Set stelt silverhalsband med polerad Diabas och långa örhängen

Idag kom det välbehövliga regnet. Tomatplantorna bockar & tackar. Jag också, så slapp jag bära vatten till dem idag. 
Pappersarbete till Sliperiet (ytterligare bidragsansökningar, tillstånd osv) varvas med praktiskt arbete i bygget, i lilla verkstaden & på vedbacken. 
Roligast är det vid de gemensamma arbetsdagarna i Sliperiet, då det blir så mycket gjort. Och så blir det så trevliga pauser.
Säkerhetstänket är på topp. Not. Här får jag skämmas lite, i synnerhet med tanke på mitt tidigare arbete där jag bl a höll riskanalyser... Lägg märke till "skyddsskorna"..
och då får man naturligtvis räkna med att det går som det går..
 Aj. Kanske sa jag något annat litet ord. Som hoppsan eller så. 
 
Ja, ja, nu är det i alla fall sommar & DET gillas!
 
Örhängena har fått sällskap av ett halsband med polerad Diabas & ett handsmitt stelt silverhalsband.
 
 
 
 
 
 

Nässelfrossan

Denna årstiden är oslagbar! Långa ljusa kvällar, knallblå himmel & väldoftande blommor som slår ut, ackompanjerade av insekternas ivriga surrande.
Efter dagens guidning i Svarta Bergen plockade jag ut mina maskiner så jag kunde stå ute & göra bl a dessa örhängen:
Jag håller på med ett tillhörande halsband, skall ta bättre bild på örhängena tillsammans med det när hela setet är klart. 
 
Har ni sett det fina programmet för årets Nässelfrossa? Här är vi med band utställningarna:
och även bland evenemangen:
Den senaste boken som Karin kommer att ha med där är redan en stor succe som snabbt klättrar högt upp på topplistorna för den typen av litteratur. 
 
Nu laddar vi för en ny större arbetsdag i Slierperiet till helgen & så skall flera beställningar göras klar, bl a örhängen, en speciell ring, en större sten som skall vara hållare i en utställningsmonter på mässor till ett företag osv. I morgon är det kontaktpersonsuppdrag & så lite pappersarbete ang Sliperiet. Det är gott med dessa långa härliga ljusa dagar, de behövs!
 
 

Silverhjärta med polerad Diabas

Äntligen sommarvärme. Ljuvligt! Naturen bjuder blommor & blad, jag lät några av dem flytta in i Gamla Transformatorn.
Ville ha det riktigt välkomnande till representanterna som besökte för att diskutera samverkan. Representanter som jobbar med turism & kultur i Bromölla kommun, Osby kommun samt mot Polen. En spännande framtid väntar! 
Lite skapande i lilla verkstaden har det också blivit mellan alla möten & annat, Vi fortsätter lite till på den hjärtliga banan från förra inlägget.
 
 

Snart mors dag..

Hjääälp, ett spöke!!
näää då, det är bara jag iförd rymlig regnrock under söndagens arbetsdag. Snart slutade det regna & vi hade en toppendag där mycket blev gjort. Mer om det ser ni på http://www.sliperietgylsboda.se Superkul med alla som kom förbi & kollade, berättade & hjälpte till. Och ändå mycket mer har blivit gjort där nu i veckan, håll utkik på hemsidan så kommer det mer om det där. Tack <3 
 
Måndagen tillbringades i lilla verkstaden, innan det var dags för kontaktpersonsuppdrag.
Det närmar sig mors dag. I vanlig ordning tjatar jag om att vi skall uppskatta varandra alla dagar- "Mor lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen" som Astrid Gullstrand skrev. Så sant, så sant. Och skall vi uppmärksamma mor lite extra på mors dag finns det ju en mängd välgörenhetsorganisationer som behöver stöd. Tex WWF, där det finns fadderskap för utrotningshotade djur osv. Men OM vi vill ge lilla mor något personligt & speciellt för att visa vår uppskattning kanske en hjärtlig hälsning kan komma till pass? 
Ett handsmitt Silverhjärta med Diabaskula kanske? 
Avslöja det inte för henne, men jag tror minsann jag skall överraska mor i år. Jag vet att hon vill ha en hjärtlig ring. Det är hon sannerligen värd, ställer upp i alla väder med allt möjligt.
Måndagskvällen var det drakfest med boksläpp på Osby konsthall. Fantastiska Karin Linderoth presenterade sitt nya mästerverk, äntligen är drakboken ute & den är SÅ fin! Den har liksom ruvats fram ända sedan vår utställning "Det du inte trodde fanns" & nu är den alltså här. 
 
I morgon börjar dagen med morgonmöte i Osby, sedan hinner jag hem & mellanlanda i verkstaden innan nästa möte som blir på närmare håll. Ha det fint!

Omväxlande jobb med silversmide, Sliperifix, besökare osv.

Jupp, det är lördagskväll- mellokväll. Skulle kunna va´ läge för lite glitter & glamour. 
Eller inte. 
När morgonens Öppet Hus i Sliperiet Gylsboda är något nära förberett är det mera damm & smuts än glitter & glamour som gäller. 
En sväng ut i verkstaden & löda & fila lite på en beställning & vips så var klockan plötsligt mycket.
Men jösses, det är ju så jag valt att ha det, skulle inte vilja byta ut det på något sätt! 
Snacka om omväxlande jobb. Idag t ex:
Tagit emot ett trevligt sällskap med besökare till Transformatorn & Sliperiet.
Ställt iorning lite i Sliperiet, fixat till en skylt som skall visa vägen till morgondagens Öppet Hus (ni kommer väl??!)
Just det, kaffe.. Mhm, en tur till byn & handla & fixa till lite Sliperikakor. Vi hoppas ni skall gilla dem! 
(de skall påmina om vår Sliperilogga)
 
 
Och så har jag fått tryckt ett gäng affischer (TACK Micke!!!) till Gylsboda Festival som jag börjat laminera & sätta upp.
Vår insamling av anekdoter från gamla tiders Gylsboda är ständigt pågående. SÅ mycket spännande & roliga & intressant historier det finns! På promenad med hunden mötte jag detta ekipage, hos föraren fanns det en rik källa av anekdoter att ösa ur! Nu måste vi börja dokumentera med inspelningar. 
Åter till Sliperiet.
Vatten till murningen har vi kört också, här fick Mats rycka in & lyfta dunkar- min rygg är under läkning. 
Fortsatt go´ helg önskar jag er! 
 
 

Bandoneon i Diabas & Silver & så en lite vädjan..

Vet ni vad en Bandoneon är? Detta vackra men svårspelade instrument som inte behärskas av så många. Anne Ekholm Kirk är en av dem som verkligen behärskar instrumentet. Jag fick en speicialbeställning av henne. Ett Bandoneonsmycke i Diabas & silver. En spännande utmaning. 
Jag blev så glad idag när jag såg att vackra Anne lagt upp en bild på facebook där hon bär sitt nya smycke. Såhär ser den ut, den lilla Bandoneonen. 
 
 
Slutligen vill jag komma med ett litet tips. Jag är inte mycket för gnäll & pekpinnar, är egentligen rent allergisk mot gnäll. Så jag skall inte gnälla på alla härliga ungdomar som är t ex vid grillplatsen i Gylsboda & har trevligt på kvällarna. Det är ju jättebra att den används. Men jag kan väl få komma med ett litet tips. Tomburkarna är mycket lättare att bära därifrån än vad de fulla burkarna är att bära dit. Dessutom kan de pantas så det blir en liten slant tillbaka. Använda engångsmuggar & annat kan ju få slinka med i påsen hem också, de passar så dåligt in i naturen. Ärligt talat tycker inte jag det är så jätteroligt att plocka i ordning efter andra & jag är lite orolig att jag skall bli en sur gnällkäring till slut, det vill vi ju inte att skall hända. Så, för att undvika det: ta med era sopor hem. Tack!!
 
Nu skall jag försöka ta värme igen efter en förmiddag i ett svinkallt Sliperi. Men trevligt sällskap värmde. Skånes Ess Johanna Grundström ville se vad vi tänker hitta på vid vårt Öppet hus, vår del i Mitt Europa eller EU in my region på söndag. Rudolf Germeroth och jag berättade lite om vad vi har planerat. Och så fikade vi, med Sliperiekaka så klart. 
 
 

Halsband med stel halsring och mycket annat på gång

Long time no blog som det gamla uttrycket lyder. Eller hur det nu var.
Mycket har i alla fall hänt sedan förra inlägget. Ett litet axplock:
 
En mycket fin och personlig ceremoni för morbrors sista vila <3 
Ett tal till våren i byagården i Ubbaboda vid gemytligt Valborgsfirande. 
Firande av systerdotterns 25 års dag. Så mycket fint & gott hembakat!
En intressant heldag, där alla aktörer i Osby kommun som jobbar med turistisk verksamhet som ville vara med gjorde en rundtur med besök hos varandra. SÅ mycket fint vi har i vår närhet! Och så var det ju jätteroligt att få visa upp vårt fina Gylsboda & presentera Transformatorn & Sliperiet så klart. 
På söndag 14 Maj är alla som vill välkomna att komma & se vad det är vi har för oss i Sliperiet. Då har vi arbetsdag & öppet hus.
Ett oförsiktigt lyft på vattentanken till Sliperiet friska upp så gammalt diskbråck blev som nytt. Det blev till att fram med kryckorna igen, men nu går det på rätt håll så jag är strax på banan igen.
Och så har det varit en hel rad spännande möte med diskussioner kring samverkan på olika håll. 
Däremellan har jag knåpat på med beställningar i verkstaden, t ex med detta halsbandet med stel halsring i hamrat silver & polerat Diabashänge.
Och så lite röjande & lite tid för njutning vid stugan. Här är barnen (egentligen skall jag kalla dem ungdomar, jag vet) ute i båten. Längst fram i båten skymtar Lexi (hunden) som kuttersmycke. Ljusgröna löv spricker ut på träden. Ljuvligt!
I morgon väntas ett större sällskap till Transformatorn & Sliperiet som vill höra lite Diabas- & Harry Martinsson historia.