Diabasskulptur med hjärta på Alla Helgons Dag <3

Ok, nu snurrar det lite snabbt här & då blir bloggen lidande. Det blir en snabb uppdatering..
 
Några bilder från den trevliga invigningen av Erika Personal Training:
Erika instruerar i fina lokalen, såhär gör ni knäböj:
Coola fondväggen:
Li
Lite av vad jag visade:
och lite av Rebeckas råa godsaker:
En superlyckad kväll & shit vad fint där är!! Tom nästan så jag blev alldeles träningssugen!!
 
Idag tänker vi lite extra på våra kära som inte är med oss här längre. Alla Helgons Dag.
Igår kom  vi först till en olycksplats, där en hund blivit påkörd. En jämthund, percis som Lexi. Hunden var mycket svårt skadad och jag la mig i diket hos henne för att lugna och det fungerade bra. Där låg vi tills Max fått tag i husse och matte som kom och tog henne till veterinär. Tyvärr gick det inte att rädda henne. Vi tänker mycket på henne idag.
Nya Diabasbrottet i Biskopsgården invigdes idag, i Emmaboda Granits regi. Mer ljus på Diabasen, toppen! Får bli mer om detta en annan dag, måste bort i Transformatorn nu..
Förresten, någon demonstrerade sitt ointresse vid invigningen idag.. Goa lilla Lexi :)
Ha en fortsatt fin helg, var rädda om er & varandra <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommunstyrelsen från Osby på besök & många spännande projekt på gång

 
När ett internationellt sällskap kommer på besök i Transformatorn med människort från olika länder i både Europa & Asien är det naturligtvis superkul att ha möjlighet att även visa nya brottet, särskilt som några i sällskapet var mycket geologiskt intresserade. 
Ni som hänger med på bloggen undrar kanske hur det går med fjärilen jag jobbar med. Jo, den är på gång. Men det är mycket annat på gång nu, så tiden i verkstaden har varit knapp. Men hon är under arbete, Diabasfjärilen. Snart klar för montering.
Idag har jag burit bord & stolar så jag har träningsvärk i armarna :) Jag ville visa platsen för vårt skogscafé när Komunstyrelsen för Osby kommun skulle komma på besök idag. För fikat stod Lill Stinas café & Agnes Gårdsmejeri. Vädret var med oss & det blev precis så fint som det bara kan bli en sen höstdag. 
Jag berättade även om mitt engagemang i Queenia och mitt uppdrag som mentor i projektet kvinna möter kvinna, där bl a jag & Hanan jobbar tillsammans. Och så berättade jag kort om planerna kring föreningen Sliperiet Gylsboda.
 
Fina Helena Ståhl som får kaffe här hade sitt smyckesset från Lindberg Diabas & Silver, dagen till ära.
 
Inne i Transformatorn bjuder vi på färgsprakande konst på väggarna, i form av Mette Aarres emaljtavlor och Pierre Nilssons akrylmålningar. Ni ser några av dem här, ovanför Diabasbordet som jag gjort & som jag visar tillsammans med en mängd smycken, skulpturer & annat i Diabas & silver.
Denna vackra blomman fick jag av det besökande sällskapet idag.
 
Å sen var det till att bära bord & stolar igen, nu åt andra hållet. Jag tänker att jag tränat bra nu, inför torsdagens visning vid Erikas Personal Training´s invigning. Är ni förresten med på tävlingen, på hennes Fb sida? Där kan ni vinna dessa örhängen som jag gjort speciellt för ändamålet. Gå in & kolla på https://www.facebook.com/ERIKA-Personal-Training-616810968355524/ scrolla ner lite där så hittar ni tävlingen.
I morgon väntar nya besökare och fortsatt planering för nya spännande projekt. 
 
Mina fyrbenta hjärtegull hjälper mig fylla på med energi & ladda om batterierna för nya tag.
 
 
 
 
 
 

En blomma för alla, i keramik och Vångagranit & visning på Folktandvården i Olofström

Idag skulle insektstillverkningen fortsätta. Men nej, det funkade inte idag. Tankarna snurrar kring vad som händer. 
Flyktingboenden som bränns ner. Hatbrottet i Trollhättan. Hat mot olyckliga människor som tvingats fly för sina liv, människor som kommer med ett litet hopp om ett liv i fred i sitt nya land. Så möts de av detta. Jag blir bestört. Inte skall väl enfladen få breda ut sig ohämmat?! Vi är människor. Punkt. Strunta i färg & form & läggning & allt annat oväsentligt! Det spelar väl ingen roll??! Inte art heller, för den delen (så fick jag det också sagt..) 
En blomma kändes mera rätt idag. En blomma för alla. Här föll valet på Vångagranit till foten, det röda kändes mera rätt idag till blomman. Kärlekens färg. Det känns som den behövs!
I morgon skall jag guida i Svarta Bergen. Efter det skall jag göra ett nytt försök med insektstillverkningen, en fjäril skall det bli denna gången. 
 
Ikväll har jag varit ute på ett roligt uppdrag. Folktandvården i Olofström hade firande för två av klinikens jubilarer. En stor och mycket trevlig klinik. Jag hade äran att bli inbjuden och starta firandet med att prata lite silversmide, lite Diabas snubblar jag naturligtvis också alltid in på, och så fick jubilarerna prova på lite grunder i chainmaille (göra små, små ringar i silver att skapa mönster med). Det var mycket begåvade & flitiga elever,
med god support från resten av staben. 
En mycket trevlig kväll med alla dessa härliga människor. Jag passade på att visa ett litet urval av vad man kan skapa i Diabas & silver. Receptionsdisken visade sig vara som gjord för smyckesvisning.
något exempel på keramik fick också hänga med.
 
 
Vars ett par örhängen blev det. Bra jobbat!!
Sedan lite mingel bland smyckena
innan det glada sällskapet fortsatte firandet & jag packade mig hemåt igen. 
 
Nu har turturduvorna landat på soffan. Jag tror jag gör det samma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Set silverblomma med Diabasmitt & invigning på Erika Personal Training

En sådandär dag, ni vet. När allt skall hända på en gång. Bara att sätta tänderna i den & beta av, en sak i taget:
-Telefonmöte ang ett projekt som är under planering.
-Kontaktpersonsuppdrag.
-Möte med IQ projetet Kvinna Hjälper Kvinna.
-Och så en dos med jobb i lilla verkstaden på det, samtidigt som djuren skall hinnas med..
-Förbereda för morgodagens bokade visning ute på ett företag.
Livet som egenföretagare på en pinne ;) Det blir sällan långtråkigt.
 
Blomman från tidigare i veckan har nu fått sällskap av ett par örhängen också. 
Det blev väl inte så tokigt?! Jag nöjde mig med att sätta Diabas i hänget & låta örhängena vara helt i silver, tyckte det blev en bra balans i setet så.
 
Vill även passa på att slå ett slag för invigningen av Erikas Personal Training, den 20 Oktober. Titta in för att se nya fräscha lokaler, fri träning under kvällen, testa godsaker från  @Rebbansrawfood & kolla in ett urval av mina smycken. Utlottningar & mycket mera under kvällen. Inte varje dag ni har chansen att träffa ett par som båda just kommit hem från ett framgångsrikt VM i armsport!
 

Silversmide, blomma med Diabasmitt

En färgsprakande vacker höstdag hade vi igår. Det gamla Diabasbrottet i Gylsboda klär i höstskrud.
De senaste veckornas insektstillverkning fick ta ett litet avbrott. Det måste ju finnas lite blommor också till de stackars insekterna. Ett hänge med en sivlerblomma med Diabasmitt är klart. Tillhörande örhängen är på gång.
Lexi har inte ens varit hos oss i tre månader än, men oj vad hon har vuxit! Och oj så fästa vi blivit vid denna ljuvliga varelse. 
 
 
 
 
 

Tam mygga i Diabas & silver

Insektsbiten. Det kan man ju blir på olika sätt ;) 
Mina insekter bits nu inte så det blir några kliande märken efter dem. 
Men jag tror att jag blivit biten ändå & det lär bli fler av denna typen. Så praktisk, bits inte, stannar där jag ställer henne & garanterat rumsren.
Jag valde att löda ihop myggan i en ovandel & en underdel, kroppen i Diabas borrade jag hål i för att låta en silvertråd löpa igenom för slutmontering.
såhär blev resultatet, säg hej till Supermyggan Berta.
Vad tycker ni, kan ni höra det enerverande surrandet från myggor kring öronen ;) 
 
Annars är det ju mer älgflugor som attackerar nu. Ni kan tänka med den svintokvasten jag ligger inne med på skallen är de svåra att hitta när de väl snott in sig, de små rackarna. En morgontur med djuren räcker för att älgflugorna skall anfalla. Visste ni att när de (älgflugorna, alltså) tycker att de hittat ett bra ställe att landa & bosätta sig på biter de av sig vingarna. Onödigt vetande, kanske, men se så är det!
Följ mig gärna även på instagram & twitter, ni hittar mig som lindbergdiabas. Tack!!
 
 
 

Insekter i Diabas & Silver och ökad närvaro på sociala medier

Får väl försöka hänga med lite i utvecklingen.. Var på info ang sociala medier i början på veckan & tänker att jag får ju i alla fall prova.
Satt & klurade med hur det fungerar igårkväll & minsann, nu finns Lindberg Diabas & Silver (eller lindbergdiabas som det ofta får bli, när inte & tecknet får användas) på Instagram & Twitter också. Följ gärna :) Tack!
 
Eftersom jag fått speciellt önskemål från ett galleri att göra insekter har nu staben av sällskapsdjur utökats. Här har vi t ex jättemyran Ellen.
Det andra lilla husdjuret här har lekkompis, grannarna är på lov i sitt sommarhus & har då med sin valp. Mycket lek & stoj blir det med de små liven.
Det är mycket som skall hinnas med idag, innan kvällens träff med de andra silversmederna. Och ikväll är det jag som fixar fikat, oj, oj, bäst att sätta fart!

Yin & Yang i Diabas & silver. Och omvända roller i mentorskapet..

Jag googlade för att finna betydelsen av Yin & Yang. På wikipedia hittade jag denna beskrivning:
  • Yin, det svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet. Tigern anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar "yin".
  • Yang, det vita, är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det torra, men även floderna och blodomloppet. Draken anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar "yang".
Jag förstår inte vad de menar med "den kvinnliga och passiva urkraften" resp "den manliga och aktiva urkraften",
men för övrigt tycker jag det är klockrent att använda Diabas till Yin, urkraft ur bergen.
 
Jag tycker symbolen är vacker. Fylld av harmoni. De kompletterar varandra. Ljust & mörkt. I en evig form. Runt, runt, delvis går de in i varandra. Som livet, som världen i stort. Alla behövs lika mycket. Ljus som mörk. Kvinna som man. Yin & Yang.
 
Minns ni mentorsprogrammet jag skrivit om, där jag som kvinnlig företagerska skall vara mentor till en adept som är en invandrarkvinna med en affärsidé hon vill förverkliga? Jag är stolt & glad över att få vara mentor till Hanan. Men egentligen är hon lika mycket mentor för mig. Hon har varit med om så mycket som jag lyckligtvis varit förskonad från. Flykten från krigets fasor i Syrien. Den svåra vägen till ett nytt och okänt land. Jag beundrar hennes driv och kunskap, hennes beslusamhet att bygga en ny tillvaro i sitt nya land. Tänk er att efter bara tre månader kunna konversera på ett nytt språk, så imponerande!
Här hälsar vi på Macko & de andra hästarna i stallet. 
Samtidigt som jag är full av beundran gör det mig arg att någon skall behöva utstå detta, att fly för sitt liv. Och ännu mera arg över människor som saknar empati och som tror sig veta hur det är. Så lite vi egentligen vet, vi som sitter i våra trygga hem!! Jag är så tacksam över chansen att få lära mer!

"Den blindes tunga lott", keramikängel med Diabashalsband & lite morotstrams.

Jag får erkänna att jag sällan är så barnslig som vid morotsskörden..
..men håll med om att de är charmiga! Visst vore det roligare om det såg ut lite mer så i grönsaksdiskarna!
 
Keramiken är igång igen. Mina keramikänglar med Diabashalsband har gått åt under sommaren. Men nu har jag i alla fall en ny klar. Jag ville ge den ett lite mera androgynt uttryck än de tidigare jag gjort.
Halsbandet är av äkta silver & polerd Diabas.
Med vingarna sprider hen kärlek till alla som vill ta emot den.
Och här har vi en till som sprider glädje & kärlek. Lexi älskar att springa omkring i mossan & busa på de gamla Diabastipparna. 
 
Jag fick ett brev på posten i veckan. Brevet innehöll en liten skrift, gjord av "Eklånns Pelle" som arbetade i det gamla Diabasbrottet i Gylsboda under tidigt 1900-tal. 1912 förlorade han synen på båda ögonen i en sprängolycka. Stort tack till mannens barnbarn som delat med sig av skriften till mig. 
 
Dikten går rakt in i hjärtat. Ett litet utdrag:
 
"I Gylsboda stenbrott det hände,
Min glädje i sorg då fick gå.
Den dag som jag gladast mig kände,
Jag synens gåva fick avstå.
 
Ett sprängskott i ansiktet jag fick,
I sjuksäng jag tvangs av såren,
Och mörkret tog min ljusaste blick,
Det hände i de bästa åren."
 
Det är mycket gripande att läsa dikten och efter den förfärliga olyckan i stenbrottet i Vånga i onsdags känns det svårt att förstå att det som inte får hända har hänt igen. Jag tänker på mannen som fick leva större delen av sitt liv i mörker efter olyckan 1912. Och jag tänker på killen som förlorade sitt liv i onsdags, på familjen och på alla runtomkring. Ord känns överflödiga.

Polerat hjärta i Diabas med silverhänge

Stod ute & polerade ett gäng med Diabaslyktor. Inte jättekul. Livade upp det med att göra ett litet hjärta att polera också, så det blev lite variation på det hela. Hjärtat kan även bäras med den råa sidan fram, om så önskas. 
Man kan ju inte bli annat än hjärtlig när naturen ser ut såhär :)
Bilden nedan tog jag i Svarta Bergen Hägghult i lördags kväll. 
Idag guidade jag en stor grupp där. Lite kyligare & lite blåsigare, men ändå mycket vackert.
Och hur glad blir man inte över ett vykort från några av förra veckans besökare, där de tackar för visningen jag gjorde när de var här, i Transformatorn & brottet. Jag blev superglad för hälsningen & det vackra kortet på årets äppeltavla i Kivik.
Det har blivit mycket Lexibilder sedan hon kom. Idag sprang hon ur bild, men Flipper & Macko stod snällt kvar & poserade. 
Jag jobbar vidare på att bli en god jonglör, så alla bollarna som är i luften skall hållas kvar i sin bana.
Både jobbet med mina stenar & silversmidet, projektet med nya föreningen Sliperiet Gylsboda, mentorskapet i IQ projektet, kontaktpersonsuppdraget och ett par andra projekt skall flyta på. Mycket kul på gång! Dagarna blir ju inte dryga i alla fall :) 

Hamrat silver & rå diabas, en oslagbar kombination i mina ögon.

Idag blev det tidig uppstigning för att skjutsa fadern till sjukhuset. Tidiga mornar är annars inte min bästa gren. Men med perfekt timing tyckte valpen att det var uppstigningsdags idag, så det gick kvickt & lätt att komma upp. 
Man vill ju lixom inte riskera några inomhusolyckshändelser. Fast hon är väldigt duktig med det, måste jag säga.
 
Sen var det rackarns så populär man blev, stående där utanför sjukhuset en stund & väntade med lilla valpen. ALLA stannade till för att prata en stund. Eller ja, kanske det inte var jag som var så poppis då.. kanske det mer var så att lilla valpen drog till sig gammal som ung. Så om någon av er känner sig ensam, jag säger bara hundtricket, det funkar ;) 
Ja, ja, där lär man aldrig komma i närheten av popularitet. Meeen.. flera av dagens besökare i Transformatorn har tyckt om min saker, så jag är glad i alla fall. Jag har dessutom hunnit få klart ett nytt set som sitter som en smäck i nya fina smyckesasken. Kul med all uppskattning från kunder för de nya askarna, tack!!
Hamrat silver & rå Diabas, jag tröttnar aldrig på den kombinationen.
Med det önskar jag er alla en trevlig helg.
Här blir det i vanlig ordning en hel del arbete som gäller. Fast faktiskt lite klackarna i taket också, med fest på lördag kväll. Och på söndag em skall jag minsann ta ledigt!! Då bär det till Malmö Opera för att se Top Hat i trevigt sällskap, tjohooo vad gött!!!