Gott Nytt År 2019!

Tack alla kunder, följare & vänner för året som gått och önskar er alla ett Gott Nytt År 2019.
 
Titta gärna in på http://www.sliperietgylsboda.se för en liten sammanfattning av vad vi hittat på i Sliperiet under året. 
 
Hade tänkt göra en liknande här, men tyvärr hinns det inte med. 
Det blev hastigt ändrade planer för nyårsfirandet när värdparet vi skulle till blev sjuka & vi flyttar firandet till oss istället.
Så det får bli en innerlig önskan om ett Gott Nytt År!
 
Årets sista smycke blev en ängel, tänker att den passar som nyårshälsning med en önskan om allt gott <3 
 
 
 

Jul med familjen & tid i lilla verkstaden

All I wish for christmas.. <3 Vår Max, Syrrans barn & barnbarn, det är lycka det! 
Max bjuds på huvudmassage av lilla Liv.
Mellan julfirande & Sliperifix har jag även smugit till mig lite tid i lilla verkstaden. Måste fylla på med nya smycken efter julevenemanget. Den här helpolerade Diabasen tyckte jag fulländade hänget jag format ur en gammal silversked. Resten av skeden blev till ett armband, det kan jag snart också visa. 
 
 
 

God Jul

I år är första året det inte kommit iväg några julkort till släkt & vänner ifrån oss. Det har helt enkelt inte hunnits med. Vi skickar tankar & kramar istället. Stort tack alla som skickat fina kort & hälsningar till oss. Alltid lika trevligt med en hälsning i brevlådan. Jag hade naturligtvis planerat skicka Sliperiets vackra julkort till alla, men nu blev det tyvärr inte som planerat. 
Lexi vill också skicka en hälsning, Doris & hästarna hänger med på samma.
En dagsfärsk bild från brottet, där den vackra Diabasen bryts här i Gylsboda:
Även om Sliperiet tagit all tid under det gångna året överger vi inte G:a Transformatorn.
Vi planerar redan för Gylsboda Festival 2019, den 3 augusti. Då skall här bli liv i luckan, både i Transformatorn, Sliperiet & i hela området. Men nu önskar vi en riktigt, riktigt God Jul!
 

En gnutta ledigt & massor med jobb

Mitt i värsta stressen med förberedelser för vårt Event i Advent i Sliperiet Gylsboda tog vi ett par dagars ledigt & for till Rostock, efter önskemål från lilla mor. Eftersom mitt lokalsinne är riktigt dåligt & hennes är ännu sämre var genomgången av staden med hjälp av denna vackra modell ytterst behjälplig när vi sen kunde lokalisera oss med hjälp av de stora kännetecknande byggnaderna. Måste säga att det gick förvånansvärt bra! 
De som sett när Karin & jag klätt granen i Sliperiet förstår genast att jag hämtat inspirationen från Rostocks vackert och symmetriskt pyntade granar (obs ironi!).
Jag släpade med mor på galleri & medeltida julmarknad som kändes mer genuint än de glittrande promenadstråken med sina små hyddor likdant  fyllda av korv, ost, pepparkakor och div tingel tangel rad efter rad. 
Koppla av går ju inte när det är så fullt upp med jobb, så det var till att hämta inspiration för arbetet i Sliperiet. Som på café där dessa våfflor serverades i olika varianter. Det vore väl trevligt i Sliperiet?!
Väl hemma igen var det dags för Event i Avent & det kan ni läsa allt om på Sliperiet Gylsbodas hemsida eller facebooksida. Lite av vad jag hade med kan jag ju visa här:
Avslutningsvis, ett slag för Sliperiets exklusiva signerade & numrerade konsttryck. För 200 kr får ni ert unika exemplar, hela summan går direkt till föreningen & ni har tidernas julklapp att ge bort. Här snackar vi win-win!