Cirkel & kub

Fuskat idag igen med vilan.. I morgon skall jag in & plocka stygnen. Tror ändå de kommer att vara ganska nöjda. Har läkt i racerfart, tack vare att jag hela tiden haft bästa sköterskan som supportat med hjälp. Tack!!

Idag har det blivit några hängen, arbete med tävlingsbidraget & presentation av det samma, planering för hur vi skall hinna bli klara i tid mm. Blir bra. Kanonbra! Vi jobbar bra ihop, Karin & jag. Hon är grymt duktig.

Lite silversmide har det också blivit idag. Här ett hänge: cirkel & kub.


som jag tycker blev ganska sött. Lite geometriskt, men ändå behagligt.

Har jag visat skylten jag gjorde till dörren på lilla verkstaden? Såhär ser det ut:


Precis så är det, jag försöker hålla öppet precis när ni vill, bara jag kan.
Välkomna!

Lite av varje..

Oj, vad sommaren kom av sig nu då! Kroppen blev brutalt övderrumplad av kylan idag, efter en veckas riktigt go´ sommarkänsla. Här behövs visst en dag (eller egentligen flera..) med djupdykningar i papper & bokföring, så det får det bli idag då. Igår fuskade jag lite med viloperioden & knackade Diabas. Men det kändes i operationsområdet när man tog i, så det kan nog vara bra att ta det lugnt idag.
Nu står en glasyrugn på i Glimåkra, där jag har med en lampskärm till en Diabasfot. Det blir spännande att se resultatet.
Det är bara fantasin som sätter gränser vad man kan använda Diabasen till. Lampor är något jag & Karin planerat att vi skall göra. Jag gör Diabasfot & så kommer hon att göra skärmarna. Jag skall bara prova nu att göra en med kermikskärm. Om det blir bra kan det ju hända att det blir fler framöver.

Namnskyltar kan man också göra, här med namn & symbol för stjärntecken:


Keramiken är också väldigt mångsidig. Här är det rödlera som jag glaserat i färger som påminner om en glödande kvällssol i Augusti.


Igårkväll bestämde jag mig för att kandera syrener. Vi skall ha lite trevliga bakverk till skogscafét på utställningen den 4 augusti. Jag delade upp de små blommorna & spred ut dem på bakplåtspapper efter behandling i äggvita & socker. Sen glömde jag ta in det hela under natten & det har blåst rejält inatt.. Det resulterade i att jag fortfarande inte ens hittat pappret de låg på, än mindre de små kanderade syrenblommorna.
Nu ligger här en ny mindre provomgång på tork inne istället.
På tal om 4 augusti. Nu har vi klart med:
Konst & hantverk av Karin Thuresson, Mette Aarre & Pia Lindberg. Skogscafé med kokkaffe och hembakade kakor. Sagotant Ulla läser för banen, kl 14.00. Matning av sjöodjuret kl 20.00 i berghålan i Gylsboda. Midnattsmeditation kl 00.00.
Stämningsmusik, Pierre Nilsson kommer att spela instrumentalt under dagen.
Allt kommer att ske i och omkring gamla transformatorstationen i Gylsboda. Den ser ut såhär:och i hålan, där sjöodjuret kommer att uppenbara sig fram mot kvällningen, är såhär vacker:

då kommer det även att flyta ljus på vattnet. Hoppas ni antecknat dagen i almanackan. Den kommer att bli magisk!Stenlängan i Vilshult

Idag fick vi en egen visning av stenmuséet Stenlängan i Vilshult. Många tack till guiden Thommy! Jag kan verkligen varmt rekommendera er att besöka Stenlängan i sommar under öppettiderna. Det var informativt, vackert & guiden kunde berätta mycket spännande historia. Vi fick även en film där vi bland annat fick se hur man arbetade medan man kranade upp allt från brotten och mycket annat intressant. Och så konst i Diabas. Vackert så ögonen nästan ville poppa ut när man såg den. Nu vet jag inte om & hur man får publicera bilder på andras verk, så jag vågar inte lägga ut bilderna här. Jag får helt enkelt tipsa er att är ni intresserade så åk dit!  Jag är lite osäker på namnet, men jag tror det var Stefan Traum som gjort många riktigt vackra saker där. Och så var där många vackra och skickligt gjorda skulpturer, vaser, ljusstakar och annat av konstnär Nils Rickard. Även Johhny Aronsson har ljuslyktor och skålar för försäljning och visning. Känns verkligen som en ära att få ha saker på samma ställe som dessa stora konstnärer. Enkla råa hängen i Diabas & med silverfästen var det som man beställt dit, i små handgjorda spånaskar.

Man kunde bl a se en vagn som bevarats från tiden då man med hästar fraktade de stora tunga Diabasblocken:

och så fanns där mycket annat spännande för den som är lite intresserad, uppbyggt i en miljö bland skärvor av Diabas i denna Blekinges största stenlänga:


Sen har vi hunnit med att jobba lite med tävlingsbidraget på kvällskvisten, börjar falla på plats nu. Är barnsligt ivrig att kunna visa er, men vi får vänta lite till.. Kul är det att jobba med, entusiasmen & energin blir lixom dubbel när man är två som brinner för det. Nu har vi även fått engagera våra män i det hela och deras entusiasm är kanske inte fullt lika stor som vår, men det beror nog mest på att det är ganska tungt & bökigt det vi behöver deras hjälp med.. Men vi är väldigt glada för hjälpen!
Hoppas alla mammor haft en fin morsdag! Min har varit toppen, min lille goe Max ställde upp & höll själv öppet för besökare här åt mig hela förmiddagen medan vi var i Vilshult. Tack Max!
Grattis på er, alla mammor!

Gylsboda diabasbrott

Sommaren fortsätter visa sig från sin bästa sida. Uppskattar verkligen allt vackert i naturen. Såg ett par "dyngbaggar" som sprang & jagade varandra & blev väldigt sugen på att avbilda dem i Diabas. Det är så lätt att hitta massor av saker man vill göra, när man nu skall lyda doktorns order & inte röra maskinerna på ett par veckor, suck. Jag mår ändå förvånansvärt bra och det är jag mycket tacksam för. Får hjälp med smärtlindring & läkning ur naturens eget skafferi av en god vän och det gör susen! Har inte ens rört de starka värktabletterna jag fick med hem. Hurra för hälsosamma "häxkonster" ;)

Fick besök i lilla verkstaden idag av ett trevligt sällskap från Lundtrakten. Vi tog en liten sightseeing till stenbrottet här i Gylsboda också. Jag har några bilder (tagna med min dåliga kamera) men ni kan i alla fall se lite av hur det ser ut i stenbrottet:

Har ni förresten besökt nya hemsidan? www.lindbergdiabas.se Där är ett tillfälligt erbjudande, med 10 % morsdagsrabatt på ett smycke. Då och då kommer där att dyka upp erbjudanden som markeras med en symbol uppe i högra hörnet på startsidan. När ni pekar på den poppar erbjudandet fram.
På förstasidan kan ni också se om det är begränsningar i öppethållandet. Normalt är det alltid öppet, när jag är hemma. Men det är alltid bra att slå en signal om ni planerar att komma, så jag säkert är hemma.
Denna hemsida ersätter den förra, som var en tillfällig lösning som Peter Martinsson, PeamWd, tog fram till mig under uppbyggnaden av den nya. Han har även hjälpt mig med stöd under uppbyggnaden av den nya. Ett tips för alla som funderar på att skaffa hjälp med en hemsida, kontakta PeamWd. Den programvara han hjälpt mig skaffa gör att jag som fullständig novis med hans stöd kunnat göra hemsida inklusive webbshop. Bilden där ni kan titta in i verkstaden på hemsidan är också en tjänst som finns hos PeamWd.

Önskar er en trevlig helg. I morgon är det konfirmation hos goda vänner och på söndag får vi inte glömma bort mor. Ha det gott!

Granskottssirap

God kväll! Ännu en vacker dag med strålande solsken, en sådan dag som man borde tagit vara på för utomhusarbete. Men jag har fått flera påminnelser idag att jag skall ta det lite lugnt. Först ringde hon som gjorde operationen igår för att kolla läget & påminna om förhållningsreglerna.. Sen skulle jag bara bära ut tvättkorgen, den är ju ändå inte tung tyckte jag. Men det räckte för att det skulle börja rinna blod ur näsan. Så nu lyssnar jag & tar det lugnt. Segt. Irriterande. Passat på att plocka granskott & satt en sats med granskottssirap. Ser ut så här än så länge:


Morgonen började med att sonen frågade varför jag hade ett äpple i munnen.. När sen sambon kom hem sa han mycket finkänsligt: hur fan ser du ut?! Skrattande konstaterade han att jag var väldigt lik Lina i Emilfilmen, när hon hade tandvärk. Ja, ja, det är ju bra att man kan roa omgivningen. Dunka, dunka är det i bihålan, men jag fick god hjälp med lindring av det idag igen, tack för det! Så kom goa grannen, extramor Sonja (hon är skämtsamt inne på att adoptera mig, därav tillnamnet) med en bukett vackra rosor:

Så många snälla goa människor det finns!

Karin & jag har fixat lite med vårt tävlingsbidrag idag också, kommer att fortsätta lite smått på det i morgon. Ett riktigt roligt projekt som vi är övertygade om att kommer att blir mycket vackert. Framåt Juli kan vi visa bilder på kreationen.

I morgon kommer ett sällskap som skall besöka lilla verkstaden. Hoppas bara att jag inte skrämmer iväg dem när de ser mig. Först blir det flytt av hästarna till nytt bete på morgonkvisten, så nu får det bli några timmars sömn.


Svarta Bergen & omtanke i vas

Morgonens sjukgymnastikpass var plågsamt. Det straffar sig att stå med slipmaskinen i högsta hugg om dagarna. Skärpning med arbetsställning & pauser, ja jag vet. Nu är axeln tejpad så den skall lugna sig igen.

Ikväll har jag en sur sambo här. Han hade bestämt sig för att ge sig på ett eget Diabasprojekt. Ett större skål i Diabas. Flera dagar har han hållt på med den, urtjusig var den på väg att bli. Ikväll sprack den. Kanske han nu kan förstå min frustration när jag lagt mycket tid & arbete på en Diabas eller i silversmidet & det sedan skiter sig på slutet. Det är inte kul! Men efter någon dag (ok månad kanske ibland) kan man tänka att man lärt sig mycket på misslyckandet i alla fall.

Så vackert det var i Hägghult idag. Besökarna i Svarta Bergen fascinerades av Diabasen. Det var roligt att gå med som "guideelev", tack för det J-E! Konstverken beundrades, bl a Goro Suzukis hål som han för hand knackat ut ur en Diabas. Alla som försökt sig på att arbete i Diabas förstår hur svårt det är. Näst intill omöjligt skulle många säga. Men inte för Goro. Han är en av de japanska konstnärerna som kom till Ubbaboda symposiet och som valde att stanna, mycket pga av fascinationen av Diabasen. Han är inte bara grymt skicklig, han är också grymt ödmjuk, snäll & hjälpsam, delar gärna med sig av goda råd. Det är jag mycket tacksam för. Här en bild på Goros skulpterade hål. Bilden är från när jag gick konsthantverkslinjen, tjejerna på bilden är några av de härliga, kreativa klasskompisarna. En hälsning till er, hoppas ni har det bra allihopa!!


Ikväll kom min fina vän, konstnärinnan som jag har flera kul konstprojekt tillsammans med, hit med sin goa son. De hade med en bukett av omtanke. Lugnande örter att dofta på, om jag skulle vakna & oroa mig för morgondagens operation. En så vacker bukett och en så vacker omtanke:

Tack för all hjälp, jag kommer att sova som en sten!! Natti, natti!


Diabasberg & Gullefjun

Sommar, sommar, sommar. Äntligen varmt & gott så det är riktigt skönt att stå ute & polera Diabas med vatten skvättandes vida omkring.
Isberg är väl inte det första man tänker på en sådan dag, men kanske Diabasberg? Jag har haft formen klar länge på denna, men väntat på en lämplig dag att stå ute & polera in effekter på ett par ställen på den. Svårt att fånga på bild, men det blev häftigt med kontrasterna mellan de två polerade partierna & den råa Diabasen:

Idag har det blivit tillökning hos hönsen. Här en bild på Tilda & hennes nya lilla Gullefjun:

Snäll bäbis poserade villigt för kameran:

Ni ser ju själva, söt som socker!

I morgon blir det en tur till sjukgymnasten, välbehövligt efter flera dagar med slipmaskinen i händerna. Sen blir det Svarta Bergen, skall lära upp mig till guide, första turen i morgon. Kul!

Ta gärna en titt på Osby Turism´s hemsida, där man nu slår ett slag för vår unika Diabas: http://www.osbyturism.se/

På onsdag är det stängt i lilla verkstaden, dags för nästa käkoperation. Mindre roligt, men det måste göras.

Nu har jag fått lite hemläxa från min hemsidesguru, skall se om jag klarar av att fixa till det. Hej hopp på er!

Akka, eller..?

Äntligen är sommarvärmen här. Idag har jag stått ute hela dagen & polerat på en näbb. Akka är nu beredd att lyfta.
För mig har tankarna gått till Akka i Nils Holgerssons underbara resa ända sedan jag började på denna lite större "skulptur".  Men jag tycker det är roligt att höra hur olika saker olika människor ser i skulpturer & annat. Barn är så härligt spontana, står inte funderar vad de skall säga utan berättar genast vad de ser. Goda vänner kom förbi på cykel idag. Underbara lilla flickan som blir fem i sommar säger genast att hon tycker det är en fin sko jag gjort. I love it!! Jag ser Akka på väg att lyfta, flickan ser en sko. Bra. Då sätter den igång fantasin!
Ni får kolla på den och jag blir jätteglad om ni gör som lilla flickan & berättar vad ni ser.Igår var vi på en jättemysig fest hos min härliga kusin som fyllde 20. Jag bara måste visa er tårtorna hon hade bakat, en fröjd för ögat, rena konstverken. För att inte tala om hur de smakade, himmelskt!

Hoppas er helg också varit skön!

Daggdroppar

En härlig morgon att komma ut med djuren.

Det var så vackert med dagg i det ljusgröna gräset när vi kom ut. Fick genast lust att göra en daggdroppe i Diabas:

Skall ut en stund till i lilla verkstaden, sen blir det festligheter då lilla kusin skall firas i em.
Önskar alla en fortsatt skön helg.

Ring & gullegrisar.

Morgonen inleddes med stimmande vid halv fyra, då sonen tyckte det var dags att stiga upp för dagens fiske. Det fick han gärna, bara jag slapp.. Men somna om gick inte.
Ja, ja, det var ju bra, då blev det tid till att äntligen få färdigt en ring som jag hållt på med länge för att få till. Beställaren visste precis hurdan ring hon ville ha. Då är det roligt att försöka komma så nära önskemålet som möjligt, något som inte alltid är så lättl. En såhär liten Diabas som skall vara både polerad & rå är lite klurigt. Såhär blev det nu i alla fall, när silverarbetet också fallit på plats:


Igår var jag hos Karin för lite planering av gemensamma projekt. På gården fanns dessa små gullegrisar:

Har ni sett så söta??!? Alldeles bedårande.

Regnet öser ner, får bli arbete inne i lilla verkstaden idag. Ikväll blir det lite ledigt! En tur till syster med familj i Älmhult. Ha det gott!!

Djuren & vi.

Oj, vilken skillnad det blev när jag tog om bilden idag i dagsljus:

Här ser ju det lilla hjärtat trevligare ut än när jag la ut det i natt. Så glöm den bilden. Tack.

Nu är vargen jag pratade om också klar:

Detta fascinerande djur som väcker så många känslor. Anfadern/modern till alla våra hundar. Stark och vacker. Tänk om vi kunde hjälpas åt & tvätta bort "Stora Stygga Vargen" stämpeln & se att det finns utrymme för både oss, för de tama OCH för de vilda djuren. Det kräver jobb, där vi då får skydda våra tamdjur mer aktivt med rovdjursstängsel, kanske vakthundar eller tom herdar? DET skulle våra sällskapssjuka hästar tycka om, att ha någon där hela tiden. Nästan så har de ju det i och för sig redan, med en härlig hästägare boende i stuga i hagen hos dem. Idag var det små bitande insekter som irriterade pållarna vid morgonpromenaden, dem är det minsann inte så lätt att skydda dem mot. 
I alla fall lägger jag detta smycke till min vargkollektion, där jag tidigare gjort ett antal silvervargar.
Nu skall jag börja om på armbandet där jag inte blev nöjd med knäppet. Har börjat fundera på tryckknapp, kanske skulle funka bättre än niten jag försökt göra? Jag experimenterar vidare & ser var det hamnar. Ha en fortsatt bra dag!

Samarbete är kul!

Ännu en härlig dag när man kunnat stå ute & jobba. Har passat på att såga ut lite olika ämnen till Diabashängen, så kan man sitta inne & fixa silverdetaljerna i lilla verkstaden när det blir sämre väder.

Morgonen inbjöd till en skön promenad med hund & hästar. Det fyller på med energi till att sätta igång & jobba. Har börjat ta itu med ett lite större projekt som kan presenteras först längre fram i sommar, i samarbete med Karin Thuresson. Tror jag har nämnt tidigare att vi ämnar delta i en tävling & nu jobbar vi fram vårt bidrag. Riktigt roligt, speciellt att kunna göra det tillsammans.

Pratade igår med en kvinna som gör väldigt vackra stora ljus, Verbascum. Jag skall göra några stora ljusstakar till hennes stora vackra vita ljus. Kombinationen kommer att finnas på Johansfors glasbruk till beskådan och försäljning.

Jag tycker det är så roligt med samarbetsprojekt, där var & en gör det den gör bäst & man kan sätta ihop det till att bli något ännu bättre.

Så har jag klurat vidare på knäppet till läderarmbandet jag håller på med. Armbandet ser ut såhär:

Men jag blev inte nöjd med knäppet, så jag börjar nog om imorgon..

Ett litet halsband med ett lite mindre hjärta av rå diabas har jag just gjort klart. Såhär blev det:

Skall ut & fortsätta lite med ett varghänge som det behöver putsas lite till på. Kanske blir klar så det kan komma en bild på det imorgon.
Önskar mer av sol & värme, mina taskiga leder är i stort behov av sådant nu.
Ha det gott!!

Hjärthänge & scrubb

Bästa starten på dagen & sen har det fortsatt i samma anda. Härlig morgonpromenad med med en hund & två hästar. Sen en bra dag i lilla verkstaden. Inte eldat upp något silver & inte slagit sönder en enda sten på fel ställe.
En kund var förbi för provning av armband & det var precis som hon önskat. Kul!! Skall bara klura ut hur jag skall göra knäppet också till hennes armband..
Här ett halsband som blev klart idag:

Nu ikväll kom min fantastiskt konstnärliga väninna Karin förbi med hemgjord scrubb på späda gröna björklöv. Den doftar ljuvligt & jag kan knappast vänta tills här är varmvatten så jag kan testa den! Titta bara:

Jag förstår om ni blir avundsjuka! Tack, fina Karin!!

Snapphanering

Kluriga önskemål är ju roligt att försöka lösa. En snapphanering var en kul utmaning. Hur ser en sådan ut? I samråd med beställaren kom vi överrens om att koppardalern skulle finnas med. Göingeräfflan (en speciell bössa som de tappra Snapphanarna använde för att försvara sitt & de sina). Här är den integrerad i ringskenan i silver. På koppardalern brinner elden som härjade många gårdar i Göinge. Så här ser den ut:

Atlet.

Där försvann lördagen. Puts väck. Fortsatt lite med hemsidan, jobbat med ett par beställningar, fixat med bokföringen. Kom på att jag behövde en snabbrunda till Glimåkra & glasera en lampskärm. Och vips nu är klockan snart mittinatten igen. Begriper inte vart dagarna tar vägen!
Bäst & ta itu med ryggträningen nu, innan man slocknar. Går inte att slarva med den, det straffar sig med en gång.
Och på tal om träning, här är en väggprydnad i Diabas som heter just Atlet. Ser ni den atletiske torson?

Ha en fortsatt skön helg!

Hemsidan!

Idag har jag haft hjälp av Peter Martinsson, peamWd, för att komma igång med shoppen på hemsidan. Mycket tålmodig lärare!! Nu börjar det falla på plats hur man gör, risken är bara att jag har glömt det tills i morgon, så det är lika bra att hålla på när jag är igång. Fast nu går ögonen i kors, så nu blir det nog inte mycket mer vettigt gjort. Himlans kul i alla fall att börja få ordning på sidan & faktiskt kunna jobba med den själv. Men när man kör fast är det mycket uppskattat med supporten, tack!
Om ni är nyfikna på hur sidan ser ut finns den på www.lindbergdiabas.se
Tala gärna om vad ni tycker, om ni tycker att något borde läggas till eller dras ifrån.

Idag vill jag presentera en svart liten ängel. Med kropp i mattpolerad Diabas & vingar & huvud i silver. Under Diabas info på hemsidan kan ni läsa om vad ett sådant hänge tillför bäraren.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Akilles chillar

Idag kände jag mest för att följa Akilles exempel:

Den grabben kan konsten att slappna av!

Men tog mig i kragen & gjorde lite nytta ändå, innan det var dags för dagens sjukgymnastikpass. "Sleden" blir man av övningarna som skall få ordning på den krånglande nacken. Trodde inte det skulle blir mer gjort för dagen efter det, men jag fick minsann hjälp mot huvudvärken så jag kom igång igen. Tack för det!! Amazing!

Nu är det snart mors dag. Kanske något i denhär stilen skulle kunna göra en mamma glad?


Nu skall det sovas en skvätt så jag är på hugget i morgon bitti när det är dags att sätta tänderna i hemsidan.
Natti!!

Diabasqwinna

Började dagen med en tur med hund & häst. Bästa tänkbara starten.
Sen var det en fröjd att sätta igång med denna Diabasqwinna med armar i tvinnad silvertråd.

Den första qwinnan jag gjorde idag gick av på mitten när jag skulle knacka till formen (ni hör, det blir mååånga misstag innan man hittar rätt). Men här är hon nu, i Diabasform. Hon finns sedan tidigare i olika varianter, bl a en i silver med Diabashuvud.

Min nacke är inte rolig idag, så det känns lägligt med en tur till sjukgymnasten i morgon.

På fredag blir det hemsidesfix. Ser fram emot att försöka få ordning på webshop & lite annat där som jag inte fått kläm på.

Och så blir det lite knackande på bl a några ringar mellan varven. Ni som väntar på era beställningar: de är på gång!

Ha det gott!!

Allvar (ang folktandvården) & glädjetjut (ang plats på Gallerie Frida)

Ännu en händelserik dag. I vanlig ordning ligger jag efter med sakerna jag skall göra. Försöker systematiskt beta av en sak i sänder. Det går sådär.. Idag blev det ett avbrott, men det kändes angeläget & viktigt. Det var överläggningar i Kristianstad angående den eventuella nedläggningen av folktandvården i Lönsboda & jag tyckte det var viktigt att följa med in och demonstrera vårt missnöje när namnunderskrifterna skulle överlämnas till beslutsfattarna. Nu har vi i alla fall fått säga vad vi tycker om det hela och uppmärksamma beslutsfattarna på det stora engagemanget som namnunderskrifterna visade på.

I eftermiddag har jag haft ett angenämt besök. Kvinnan som driver Gallerie Frida var här och bokade in mig på utställning där i sommar!! Min första utställning på ett riktigt galleri, tjohoo! Hon hade kontraktet med sig & det är signerat & klart! Nu skall här sättas fart på allvar, nu är det mycket som händer på en gång. Här ett armband som kommer att finnas med på Gallerie Frida:


Nu MÅSTE jag ta mig tid att göra klart hemsidan (behöver lite konsulting där, peamWd..), skriva en ordentlig presentation till Gallerie Fridas hemsida & jobba ikapp med beställningarna så jag kan sättta igång & tillverka till den utställningen också.
Hej hopp på er!

Att driva eget..

Det är en dröm som jag haft väldigt länge. Att driva mitt egna lilla företag, på mitt sätt.  Många var nog trötta på mig på Volvo där jag ofta pratade om att man skulle göra något annat, något eget. Samarbeta med naturen & inte motarbeta den. Nu är jag där. Jag driver mitt egna lilla företag & försöker göra det med så liten miljöpåverkan som möjligt. Fortfarande finns det naturligtvis väldigt mycket som jag kan göra bättre, men jag är på rätt väg. Enkelt är det inte, men väldigt roligt & det känns rätt. Och när det som idag kommer en beställning på ett helt parti (mitt första, tjohoo!) då är det kul på riktigt. Inget jätteparti, men dock. Ett litet parti, men ett stort framsteg för mig. Och jag designar hela partiet som jag vill, olika allihopa. Yes!

I morgon skall jag träffa konstnärinnan som jag samarbetar mycket med. Karin Thuresson i Santatorp. Vi skall planera för våra kommande evenemang, där vi kommer att låta del av intäkterna gå till Svenska Naturskyddsföreningen & WWF. Vi vill båda jobba för djuren, för och med naturen. Vi skall dessutom fortsätta jobba med designen på ett par objekt som vi kommer att delta i en tävling med i sommar. Spännande!! Inspirationen flödar när man har samsyn på helheten.

Jag tror inte jag har visat mina dryckeskärl. De är inspirerade av de läderkärl man ser hos cowboys för att ta med vatten ut på turen. Fast mina är gjorda i keramik. Den stora har olika symboler för vatten, det japanska tecknet på framsidan betyder också vatten, mizu.

Ha det gott!!


Våfflor & Diabasring

Då var en trevlig (men kall & blåsig) Lönsbodadag till ända. Jättekul med alla härliga människor som varit förbi & tittat i marknadsståndet, trots att det var på väg att blåsa bort flera gånger.
En snabbrunda ner & kolla i Svarta Bergen där det var säsongspremiär idag hann vi med. Kul att höra att det var välbesökt & så fick vi ju tillfälle till årets första (men inte sista) Hägghultsvåffla. Missa inte dem! Trevlig personal, gott i serveringen & härlig omgivning att gå & titta i. Spännande historia & häftiga konstverk. Skåpen är fyllda med mycket fint i Diabas från både Bording Diabas, Kullaro & så Lindberg Diabas & Silver. Japp, det är väl värt att besöka!

Eftersom jag frusit så kopiöst idag missade jag att plocka fram kameran, så det blir inga bilder från Lönsbodadagen. Vi tar en bild på en ring istället. Inspirationen till den kommer från 4 augusti evenemanget i Gylsboda, då temat kommer att vara mystik, magi & vidunderlig natur. Ni som följer bloggen såg att jag häromdagen fick beskrivning på vad Diabas står för & vad silver står för. Tillsammans är de en kraftfull kombination & denhär ringen med sitt rustika uttryck vill spegla urkraften den bringar:

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig helg!

Lönsbodadagen, lördag 5 Maj. Välkomna!

På lördag är det Lönsbodadagen. Det kommer bl a att vara underhållning av olika slag, tivoli, affärerna håller öppet & så är det lite marknadsstånd i byn. Jag kommer att stå utanför gamla sparbanken, så där är ni hjärtligt välkomna att titta förbi & kolla vad jag gör, eller kanske bara prata en stund. Tänkte att jag måste göra lite nytt att visa där. Har gjort ett hjärtligt set:och ett hjärthänge:och så håller jag på med några ringar som inte riktigt vill gå min väg, men de kommer..

Min värkande tand resulterade i rotfyllning. Del 1 avklarad idag. När det är inflammerat & dant så inte bedövningen tar är det inte kul, kan jag berätta. Och ännu tråkigare blir det när man inser vad det kostar. Förundras över varför tandvård inte skall vara likställd med läkarvård?! Puh. Men nu skall jag inte jaga upp mig. Det har varit en underbar & solig dag. Skall fortsätta njuta av den tillsammans med mina fyrbenta vänner. Ha det gott!Flervåningsskatbo med swimmingpool

Å vad jag älskar sol & värme! Jag är så innerligt tacksam att kunna jobba ute en dag som denna. Kanske blev det liiite för bra idag, det svider lite i skinnet, men gött har det varit.
Jag har varit uppe & hejjat på de duktiga löparna i skoljoggen också. Härligt att se alla duktiga barn & ungdomar som kämpade så, bra jobbat & grattis till er alla! Max muttrade att han hade 1 min sämre tid än förra året, men vad spelar det för roll??!? Det var ju jättebra kämpat!

Vi hittade ett häftigt grenverk som växte upp från en knöl på ett träd bland riset när vi svartbrände. Jag räddade den undan flammorna, klippte ner den så den gick in i bilen & släpade hem den. Den mottogs inte med någon större entusiasm av familjen.. Nu har jag ansat ner den ännu lite till & placerat ett fågelbad i den. Det blev lite som ett flervånings skatbo med inbyggd swimmingpool. Grymt cool, tycker då jag. Den skall ingå i ett av de samarbetsprojekt jag & Santatorps konstnärinna har på gång. Vad tycks?Och så måste jag dela med mig av en annan spännande sak jag fått idag & som jag också är väldigt tacksam för. En beskrivning för vad Diabasen står för & förmedla för energi. TACK Petra!!!

"Diabasen gör dig mäktigare, kraftfullare och mer effektiv, kapabel och stark. Dess dynamiska energi lånar ut intensitet till alla som har den nära."

Det ni, det låter väl inte så dumt. Och vänta, det blir än bättre när man kombinerar den med silver, hör bara här:

"Silver fungerar som en spegel av själen och hjälper dig att se dig själv utifrån men utan en dömmande attityd. Silver stärker kopplingen mellan din fysiska kropp och dina astrala kroppar. Det förbättrar kommunikationen genom att öka din förmåga till vältalighet. Silver innehåller och förmedlar månenergi som reglerar och stärker dina emotionella och intuitiva klarheter. Silver ökar smyckestenars energi samtidigt som den drar ut negativa energier."

Låter kanon i mina öron, även om jag inte har stenkoll på astrala kroppar & sådant.
Åter ut i lilla verkstaden, har några ringar som släpar efter..
Hoppas ni alla får chans att ut & njuta lite av den stärkande solen.