Utställningsdag 2 i Ubbaboda

Tackar alla trevliga besökare för att ni kom ut till Ubbaboda idag, tack till medutställarna för en trevlig helg och till arrangörerna för att vi fick komma.
Nu kastar vi oss över till nästa evenamang i flygande karriär
 
 
 
Nu är det nedre delen av vår skylt som är aktuell, inför nästa helg.
 
 
Inatt är det fullmåne. Passar bra. Jag sover alltid som en kratta vid fullmåne, då kan jag sitta uppe & jobba länge ikväll. Fast jag är ganska trött efter helgen, så vi får se hur det blir.
 
 
I morgon skall vi fortsätta skapa våra taggtrådskronor. De blir riktigt läckra, skall ni tro.
Det blir mycket nytt på utställningen nästa helg, taggtrådskronor, nya tavlor, nya skulpturer osv. Och nybakat i lantcafét som kommer att finnas för helgen.

Utställningsdag 1 i Ubbaboda

Första dagen i Ubbabodas mysiga byagård har bjudit på många trevliga besökare, goda våfflor och glada skratt.

Tack till alla som besökt oss idag!
 
Som jag skrev igår skulle vi fixa till lite med dekoren, få in lite färgglada höstlöv, lite röda bär, slingrande humle mm. Så ser det genast lite trevligare ut.
 
 
Vår banderoll satte vi upp ute vid vägen:
 
En fin artikel var det i Norra Skåne om oss
Tänk att det kom en dam som kört från Hässleholm efter att ha sett bilden på fjädern i tidningen, hon var lika förtjust i den som vi är. Den har blivit något av en favorit för oss och det kändes riktigt roligt att sälja den till någon som kände likadant för den som vi. Det glädjer oss mycket.
 
Kl 10 i morgon slår vi upp portarna igen. Då drar byaföreningen igång våffeljärn & kaffebryggare, bingopromenaden är på plats & så är också vi. Varmt välkomna!
 

Ubbaboda

I morgon, lörd kl 10.00 slår vi upp portarna i byagården i Ubbaboda.
Journalisten från Norra Skåne var ute igår, så det kommer ett reportage om det i tidningen i morgon.
Där kommer att finnas tavlor, smide, knivar, smycken, Diabasljuslyktor mm mm.
Max jobbar för fullt för att hinna få någon kniv till klar, men han hade några att visa till reporten iallafall
 
Vi passar naturligtvis på att göra reklam för nästa helgs utställning också, med lantraser & rovdjur. Här är det Karins fjällkor Salvia & Timjan som gör reklam för utställningen.
Strax skall vi iväg & fixa lite trevligheter till höstdekoration, än så länge ser skyltningen lite spartansk & torftig ut
 
Igår kvälll drog silversmideskursen igång igen. Kul. Jag håller på att mixtra med att få till en ny infattning till stenar, för att kunna variera den traditionella kistinfattningen lite. Har en ring på gång som ni skall få se när den är klar.
 
Ha nu en trevlig helg & kom gärna en sväng till Ubbaboda. Även ni som inte är så intresserade av konst & hantverk, för där finns kaffe, goda våfflor & på söndagen har man bingopromenad. Välkomna! Kl 10-16, båda dagarna.

Tassavtryck.

Lite planering på fm inför de två följande helgernas utställningar. Trevligt sällskap & gott fika, tack för det! Nu har vi planen klar.
 
I morgon fm skall helgens utställning i Ubbabodas byagård vara klar att presenteras för tidningsreporter. Med en lång kväll ikväll & tidig morgon i morgon bitti så skall vi klara det. 

När det är avklarat i morgon flyttar vi fokus till fårhusutställningen resten av dagen. Material skall införskaffas till ljuskronor som skall tillverkas till den utställnignen. Ni skall få se när de är klara.
 
Önskar ni kunde se vad jag har utanför mitt fönser just nu, men jag vill inte öppna & skrämma dem med kameran. Hönorna trippar omkring & tillsammans med dem två kaniner som fattat tycke för hönsen. Vi hade likadant förra året, då en kanin flyttade in med hönsen. Det är alltså vilda kaniner som tycks trivas väldigt bra i hönsens sällskap.
 
Ett fint informationsmaterial kom på posten idag från Svenska Rovdjursföreningen, som de bjuder på för att vi ordnar utställning till förmån för svenska rovdjur & lantraser. Det blir till ett tevligt informationsbord på fårhusutställningen.
Att mitt hjärta klappar lite extra för vargen har väl inte undgått er, hundens anfader har verkligen satt ett djupt avtryck hos mig.
och idag även i ett Diabashänge.
 
 

Utställnigarna.

Måndag=keramikdag. Planen var att glasera keramikdjuren ikväll, men det sprack. De var inte skröjbrända. Så nu har jag packat in dem tillsammans med allt annat som var klart att skröja & kört igång ugnen. Sen blir det glasering nästa måndag & så får de gå direkt i glasyrugen då för att kunna vara med på fårhusutställningen.
Började på ett stort uppläggningsfat som jag fått beställnign på, kan nog bli ganska bra känns det som.
 
Vi har satt upp informationsskylt i Lönsboda om Ubbabodautställningen, stor & rejäl så alla skall se den.
Den lär väl bli svår att missa? Visst bli man sugen på våfflor!!
 
Idag har det varit skönt höstväder, så det har blivit utomhusarbete. Knackat på saltkar idag, fast de blev inte helt klara. För att hålla sommaren kvar kan man ju bära en vacker fjäril med sig, vad sägs om denhär tex?
 
Mycket av "att göra listan" till helgens Ubbabodautställning har vi nu betat av. Däremot har vi många punkter kvar på listan till fårhusutställningen och det är bara en vecka mellan dem. Så nu är det till att jobba på för att få allt klart. Men det kommer att bli bra, vi skall inte göra er besökare besvikna.
 
Om ni tycker att det är rörigt med de närmaste utställningarna gäller följande:
 
29-30 sept kl 10-16 i Ubbaboda. Tema hösten. Utställare: Karin Thuresson, Pia Lindberg, Max Näslund & Leif Lang. Våffelservering.
 
6-7 okt kl 12-17 i Santatorp. Tema lantraser & rovdjur. Utställare Karin Thuresson, Pia Lindberg, Mette Aarre, Krisztina Retfalvi, Rebecka Szemenkár, Linnéa Gryler och Mimmie Ignell. Café med hembakade kakor.
 
Det är alltså två helt olika utställningar med olika teman & vi som är med på båda kommer att ha med olika alster på dem. Så varmt välkomna ut på dem båda!
 
 

Vantar, modell jättestora.

Ösregn. Blöt djurrunda på morgonen. Därefter tillbringat förmiddagen vid stensågen. Den är väldigt bra måste jag säga, men attans så kallt kylvattnet blir. Eftersom jag är extremt frusen & gnällig i den frågan skulle jag investera i riktigt varma vattentäta arbetshandskar. Jo då, det gick ju sådär. Visst är de varma, men ack så stooora. För de är anpassade för "karlgöra". Förlåt, men jag hänger upp mig på sådant. Genom hela mitt yrkesverksamma liv har jag valt yrken som ansetts väldigt otypiskt kvinnliga. Och fortfarande irriterar det mig lika mycket att det skall vara så besvärligt att välja efter intresse & inte efter kön. Där vilar ett stort ansvar på oss föräldrar, på skola och samhälle att fostra våra barn till att bli befriade från alla typer av inskränkt tänkande.
Men nu var det kanske inte det jag skulle prata om.. Fast kolla bara, ni förstår hur klumpigt dethär blev:
Just nu är det ljusstakar till julrundan som är på tapeten. Några visitkortshållare har det också blivit. Passar även förträffligt som hållare för bordsplaceringskort mm.
Gör man dem lite större passar de bra för att hålla minneslappar om viktiga saker som man inte får glömma, tex som här:
 
Men nu skall jag ut och krypa i mina jättestora vantar & jobba vidare ;)

Många punkter att bocka av..

Nu har vi insett att vi måste bli väldigt strukturerade för att få allt att klaffa med alla evenemang, utställningar, beställningar osv. Ett steg i detta blev att vi gjorde en "Att göra" lista för varje evenemang.
Det är dessa listor vi nu jobbar för att beta av..
 
Närmast i tiden ligger höstutställningen i Ubbaboda. Affischen kommer att se ut såhär:
Det är tack vare att Karin har InDesign & kan med det som affishcerna är fixade.
 
Och affischen för vårt nästa evenemang, Ulv i fårakläder, ser ut såhär:
 
Afischerna kommer ni i närområdet att se lite här & var.
 
Vykort för inbjudningar av långväga gäster som inte kan förväntas se de affischer vi sätter upp har vi också gjort.
Framsidan ser ut såhär:
och baksidan:
 
Så nu hoppas vi att spridningen skall lyckas bra, vi är tacksamma för all hjälp vi kan få med det.

Vi gör ett evenemang på facebook ang Ulv i fårakläder, så ni som har till gång till det är vi glada om ni vill dela det med era vänner & sprida den vägen.
 
Nu skall jag upp i verkstaden & göra klar en skylt om Ubbabodautställningen. En rad till i "Att göra listan" som sedan kan bockas av. Skönt!
 

Påbörjade lantrasdjur i keramik

Idag har det varit Diabasarbete på dagen & keramik på kvällen. Och så endel pappersarbete, djurmys & sådana väsentligheter mellan varven.
 
Skulle ju ha några keramikdjur till fårhusutställningen. Har knåpat med dem ikväll, nu skall de torka ordentigt innan de kan in för en första bränning. Såhär ser de ut före skröj- & glasyrbränning.
Tacka och bagge står nu på torkhyllan
i sällskap av lamm & glada Linderödsgrisar ;) på nästa torkhylla.
Ser fram emot att få dem skröjbrända så man kan glasera, alltid lika spännande.

Om de blir klara i tid skall de få en halmbädd att presentera sig på i vid utställningen 6-7 Okt i Santatorp.
 
 
 

Höstlöv & VM

Har man nu en kompis som tävlar i VM (armbrytning) så måste man faktiskt få skryta lite med honom.
Svinbra!! Skadad idag, men kämpade ändå på & vann flera matcher. Dagens totalplacering är inte klar, men i alla fall har det gått ruggigt bra för debutanten i helgen & vi gratulerar så hjärtligt.
När vi nu inte kunde vara på plats i Brasilien fick vi nöja oss med att sitta framför datorn & Max skrålade hejja ramsor så det stod härliga till. Ok, vi stämde oxå in när det var som mest spännande ;)
"Bengtsson glänser mest av alla, därför hör vi ropen skalla: Bengtson, bengtsson, bengtsson, bengtsson"
(till höger i bild, vann matchen som bilden kommer från)
Kanske kan använda det i min marknadsföring?! SM vinnare & framgångsrik i VM- bär smycken från Lindberg Diabas & Silver ;)
 
Lite jobb har det hunnits med också mellan uppdateringarna på datorn.
Skulle ju ha något höstinspirerat till Ubbabodautställningen. Plockade ett litet höstlöv & lät det inspirera till dagens hänge:


 
Kul med besökare i lilla verkstaden idag. Trevligt att kunderna hittar ut, även nu efter turistperioden.
 
Har fått uppdateringar från Karin också under dagen, då hon jobbat med original till sina julkort. Ursöta, allihopa! Bl a en jättegullig med en katt som trasslat in sig i julgransglitter & sitter vid en julgranskula som fallit ner från granen, så heter den "Det var inte jag"..  SÅ gullig. Ni kommer att kunna köpa dem redan vid Ubbabodautställningen.
 
 

Hejja!!

Först & främst ett jättegrattis till Glenn Bengtsson. Han åker som 20 åring till Brasilien på sitt första VM i armbrytning & blir 5:a!! Det är stort. Har tävlar i vänstern idag, imorn blir det högern. Så spännande, vilken bedrift han gör! Där ser man hur den hårda träningen & fokuseringen gett resultat. Vi bugar & gratulerar! Max höll på att krypa in i skärmen när livesändingarna visades. Och när kameran sedan bytte till ett annat bord mitt i matchen sa han ett & annat mindre smickrande ord om den brasilianska timingen..
 
I förmiddags var Karin & jag mycket strukturerade- kanske inte det vi är mest kända för.. Vi satt & skrev upp allt som måste göras klart till höstens olika utställningar & evenemang. Det blev mycket på listorna.
Så damp här in ett par roliga beställningar idag också. Vi skall nog inte ha svårt att få tiden att gå de närmaste månaderna. Nu får vi prata vackert med våra familjer så de hjälper till med div uppgifter till först & främst fårhusutställningen & julevenemanget. Det kommer att bli riktigt kul.
 
Till fårhuset funderar vi på om jag möjligen tar med någon av mina skisser. T ex lo´n skulle kunna passa in (temat är rovdjur & lantraser).
Macko passar kanske inte riktigt in som lantras?
Men här har vi ju en rovfågel som kanske kan hänga med?
Nä, jag syftade inte på fiskmåsen.
 
I em har vi bjudit mina föräldrar på middag i Svarta Bergen, ett litet tack för allt de ställt upp i sommar & supportat på olika sätt. Hjälpt till vid evenemang, passat hunden när vi varit iväg, hjälpt Max med sitt gocart bygge osv. Det var trevligt, alltid lika mysigt hos Mia i serveringen.
 
Önskar alla en fortsatt trevlig helg. I morgon blir det jobb, men vi glömmer inte att hålla tummarna & hålla oss uppdaterade från tävlingarna i Brasilien. Hejja på!!!
 
 
 
 
 

Äntligen nya bredbandet inkopplat!

Ett sömnigt inlägg mittinatten..
 
Har haft en trevlig kväll med goda grannar.
Äntligen är nya bredbandet inkopplat, tack vare en snäll granne som kan med det, tusen tack för hjälpen!
 
Sen satte jag då igång att försöka göra lite reklammaterial till våra utställningar. Ganska korkat att dra igång sådant när det är sovedags.. Kunde ju räknat ut att man skulle fastna med det. Men nu börjar det i alla fall likna något, blir en liten banderoll att använda vid våra evenemang. Karin & jag tar fram lite gemensamt reklammaterial att använda till utställningarna som närmar sig med stormsteg.
 
Kom på att man kunde göra pennställ med samma princip som man gör Diabasvaser.
 
För övrigt är det mycket beställningar som skall göras klara nu.
 
Och så lite djurmys mellan varven, så klart.
Små pussgurkorna Flipper & Macko är så keliga & goa!
 
Men nu får jag nog ta & sova en skvätt.
 
 

Diabas

Började dagen med en liten utryckning till Hägghult där jag hjälpte till en stund. Hälsade på krutgubbarna när jag kom, där de stod & skvallrade i morgonsolen.
Sen hem & ta emot trevligt besök i lilla verkstaden. Och efter det så blev det jobb för hela slanten. Ja, djurrunda har ju också hunnits med, så klart.
Här har vi en ny rökelsehållare, där Karin målat en vacker fjäder på Diabasen.
 
Och så en polerad Diabasskål i höstskrud.
 
Efter kvällsmaten har kvällen ägnats åt bokföring. Ni hör hur jag lyckats med det där "att starta eget, så det blir mer fritid".. Kan passa på igen att be släkt & vänner om ursäkt för mitt fullkomligt osociala betéende. Det är inte som jag inte vill träffa er, jag hinner bara inte med. Försöker bättra mig. Jag jobbar på det.
Men nu får jag jobba vidare..
 
 

På gång i höst

Jag hörde från familjen att många hade missat att här var stängt under helgen som gick, ledsen att ni körde i ogjort ärende. Hoppas att ni vill komma tillbaka vid ett annat tillfälle.
För det mesta är jag hemma & har då öppet, men det är alltid bra att ringa innan så jag säkert är hemma.
 
Här kommer en liten info till er som vill komma på våra evenemang & utställningar i höst:
 
Ubbaboda 29-30 sept kl 10-14
Hösten
Utställning i Ubbabodas Byagård tillsammans med Karin Thuresson med målningar & hantverk, en smed som visar ljusstakar, lampetter & annat & så förhoppningsvis Max Näslund med sina fina knivar (om han hinner göra tillräckligt många för en liten utställning..)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Santatorp 6-7 okt kl 12.00-17.00
Ulv i fårakläder

Konst och hantverk på temat lantraser och rovdjur.
Skulpturer och smycken i diabas och silver. Lite keramik slinker nog också med.
Tavlor av kor, hästar och får i sin naturliga storlek och mycket mycket mer kommer att fylla väggarna i fårhuskatedralen.
Café, visning av gårdens djur och mycket annat kommer dagarna att innehålla.
10 % av inkomsterna kommer att gå till WWFs olika projekt för rovdjur och lantraser.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gylsboda G:a transformatorstation 8 dec
Julevenemang
Till vår stora glädje hängde ett antal lokala aktörer på när vi föreslog en julrunda i trakten & nu blir den verklighet!
Mer info kommer inom kort.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Vi har förberett lite material idag som kommer att sättas upp med info om de olika utställningarna när det närmar sig. De olika teman gör att utställningarna kommer att bli väldigt olika, vilket gör det extra roligt. Vi har fått idéer om roliga saker att göra vid julevenemanget, skall bara "provköra" dem först & se så det är genomförbart innan vi säger för mycket.
 
Avslutningsvis ett ljusberg, där jag gjort hållaren i silver.

 
 

VM

Vilken helg vi har haft, många goda skratt har det blivit. Mitt förvirrade jag har väl ställt till ett & annat som roat omgivningen. Skall försöka lära mig att tänka tyst..
 
Söndagen var det betydligt fler besökare ute på konstrundan än på lördagen, mycket trevligt.
Lilla Lamm fick flytta in i finsalongen
Hon skall bo kvar där ett tag. Hoppas hon sköter sig.
Fina hunden Cicci hjälper till att passa henne, hon har stenkoll på gårdens alla får.
 
Ikväll har jag varit i Glimåkra & "keramikat". Två lamm blev det skulpterade ikväll. Det är då man börjar fundera på valet av material att huvudsakligen arbeta i.
Lilla Lamm i Diabas, ca 1 veckas arbetsinsats.
Två lamm i keramik, 1 kvälls arbetsinsats. Sen skall de visserligen fixas till med lite finlir, skröjbrännas, glaseras & glasyrbrännas också. Men ändå.
Men tro inte att jag tänker ge upp för det. Det är alldeles för roligt med Diabasen.
 
Träffade en väldigt trevlig äldre man på konstrundan som själv polerade olika typer av stenar & gjorde hängen av dem. Han hade arbetat lite i Diabas också. Det är så kul att hitta nya bekantskaper som pysslar med Diabas & utbyta erfarenheter.
 
Där kom även en annan man som berättade att han varit i Gylsboda & besökt arbetarna i brottet för han var så intresserad av Diabas.
 
Här är ett par nya varianter på ljusstakar.
 
 
Slutligen en stor hop med lyckönsningar till SM vinnaren i armbrytning som i morgon beger sig till Brasilien inför VM kommande helg. Glenn Bengtsson, trogen kund hos Lindberg Diabas & Silver, är den som presenterat mig för Ewald i Kräbbleboda som är en stooor guru i Diabsvärlden. Kring halsen på Brasilienresan följer kungakedjan & korset som jag gjort i silver.
 
Lycka till!!!
 
 
 
 

Ryssby

Vilken mysig gård vi har plats på under konstrundan Smålands gröna hjärta! Sällebergs gårdsbutik i Ryssby.
Det mycket gästvänliga ägarparet välkomnade oss varmt med god fika och en fin plats att ställa ut våra saker i den härliga byggnaden. Jag missade att ta kort på den härliga hunden Cicci som hållt oss sällskap idag, men vi kommer tillbaka i morgon, så då blir det fler bilder.
 
Vid den välkomnande entrén har vi satt den stora målade ängeln, i trappan står igelkotten & svarthönan och överst ligger lilla Lamm. Snälla Knut hjälpte oss att bära de tyngsta sakerna, annars hade nog i alla fall lilla Lamm fått ligga kvar i bilen.
På dörrarna hänger gårdens vackra plädar av lammull.
 
Vi fick ett eget rum att husera i. Några bilder från det:
 
Lägg märke till Karins idé att hänga smycken i fönstren, visst blev det tjusigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På ovanvåningen finns fler av gårdens produkter, samt Karins vackra tavlor.
 
 
Visst är det vackert!! Och detta skall vi njuta av i morgon också. Lucky us!
 

Lilla Lamm växer fram

Den trevliga kvällen igår vid Hjärtasjön hoppas vi gav ett bra tillskott till insamlingen till Hampus hundvalp. Det glädjer oss att lotterna gick åt på smycket vi skänkt, tillsammans med vas & ljusstakar skänt av LNT.
Sen var där trekamp, tipspromenad, fika mm.
 
I morgon är det minesutställning för Raimo Veranen på galleri Krebsen i Köpenhamn. På inbjudan vi fick står Raimos citat, som jag har med mig när jag står & skulpterar:
Det er ikke kunstnerens opgave at gengive virkeligheden nöjagtigt, men at skabe illusionen om denne virkelighed.
Jag är så tacksam för allt Raimo gav i inspiration och goda råd. Önskar verkligen att vi kunde åkt in på vernissagen, eller som Raimo sa, ferniseringen.
Men tyvärr hinner vi inte. Bl a skall allt göras klart till vår utställning i Ryssby lörd-sönd. Det skall bli spännande att vara med på konstrundan där. Selleberga gård, där vi skall hålla till, är en gammal gård med gårdsbutik. Låter helmysigt.
 
Så, kom nu ihåg Raimos citat när ni får se mitt arbete med mitt sovande lilla Lamm..
 
 
En liten vas har det också blivit
 

Ett tidsödande lamningsarbete..

Redan onsdag i morgon och Diabaslammet som jag ämnar ha med till konstrundan i helgen är lååångt ifrån klart. Hela denna dagen har jag ägnat åt det lilla lammhuvudet. Men inte ens det är klart. Formen börjar dock bli ok. Att arbeta med vinkelslip en hel dag är inte att rekommendera när man är lite halvtaskig i axlar & annat. Helt slut nu. Men det är ändå väldigt roligt att se hur det växer fram ett litet djur ur det som från början var ett Diabasblock. Ni skall få se när/om det blir klart. Jag skall på det igen i morgon bitti.
Skulle det inte hinna bli klart till helgen skall det i alla fall vara klart till fårhusutställningen den 6-7 oktober, där måste den ju vara med.
 
I morgon kväll är det insamlingaktiviteter vid Hjärtasjön till Hampus, killen som var med i den hemska mopedolyckan här i byn. Hans önskan om en egen hundvalp som kan bli hans följeslagare när han vänjer sig vid ett liv i rullstol skall förverkligas. Fritidsgården arrangerar, skolelever hjälper till att baka, Ica skänker priser till tävlingarna & Karin & jag har skänkt till lotteri. Att barnen & ungdomarna engagerar sig är bra, det måste vi uppmuntra. Härligt att se hur de ställer upp för att stötta en kompis som har det jobbigt. Hoppas många kommer för att medverka, fika, tävla & köpa lotter mm.
 
Med denhär takten som dagarna rasar iväg är det snart dags för att ta fram adventsstakarna. Fast jag vill inte tänka så. Än kan det bli många sköna dagar. Men vi får sätta fart och tillverka lite fler ljusstakar, tills den dagen kommer.
En har vi just fått klar i alla fall
men många fler i olika varianter skall det bli.
Planen är att vi skall vara på Skånejul på Hässleholmsgården först & sedan skall vi ha vårt julevenemang den 8 dec i Gylsboda, i samverkan med bl a Svarta Bergen och Christer Bording. Jättekul att de hänger på vårt förslag om en Jultur, det kommer att bli toppen!
 
 
 
 

Planerna fortlöper

Igår var vi i vackra Arons Berg i Brännarebygden på ett givande studiebesök. Aronsson själv demonstrerade poleringsarbete & mycket annat spännande för oss:
Det tackar vi för!
 
På gården hos Aronsson finns ett gammalt hus från 1600-talet. Visst är det något speciellt med gamla hus, man önskar de kunde berätta sin historia
 
Jag har ägnat de senaste dagarna åt att försöka göra en ring. En beställning av en variant på en ring jag gjort tidigare. Men det var lättare sagt än gjort! Den vill inte alls som jag. Nu har jag gjort några varianter som beställaren får prova & välja på.
 
Vi fortsätter planera för vår Jultur. Datum är nu spikat till den 8 dec, så skriv gärna in det i era kalendrar redan nu. Efterhand som vi får klart med deltagare & vad som kommer att hända informerar vi mer om det.
Det känns lite avlägset nu, men eftersom vi ändå håller på lite med en julkollektion har vi vant oss vid tanken att den snart är här, vintern.
 

JULtur med KULtur..

Fullmåne. Knackigt med sömn blir det då. Trött.
 
Men det är full fart i skapandet & nya planer smids.
 
En ny tävling skall vi försöka hinna delta i. Deadline är först den sista december, så det skall vi nog klara. Tilltalande grundidé & tema, där man jobbar för att sprida kärlek genom konst & hantverk.
 
Och så planerar vi för ett julevenemang i gamla transformatorn i Gylsboda. Under tiden som vi funderar poppar nya idéer upp & så föddes tanken på en julrunda. Vi har varit inne på det förut. Att göra en runda med olika stopp för besökarna. KULtur i Örkened var en fundering. En kul kultur runda. Men varför inte en JULtur istället? Sagt & gjort, så slänger vi ut lite krokar & ser om intresse finns. Och det gör det!
Vi har ju så mycket att visa i våra trakter, med samarbete blir allt så mycket roligare. Kul sätt att arbeta & trevligt för besökarna, tänker vi. Mer om detta när vi kommit längre i planerna.
 
Idag har jag jobbat på lite större saker, med varierande resultat.. Knackat Diabas till ljuslyktor, saltkar & en skulptur som skulle bli ett får. Men det gick åt pipan med det stackars fåret, så det blir till att börja om från början med ett nytt. Ska på det igen i morgon.
 
Har i alla fall fått ett par beställningar klara.
Ett set där Karin målat söta blomman kattfot på hänge & örhänge:
 
Ett polerat hänge:
och örhängen som passar därtill: