
 
Var en sväng i Svarta Bergen också, mysigt som alltid. Har ni inte varit där så gör ett besök! Ni kommer att mötas av en underbar norrländska som får alla att trivas i den härliga miljön.
På lördag 25 aug arrangerar föreningen Svarta Bergen Stendagen. Diabashantverkare kommer att finnas på plats, det blir guidade turer, godsaker i serveringen, musikunderhållning & mycket annat.
Jag blev tillfrågad om att medverka där & då gärna visa något moment. Det som de flesta frågar efter är hur man får Diabasen så blank. Därför har jag tänkt visa just polering under Stendagen. Så nu beställer vi vackert väder till Hägghult den 25 aug så hoppas jag att vi ses där!
 

Toppen av ett isberg

Ser ut att bli ännu en vacker dag. Får nog bli att polera Diabas ute idag då.
Denna veckan har mycket tid gått åt för läkarbesök (med whiplash nacken), tandläkarbesök & sådant. Men lite har det blivit gjort i alla fall.
En skulptur "Toppen av ett isberg" har det blivit. Den kan symbolisera mycket. Förmodligen olika saker för varje betraktare. Därför tror jag jag väljer att låta bli att ge min tanke bakom den & låter er fantasi klä den med en betydelse istället.
och så har jag fortsatt förbättra skyltningen, efter att turisterna sagt att de fortfarande har svårt att hitta hit. Och när de kommer fram är de osäkra på om de kommit rätt. Nu blev det väl lite tydligare i alla fall.
Tycker lite synd om barnen att sommarvärmen infinner sig just när skolan startar. Idag slutar i alla fall sonen tidigt, så han hinner bada i eftermiddag om vädret håller i sig. Jag skall först ut med djuren & sedan sätta fart på slipmaskinen, där vattnet ger konstant utomhusdusch medan man jobbar.
 

Olika projekt..

Oj, ikväll funkar det att lägga in bilder, det var länge sedan! Då gäller det att passa på!
 
Först får jag visa sonens projekt som tagit upp stora delar av sommarlovet.
Han fick två gamla åkgräsklippare av snälla människor, som han sedan har plockat ihop till en som fungerar. Han har monterat på en motorsågsmotor & så har han byggt om växellådan. Morfar har varit till stor hjälp med hur man gör, men Max har själv fått bygga & svetsa & dona med alltihopa. Mycket lärorikt & jag har sällan sett honom så lycklig som när han kunnat provköra & det funkar!
Några bilder från arbetet:
Max svetsar & morfar övervakar:
Provsittning med bågen på plats:
 
Jag har gjort lite hängen:
Här ett som jag gjort efter ett lite roligt önskemål.En fiffig idé från beställaren. Hon ville ha ett Diabassmycke med en liten spegel. Spegeln skulle reflektera tillbaka den energi som mötande människor utstrålar. Ett exempel, så ni förstår tanken: Bäraren av smycket möter en gammal vän som blir glad & utrstrålar positiv energi. Energin tänks då reflekteras i spegeln och komma tillbaka till personen. Kul idé, tyckte jag.
 
Karin & jag fortsätter våra projekt & här ser ni ett dimhöljt bergslandskap som tornar upp sig på en Diabasskärva. Visst blev det stämningsfullt och vackert?!
 
På Hemvändardagen i Osby satt Karin & målade nya vackra hängen. Trevligt var det & hängena blev väldigt vackra. Här sitter Karin & målar. Ser ni baggen på den lilla tavlan, den & många fler kommer att finnas med på fårhusutställningen.
Jag har fått en ny kompis som kommer fram & tittar på när jag står & jobbar. En liten kaninunge. Ser ni den, vid stolsbenet? Så söt.
 
 
 
 

Bild strul.

Hm, vad är det med bloggen nu då, det går fortfarande inte att lägga in bilder. Så irriterande.
 
Ja, ja, I-lands problem. Ok.
 
Halgen har varit trevlig. Mycket besökande turister på dagarna & trevlig avkoppling på kvällen hos goda vänner. Tack.
 
Idag har det varit hemvändardag i Osby. Karin satt & målade nya hängen medan vi var där & de blev fantastiskt vackra. Jag slutar aldrig förundras över hur hon lyckas fånga detaljer i djur & natur som gör det alldeles levande.
Dessutom satt vi & spånade & planerade för nya projekt. Stooora projekt. Spännande. De små målade hängena kan ju appliceras i större format.. Men vi återkommer med mer om detta.
 
Om någon undrar vad som händer i historien om den förstörda skulpturen & stulna cykeln så kan jag bara berätta att det gör jag också.. Trodde verkligen att det skulle komma reaktioner från de inblandade när det visade sig att historierna gick så kraftigt isär men tyvärr, inte än i alla fall.
 
Nu går vi in på slutspurten av barnens sommarlov, vart nu det tagit vägen? Hoppas de får några fina dagar såhär i slutklämmen.
 
 

Intressant..

Dagen började på bästa sätt. Runda med Max, Sensi (hunden), Macko & Flipper (hästarna) i vackert väder. Sensi fick simma lite o berghålan, det tycker hon så mycket om.
Max vill aldrig va med på bild (precis som mamma..) men idag hann jag fånga en skymt av honom & Flipper innan de försvann ur bild.
 
Det har fortsatt vara ok väder mellan skurarna, så det har blivit mycket utejobb idag. Jag skulle ju göra lite djurskulpturer till vår fårhusutställning. Förresten, innan jag glömmer det: Fårhusutställningen är flyttad till nytt datum 6-7 okt kl 12-17. Ja, åter till skulpturerna.. Jag gjorde ju en stiliserad häst för ett tag sedan.
Om ni glömt så såg den ut såhär:
 
Idag skulle det bli en tupp som kompis till den.
När tuppen var klar sa Max: "Människor kan ju ha Downs syndrom, så kan nog tuppar också ha det. Det har nog din tupp."
Jag tolkar det som att han tyckte den var väldigt charmig, eftersom alla jag träffat med Downs syndrom varit väldigt charmiga. Fast jag tycker egentligen att den ser lite sur ut med sin taggiga kam & stora hakpåse.
 
Nä, jag får på det igen imorgon. Då blir det en griskulting. Hoppas jag. Skall lägga mig vinning om att den skall bli bättre. Nu har vi ju mer tid på oss till fårhusutställningen så då kan man lägga mer tid på kultingen.
 
Nu måste jag berätta lite om vår intressanta rundtur med hemma hos besök för att prata med de små liven (i övre tonåren) som var vid berghålan i söndags när skulpturen belv förstörd & cykeln blev stulen. Vi var runt hos flera, men vi kan prata om pojke 1, pojke 2 och pojke 3 som hade intressanta historier.
Vi ville bara vänligt fråga om de kanske sett något av vad som hänt när de var där.
Pojke 1 hade varit vid berghålan, men på annan plats & hade inte sett varken cykel eller skulptur.
Pojke 2 hade över huvud taget inte varit vid berghålan.
Pojke 3 hade varit vid berghålan tilsammans med pojke 1 och pojke 2 (!) och badat där cykeln & skulpturen stod, men inte rört någon av dem.
Vad tror ni? Har de rent mjöl i påsen? Nja..
Nu har det lilla sällskapet i alla fall chansen att erkänna & göra rätt för sig, vi får väl ge det ett par dagar & se vad som händer innan vi går vidare. Kanske de kommer på bättre tankar när de inser att historierna inte går riktigt ihop.

Lätta ert samvete!

Oj, som det tog musten ur oss med vårt evenemang. Det känns nästan overkligt att allt klaffade & det blev så bra. Vi är fyllda av tacksamhet & härliga intryck från dagen. Mycket positiv respons har vi fått. Tänk att över 300 personer kom för att dela dagen med oss.
Vi kommer att räkna ihop & redovisa hur mycket vi fick ihop som vi skänker till svenska naturskyddsföreningen. Det känns riktigt bra att kunna stötta deras viktiga arbete.
 
Nu kraftsamlar vi för nästa evenemang, Fårhusutställningen i Santatorp, 31 aug- 1 sept. Där kommer temat att vara svenska lantraser & rovdjur. 10 % av intäkterna kommer att gå till bevarande av dessa. Men mer om det längre fram.
 
Jag har bestämt mig för att inte bilden av lördagen skall få grumlas av det som sen hände. Men besviken blir man. Ett gäng med ungdomar från byn var vid berghålan dagen efter vår utställning. Det är ju jätteroligt med alla badare & trevliga människor som rör sig där. Men varför måste de förstöra??!? Min skulptur Akka fick inte vara ifred. Undrar om de förstår hur mycket tid det tar att forma och polera i Diabas? Så fort jag hinner skall jag prata med dem som var där. Kanske finns det så mycket ryggrad så de kan berätta vem som gjorde det. Och vem som stal cykeln som samtidigt försvann. Jag antar att den ligger på botten av hålan. Kunde det vara roligt?! Vet föräldraran vad ungdomarna roar sig med? Blommorna jag satte bort före utställningen fick jag ersätta på utställningsdagen, eftersom de kastats omkring & krukorna slagits sönder. Kanske någon tom har dåligt samvete & vill berätta? Det vore ju det enklaste för alla, så slipper vi dra det vidare.
Ett halsband stals under dagen, men där var de inblandade så rakryggade att de har erkänt, sen är det bra med det.
 
Idag kommer det kunder som vill titta på kors i Diabas. Jag har gjort lite olika varianter.
Rå Diabas
polerad ytterst på spetsarna
polerad nedtill
helpolerat
osv. Går att variera i det oändliga.
Beställningen med råa lätta Diabashängen med hjärtfäste i silver är klara
Nu skall jag ut & jobba vidare.
 

Lyckorus. Succé. Tacksamhet.

Lyckorus. Succé. Tacksamhet.
 
Det var den korta sammanfattningen av vårt evenemang i transformatorn.
För er som har tid & lust att läsa lite mer tar jag gärna en längre variant.
 
Vi började tidigt på morgonen att ställa i ordning det sista & gästerna började droppa in redan vid 10-tiden.
Sedan följde en jämn ström under hela dagen/kvällen!!
 
Gästerna blev hänförda av den majestätiska byggnaden som så vackert presenterade konsten. Örnen väckte stor uppmärksamhet och det kan man ju lätt förstå, titta bara
Örnen har här fått sällskap av en Berguv, också den ett av Karin Thuressons mästerverk. På bänken mina Diabas & silversmycken.
 
Karins stora drakmålning, Mettes emaljmålningar & den häftiga drejade skålen med Midgårdsormen slingrande runt belv en läcker kombination
 
Mettes emaljer & Karins målade byrå med mina saker ovanpå:
 
Här ser vi Karins korp som plirar pillemariskt på besökarna, duvhöken med sin knivsarpa blick och på bordet mina saker i Diabas & silver.
 
På stenbordet ställde vi hemgjord scrubb, badsalt, gransirap mm.
Vi parkerade den ansvarige för kokkaffet i skogscafét. Han trodde att han skulle sitta & ha en lugn dag, men tji fick han och det är vi ju väldigt glada över.
Vi bullade upp med läckert hembakat
 
Karin bjuder in, kom & fika!!
När det så strömmade till med gäster var vi mycket glada över hjälpen i cafét. Mamma Ulla & min Max hade fullt upp hela dagen. Karins son & man likaså. Vilken tur att alla ställde upp så helhjärtat, vilka pärlor vi har omkring oss! Underbara grannarna Mimmi & Barbara fyllde på med mer nybakat efterhand som vårt tog slut. Godaste tänkbara muffinsen & brödbullarna. Karins svärmor och mamma var också snälla & hjälpte till att fylla på med nya läckra bakverk. Det värmer i hjärtat med sådant engagemang.
 
Här sitter härliga Mette & tar hand om ett sällskap som tittar på vår konst & hantverk.
Skogscafét var välfyllt med gäster hela dagen. Såhär såg det ut när vi öppnade
På eftermiddagen var det mysig sagostund för barnen på den mossbeklädda kullen.
Pierre satt & spelade stämningsfull musik på gitarr utanför transformatorn under hela dagen & på eftermiddagen fick han sällskap av Mettes son Snild som spelade dragspel. Vilken stämningshöjare det är med musik! Även munspelet kom fram mellan varven & vi bara njöt. Tack för att ni gjorde detta för oss och för våra gäster!
På kvällen samlades gästerna i spänd förväntan att få se det utlovade sjöodjuret.Både hemmafolk & långväga gäster. Till vår stora glädje fick vi besök av härliga Nicole Storjohann med sin lilla drake Baldur. I sällskap med dem kom Declan O Connell som sedan underhöll oss vid cafét med inrländska sånger till gitarr. Så roligt med detta besök!
Vi skickade ut marschaller på vattnet, barnen ropade på sjöodjuret, mat kastades ner i berghålan & upp dök det, vårt sjöodjur. Skljuten som ur en kanon for det upp över vattenytan & lika snabbt försvann det ner igen
Ropen skallade "en gång till" och publiken applåderade. Då dök det upp igen. Frustande, brölande och plaskande uppenbarade det sig. Barnen menade att det nog var en sorts elefantodjur, för de tyckte sig skymta att det hade en snabel. Kanske är det så? Vi vet ju inte riktigt..
Sedan blev det samling i skogscafét, på med mera kaffe & fram kom gitarren då en härliga irländsk trubaduren O Connell sjöng & spelade för oss, stämningen var på topp!
lilla draken gungade med till musiken
I skymningen tände vi upp med kandelabrar & ljuslyktor. Det blev verkligen precis så magiskt som vi önskat. Tom bättre! Vid cafét lyste även elden från kaffekokningen upp
framme vid transformatorn satte vi eldkorgar, lyktor & kandelabrarna lyste så vackert bland stenarna. Alldeles stilla var det i luften, så ljusen brann hela kvällen. Ljummet & skönt var det. Allt var bara så underbart!
Inne i transformatorn lyste vi också upp med stearinljus. Min kamera är kass i svagt ljus, men bilderna ger kanske ändå en liten känsla av hur magiskt vackert det blev
 
 
 
 
Det blev som en helt ny utställning i stämningsljuset.
Till vår stora gädje lät alla gästerna riktigt nöjda & vi kände att vi hade kunnat bjuda på en så magisk upplevelse som vi utlovat. Till vår hjälp hade vi helt perfekt väder, underbara gäster & fantastiska människor som hjälpte till. Utan er hade det inte blivit något. Tack, alla!! Hoppas ni vet hur uppskattade ni är!
Och underbara Karin & Mette, att få göra en utställning med dessa konstnärinnor är en sådan ära & lycka så jag har inte ord för det.
Som avslutning och pricken över I:et lyste månen stor över oss när det blev dags för Annicas midnattsmeditation. En stor måne på himlen och marschaller ute på vattnet i denna storslagna omgivning gav en kraftfull meditation som Annica ledde så bra. Häftigt!
Så tack alla ni som kom, ni gjorde vår dag!! Nu kommer vi att räkna ihop vad vi fått in och skänka 10 % av det till Svenska Naturskyddsföreningen till förmån för skogen och dess invånare. Utan naturen & djuren vore vi ingenting. Tack för att ni bidrog till att göra detta möjligt.

Wow!!

Wow, vad häftigt!! Det är den allmänna kommentaren från de som kommit förbi & kikat in idag när vi jobbat med utställningen. Det blir riktigt häftigt! Man kan inte förmedla med bilder hur coolt det blev med Karins jättetavlor som hänger på höjden i den höga byggnaden, men en liten tjuvkik kan ni ändå få. Först en bild på örnen när Karin håller på att fästa hängena i den. I bakgrunden bordet med handsmidd ljusstake, där vi bara visar på hur det i grova drag kan se ut. Skivan skall glödritas & fler modifieringar skall göras.
 
Här har örnen fått luft under vingarna, högt upp på väggen:
med sällskap av draken som också hänger högt uppe och under den Mettes härliga emaljmålningar:
och ännu längre ner ett bord som Karin målat i motiv som en mossbeklädd sten och på det Mettes stora keramikskål med Midgårdsormen på:
 
Några av mina smycken ligger på Karins vackra handmålade byrå, på väggen Mettes emaljmålningar:
Jag har ett par bord inne i transformatorn med smycken, sen kommer jag att ställa ljuslyktor, skålar  skulpturer ute i morgon.
Karins vackra målningar hänger på väggarna
Det känns riktigt roligt med denna utställningen, ni måste se den!!
 
Nu har jag tjatat så mycket så jag tror ni kan hålltiderna:
11.00 öppnar vi. Skogscafét håller öppet hela dagen med läckert hembakat.
14.00 sagostund. Sagotanten läser sagor för barnen i fantastisk miljö.
20.00 sjöodjursmatning. Barn & vuxna får kasta i bröd i berghålan för att locka fram det livliga sjöodjuret. Vi hoppas & tror att vi skall få oss en skymt & en liten uppvisning av det.
När skymningen faller tänder vi upp med stearinljus, fotogenlampor, eldkorgar och marschaller. Allt för att utställningen skall kunna pågå hela tiden fram till kl 24.00, då det blir en midnattsmeditation, ledd av Annica Hentze. Avgift för meditationen 50 kr, för övrigt fri entré.
 
Nu skall vi bara iordningsställa det sista, sen inväntar vi er gäster. Varmt välkomna!!
 
 

Fortsättning följer

Tidningen Norra Skåne var & hälsade på oss idag under arbetet med att sätta utställningen. På lördag kommer artikeln, så hoppas vi att många bestämmer sig för att åka ut & titta på konst & fika på skogscafé när man läst morgontidningen. Jag missade att fotografera när Karin visade sin fantastiska örnmålning som kommer att pryda en vägg i transformatorn på lördag. Men jag var i alla fall framme med kameran när Mette visade några av sina emaljmålningar.
 
Hela dagen har det arbetats med utställningen & cafét. Större delar som bordsben i Diabas & skulpturen Akka flyttade vi med hjälp av traktorgrävaren. Viss munterhet bland grannarna kunde skönjas när jag balanserade i skopan & försökte få med delarna utan att de välte. Gick ganska bra. Sensi åkte också skopa & tyckte nog det var ganska ok.
 
Fyra trevliga damer från Lund kom på besök idag för att titta i min lilla verkstad. Jag visade dem till transformatorn & pratade om vårt planerade evenemang. De tyckte det lät så trevligt så de kommer tillbaka på lördag! Kul!!
 
Max har jobbat med sitt bygge, det går framåt där också. Den rullar nu, med motorsågsmotorn på plats. Men den är inte färdig.
Nu skall vi samla ihop ljusstakar & fotogenlampor & marschaller av alla de slag för att kunna belysa utställningen på kvällen. Det kommer att bli så mysigt!
 

Både jobb & avkoppling

Fortsatt fixa till vid transformatorn, satt dit lite blommor, skylt mm
 
Max har börjat smida planer på att ha någon liten aktivitet för de besökare som är tävlingssugna. Kul!
 
Skogscafét börjar ta form
 
Har gått & spanat hur & var det blir lämpligt att ställa & hänga för att alla skall kunna komma åt & se. Lutar åt att skulpturer, lyktor, stenfat & dyl placeras ute, smycken inne i transformatorn. I morgon kommer Mette & Karin med på förmiddagen så vi planerar för hur deras konst skall presenteras på bästa sätt. Ser ut som vi får räkna med någon skvätt regn under lördagen.
 
Har letat fram ljuslyktor som skall kunna stå ute när mörkret faller. Det skall ju bli riktigt mysigt även på kvällen.
 
Nya örhängen i Diabas med nyckelpigor målade av Karin kommer att visas på lördag, bland mycket annat.
 
Idag fyller pappa år. Det blev en tur med middag på fiskrestaurang på eftermiddagen & sen glass vid Villa Utsikten i Karlshamn. En mysig tur med familjen, som en paus i arbetet med förberedelserna.
I morgon blir det full fart igen.