Tack för idag och välkomna på nytt i morgon!

TACK alla underbara människor som besökt oss idag!! 
Innan öppningen kl 11 började besökarna komma
 
och sedan har det fortsatt så under hela dagen, tills stängningen kl 19, med mycket folk. Fantastiskt roligt!
 
Ett par hade kört ända från Brösarp just för att besöka oss & med sig hade de ett hjärta i godaste choklad till mig! Man blir ju alldeles rörd!! Tack, så roligt att ni uppskattar det vi gör!
 
Karin var förste eldmästare & fick bra fart i både eldstubbar & eldkorgar. 
 
 
Eldstubbarna brinner så läckert!
 
 
Högvinsten för dagen gick till en vandrande besökare. Den stora Diabasljusstaken tyngde till rejält i ryggsäcken, men han var glad ändå :) Och tjejen som vann julkorten var också riktigt glad.
 
 
I morgon fyller vi på med lite nya saker & Margrethe fyller på med nytt i cafét, som varit mycket välbesökt under dagen. Nu tackar vi alla dagens besökare & hälsar nya & gamla besökare välkomna i morgon. Då skall vi sjunga en liten truddelutt för Karin också, som firar födelsedag. 
 
Samma öppettider i morgon: kl 11-19.
Kör väg 15 (gamla väg 121) till Vilshult. Sväng mot Kyrkhult i Vilshult. Efter ca 2 km, sväng höger vid skylt Galerie Frida. Välkomna!
 

Välkomna i helgen!

Efter ännu ett "tillfälligt avbrott" på vårt bredband (telefonen är fortfarande ur funktion) är vi nu ute på nätet igen.
 
Dagen har tillbringats i Slagesnäs & vi är glada att kunna hälsa er välkomna fr o m i morgon kl 11.
 
 
Karin & jag är helt sålda på det urmysiga galleriet. Det har varit riktigt roligt att pynta & dona där. Och att jobba tillsammans med galleristen Margrethe Petersen som har så mycket intressant att berätta. 
 
 
Idag har Karins målade julkort kommit på plats i mängder av motiv. Två motiv av Rebecka Creates fotojulkort erbjuds också där. Alla mycket vackra. 
Till vänster ser ni handgjorda praliner som vi gått & varit sugna på hela dagen.
 
 
En konstnär bidrar med dessa härliga tomtar. Kan ni gissa vad ansiktena är gjora i? Avokadokärnor!! Luvorna är gjorda i trä. 
 
 
BLT & Syd Östran har också skrivit om oss nu. BLT har vi inte sett än, men i Syd Östran hittade vi denna fina artikel:
 
OM någon skulle missat det så kör vi öppettiderna en gång till ;)
 
 
 
 
 

Sista chansen!!

Idag har jag inte läst nån tidning & inte tittat på några nyheter. Jag blir så våldsamt upprörd över vad vi människor utstätter djur för. Angorakaninerna som visades igår var ännu ett bevis på hur illa det är, där pälsen rycks av från levande djur. Dessa nyheter kom från Kina, men vi är inte i ett läge där vi kan slå oss för bröstet över djurhanteringen här i många sammanhang.
Nu slängde jag ett öga på facebook och då hade någon lagt in där om hur djur skållas levande för att pälsen skall användas. 
 
Vad kan vi göra?!
 
Ta bort efterfrågan!!!
Ifrågasätta!
Tänka efter, ställa krav, ta vårt ansvar och kräva svar från affärer och säljare. Reagera och agera. 
Osv, osv. 
 
Så över till verksamheten.
Den är väldigt varierande och stimulerande. 
Kakelugnen sprider nu en ljuvlig värme i utställningshallen. 
 
Julens dofter sprids från bl a  prisbelönad glöggmarmelad, punchfyllda blåbär, nejlikeapelsiner och annat gott.  En hel skog av små granar hjälper till att sprida juledoft.
 
 
Mimmis underbara mössor har flyttat in, tillsammans med Karins tavlor & min Diabas.
 
 
Små tossor till att värma de minsta fötterna med finns i alla de färger. Visst är de söta?!
 
 
Vi mannekängade i mössor idag & jag insåg att jag bara måste ha en sådan, behöver något riktigt värmande till huvudet nu när vintern börjar tränga sig på.
 
Margrethe & Karin i fina mössor & Mimmi med värmande lösöron. Jo, vi har ganska kul när vi jobbar :) 
 
 
Vi fick trevligt besök från pressen idag, vi tackar tidningarna för att de hjälper oss att få ut information till er alla. Ingen vill väl missa Galerie Fridas sista julmarknad/vinterutställning ever!!
 
 
Och Commersen skrev om oss idag:
 
 
Lite har vi hunnit fixa med själva utställningen också. Jag har lagt upp ringarna på egna små Diabaspiedestaler
 
 
Den stora delpolerade vasen har fått en blomma
 
 
Och en laddning med mycket fin (världens bästa, enligt Margrethe) olivolja är på plats. Jag skall absolut prova de olika sorterna. Som icke köttätare gör jag mycket sallader & annat där det passar bra med en god olivolja. Men det passar ju till det mesta.
 
 
Även till focaccia passar det utmärkt, och det är kul att experimentera med olika smaksättningar.
Här en tredelad med tomat/gröna oliver/ost som jag gjort ikväll- skall vara til personalklubbens frukost när vi drar igång med slutspurten i morgon :)
 
 
och en med svarta oliver
 
 
Om någon blir sugen är grundreceptet:
 
25 g (1/2 pkt) färsk jäst 
3 dl ljummet vatten 
0.5 dl god olivolja, gärna av världens bästa :) 
2 msk honung 
1 msk flingsalt 
7 dl vetemjöl special 
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning 
 
1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

5. Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda den lite och lägg på plåt med bakplåtspapper.

6. Platta ut degen tills den är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

7. Tryck ner fingertopparna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

(lägg på önskad smaksättning  tex rosmarin, oliver, körsbärstomater, rödlök eller vad som önskas)

8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

 
I morgon återvänder vi till galleriet för att fylla upp med ved så vi kan mata kakelugnen hela helgen, sätta upp granris & lägga sista handen vid det hela. Cafédelen fixar Margrethe klart med, där blir aebleskiver med sylt & grädde, glögg, varm choklad med vispgrädde, kaffe, the, fina bakverk och mycket gott. Eldstubbarna skall ut & sen är det klart!
VÄLKOMNA!!
 
 
 
 
 
 
 

Nu måste vi hjälpas åt!!

Först måsste jag bara få kräka ur mig lite ilska. Ni kan väl inte ha undvikit den senaste skandalen, med angorakaninerna som idioter sliter pälsen av? Men människan tycks glömma så förbannat snabbt. Det var inte länge sedan samma skandal belystes, då andra idioter slet dun av fåglar. Allt för att vi skall konsumera varor som görs av de plågade djurens päls/dun eller vad det nu månde vara. Vi måste hjälpas åt att komma ihåg, varje gång vi tycker att vi måste köpa något, att kolla så inte ett djur kommit i kläm för att det skall produceras. Vi HAR makt som konsumenter. Och vi har ansvar, som vi måste ta mer på allvar. Snälla alla, låt oss hjälpas åt att få ett slut på detta vanvettiga djurplågeri som pågår i så många olika sammanhang. Tack.
 
Nu känns det lite futtigt att fortsätta med något annat, för detta är en så stor fråga.
Men i alla fall..
 
Igår jobbade vi på galleriet hela dagen. Allt börjar komma på plats & det blir kanonmysigt. Det kommer att finnas speciell olivolja som en bekant till galleristen producerar, finns i olika smaker & i trevliga presentförpackningar. Mycket trevliga som gåbortspresent. Sylt, marmelad, praliner & annat gott dukas också upp där, handgjort & utan massa onödiga tillsatser. Jag har redan hittat flera julklappar som jag skall fixa där & jag hoppas ni kommer att göra det samma.
 
Karins underbara keramik är på plats & de fantastiska tavlorna skall ni få en liten tjuvtitt på, men bara en liten. Resten får ni se på plats!
 
Smyckena som svävar över vallmoskålarna är mina.
 
Julens mistel kan man också hitta här, bara att hänga upp i dörröppningen & ställa sig att invänta Prince Charming.
 
Mina smycken har tagit plats i hängare från taket & på podier delar de plats med mina ljusstakar & mindre skulpturer i diabas & silver.
 
 
Det kommer även att finnas smycken från en Dansk designer bl a i gummi. 
 
I morgon skall vi tillbaka & pynta in ännu lite mera julkänsla och ha en liten förhandsvisning för pressen.
 
Eldstubbar kommer att hälsa er välkomna utanför den vackra glasverandan på lördag & söndag och inne kommer det att värma gott från sprakande brasor. Riktigt mysigt!

Stor polerad Diabas i ring av silver

Vi är nog en lite udda syn när vi kommer på morgonpromenad, Sensi, Macko, Flipper & jag. Flipper trampade ur bild just när jag knäppte av.
 
 
Efter morgonens runda attackerade jag våra grymt smutsiga fönster. Puh. Det är INTE min bästa gren. Flammigt & randigt & dant blev det. Men trots allt något bättre än innan jag satte igång. 
 
Jag håller på med en ring som jag skall ha klar till utställningen. Med lite finlir kvar ser den ut såhär:
 
Ville ha en riktigt stooor & maffig ring att visa på Galleriet. Diabasen är helpolerad & så har jag gjort en kraftig infattning i finsilver.
 
Ikväll har jag keramikat. Bara två gånger kvar innan jul & mycket som måste göras klart. Det blir två sena måndagskvällar kommande måndagar, känns det som.
 
I morgon skall vi tillbaka till Galerie Frida & jobba vidare med helgens utställning/julmarknad. Hoppas vi ses där!
 
 
 
 

Salt- och pepparkar i Diabas

Nästan som tomtebloss gnistrar det kring den smidda kroken när jag slipar in den så den skall passa i salt- & pepparkaret i Diabas.
 
 
Till slut passade den & nu sitter den på plats. Karet skall vara till flingsalt & till grov svartpeppar, enligt önskemål från beställaren.
 
 
Jag skall leverera den i morgon, så hoppas jag att beställaren blir nöjd.
 
Här ser ni en som är nöjd :) Akilles uppskattar mycket att jag har fixat en alldeles egen hylla åt honom, för han är helt övertygad om att det var så jag tänkte när jag satte upp den. Röran med alla färgburkar beror på att vi fortsätter med vårt målande & tapetserande. 
 
 
Efter dagens övningar med hökörande till hästarna fortsätter nu lördagsnöjet med tapetsering i trappuppgången fram på småtimmarna. 
 
 
I morgon skall vi tillbaka till galleriet & fortsätta fixa där. Karins tredelade målning med späckhuggaren är klar, den som skall hänga ovanför min polerade späckhuggarfena i Diabas. Det blir så läckert!!  
 

Keramikängel med Diabashalsband

Multitasking..
 
Klarat av två sjukhusbesök under veckan- dock bara som chaufför. Först var det Mats som ramlade & slog i huvudet så han tuppade av & skaffade sig en hjärnskakning & sen var det Max som skulle på återbesök med sitt trasiga knä som fortfarande inte såg så bra ut.
 
Och så håller vi på att fixa med marknadsföring till utställningen & så skall den sättas klart.
 
Dethär skall jag ha med på utställningen i alla fall. Det tycker jag om, har fixat till infattningen så nu är jag nöjd.
 
Några keramikänglar av denhär typen funderar jag på att ta med. Har bara hunnit göra eget Diabashalsband till en av dem än:
 
 
Och så har vi då vår evinnerliga tillbyggnad, vårt ständigt pågående projekt. Idag har jag grundmålat en hylla som skall sitta ovanför det platsbyggda skåpet som vi snart är klara med, skivan skall fixas till mm.
 
 
och nu skall det tapetseras. Har valt en diskret tapet som skall passa ihop med den andra tapeten som den gränsar till.
 
 
I den höga trappen skall tapeten upp..
 
 
 
Och ikväll är det silversmide. Hoppas bli klar med en ring ikväll. En stoooor sådan.
 
 

Silverfigur med Diabashjärta "Kärlek & Glädje"

Jag glömde ju berätta att personalklubben hann med ett studiebesök i helgen, efter att vi varit på galleriet & jobbat. Vi tog en runda för att sätta upp affischer om vår utställning & passade på att besöka en vernissage hos en konstnär i Kykhult. Troels Kirk. Jag missade att ta några foton där, men på troelskirk.com kan ni se hans målningar. Mycket vackra.
 
Vi har knåpat vidare med vår utställning.
Jag har gjort klart en silver/Diabas figur som skall sprida kärlek & glädje. Visst blir man lite glad av henne?!
 
Här har hon flyttat in på galleriet, tillsammans med några av sina kompisar.
 
 
 
I bakgrunden syns späckhuggarfenan, som kommer att få sällskap av en riktigt maffig tavla, av Karin Thuresson. Verkligen något att se fram emot!!
 
 
Här står vi framför galleriets vackra glasveranda & önskar att det skall komma en hel massa besökare den 30 Nov & 1 Dec, och hjälpa oss samla in pengar till det hårt drabbade Filippinerna.
 
 
Men nu får jag jobba vidare. 
 

Inför vinterutställningen

Hemma efter en arbetshelg på galleriet. Det har varit roligt, arbetet har gått bra & nu har vi kommit ganska långt i förberedelser & planering. 
 
Vi har fått upp grenen i taket, med lite akrobatiska övningar på stegen så fick vi den på plats. Galleristen, Karin & jag har utgjort ett bra arbetsteam! Iordningställandet pågår för fullt här.
 
 
Ser ni det som hänger nerfrån taket som ser ut som taklampor utan skärm? De har vi hängt upp för att hänga mina smycken i. Det är delar av gamla kräftburar som jag fått av snälla grannar (tack!!).
 
Visst, en hel del jobb återstår, men vi är ändå ute i gooood tid & det känns skönt. 
 
Tulpanen jag visat när jag arbetat med tidigare är klar & kommer att vara med på utställingen. Såhär blev den, när sista lilla silvermuttern inne på pistillen var klar & på plats ovanpå den polerade Diabasen. Den är alltså skruvad dit, stjälken är genomgående & så har jag gängar den i änden:
 
 
Så nu blir det en liten samling med Diabas/silverblommor:
 
 
Flera av Karins tavlor är på plats. Se så vackert de passar in i miljön!
 
 
 
Sen har hon en specialare på gång just till denna utställingen som kommer att bli riktigt maffig. Vi har sparat en hel stor vägg till den. Spännande!
 
Utöver konst kommer det också att erbjudas lite ätbart. Bl a dessa handgjorda ekologiska "bolsjer" (nytt danskt ord jag lärt mig, = hårda karameller). Visst ser de läckra ut!
 
 
 
 
 

Hjälp oss att hjälpa!

Har ni lust att hjälpa oss, så gör vi tillsammans en insats för de drabbade i Filippinerna!
Både människor & djur drabbas hårt & behöver hjälp med att få fram friskt vatten & mat.
 
Vårt bidrag är att låta 10 % av allt vi får in vid vår Vinterutställning gå till hjälparbetet.
 
Så vi ber er hjälpa oss att sprida information om evenemanget, där man både kan införskaffa julkappar & på detta sätt samtidigt göra något för de drabbade.
 
Redan i morgon kommer vi att starta arbetet på Galerie Frida med att förbereda. Men utställningen är först den 30 Nov-1 Dec.
 
Här följer information & vägbeskrivning:
 
 
 
Åh, förresten måste jag ju berätta att personalklubben varit på inspirationstur till Huseby. Det var så mysigt!! Karins julkort finns i shoppen där, så hon var där med påfyllning. Inte konstigt att de går som smör i solsken, de är ju så vackra! Max var också med & myste bland alla juleljus, glögg & annat gott som spred ljuvliga dofter kring stånden där.
 
Och så måste jag ju slå ett slag för den lokala julmarknaden: Kommande helg är det julmarknad i Lönsboda, på Granada. Missar själv den i år, eftersom vi kommer att vara på Galerie Frida & jobba.
Önskar er en trevlig helg!
 
 
 
 

Diabasörhängen i vågformade silverstavar

Jag hann precis släpa ut verktygen efter morgonens djurrunda & dra igång här, sen kom det en kall & otäck regnskur & körde in mig igen. 
Då blev det ett par örhängen som blev färdiga istället, med mattpolerade Diabaser & vågformade stavar i silver.
 
 
Jag väntar material med posten som jag beställt, hoppas det kommer idag. Irriterande när man fastnar på att det saknas saker.
 
Men jag har visst att göra ändå, så jag skall inte gnälla. Skulle dessutom behöva hålla mig ifrån verkstaden någon dag & ta tag i målandet som är kvar i nya köket & allt annat som inte hinns med..
 
Här har vi en som är glad i hågen & inte oroar sig för allt som skal hinnas med :) Lek & bus med kompisen vid stallet, det är livet det. Det är Sensi med rumpan mot fotografen. Den stilige killkompisen heter Nero.
 
 
I morgon är det utvecklingssamtal med Max i skolan & sen är det silversmide på kvällen. 
 
 

Silverhänge med polerad Diabas

Måndag. En ny vecka att sätta tänderna i. Började dagen med den obligatoriska djurrundan. Härligt!
Ikväll skall det keramikas. Men idag fortsätter jag med silversmidandet. Jag pysslar på med tulpanen. Stjälken skall stå i en rå fot & jag har lödat på en liten bricka som skall stoppa tulpanen från att falla ner på stjälken.
 
Nu håller jag på att forma till tulpanen & har gjort iordning den polerade stenen som skall sitta i mitten.
 
 
Sen skall jag göra en liten topp att skruva på ovanpå den polerade stenen som skall hålla det hela på plats.
 
Under tiden har jag även grejat med en infattning till ett hänge med en polerad Diabas & nu är det klart. Den här stilen gillar jag mycket. Mönstret i hänget har jag slagit med en penhammare.
 
 
 

Silvertulpan på gång.

Konstant ösregn. Så ser det ut utanför fönstret i lilla verkstaden. Silversmider idag. Eftersom jag inte har vatten ut i verkstaden innebär det att jag springer som en hungrig jakthund mellan verkstaden & boningshuset varje gång jag haft silvret i syrabad. Kanske det kan bli vatten utdraget nu, när vi håller på att göra iordning liiite större plats för mina maskiner. Det sista på golvet är färdiggjutet.
 
Sensi luktar värre än en sur disktrasa & nu vet jag varför..
 
 
Hon håller mer med sambon & sonen i diskussionerna om jakt, köttätande osv i denhär familjen. Med andra ord står jag tämligen ensam med mina åsikter. 
 
Nåja, några bundsförvanter har jag ju, bl a kompisarna som går ute tillsammans med hönsen här tex
 
 
Men vad är det nu jag håller på med att smida då? 
Ja, dels är det tulpanen, men den kan jag som sagt inte göra klart förrän jag har en ny liten gängtapp till M2 gänga. Och när jag ändå ränner ut & in med tulpanen mellan syrabaden håller jag på med delar till ett par hängen också, som får hänga med samtidigt. Här kommer de just upp ur syrabadet.
 
 
Innan jag började slå formen på tulpanen såg den mer ut som en kaststjärna. Här håller jag på att slå en liten rand bak på kronbladen. Jag sågade ut varje kronblad för sig & lödade fast på mittbiten, annars hade det tagit för mycket material om man sågat formen direkt ur en hel plåt.
 
 
Nehej, nu är det dax igen, in & kratsa nysyrat silver. Kanske skulle börja ta tiden när jag ränner här fram & tillbaka?
 
Glöm nu inte bort era fäder i morgon. Köphysterin behöver man ju inte stötta, men ett besök eller kanske ett telefonsamtal sulle göra pappa glad?
 

Problem är till för att lösas!

Så var vi där igen..
Jag får en idé, som verkar kanon i skallen.
Sen skall den verkställas i praktiken & då kommer problemen.. 
Fast de är ju till för att lösas.
Jag skall göra en tulpanliknande blomma. Började skissa & klura på den.
 
Den får göras i många steg & problemet är att jag skulle behöva göra den sista lödningen i silvret med polerad Diabas på plats. Och det kan jag inte, då skulle jag förstöra stenen. Så istället skulle jag göra en liten, liten gänga (M2) i änden på stjälken och en motsvarande "mutter" att skruva på, istället för att löda.
Sagt & gjort. Lilla söta gängsnittet gick lysande att gänga med.
 
Här har vi lilla gängan, om än ite suddig:
 
 
När jag kom till gängtappen & skulle gänga insidan på "muttern" gick det bra de första varven:
 
 
sen brast den. Attans. Så jag får göra en ny "mutter", bara att på det igen.
 
Fast jag sticker mellan med lite annat jobb, eftersom det saknas en gängtapp för tillfället..
 
Nu var det länge sen ni fick hälsa på Tilda & hennes busungar. De har blivit så stora nu att de sover uppe på pinnen hos Gulle Fia & co.
 
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Romele Konsthalls Vårsalong!

"Då är ni inbokade till Vårsalong 2014 i Romele Konsthall båda två.
Välkomna att ställa ut under vår största utställning, Vårsalong 2014, 18/4 – 27/4."
 
Mailet är riktat till mig & Karin. Skulle vi försöka vara lite proffsigt kyliga och tycka att: tack, så trevligt..?
Näää, det går ju inte. Vi blev ju överlyckliga, detta hade vi inte riktigt vågat hoppas på.
Vi måste få vråla lite:
Tjohoooooo, yippey, yes!!!
Å så bara lite till:
JAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Det är riktigt roligt att få ställa ut där! 
 
Karin kommer att visa tavlor & för mig blir det smycken & mindre skulpturer i Diabas & silver. Så nu är alltså påsken 2014 spikad och vi går omkring i våra små glädjebubblor och ser kanske lite småtokiga ut med våra breda leenden, men det bjuder vi på.
 
Här har vi ett exempel på något jag absolut inte kommer att visa på Vårsalongen.
 
Glasyren har klumpat sig lite på hjärtat & där är en spricka vid ena upphängningshålet, men jag kan ju visa den för er i alla fall. För jag tycker att vi skall fundera lite på det som står på den. Jag tror det är bra om vi provar att lyssna mer på hjärtat, mindre på förnuftet, ännu mindre på tvivlet & allra minst på rädslan!
 
Och när vi nu är inne på att läsa & tolka, ordets makt & skrivandets konst måste jag berömma min lilla systerdotter. Jag har just läst hennes blogg idag. http://sandraaxelssons.blogspot.se/  Hon visar där en text hon skrivit & är nöjd med & ser på den som ett konstverk. Och visst är det så! Det är ju samma känsla när man fått till en Diabas precis så som man tänkt, när silversmidet sitter som en smäck som när man avslutar en text man skapat & är riktigt nöjd med den. Dessutom säger hon att det delvis är min lilla blogg som inspirerat henne till att börja blogga & det är ju som jag tidigare nämnt något av det bästa jag kan få höra- att jag inspirerar andra till att ta de steg de själva vill. Gött!!
 
Här har vi fler som gör det de helst vill. Mumsar frukost i det gröna.
 
Bara Sensi som blänger lite surt på Macko för att inte hon fick någon egen spann. Men sen kom bästa hundkompisen Nero & busade vid stallet, så var hon glad igen.
 
 
 
 

Barnarbete & silverarmband med Diabas

Nu skall jag få liiite mera svängrum i lilla verkstaden. Uthusdelen som är vägg i vägg med det gamla brygghuset jag huserar i är avdelat i ett hönshus & ett uthus. Hönsen skall naturligtvis ha kvar sin del, men i den andra har alla prylar åkt ut & Max har jobbat hårt med att blanda cement & gjuta golv. Långt ut på kvällarna har han jobbat med pannlampan på. Hårt barnarbete för stackars pojken, men det var faktiskt frivilligt. Fast där finns en baktanke.. Han har förhoppningar om att jobba ihop till hjälp till en epa-traktor när han blir gammal nog för det. Suck.
 
Någon var inne & provtassade på golvet innan det torkat, så där blev charmiga små tassavtryck.
 
 
Jag har just gjort klart ett armband. Mönstret har jag knackat i tre omgångar, först den mittersta strängen & sedan ett på vardera sidan om den. Och så gjorde jag en infattning till en mattpolerad Diabas som jag satte i till sist. Vet inte riktigt hur jag skall ta bilden, men jag lägger några stycken så kanske ni kan få kläm på hur det ser ut.
 
 
 
 
Och ikväll skall det keramikas igen. Oj, vad veckorna går fort!!
 

Väggtavla i keramik.

Skulle ta mig en promenad för att se hur det ser ut där de nu börjat krossa Diabas i brottet just bakom där vi bor. 
Jag traskade dit med Sensi & kollade in de stora maskinerna.
 
 
En liten söt räv visade sig mellan de stora moskedunderna, jag & Sensi stod & beundrade den. Då hörde jag hur det började låta nere på "huggebacken". Pling, pling, som om någon kastade borr ner på marken. Vi gick dit & där står en stor biffig man och plockar bland borren, medan en annan tanigare man sprang till linsågen & mixtrade där. När jag sa "Hej, hej" tittade de upp som om de sett ett spöke. Se där, jag har inte ens nån Halloweenoutfit och jag lyckas skrämma skitan på bovarna ändå ;) Kanske hade det lite, lite, pyttelite att göra med att jag hade Sensi med mig. Jag frågade vad de sysslade med & då la de benen på ryggen & började springa. Kan man inte bli förbannad då? Här kommer jag & ställer en vänlig fråga & de vänder mig ryggen & kutar iväg??! Om inte innan så växte hornen ut på mig då! Max säger att här syns det jag egentligen är en arg bitch.. 
Fast det är jag ju inte.
Men jag blev förbannad. Nu är jag ju inte i högform med strulande diskbråck & annat, men vi gjorde vårt bästa att springa efter dem, Sensi & jag. De hade en bil som väntade ända nere vid nästa väg & de fräste iväg i en väldig fart, så det blev ingen pratstund. Så ofint! Jag tycker inte om att man inte kan lämna saker ute när man arbetar här. Det är väl själva den att det inte kan få vara ifred! 
 
Ja, ja, har varvat ner med lite silversmidande i lilla verkstaden. Trevliga besökare poppade in & så var jag på gott humör igen. 
 
Keramiken missade vi i måndags, den lixom blåste bort i stormen. Vi tog igen det igår. Vad tycker ni om min uggleväggtavla med lite antikpatina?
 
Dikten är mycket gammal, men jag tycker den känns aktuell, klok & tänkvärd!
 
 

Vinterutställning Galerie Frida 30 Nov- 1 Dec

Nu har vi affischer & vykort på tryck till vinterutställningen/julmarknaden.
 
Affischen ser ut såhär:
och vykortets framsida har vi här:
 
 
och baksidan ser ut som såhär:
 
Så hoppas vi att många bokar in helgen & hälsar på oss på det mysiga galleriet!