Ormring i silver & Diabas

Kan man inte göra en ring som slingar sig som en orm längst fingret, fick jag en fråga om. Det kan man ju så klart & man kan göra det på en mängd olika sätt. Detta blev mitt sätt.
 
Just nu är det mycket armband som gått åt, så jag jobbar med att fylla på med nya, så det skall finnas lite att välja på för alla som flaggat för att de vill komma & titta på presenter till nybakade studenter & annat. Hade tänkt att jag skulle visa ett nytt armband idag, men nu vill inte datorn importera bilder från telefonen. Det får bli en annan dag när tekniken är med mig.  (mest troligt att det är handhavandefel, egentligen..)
 
I brist på andra bilder för dagen tar vi en idolbild från tidigare i veckan. Tilda. 13 år gammal & still going strong. Visst är hon fin?!
Ha en fortsatt skön helg! 

Hjärtligt hänge med hamrat silverhjärta på slät botten & rå Diabas, kanske till mor?!

Då närmar vi oss mors dag. Som tokkomersiell shoppingdag tycker jag inte den är sådär toppenbra. 
Men för den som vill uppmärksamma mor lite extra just denna dag finns det ju så många bra alternativ nu. Bra saker man kan stötta med en liten slant, i mors namn. Valmöjligheterna är oändliga, med olika typer av hjälp till drabbade länder, stöd till miljöprojekt, eller kanske att bli t ex orangutangfadder? 
OM man ändå känner att man vill förära mor med något annat kanske ett hjärtligt halssmycke kan passa? 
För att då göra det extra speciellt väljer köparen av ett morsdagssmycke vad man vill stötta i mors namn, så går del av summan för smycket till önskat välgörenhetsprojekt. 
En bild från måndagens årsmöte med HKG ute på Ivögården, där medlemmarna livligt diskuterar roliga planer för kommande samarbete med ägaren, här i dörröppningen med kockförkläde efter att ha serverat oss en mycket god middag. 
Sen var jag hemma & la sista handen vid en beställning som skulle levereras nästa morgon, jag hann! 
Hann baka fröknäcke till fotbollsgrabbarna också.
Idag var det ett härligt gäng från Eslöv som jag guidade i Svarta Bergen på förmiddagen.
Resten av dagen har gått åt till mitt kontaktpersonsuppdrag. 
Måste tjata lite till om Gylsboda Festival, den 1:a Augusti. En av deltagarna är Kenneth Johansson. Många av er har säkert sett något/några av hans verk. Bl a har han gjort dessa skulptuerer som är placerade framför kyrkan i Lönsboda. 
Riktigt roligt att han vill komma och visa flera av sina alster i G:a transformatorn!
 
 
 

Vernissage på Ifö Industrimuseum

En intensiv utställningshelg. På samlingsutställningen på Ivö hade jag min lilla monter med några exempel på vad jag gör. Montern stannar kvar med lite av mina saker ute på Ivögården även fortsättningsvis.
På Ifö industrimuseum var vernissagen i söndags lyckad med trevliga & intresserade besökare.
 
T
Kul!!
Idag var det skönt att det var först på kvällen det var dags att åka ut till Ivögården för årsmöte med Humleslingans Konstnärsgille. Innan Max skulle till skolan på morgonen blev vi bjudna på födelsedagsfrukost hos grannen Rebecka som fyllde 25 år, hurra för Rebecka :) Lyxigare frukost har jag aldrig varit med om! Råa nyttigheter, supergoda & så festliga! 
När dagen börjat så bra var det ju perfekt att fortsätta den på bästa sätt, med en tur ut i det gröna med Macko & Flipper.
Sen blev det jobb i verkstaden för att få klart en beställning som skall levereras i morgon. Jag hann klart innan det var dags att köra till årsmötet. Treligt årsmöte, god mat & kul planer inför nya gemensamma utställningar. Och nu säger klockan att det är mittinatten igen.. så- god natt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utställningar & annat på gång.

En liten uppdatering från de senaste dagarna.
Queenia foldern är klar & presenterades i Broby i onsdags. I foldern kan man läsa lite mer om Queenia, om verksamhetsledaren och om oss ambassadörer.
 
Sedan ställde jag iordning utställningen i G:a transformatorn med mina saker. Mette Aarre hängde sina emaljtavlor på väggarna och genast blev det mera färg i bygget. 
 
Jag fixade fika till sällskapet som skulle komma på torsdagen. 
 
Rawfoodtårtan beställde jag från Gylsbodas egen rawfood delikatesspecialist Rebecka. En helt nyttig & supergod mintchokladtårta.
Ett trevligt gäng som arbetar i Örkeneds församling var det som hade sin personaldag här ute.
Vi tog en runda bort till nya brottet också
Sen fick de som ville testa att hugga i sten hos mig. Här är det en av prästerna i Lönsboda som visar sina färdigheter under överinseende av kantorn.
Ett gäng besökare till hann jag med i transformatorn innan allt skulle packas ner & flyttas till Ifö Industrimuseum i Bromölla. En underbar lokal där jag & Karin Linderoth satt vår utställning idag. Tänkt att jag aldrig varit där förut, ett riktigt häftigt museum döljer sig innanför konsthallen. Välkomna dit på söndag kl 14 på vernissage.
 
 
Fick goda rabarber från goda grannen som jag kokte till marmelad tillsammans med lime och ingefära. 
I morgon bär det ut på Ivö för samlingsutställning på Ivögården med Humleslingans Konstnärsgille.
Önskar er en skön pingsthelg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Affischen till Gylsboda Festival 2015 är klar!

Nu blir det några hektiska dagar, så det blir nog sparsamt med bloggandet. I morgon skall allt göras klart till torsdagens sällskap som kommer till transformatorn och till lilla verkstaden. Ett möte i min roll som Queeniaambassadör skall också hinnas med, och så har jag mitt kontaktpersonsuppdrag när det är onsdag. 
Torsdag kommer gruppen som skall ha personaldag här ute, fredag sätter vi utställning i Bromölla, lördag är jag på HKG´s samlingsutställning på Ivögården och på söndag är det vernissage på Ifö Industrimuseum för min & Karin Linderoths utställning. 
Mellan varven jobbar jag på med beställningarna, så klart.
Och så fortsätter planeringen för Gylsboda Festival. De flesta deltagarna är presenterade i tidigare inlägg, men här kommer en rykande färsk nyhet: Handgjorda miljövänliga rapsljus från Luna Organic! Traditionella ljus avger utsläpp som inte är hälsosamma för oss & för miljön. Dessa ljus är helt naturliga, ofarliga & miljövänligt producerade. Underbart att kunna ladda upp med sådana ljus inför höstrusket (hade varit fint med lite sådana redan nu, när vädret bestämt sig för att bjuda på vårrusk!). Sen var det fullt på affischen, men flera spännande utställare & överraskningar kommer att dyka upp. Bl a är det superkul att ChrisJorn kommer att ställa ut sina vackra skulpturer. 
Såg ni TV4 i morse? Bästa armbrytarparet som efter SM framgångarna laddar för VM i Malaysia, samtidigt som de planerar för sitt sommarbröllop. Snyggingarnas smycken har jag haft äran att göra :) 
 
 
 
 

Flera medverkande vid Gylsboda Festival 1 Augusti mm

Nu får jag försöka komma ihåg vilka jag presenterat & vilka som återstår att presentera, till årets Gylsboda Festival. Konstnär Kenneth Johansson, konstnär Goro Suzuki har jag presenterat. Tyvärr har jag inga egna bilder av dem eller deras verk, men de är mycket skickliga skulptörer som arbetar i Diabas.
 
Konstnär Mette Aarre medverkar med emaljkonst, lekfulla & färgstarka emaljtavlor som kan hänga både utomhus & inomhus. Mette har jobbat mycket tillsammans med de båda tidigare nämnda och har en bakgrund från Ubbaboda symposiet tillsammans med dem.
Så har även konstnär Fukiko Nakabayashi, som skall vara med och visa Diabaskonst.

Runstenshuggare Rudolf Germeroth kommer & visar hur han gör olika former av stenar med handhuggna runor och mönster.

Ekogrönt, smoothies mm kommer Ekojullan att erbjuda. Kanske ni som är i Kristianstad íbland har sett Jullans festliga utbud där?
Naturliga hälsoprodukter med Malin gryler, Bjarka Hälsan och lokalproducerad honung av Eva Andersson nämnde jag i förra bloggen. Bjarka Hälsan & Evas honung har ni kunnat se på tidigare evenemang i Gylsboda. 
Drakartist & konstnär Nuála med den bedårande draken Baldur kommer också från Tyskland för att vara med!
 
Jag skall visa min Diabaskonst & smycken, från mitt Lindberg Diabas & silver.
Finally Falling ger en konsert kl 17.00, då skall vi sätta berget i gungning.

Med många medverkanden utökas området i år. Det blir en liten runda längst det gamla brottet, med början i G:a transformatorn, fortsätter mot gamla brottet med området där skogscafét byggs upp, längst med stigen slår sedan de olika deltagarna upp sina små tält med olika saker och borta vid grillplatsen blir det grillning. Där visas även en internationell mailartutställning om Konstdemokrati, som Ottmar Bergman & Reiner Wieczorek har hand om. Andra sidan järnvägsövergången arrangerar Mette Aarre & Ottmar Bergman en storloppis. Så ni förstår att variationsrikedomen blir stor! 

Ett stadigt bord donerade en snäll granne att ha i Transformatorn. Snälla & generösa människor som tänker på att det kommer till nytta där, TACK!! Det kom mycket lägligt nu, när jag har ett sällskap som bokat personaldag hos mig i veckan. Nu har vi ett ordentligt kaffebord. Så skall jag ställa iordning allt i transformatorn till sällskapet på torsdag, för att sedan flytta hela utställningen till Ifö Industrimuseum på fredag. På lördag-söndag är det utställning med HKG på Ivögården, jag kommer att vara där på lördag. På söndag kl 14 är det vernissare på Ifö Industrimuseum i Bromölla, där jag & Karin ställer ut tom 7/6. http://ifomuseum.blogspot.se

Idag har jag varit hos veterinären med stackars Akilles som har urinvägsinfektion. Nu har han fått medicin så han skall bli frisk snabbt. Ser ni hans lilla plåster på lilla benet, han var så duktig när veterinären stack honom!

Här en bild jag fått från Jeanne, där jag var & köpte allt fint displaymaterial.

 
Det är SÅ kul att använda allt det nya till att skylta med!
Visst hänger örhängena snyggt på denna hållaren, t ex.
Det blev långt, jag får fortsätta med flera nyheter vid nästa bloggtillfälle ;) 
 
 

Nya medverkande i Gylsboda Festival, flera örhängen i Diabas & silver & en vacker ros

Flera glädjande nyheter, gällande Gylsboda Festival:
http://www.ekojullan.com kommer att medverka! Vi kommer alltså att kunna njuta ekologiska smoothies & annat gott & nyttigt ekogrönt. 
Vi fortsätter på hälsotemat & jag är glad att kunna berätta att även http://bjarkahalsan.se kommer att medverka med naturliga hälsoprodukter och som grädde på moset kommer Eva Andersson med egenproducerad honung. 
Konst blandas med musik & hälsa, en dag för både kropp & själ. Skogscafét kommer att bjuda goda kakor, hos Ekojullan kan man välja nyttigt gott & Linnea Gryler kommer att grilla gott vid grillplansen. Med andra ord, något för alla smaker.
Flera spännande deltagande konstnärer presenterar jag i nästa blogg, innan jag släpper affischen med hela gänget som är klart såhär långt.
 
Örhängena jag la ut för lite sedan har jag fått många frågor efter flera likadana. Likadana skall det ju inte vara, jag vill ju att alla skall få vara ensamma om sitt smycke. Men jag har gjort några olika på samma tema, ganska nätta & inget lim ;) Här i nya örhängeshållare som var med bland displaymaterialet jag köpte in efter den danska guldsmedjan som lagt ned.
Vår envisa influensa har kommit på nytt besök, vi gick på tredje varvet när Max knockades av hög feber igen i måndags. 
 
Ikväll har jag guidat i Svarta Bergen. Ett härligt sällskap som hade nära till skratt. Efter en kul guidning blev jag glatt överraskad då sällskapet gav mig denna vackra ros. Tack!!
Nu önskar vi en trevlig helg med hopp om mera sol & mindre regn.
 
 
 
 

 
 
 
 

Guidning, fest, fotboll & flerfingerring i silver med Diabashjärta

Nu är det klart. Det BLIR en konsert av folkpopgruppen Finally Falling på Gylsboda Festival!! Kl 17.00 den 1 augusti vid det gamla stenbrottet. Hur coolt är inte det??!? Jag är SÅ glad över alla som kommer att medverka till att göra årets festival speciell. 
 
En bekant från Danmark som arbetat på en guldsmedja i Köpenhamn kom med riktigt häftigt retro displaymaterial från forna tider i guldsmedjan, så nu har jag material till att skylta med hos återförsäljare & på utställningar. Jag började med att spreya i silverfärg & invigde lite av materialet i mitt skåp i Svarta Bergen. Jag älskar verkligen de små trebenta metallborden, helt ljuvliga!
Ett par rundor med guidning blev det igår i Svarta Bergen. Mycket folk & mycket trevligt. Ena gänget kom i sina små sportbilar, nästa sällskap kom i buss.
På kvällen var det 2x25 års fest. En härlig kväll med supergod mat helt i min smak (veg buffé & raw tårta som var lite för god, oj vad jag åt!) & trevligt sällskap.
Idag har vi besökt en familj som flytt från kriget i Syrien. En underbar familj, väldigt gästvänliga & trevliga. Mannen var stenarbetare i Syrien & dottern är konsthantverkare, vi hade mycket att prata om!! Jag hade med Diabas till dem som skall användas till dotterns hantverk, spännande! Falafel har jag ätit förut, men aldrig så god som den vi bjöds på där! 
 
Alla mina flerfingerringar har gått åt, så jag måste fylla på med nya. En ny variant har jag just gjort klar, med ett silverinfattat mattpolerat Diabashjärta:
 
Lite fotbollssuportande hinns också med mellan varven. Ikväll var det hemmamatch, första halvlek missade jag när vi hade möte i fotbollssektionen. Men sen hann jag ut & heja lite på grabbarna. Förra veckan var det match i Önnestad, bilden är från den matchen. Max längst till höger i grönt & vitt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silverarmband med Diabashjärta och nästa namn till Gylsboda Festival

Nästa spännande namn till årets Gylsboda Festival är (trumvirvel & trumpetfanfar) ..... 
Konstnär och skulptör Goro Suzuki! Som jag beundrar Goros konst!!
Goro kom från Japan och medverkade vid Ubbabodasymposiet 1974, där även Kenneth Johansson (som jag presenterade i förra bloggen) deltog. Diabasen höll Goro kvar och han stannade och fortsatte skapa fantastiska skulpturer i Diabas. Tyvärr kan han pg a sjukdom inte längre arbeta i Diabas, men konsten ger sig nu uttryck i måleri istället. Superkul att Goro vill förära oss med sitt deltagande!!
 
Febern har börjat lossa på sitt grepp, men förkylningen har vi fortfarande gott av. Surast är det att veta att det lilla flåset jag äntligen hade lyckats få till på mina små joggingrundor efter förra flunsan lär va nere på noll igen efter detta.
 
Tänkte jag skulle visa ett armband jag gjort mitt i feberruset, men med mina vanskapta handleder är det svårt att få armband att komma till sin rätt.. Man ser mest bara dunderknölen som upptar större delen av bilden.
Armbandet har jag gjort av två stela, hamrade delar i silver som jag lödat ringar i ändarna på & fäst vid en kraftig silverlänk. Ett rått Diabashjärta skall så pryda handleden.
En cliffhanger tills nästan gång:
Det BLIR en konsert på festivalen som ni inte vill missa!! Tjohoo, så härligt det kommer att bli! Men det tar vi i nästa blogg ;)
 
 
 
 
 
 

Diabasörhängen med silverkonstruktion & fortsatt planering för Gylsboda Festival.

Jahapp, så var det då min tur.. Ganska väntat, efter att både Mats & Max legat i influensa. Men SÅ sjuk lär jag ju inte bli ändå, inte som Mats var i alla fall. När febern kryper riktigt högt är man inte så kaxig, dock. Tallbarr i björksav, ingefära, citron & honung dricker jag i mängder, så räknar jag med att bli pigg igen snabbt. 
 
Och jag är inte värre därann än att jag kunnat ta emot helgens kunder. Bl a denna fick en ny ägare. Och till den ville det danska paret att jag skulle göra en matchande ring. Frustrerande att inte kunna vara ute i verkstaden & jobba, men det skall inte bli långrandigt.
 
Hoppas ni haft en fin valborgshelg. I Ubbaboda var det mysigt som alltid. Fint ordnat med allt som hör ett valborgsfirande till. 
I lördags var det Lönsbodadagen, även det ett trevligt & välbesökt evenemang. Och Café Kronan premiäröppnade, wow vilket tillskott i byn! Smakfullt, fint och trevligt.
 
I veckan räknar jag med att få klart med alla namn till affischen till Gylsboda Festival. Redan idag kan jag börja med att avslöja ett riktigt spännande namn: Konstnär och skulptör Kenneth Johansson!! Bl a har han gjort de vackra Diabasskulpturerna som står framför kyrkan i Lönsboda. Han har även gjort ett stort antal andra offentliga utsmyckningar i olika städer. Jag är SÅÅÅ glad att Kenneth vill vara med & göra årets Gylsboda Festival speciell!! Efter hand kommer jag att presentera flera deltagare. Ni minns väl vilket datum? 1 augusti.
 
Så här beskriver Kenneth själv sin konst:.
"Ett försök att närma sig det enkla, Primitiv funktion. Jag vill att mina skulpturer skall bära något oväntat, Kanske förvånande i sitt sammanhang. Något som stämmer till eftertanke, men inte utan humor och värme."

Nu skall jag fortsätta kurera mig så jag kan dyka ut i verkstaden igen så fort som möjligt. Många kunder efterfrågar små Diabaspluttar till örhängen. Jag fortsätter knåpa på olika varianter där Diabasen hålls fast i en silverkonstruktion, för att slippa använda lim.