Lilla bää i Diabas

Jahapp, nu får jag väl stå mitt kast & berätta om hur jag ställde till det i helgen.. Jag bjuder på den ;) 
Jag satt alltså hemma & ritade kartor, kollade tidtabeller förbredde minutiöst så jag skulle hitta parkeringen jag lånat i Lund, lägenheten jag lånat i Lund, promenadvägen till stationen & så tågtider Lund-Malmö & så tillbaka till Lund på natten. Kollat vägen från stationen i Malmö till galleriet & allt flöt på så jäkla bra!!
Mysig utställningskväll, trevliga arrangörer, medutställare & besökar. Flera smycken & flera skulpturer som hittade nya ägare. Kul! Levande musik & god mat bjöds det också. 
 
 
Hade med lite nytt som jag inte visat förut.
Och lilla bää fick följa med på utställning. Så fjantig jag är, det högg lite i hjärtat när hon skulle följa med sina nya ägare. 
 
Ok, så kommer vi då till lördag natt. Utställningen stänger kl 24.00. Knatar till tåget & åker till Lund, hämtar väskan i bilen & knatar vidare till lägenheten. Vill bara upp & soooova! Sätter nyckeln i dörren.. eller nej, försöker sätta nyckeln i dörren. FEL NYCKEL!! Jo då. Idioten (ja, det är ju jag då) har åkt iväg & tagit med FEL NYCKEL!! Vid det laget är klockan närmare halv två på natten, inte läge för att ringa en vän. Nähä, då är det bara att knata tillbaka till bilen & tillbringa en kall obekväm natt där. Och jag erkänner det också, det är kanske nästan det värsta, ha, ha.
När klockan släpat sig fram till sex på morgonen rullar jag huttrande in till Malmö & letar upp ett frukostöppet McDonalds. När jag parkerar bilen ser jag dem. De andra uteliggarna. Rakt fram på gräsmattan. Och jag inser att jag har ingenting att klaga över. Hemma har jag en varm & go säng som väntar, en varm dusch & allt. Men de skall tillbringa nästa natt också där ute. Och nästa. Arma människor! Var skall de alla bli av när det blir ännu kallare?!
Nu var det fina dagar, stan sjöd av liv & på dagarna satt det människor & njöt i solen överallt. 
Men dessa stackars människor som tillbringar natt efter natt ute, så förfärligt! Så tacksamma vi skall vara som har det så bra. Så hemskt att tänka på alla som inte har det lika bra. 
När utställningen stängde på söndagen var det gott att packa ut & rulla hemåt. Hem till familjen & djuren. Och sängen.
 
 
 
 
 
 
 

Silverörhängen med Diabaskula, avslappnad häst & jag gör en dunderblunder

Precis såhär känner jag mig nu :)
Sötaste Flipper, sov som en sten när jag kom till hagen & det känns som jag kommer att göra det också när jag bara kommer isäng. Lite, lite kaotiskt med alla beställningar som måste vara klara innan jag åker till Malmö på fredag, men lugn, allt kommer att vara klart för leverans i tid.
 
Hela måndagen gick åt till Skåne Nordosts Näringslivsmässa, där jag fick äran att placeras för att prata i seminariet "Vinnande koncept". Så ställde jag ut lite av mina saker också. Mycket välarrangerad & fin mässa.
Här har vi en beställning som är på väg till kund i Tyskland nu.
Imorn fixar jag det sista som skall ut i veckan, gör listor på allt som skall med till Malmö dit jag åker för att sätta utställning på fredag, öppet lörd-sönd på Rådhuset.
 
 
Behöver jag säga att trädgården är aningen eftersatt här.. Och pappersarbete. Osv osv. Och igår hände det som inte får hända. Jag hade missat skriva in ett möte i almanackan, som ju som bekant är min löshjärna. Finns det inte där så har jag noll koll. Skärpning!! 
Börjar känna att dendär semestern som faktiskt är planerad till höstlovet är välbehövlig. Jag trivs ju bäst hemma med djuren, men faktiskt, min första semestervecka sedan jag startade företaget skall bli skön! (fast jag kommer inte att kunna låta bli att jobba lite ändå, så klart..)
 
 

Bäckaskog & Näringslivsdag

 
Min del av HKG´s utställning på Böckaskog Slott. Naturen bidrog med lite färg bland det svarta. 
Rödaste rönnbären lyser upp
Kul med så stort intresse från besökarna. Tack!
Igår var det event i Svarta Bergen, i samband med Eurorando. Jag guidade det härliga sällskapet av danska vandrare. Mats höll fart i smedjan & de som ville fick prova på att smida. 
Jag visade naturligtvis Mette Aarre´s häftiga skulptur, & alla de andra fina skapelserna från Ubbabodasymposiet. Här passar vandrarna på att vila benen på Mettes bänk.
De närmaste dagarna är det många grupper bokade för visning i Transformatorn. Jag knåpar på med beställningar i lilla verkstaden & jag gör så mycket polerjobb jag hinner ute i sommarvärmen. De sista offerterna till Sliperiet skall in i rappet & sen är det dags för Näringslivsdagen, där jag skall prata lite under punkten "vinnande koncept". Och så skall jag visa ett litet urval av mina alster. 
Så nu passar jag på att önska er en trevlig helg!
 
 

En Diabastår

Har ni tänkt på hur länge stenarna funnits här? Tänk om de kunde tala! Om Diabasen kunde tala. Jag tror den skulle vilja be oss vara rädda om den natur de sett förändras. Ibland tror jag den skulle vilja fälla en tår över vad den ser hända med miljön. En Diabastår.
Har du någonsin satt dig ner invid en sten och bara betraktat omgivningen? Tillåtit dig fyllas av ödmjukhet vid tanken på hur länge stenen funnits där. Bara sitta där och känna stenens trygghet och stabilitet. Något varaktigt i en annars så föränderlig värld. Ett underbart sätt att fylla själen med harmoni. Allt vackert finns just omkring oss, när vi med öppna ögon tillåter oss att se det.
 
Här ett litet miniberg av Diabas, där Diabasen fäller en liten tår. 
 
 
 

Ett Diabasberg filosoferar:

 

Jag var där

och hörde den första vargen yla.

Jag var där

och kände den första snön kyla.

 

Jag fanns där

för att se den första ljuva grönskan

och jag har

en innerlig önskan.

 

Jag vill att du skall leva

fullt ut och se,

allt som finns att glädjas över,

allt som naturen har att ge.

 

Titta på myran,

se hur den strävar.

Titta på fågeln,

se hur den svävar.

 

Titta på månen,

se hur den lyser.

Titta på solen

all värme den hyser.

 

Titta på molnen,

se deras dans.

Titta på stjärnorna,

se deras glans.

 

Titta på vattnet

med andedräkt så sval.

Titta på berget,

med sin djupa dal.

 

Med ögon öppna

för skönhet och harmoni,

ser vi naturen

och allt det vackra däruti.

 

Efter dessa filosofiska tankar återgår jag till nuet & packar för utställningen som skall sättas på Bäckaskog Slott imorgon. Kanske ses vi där i helgen? Öppet i samband med skördemarknaden i Vånga på söndag, så det finns mycket att hitta på i krokarna då, kl 10-17. Trevlig helg! 


G-klav i silver på Diabasfor till Rickard Söderberg

Stendagen i Hägghult. Packa ner & packa upp. Lexi supportar.
Lite opålitligt väder, så jag slog upp mitt lilla tält.
En minnessten som Rudolf Germeroth gjort till minne av alla bergmän invigdes. Kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen höll ett känslosamt, fint och tankeväckande tal som verkligen berörde djupt. 
Nästa dag lyssnade vi på en annan talare (och sångare) som berörde djupt. Rickard Söderberg, vilken kille!! Jag satt typ längst fram och var bara helt betagen!
Fina Helena Ståhl skötte rollen som konfrancier med bravur. 
Här överlämna hon gåvor med lokal anknytning, Diabas, så de får en bit från orten med sig tillbaka. Verkligen en stor ära för mig att få göra gåvorna till dessa fantastiska artister. En handsmidd g-klav i silver på fot av polerad Diabas gömmer sig i deras gåvopåsar.
Såhär ser den ut:
Imorse körde jag & föreningens sekreterare ett tidigt morgonmöte innan det var dags att fara till Bäckaskog för en förmiddagsträff inför söndagens utställning med HKG. 
Jag har ingen aning om vad det är som speglar sig i min Diabasskuptur, men det blev en cool effekt!
Efter pressträffen for jag raka vägen hem och kastade mig över arbetet med nästa skulptur som skall vara klar till söndagens utställning med HKG på Bäckaskog Slott. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silverdroppar på Diabasberget

Vår lille Max har tagit körkort för lätt mc. Suck. Lille Max.. Nu gäller det bara att han håller vad han lovat & tar det lugnt när han kör. 
 
Ett helt gäng med stenskulptörer kom för att besöka utställningen i G:a Transformatorn.
De var & kollade in Sliperiet också & intresset var stort. Här kan det ju bli arbetsplatser för många ;) 
Men först får vi komma loss med renoveringsarbetet. Golvet vid entrén visade sig vara sådär..
Naturligtvis var det jag som var där & klampade, så nu ser benet ut såhär..
Fina Lexi tyckte synd om matte som linkade på, då ville hon hjälpa till med det hon kunde.
Stendagen på lördag. I Svarta Bergen. Svarta Bergen med sitt glittrande vatten. 
Ja men då får det bli en passande skulptur som får följa med dagen till ära:
Silverdroppar på Diabasberget.
 
En miljöbild till från Sliperiet. Visst är det vackert <3