Igelkott

Puh, vad mycket det var att knacka bort för att få fram formen på igelkotten. Den har tom gett mig träningsvärk!
Så här ser hon ut:

Och här har hon sällskap av Sensi:

Önskar er en trevlig helg!!

Rädda delfinerna!!

Idag fick det bli ett avbrott i knackandet på igelkotten. Jag höll på i några timmar, sen tyckte kroppen att jag skulle hitta på något annat. Efter att ha läst om hur tusentals delfiner slaktas under vidriga former varje år kände jag att det fick bli en silverdelfin som fritt leker på en våg av Diabas:


Delfinen gjorde jag i 925 silver &  så slipade jag ur formen i Diabasen för att kunna fälla in och fästa Delfinen. Märket bak på stjärtfenan är 925 stämpeln. Leve den fria Delfinen!!

Om ni som jag vill stödja Delfinerna kan ni gå in på adressen nedan och skriv på:
http://www.causes.com/causes/331088-the-cove-save-japan-dolphins?fb_action_ids=384101814939624&fb_action_types=causes%3Ajoin&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=10150228553841939

På min hemsida börjar nu en shop växa fram. Puh, det är mycket att försöka sätta sig in i & fatta med att göra hemsida.. Känner mig aningen hopplös i ärendet, men tanken är att jag skall kunna lära mig detta. Under tiden är jag mycket tacksam för hjälpen!

En liten vårvas i form av ett keramikägg kan jag också bjuda på idag.

Set med rå diabas

Den positiva & trevliga personalen från Turistbyrån i Osby har varit här i eftermiddag & man blir så sugen på att bara sätta en massa planer i verket efter allt intressant spånande. Hur får vi ordentligt liv i Stenvägen, kan vi aktörer hjälpas åt att göra den mer tillgänglig? Hur kan vi i Gylsboda lyfta fram kulturarvet som finns här? Tillsammans kan vi göra något riktigt intressant av det. Spännande.
Fast nu måste jag sätta full fart för att få klart lite nytt till utställningen. Hm. Så mycket man vill hinna med!
Jag gjorde ett litet försök att göra lite fint i några krukor här ute med vårblommor. De var väldigt goda, tyckte hönsen. Så värst fint var det inte länge, men djuren var ju nöjda & glada.
Här har vi en annan liten varelse som också är nöjd & glad där han sitter & spejar.

Akilles heter han. Majestätiskt vacker & väl medveten om detta. En riktig goding.


Men, åter till näringen. Här är ett set med halsband & armband med siverinfattad rå Diabas.

Det oroar mig att det blåser ute. Det brukar ju innebära några strömlösa dagar om man bor i Gylsboda. Inte guldläge för det just nu.. Bäst & ut & jobba så länge det går ikväll!

Diabaskors med silverdetaljer

Har inte hunnit vara ute & njuta så mycket som jag skulle önska av sommarvärmen idag, men det lilla jag hann med var värt en hel del. Jag älskar verkligen sol & värme. Det är nog ändå största vinsten med att driva eget, att jag kan styra lite mer & välja att jobba ute sådana dagar. Fast inte idag då, eftersom det var sjukgymnastik & annat som skulle skötas undan idag. Så nu har whiplashnacken fått sitt, vilket gör att man är ganska mör.
Kvällen spenderades på Osby näringslivs årsmöte i trevligt sällskap, tack Malin! Härliga Ann Jönsson föreläste om Snapphonor. Jag gillar verkligen hennes inlägg i genusdebatten! För er som inte läst hennes bok om Snapphonorna kan jag varmt rekommendera den.
I morgon får jag besök i lilla verkstaden. Turistchefen med personal kommer på besök. De är ordentligt förvarnade om att det är både trångt & rörigt..

Denhär beställningen har jag bestämt inte visat. En kärleksförklaring från en härlig kille till flickvännen, i form av ett polerat Diabaskors, kompletterat med ett N & ett hänge som jag gjort i silver, allt sammansatt med en handgjord silvernit.
Knacka Diabas, löda lite silver & så hälsar vi på sötaste lilla hundvalpen.

Idag har jag börjat på att försöka knacka ut igelkotten. Det tar hårt på de redan dåliga handlederna, så det får varvas med silverarbete & annat. Såhär ser det just nu ut i röran utanför lilla verkstaden. Längst ner till höger växer embryot fram till igelkotten.

Men som sagt, lite silverarbete får det bli mellan varven. Blir mycket Diabas i de lite större projekten, så jag kände för något enkelt & stilrent i enbart silver.

Och så måste jag bara visa vad vi träffade på igår när vi var ute med hästarna:

Macko tittar förundrat på Gylsbodas nytillkomna invånare, lilla Saga. Visst är hon bedårande! Lite betänksam blev hon nog när vi kom skramlande med tre hästar & en hund, men i mattes trygga famn var hon helt lugn.

Nu blir det lite snålt med tid för igelkotten ett par dagar. Möte med Snapphanerikets turistförening, möte med Osby Näringsliv, en tur till sjukgymnasten & ett varv till keramikverkstaden står på schemat.
Ha det gott!!

Här har vi henne..

...Ugglan!


Ja men lite, lite söt är hon väl kanske ändå? Låt oss se vad de små rådgivarna tycker:
Tuppen Rando är först fram, men honom har vi inte mycket nytta av. Han bara försöker stöta på henne & blir sen sur över det kyliga gensvaret.

Hönan Tilda är mer objektiv & tycker att, tja, kunde väl duga som polare, men undrar hurdana ägg hon lägger?

Nä, jag kastar mig raskt vidare till nästa projekt. En igelkott. Även den i Diabas. Skam den som ger sig.
Men först skall det målas lister & så en skön tur med hästarna i vackraste vädret. Ha en bra dag!

Ställa fram klockan.

Vårsolen är effektiv som energigivare. Mycket lättare & roligare att gå ut & ställa sig & knacka på den där Uggleskulpturen när solen värmer gott. Tog till lufthammaren för att jämna till ytorna lite på Uggleskallen. Med nya kompressorn slår lufthammaren som tusan, inte alls samma fjuttande som förut.
OM, ja, jag säger om, jag nu bestämmer mig för att lägga ut en bild på skulpturen när jag tycker att den kan va´ färdig vill jag att ni skall komma ihåg att jag aldrig påstod att det skulle bli en direkt föreställande avbild av en uggla. Mer en abstrakt sak som med god fantasi kan föra tankarna till något som påminner om en uggla. Typ.

Jag kommer tillbaka till Raimo, vår vän konstnären som så plötsligt gick bort i julas. Han sa alltid att det är inte konst att avbilda något exakt som det ser ut i verkligheten. I konsten skall man kunna se något av konstnären i verket, först då blir det konst. Tror verkligen jag skall ta fasta på det extra mycket i detta fallet. Som att det är Pia Lindberg, tre år, som försökt göra en Diabasskulptur av en fågel. Man kommer då att kunna se mycket av treåringen i verket.

När solen dalade övergick jag till att krypa in i verkstaden & grunda alla listerna som snarast skall på plats i sonens rum. Jag fattar inte hur folk bär sig åt som kan måla & det syns inte på dem efteråt. Jag har lika mycket färg på mig & på kläderna som på listerna. Men nu är de i alla fall grundade.

Fick en förfrågan från en Designstudent igår om hon fick göra ett skolarbete om mig. Hur kul var inte det då, att någon skulle vara intresserad av att göra ett arbete om mitt skapande, det var ju jätteroligt!

Kom nu ihåg att ändra klockorna inatt. Nu är det vår, dags att ställa fram utemöblerna & då ställer vi fram klockan.
Önskar alla en fortsatt skön helg, ut & njut av den energigivande vårsolen, den är verligen undergörande.

Här ett hänge med rå rund Diabas, infattad i silver på bricka med instansat mönster.
Snäcka med pärla, hemsida & så ugglar jag vidare..

På min provisoriska hemsida kan ni nu göra ett besök i min lilla, lilla röriga verkstad!
Under fliken "Verkstaden" på sidan http://www.lindberg.3w.se/ kan ni nu kliva på, välkomna in!
Det är Peter Martinsson i Osby som är en sådan fena på dethär.  Troligtvis kommer Peter att jobba vidare & bygga upp en hemsida till mig. Det blir spännande att följa det, kan bli en eller annan kul funktion som nyhet där.

Jag har varvat knackandet på Uggleskulpturen med lite silverarbete. Här är ett armband & ett halsband med liten Diabaskula a´la´Jeanson. Tanken är att man skall få känslan av en snäcka som öppnat sig & visar en vacker pärla som den gömt i sitt skal. För att undvika att gömma för mycket av Diabaspärlan borrade jag hål i den & gjorde en egen nit i silver att fästa den med, istället för att göra en hel infattning. Jag vill ju att man skall se så mycket som möjligt av det vackra svarta.

Nu har jag vilat armarna här en stund, så nu kan jag nog ut i det vackra vädret igen & knacka vidare på ugglan. Ångrar kanske lite, lite att jag började prata om den.. Nu kanske det förväntas komma en bild någon gång på något som med god fantasi kan liknas vid en grovhuggen uggla. Hm. Vi får se..

Black Lady

Jag har en viss förkärlek för att klä mig i svart, även om jag vet att en färganalys kategoriserar mig som "Sommar", då man bäst klär i mjuka pasteller. Men nu tycker jag ju om svart. Svart & silver. Det blev en Black Lady idag. Mattpolerad Diabas, svart som natten, sammansatt med glänsande silver. Here she is, Black Lady:

Japp, nu har jag äntligen fått loss tummen & tagit tag i att starta en blogg där jag kan visa lite av vad jag pysslar med i min lilla verkstad. Här kommer jag att presentera nyheter för Lindberg Diabas & Silver, berätta om vad som är på gång osv. Jag hälsar er välkomna & tycker det är jättekul om ni är intresserade & vill hänga med & läsa om vad jag pysslar med. Tack!!
Ja, den översta bilden var ju då Black Lady, den andra var mer på skoj.. Men ni förstår, svart & silver..
Idag har jag frestat handlederna & svingat släggan skall ni tro. Ok, en väldigt liten slägga, men ändå. Jag har börjat jobba på min grovhuggna uggla. Blev ju helt ok väder idag för utejobb. Ett tag stog jag & funderade på vad jag egentligen sysslar med. Jag har ju möjligheten att jobba i lera, vilken är väldigt medgörlig när man skulpterar. Och så bestämmer jag mig för att istället mejsla ut ugglan i Diabas?! Jo, men det är ju det som är grejen! Den skall va´sådär rå & svart & kunna stå ute & bara bli charmigare av väder & vind. Nu beställer vi fortsatt vackert väder som inbjuder till fortsatt utomhusarbete. I morgon skall handlederna få känna att de lever!

Slut på sötebrödsdagarna!

Nu var det slut på sötebrödsdagarna & imorgon börjar allvaret.. De 6 månaderna med starta eget bidrag försvann väldigt snabbt! Men jag tycker ändå att jag har förvaltat dem väl & försökt börja lägga grunden så stabil som möjligt, för att nu kunna bygga vidare på mitt lilla företag.
AF ringde idag och frågade om jag ämnar fortsätta och hur jag upplevde starten. Kort sammanfattat kan man väl säga mycket jobb & lite pengar. Men visst tänker jag fortsätta! Det är ju nu det börjar.

Här gömmer sig säkert den perfekta skärvan att börja jobba på, med min första skulptur.

En grovt uthuggen uggla är tanken att jag skall börja med. Och sedan en igelkott. Fast blir det som det brukar i mitt skapande kommer jag på något heeelt annat utmed vägen, så det kan lika gärna blir en liten gris eller vad som helst..
Vi får väl vänta & se.
Sonens rum har nu både tapet på väggarna & nytt golv. Klickgolv, som skall vara så himla lätt att lägga. Nä. Inte alls lätt. I alla fall inte när jag & sambon i vanlig ordning har helt olika teorier hela tiden om hur man skall gå åt det. Tacksam att vi inte bor i lägenhet, hade varit synd om grannarna att lyssna på oss!
Får bli några dagars paus med rummet nu, så jag kan husera ute i lilla verkstaden. Till helgen pratas det om sol, då skall jag ha hittat den perfekta skärvan så jag kan stå ute & börja försöka forma den första skulpturen till inspirationsdagen. Vi får väl se vad den kommer att likna. Kanske den rent av blir helt abstrakt, en abstrakt uggla? Vi får väl se!

Översikt

Fick ett trevligt samtal från en kund som undrade om hon kunde se på nätet vad jag har hemma. Med lång väg att köra vore det ju praktiskt. Därför har jag varit ute i röran i verkstaden & tagit några översiktisbilder som kanske inte säger så väldigt mycket, men kanske man kan få en liten överblick av vad jag har & om man är intresserad av ett speciellt smycke kan jag ta enskild bild på det & lägga ut. Så här kommer nu ett antal bilder som jag är väl medveten om att de lämnar mycket kvar att önska.. Ber om ursäkt för den usla kvalitén på bilderna.
Halsband i Dabas/silver

Armband, Diabas & silver


Några halsband till i Diabas & silver
Örhängen.

Kreativitet

Nu är de klara, Brännarebygdshängena. Små Diabashängen i silverfästen med lite olika utformning, att hänga i en halskedja. Diabasen kommer från Brännarebygden, enligt önskemål från dem som driver Stenlängan. Jag skall tillverka små askar att lägga hängena i, sedan kommer de att finnas till försäljning på Stenlängan i Vilshult.

Så kan jag berätta att igår fortsatte tapetserandet på sonens rum. Samarbetesövningar på hög nivå.. det gick väl sådär. Ni som känner mig & sambon kan nog föreställa er scenariot. Men, men, nu är tapeten i alla fall på plats utan att någon av oss kommit till skada ;) Goa grannen Sonja räddade oss med en välbehövlig paus igår em då hon bjöd på våfflor på terasssen i vårsolen. Sen orkade vi några timmar till.
Ikväll blir det något så ovanligt för oss som en tur till Granada! I sällskap med goda vänner skall det bli riktigt kul, vi vet ju att underhållningen kommer att bli på topp med bästa Springtime Boys!

I morgon är det till att på det igen, nu med att lägga golv i sonens rum.

Så måste jag berätta om ett nytt Diabasprojekt. Jag har fått för mig att jag skall försöka skulptera en grovhuggen uggla. Anledningen till att jag tar tag i detta som jag faktiskt velat göra länge är en tjej som tagit ett väldigt roligt initiativ. Hon har bjudit in till en inspirationsdag, där kreativiteten skall flöda. Dit får man komma med sina alster för försäljning. Det roliga i det hela är att man inte får komma med de saker man brukar göra. Man skall våga testa något nytt, eller kanske bli färdig till att sätta sig själv på prov. Visst är det en kul idé?!


Skylten & ett Ufo

Som ni kanske märkt blåser det ute idag. Det innebär att det har varit strömlöst i Gylsboda. Så har vi det.. Nu har de i alla fall varit ute & fått bort trädet & fått ihop ledningen igen, så nu är vi åter uppkopplade. Man är lite för beroende av el märker man när den försvinner. Värst av allt är att man inte får upp vatten. Svårt att jobba i Diabas utan tillgång till vatten.

Tänkte visa ett nytt hänge jag gjort, ett litet Ufo. Först en bild på delarna, så ni ser att det ligger en Diabaskula inuti Ufot & skramlar runt:

Och så en bild med Ufot ihopmonterat, då man skymtar Diabasen genom hålen & man hör hur den pinglar mot silverväggarna:

Jag har satt upp en liten skylt invid vår lilla väg, så alla som vill skall hitta hit. Det är alltid öppet, bara jag är hemma. Och då ser den ut såhär:

På baksidan ser det då ut såhär:

Monumentet bredvid skylten är mycket passligt gjort i Gylsboda Diabas.
När jag sedan tar mina rundor med hunden & går till stallet vippar jag över den bakre brädan & då ser det ut så istället:

Men som sagt, för det mesta är det öppet & man är så välkommen att titta in i min lilla, lilla röriga verkstad.
Hoppas ni hittar hit en dag!Högtidssten


Vilka bra idéer som kommer upp när man pratar med olika människor.
En väninna frågade om jag inte kunde göra en högtidssten som man kan klä efter säsong, efter högtid eller efter humör. En sten som kan varieras i det oändliga. En kanonidé, eller hur?! Fjädrar till att dekorera på påskbordet, flaggor till födelsedagsfesten eller till midsommar, Japanska lyktor att lysa upp höstdukningen med osv osv. Ni kan säkert själva tänka på en hel mängd variationsmöjligheter under året, för att inte tala om när julen kommer & stenen kan smyckas med små granskott, små tomtar, glitter, bara fantasin sätter gränser. Tusen tack för idén, Anette, den utvecklar vi vidare! På denna varianten har jag borrat tre hål upptill i stenen, men även det kan ju göras på massor av olika sätt.
Så var det fredag, önskar er en skön helg!

Lite mer keramik & så filosoferar vi om samverkan.

Vid årsmötet med Snapphanerikets Turistförening bjöds det upp till intressanta frågeställningar som jag uppskattar. Det handlade mycket om samverkan- hur gör vi för att samverka, få ut vårt hantverk eller vad vi nu pysslar med till turister och naturligtvis även till människor i närområdet. Vad kan vi göra tillsammans för att göra bättre? Jag tycker det är riktigt kul med dessa tankar, både inom samma bransch men också mellan olika branscher kan vi bli starkare om vi jobbar med varandra. Jag belv invald i styrelsen och med detta som grund skall det bli intressant att se hur vi kan utveckla det. Alla idéer är naturligtvis välkomna! Alla lämnar vi våra spår & vi kan tillsammans jobba fram de goda avtrycken att lämna efter oss:

Och när jag nu halkade in på senaste kermiken kan jag ju visa nya blomvasen & blomfatet också, saker som jag ämnar ta med på påskutställningen på Korsholmen:

Och så en ljusstake & ett kryddkar som jag skall ha i nya köket:

För att återgå till samverkan hade jag ett härligt samtal med kreativa Karin T om vårt samarbetsprojekt, bl a med lampor med min Diabasfot & Karins konstnärliga skärmar. Planerade gemensamma utställningar osv. Idéerna saknas då inte! Och energin i kreativiteten blir på topp efter ett sådant samtal. Kan inte vänta med att sätta planerna i verket. Idag lär det inte hinnas med så mycket som man skulle önska, först en tur till sjukhuset, sen hämta golvet till sonens rum & sen fortsätta hänga upp hans tapeter. Började i gårkväll. Två våder på lika många timmar. Hm. Kanske tempot kan öka något nu. Lyckligtvis bara en vägg med denna krångliga tapet, enklare med övriga tre (inbillar jag mig..). Ha en bra dag!

Ensamt..?!

Någon frågade om det inte blir fasligt ensamt att arbeta själv hemma. Nja..
Det slog mig idag att det inte är SÅ olikt arbetsplatser jag varit på förut. Man får en idé, släpar ihop alla saker man behöver & sätter igång- här skulle jag sätta mig ute på förmiddagen & borra hål i ett gäng örhängen.
Genast flockas nyfikna omkring & undrar vad man håller på med..

Vill man diskutera något blir det mest bara kackel, ingen hjälp där..

och så kommer där en stor bufflig typ & ser ner på de mindre..

Nä, förlåt mina gamla goda arbetskamrater, jag skojar bara. Så gick det ju aldrig till.. Tyckte bara det var en liite kul liknelse när jag skulle ut & jobba idag. Och som ni ser, ensam är jag inte här. Kram på er!

Hundar & Keramik kvinnor

Idag har jag & Sensi varit i Hägghult lämnat lite smycken i Svarta Bergen. Alltid lika trevligt bemötande från värdinnan där, ni kommer att hålla med om ni gör ett besök där i sommar, vilket jag rekommenderar. Strosa lite på friluftsmuséet, fika eller luncha i restaurangen & titta på olika Diabaskonstnärers verk. Sensi hittade en liten kompis där, så hon uppskattade också besöket. Några bilder på Sensi & söte lille Frans, som utforskar Hägghults gamla Diabasbrott:
Stengodsugnen som vi tömde igår kväll innehöll mycket skoj. Den yppiga kvinnan på bilden håller ett polerat hjärta av Diabas i sina händer:
Jag skall fota resten av sakerna också senare. Ikväll är det möte med Osby Turism.

Pepparkar & ljustorn.

Vilken underbar dag! Så lätt det är att få saker gjorda när solen värmer & det är alldeles fantastiskt skönt ute. Idag har fjärilarna också börjat röra på sig har jag sett.
Den danske mannens Diabaskar till grovmalen peppar är nu klart. Här syns det i sällskap med ett ljustorn.
Nu håller jag på att göra ett gäng med enkla hängen av stenar från Brännarebygden. Bild kommer när några stycken är klara. Ikväll skall jag till Glimåkra på keramiken och det skall bli SÅ spännande, en stengodsugn skall va klar att öppna!
Ut nu & njut i vårsolen!

Silverhäst & kök

Igår körde jag igång lufthammaren, kopplad till nya fina kompressorn. Vilken skillnad att jobba med bättre maskiner!! Med gamla kompressorn orkade lufthammaren knappt slå, bara fjuttade lite. Skulle köra botten jämn i ett pepparkar som en dansk man beställt, så det skall så "PEBER" på det. Det var sådant drag i maskinen så jag var nära att köra genom botten innan jag hann dra ner på farten. En kompressor är ju ingen kul sak att inhandla, kan jag ju tycka. Men det var faktiskt väl värt det, när man ser resultatet.

Har knackat lite silver också. Efter mys med goa Macko kom detta hänget till:

Bilder på nya köket har efterfrågats, så när det skulle invigningskäkas där ikväll tog jag en bild:

Som synes mycket jobb kvar, bl a en hög med lister som ligger på golvet. Och i morgon är det klart att börja måla tak på sonens rum, sen skall det tapetseras. Puh. Får nog ta täta pauser & knacka lite Diabas & lite silver mellan varven. Hoppas ni har en skön helg!

Kundstyrd produktutveckling..

En dag kom det en äldre dam hit som undrade om jag kunde göra en silverring med liten Diabaspärla till henne. Reumatism hade gjort hennes fingrar knotiga, så ringen brhövde vara lite flexibel. Jag lovade att göra ett förslag, så skulle hon återkomma.
Jag gjorde denna öppna ring:
Hon tyckte om den, men ville ha den lite större och med lite större pärla, så jag gjorde nytt förslag:
Dessa ringarna gillade hon, men nu hade funderingarna gått vidare. Ringen skulle även fungera som ett hänge till ett halsband, när den inte satt på fingret. Helst utan att det var uppenbart att det var en ring som satt i halsbandet. Lite orolig var den lilla damen att jag skulle tycka att hon var besvärlig. Hur skulle jag kunna tycka det?! Hon var ju alldeles underbar, hade idéer & önskemål som hon funderat på länge & äntligen tog tag i, då är det väl klart att det skall vara så som man vill ha det. Dessutom hjälpte det ju mig att komma på nya roliga lösningar som jag förmodligen aldrig hade gjort annars. Nu gjorde jag en ring där jag borrade hål genom hela Diabaspärlan & satte en sprint genom, så pärlan rullar ner över fingret när man sätter på ringen & den blir lite flexibel:
Samtidigt är den snygg som hänge i en kedja:

SÅ kul med en nöjd kund efter några varv med förändringar & förbättringar! Jag gillar själv lösningen & tackar den lilla tanten för denna produktutveckling!
Ha nu en skön helg!

Ljusstakar & byggnation..


Äntligen inbjuder vädret till lite utomhusarbete. Det har blivit några ljusstakar. Min lilla, lilla arbetsbod är ganska opraktiskt för större arbeten (större än smyckespyssel) så det är härligt när vädret tillåter att favoritplatsen på tomten intas igen. Å vad det är skönt att kunna jobbba ute!
Så har jag målat den sista väggen i lilla boden & hängt upp tavlorna jag fick från Akiko i Japan, tack igen Akiko, jag blir glad av de varma färgerna & härliga formerna i mönstren.

Och så har vi flyttat in möbler i nya köket!! Jo, det är sant! Efter X antal år som byggarbetsplats används det nu som kök! Och så hade vi sådan tur att när några bekanta nu skulle flytta till mindre hus blev deras matrumsmöblemang över & vi kunde fynda det, toppen!! Tack för det, Gerd & Lars-Inge! Än en gång, hurra för återanvändning!

Nu är det inte så att allt är klart, vi bor fortafarande på en byggarbetsplats, men detta var ett kliv framåt.
Ha det gott!!

Soffprojektet klart

Kommer ni ihåg soffan jag skulle fixa till? Såhär såg den ut:
Nu är den fäääärdig, såhär blev det:                                  
Kuddarna kom goa grannen Sonja med, hon tyckte det skulle vara lite kuddar till det hårda ryggstödet. Sonja jobbade förut på Rönneholms Slott, där soffan då stod. Sen flyttade den med henne till Hörby & nu blåser vi nytt liv i den i Gylsboda. Hurra för återanvändning!


Setet klart!


Vilken underbar dag! Solen strålar & jag är just klar med setet jag arbetat med de senaste veckorna. Allt har utgått från Diabasen, sen hag jag format silvret för att lyfta fram den. Jag har testat med olika lösningar till armband & ring. Jag fastnade för denna ganska luftiga lösning som kommer igen både i fingerringen och armringen. Infattningen till hänget har jag gjort i ett stycke, där jag sedan lödat på en sarg, precis som till ringen & armbandet. Samtliga Diabaser i detta set har jag mattpolerat. Deras geometriska former fanns där från början, jag har bara hjälpt dem på traven att framhävas än mer.

Igår fick jag mer info om Osby närradio. Jag var och träffade representaner från de andra orterna i bygden. Det skall bli en kanal som är öppen för alla som har något att dela med sig av. Föreningar kan berätta vad de har på gång, skolor kan göra program, man kan läsa dikter, spela musik osv i det oändliga. Det skall bara skakas loss pengar till tekniken, sen står alla möjligheter öppna. Så ha detta i åtanke. Det kommer att bli en möjlighet att höras i etern.

Nu önskar jag alla en skön helg med förhoppningar att sollen fortsätter skina på oss.