Gott Nytt År 2018

Gott Nytt År!!
 
Stort tack för året som gått!! Fantastiskt roligt med alla besökare och alla som hittar mina alster via nätet. Stort tack och varmt välkomna åter.
 
Nu går vi mot ljusare tider & vad vore bättre att fira med än ett smycke som är en soluppgång i Diabas & silver <3 
 
 
Året vi nu går in mot kommer att bli spännande & händelserikt i Gylsboda. Året som nu tar slut och som kröntes av den stora äran att få kulturpriset i kommunen skall firas & nu laddar vi för stordåd i Sliperiet. Sedan skall vi ha tidernas Gylsboda Festival i augusti. Men först Gott Nytt År!! Fira lugnt & tänk på djuren. Tack!
 
Ni hänger väl med oss på
http://www.sliperietgylsboda.se & ser mer av vad som händer :) 

Hjärtlig jul

God fortsättning på julhelgen. 
Mycket hjärtligare än såhär blir det väl knappast :)
Ett lergodshjärta med ett ännu ett hjärta med eldröd glasyr. En glasyr som jag tycker är väldigt vacker, men den rinner så förbaskat i ugnen så den kan bara användas i invändig form. 
Det hela gjorde jag för att detta helpolerade Diabashjärta skulle passa i det mindre hjärtat.
Hjärtligt så det förslår :) Så som vi bör vara mot varandra, såväl i juletid som annars!
 
Och på tal om, hjärta.. Det lilla lilla hjärtat Liv firade sin första jul, mestadels med att sova. Här har hon hamnat en stund hos gammelmorfar, men snart norpade gammelmoster (ja det är ju jag då) henne igen. 
En fin julafton med familjen, hoppas ni också haft fina dagar. Nu är det till att pyssla vidare i verkstaden & i Sliperiet. Dod Fortsättning <3
 
 

.

En sådandär dag. Ni vet, när det inte är riktigt medvind någonstans. Det skaver & gnager & hänger upp sig i alla hörn. Och så avslutar jag med att pusta ut efter att ha fått klart ett hänge som det varit ganska mycket meck med. Med måååånga lödningar i omgångar. Och så tycker jag att jag måste nog bara justera en sak till. Och jag VET att jag borde låta bli. Mycket riktigt, då går det ju naturligtvis åt skogen med det hela. Suck. Tack & lov var det inte någon av era beställningar, puh.
Det är då det är dags att ta en runda med djuren & sen återgå till pappersarbete tills frustrationen över misslyckandet lagt sig. 
Det går ju trots allt bra för det mesta. Detta hänge tex, det blev ungefär som jag hade tänkt mig.
Julen närmar sig i racerfart. Kålroten är griljerad, rödlöken picklad & hyacinterna har börjat sprida väldoft i huset. 
Tack igen för alla fina gratulationer & hälsningar för Kulturpriset. Ett fint exempel är hälsningen från Fukiko:
Häromdagen skulle Livs mamma fixa några ärenden och undrade om jag ville ta hand om Liv under tiden. OM jag ville!! Detta lilla Liv <3 
 
 

Tack! Detta måste vi fira! Låt oss göra Gylsboda Festival 2018 magic!!

Competence Academy Tourism, utbildning i digitalisering, mycket intressant & givande! Lite kul att sitta i skolbänken igen som omväxling. Bl a fått lära mig att det är helt fel att sitta & göra inlägg mittinatten när man hinner sätta sig vid datorn- ok det hade jag väl liksom lite på känn.. Skall försöka skärpa mig med det.
Fin artikel om Sliperiet Gylsboda i tidningen Norra Skåne:
Lite (alldeles för lite) arbete i verkstaden skall ju också hinnas med så klart. Även i år fick jag äran att göra Luciasmycket till Sydöstra Örkeneds Byaförening. Årets "Hoppets låga":
Sen det här:
 
Jag är så rörd!! Denna uppskattningen är verkligen amazing! Motivering & nominering, så fina så jag blir tårögd! TACK!!! Alla fina ord & kommentarer, jag är stum! Så fint att kommunen ser värdet i det som händer här ute & ser att det inte är ett avgränsat arbete här, utan något som skall ge ringar på vattnet. Och tack alla som gör det möjligt att jobba för konsten & kulturhistorian och allt!! Nu känner jag ju att detta måste firas med att göra Gylsboda Festival 2018 till något riktigt magiskt!!
 
I Sliperiet gnetar vi på. Här jobbar glasmästaren med fönstren. Eftersom han även är utbildad inom glaskonst kommer vi att få ett alldeles speciellt litet fönster i Sliperiet! 
 

Snälla, låt oss hjälpas åt!! Tack!

Jag har blivit Gammelmoster!! Stolt sådan, så klart. Lilla Liv ville inte vänta till nästa år utan anlände redan förra veckan. 
Här sover hon tryggt hos sin lilla mormor & håller i morbror Jespers finger. Kan det bli gulligare?!
Jag gjorde en liten present till den nyblivna mamman & en till lilla bäbisen.
Detta lilla Liv hälsar vi nu välkommen till livet här i Gylsboda <3 
Vi önskar innerligt att hon skall få växa upp i harmoni med goda förebilder runt sig. Vi skall göra vårt bästa!! 
MEN
nu kommer vi till något mindre trevligt. Och här ber jag om hjälp. Från alla, faktiskt. Tack!
Jo, som ni vet jobbar vi här med att skapa ett kulturcenter, välkomnande för alla. Jag älskar mixen av olika människor från olika håll i världen med olika egenheter. När det pratas hej vilt på olika språk trivs jag som fisken i vattnet. Bland härliga människor som vågar vara sig själva. Det har visat sig att flera aktörer som är med & bygger upp Sliperiet trivs, känner den goda atmosfären i Gylsboda & ber oss hålla ögonen öppna efter hus i området. Det är ju underbart!! Så långt, allt toppen. Så kommer då detta MEN. När samma underbara människor kommer & frågar hur det egentligen är här i Sverige, tycker många illa om invandrare? Tycker många illa om "hippies" (som personen i fråga själv uttryckte det). Detta när de kommer tillbaka från en liten shoppingtur. Vad hade då hänt??! Jo, det hade kommenterats högt & ljudligt om hur de ser ut, de hade getts otrevliga tillmälen osv osv. 
Jag blir ledsen och jag skäms. Jag vill vråla att skärp er för helvete, till de som obetänksamt vräker ur sig nedlåtande kommentarer och sprider äckliga vibbar.
Vi vill ha en levande kommun, en levande landsbyggd osv. Vi vill att arbetstillfällen skapas & att människor etablerar sig här. Då måste ju alla få känna sig välkomna, även den som inte är blond & blåögd & har kammat luggen ordentligt åt rätt håll. 
Vi sitter i arbetsgrupper i kommunen för att jobba med bl a att förbättra företagsklimatet. Mycket bra initiativ & ett gott arbete. Men skall det leda någonstans börjar jag inse att det är attittyder vi måste jobba mycket med, på bred front. Kan vi hjälpas åt med det? Snälla!! Inte vara rädd för det annorlunda, var nyfiken! Prata med, inte om. Tack! 
Jag tror att Liv tackar också, så hon kan få växa upp i ett samhälle som är varmt, positivt och välkomnande för alla. Please!