Guldbröllop för föräldrarna och nytt set i Diabas & silver

50 år som gifta, då är föräldrarna verkligen värda att fira. Fast pompa & ståt är inte deras grej, så vi fixade det litet, enkelt & mysigt. Gula vilda blommor till guldbröllopsparet <3 Och så några vackert röda Vallmo (tackar goda grannen för att jag fick plocka dem i deras trädgård!)
Innan firandet hejade vi på LIBK med systerdotterns kille som duktig målvakt. Spännande match mot Olofström som slutade oavgjort då Olofström kvitterade i slutsekunderna. 
För övrigt är det offertförfarandet i Sliperiet som tar en hel del tid i anspråk. Och så försöker jag hinna ikapp med beställningar. Lite nytt måste vara klart till helgens Stendag i Svarta Bergen också. Här ett nytt set som kan få följa med dit. Gillar kontrasten mellan det råa & det ploerade i örhängena. Vad tycker ni? 
 
 
 
 
 

Reportage i Hemmets Journal om Sliperiet Gylsboda

Det händer att vår goe 16 åring påpekar att han inte tycker att mamman (jo men det är ju jag då) är så särskilt ung.. Så, denhär chansen missade jag ju inte. Och eftersom risken att han skulle läsa Hemmets Journal är obefintlig måste jag ju inte berätta för honom vad reportaget egentligen handlade om. Räcker bra att visa denhär bilden, känner jag. "Yngst", liksom. För det står i tidningen & då är det ju sant!
Ja, nu är det ju vår förening "Sliperiet Gylsboda" som artikeln handlar om. Men det vet ju inte sonen, ha, ha.
Skall jag försöka vara lite seriös så är jag superglad över intresset för föreningen. Superkul med besökare i Transformatorn som hänger på och vill vara med och verkligen engagera sig i föreningen, fantastiskt! 
 
Den underbara sommarvärmen som kommit på¨besök är mer än välkommen. Underbart. Tycker jag. Lexi tycker inte. Ni ser hennes entusiasm när vi är på promenad. "Gå du, morsan. Jag ligger hellre här, i skuggan". 
Måste visa skulpturen jag fick efter Goro Suzuki. En otroligt vacker gåva från hans döttrar, den skall alltid stå på hederplats här. Det är så mycket Goro i den!
 Önskar er alla en fin helg. På lördag har mina föräldrar varit gifta i 50 år!! Bra jobbat, eller hur!! Då skall vi fira våra fina föräldrar!

Oväntat besök, fin donation och skapandet fortsätter

"När du får oväntat besök" var tanken som slog mig när jag stod & polerade & jag plötsligt såg den lilla snigeln komma smygande upp på stenen. Jag flyttade försiktigt ner lilla snigel på marken. Men det tog inte så hemskt lång tid förrän det lilla livet tittade upp igen. Kanske var det vattnet som lockade? Ganska gulligt var det i alla fall.
Förutom att sköta duschen till lilla snigel har det varit möte med Humleslingans konstnärsgille i Troels vackra ateljé i veckan. 
Fint evenemang i trevligt sällskap i Osby har vi också varit på. Bl a Wizex reunion från 1973.
Så har Goro Suzukis döttrar tömt huset efter hans alltför tidiga bortgång. De lämnade så generöst en donation till föreningen Siperiet Gylsboda. Dessa skall pryda konsthallen och kommer att påminna oss om Goro <3 . 
 
Jag fick en beställning på ett litet rufft Diabaskors som skall passa till en man. Jag gjorde detta som kan bäras på båda hållen, antingen med den råa eller den polerade sidan fram. 
 
September månad är fullspäckad med utställningar. Och jobb med Sliperiet. Och beställninger. Och möten. Och så vidare. Sååå... bäst att komma isäng, så morgondagen blir effektiv. 

Diabasram- en mycket genomtänkt gåva från en make till hans hustru

Härligt att se att besökare uppskattar den vackra omgivningen i vårt ljuvliga Gylsboda. Underbart att hitta ett meddelande som detta borta vid det gamla Diabasbrottet:
Tack, vi kan bara hålla med & önska hjärtligt välkomna åter <3 
 
Nu kan jag visa en specialbeställning jag fått göra, för nu är den överlämnad till jubilaren. Beställaren har verkligen tänkt till för att göra något alldeles speciellt och personligt till hustrun. En bit av en gammal balk från en vägg i deras gemensamma hus är stommen. Den skall hängas på väggen, ovansidan kan användas som hylla för mindre prylar. När väggen revs hittades gamla tidningar på väggarna. Det är en bild från denna gamla tidning som skulle fällas in i träbalken och så skulle jag göra en Diabasram till fotot, eftersom huset ligger i dessa Diabastrakter. Visst är idén otroligt genomtänkt och vacker!! Och såhär blev resultatet.
 
 
Mina lyckönskningar till jubilaren! Jag har med glädje fått meddelande om att den blev uppskattad. Det var en ära att få vara med och skapa den. Tack!

Badrumsdetaljer i polerad Diabas

Nu landar Lexi & jag på soffan för att varva ner en stund innan vi gör som resten av familjen & går & knyter oss.
Lexi lär mig konsten att koppla av totalt. Hon är riktigt bra på det!
 
En hel del pappersarbete är avbetat & det är SÅ skönt!! Nu går vi in i en tid av spänd väntan efter att ansökan till Leader för Sliepriets räkning är inskickad. 
 
Gläder mig åt det finfina reportaget som varit i Norra Skåne. Så glad & tacksam över de fina orden från de härliga deltagarna på Gylsboda Festival.
5 Augusti 2017 kör vi igen :) "Save the date" <3 
 
Då skall vi kunna visa lite mer i Sliperiet. Redan nu ser det ett snäpp bättre ut där inne! 
Igår fick jag se badrumsdetaljer som jag gjort i Diabas, monterade hos beställaren. Kul att få se det färdiga resultatet. 
Handdukshängare i polerad Diabas:
Det blev snyggt på väggen i det mycket smakfulla badrummet.
Och så en polerad Diabashylla i duschen:
Riktigt roligt att få se det monterat. 
 
Ikväll har vi avslutat helgen med en härlig kväll med trevligt sällskap vid finaste grillplatsen. Gylsboda <3 

Smyckesset silver och polerad Diabas

Nu kommer tiden då allt som jag skjutit på tills efter Gylsboda Festival skall göras.. Men igår fick jag göra ett uppehåll i arbetet.
 
Då hade jag äran att få vara med och följa konstnär Goro Suzuki till hans sista vila. Han ljusa minne lever för alltid i hans konst och i våra hjärtan.
 
Nu skall jag ta itu med beställningar, så ni som väntar inte skall behöva vänta toklänge. 
Ansökningshandlingarna angående Sliperiet skall också göras klara och förfarandet med att plocka in offerter är i full gång. Tömningsarbetet inne i Sliperiet har också påbörjats, vi lär inte bli sysslolösa. 
Vill ni bli medlemmar i föreningen Sliperiet Gylsboda? Alla är välkomna och det är naturligtvis inget krav att man är med och arbetar i projektet för att man är medlem. Skicka ett mail till vår kassör på ann_sjostedt@hotmail.com så får ni inbetalningsuppgifter och medlemsnummer. Tack!
 
Vad tycker ni om dethär setet, där jag skapat kring den runda formen på olika sätt. Jag skall hinna med att skapa lite nyheter till den stora Gallerinatten i Malmö i September också. Där kommer jag att ställa ut tillsammans med SÅ spännande utställare. Mer om det senare. 
 
 
 
 
 

Tack alla som gjorde Gylsboda Festival 2016 så lyckad <3

Trött och lycklig.
Så kan vi sammanfatta läget. 
Det har varit mycket som hänt de senaste veckorna, samtidigt som allt skulle göras klart till Gylsboda Festival.
Min ständiga oro att jag skall samla ihop bra utställare och artister och det sedan inte skall komma besökare tär på krafterna veckorna innan det är dags. 
Men när besökarna börjar strömma till pustar jag ut. Och när jag hör nöjda besökare och utställare som trivs i den härliga miljön, ja då är lyckan gjord. Och jag är redan igång i tanken och planerar för nästa år.. 
Jag kan inte nog tacka alla som hjälper till på olika sätt. Jag är rörd över hur familj & vänner ställer upp & hjälper mig. TACK ni är alla ovärderliga <3 
 
Inne i Transformatorn samsades Christer Bording, Troels Kirk, Mette Aarre, Pierre Nilsson & jag om platsen. Det är häftigt så mycket som ryms i byggnaden, speciellt när vi utnyttjar dess rymd på höjden. Häe syns Pierre Nilsson hänga sina målningar. Under dem Mettes Aarres emaljer.
Och här några av Troels Kirks målningar, Chroster Bordings skulpur & mina smycken.
Mera av Kirks målningar, Bordings Diabas pingvin, min späckhuggarfena i Diabas & blommor i Diabas & silver.
Det blev snabbt fullt av besökare i Transformatorn.
Ute minglade besökarna i den underbara miljön. Jag tycker om att sätta ut lite av mina saker och låta dem smälta in i miljön.
Fukiko gjorde detsamma med sina häftiga alster. 
 
Tyvärr hann jag inte runt för att ta bilder på resten av utställarna. Jag hann inte heller bort till Sliperiet för att ta bilder. Det var väldigt mycket besökare under dagen. Förra året räkande vi till en bit över tusen besökare. I år var det mer. Nästan overkligt, men väldigt roligt. 
Här håller Declan OConnell dagens första konsert, en mycket uppskattad sådan.
Jag kan bara ödmjukt tacka alla som deltog, alla som besökte och alla som på något sätt hjälpt till. 
Stort tack och välkomna åter <3 

Set med Diabasdroppar & fortsatta förberedelser för Gylsboda Festival

Det doftar gott av nybakat. På lördag serveras det hembakat till kokekaffet i vårt skogscafé. 
I den andra severingen finns godsaker helt fria från gluten, mjölk & socker.
Och vid Sliperiet grillas det korv. 
Ni kan alltså spendera heeeela dagen i Gylsboda, njuta av konst, hantverk, musik & godsaker. 
Några av utställarna ser ni här vid det gamla Diabasbrottet:
 
Alexander Brandts spännande skulptur är på plats.
På  http://www.nsk.se/2016/07/29/konstnarer-laddar-for-feststival/ finns jag på webb tv & pratar om festivalen. Fast jag har inte vågat kolla på det själv.. Har bara sett stillbilden :) (det räcker, puh)
I morgon skall jag fortsätta göra skyltar & vägvisare.
Idag hade jag kunder i Transformatorn. Bl a detta setet hittade sin bärare.
Ett annat sällskap som kom på besök i transformatorn idag har vi här.
Ni kan väl förstå att jag nästan blev som lite starstruck. Jag som de senaste åren läst allt jag kommer över om Harry Martinsson och hans historia då han bodde här i Gylsboda. Så kommer hans diótter Harriet på besök!! Maken till vänster och vännen "Bok-Johnny" till höger. Vi fick naturligtvis ta en koll i Sliperiet också och jag har utlovat en inbjudan till invigningen. Dock inget datum utlovat.. eller ens årtal ;)