Höstprakt, nya kreationer & semesterdags

Känns lite smått overkligt, men nu är det dags. Dubai, here we come :) 
Värst blir det att lämna djuren, dethär lilla trollet kommer jag att längta efter innan vi ens är framme
Misstänker att många av alla dessa vackra löv har fallit tills vi är tillbaka, inatt frös det ordentligt här. Men nu skall vi byta detta vackra men yliga mot varmt ökenlandskap i en vecka :) 
Transformatorn i höstskrud. Vackrare blir det väl knappast.
Men oj som jag behöver en veckas ledighet. Det har varit det intensivaste året hittills och det har varit jobb all vaken tid, ungefär. Nu har jag fått ut sista beställningen som måste ut innan vi åker.
Sen blir det att kasta sig huvudstupa över jobbet igen för att få allt klart till evenemanget den 6 November när vi landar igen. Fler mosshjärtan behöver jag hinna göra, bland mycket annat. Igår gorde jag några stycken.
Men nu skall jag verkligen vara ledig. Ha det gott alla <3 

Brosch silverblomma med Diabasmitt

En liten stund slutade regnet strila idag. Då blev det några mosshjärtan gjorda ute på stora stenbordet. När det började regna igen övergick jag till att koka gräddkola & göra nyttiga fröchips. Testar fram vad för godsaker vi skall ha med till evenemanget den 6 November. Doften som sprider sig i köket när gräddkolan kokar är ljuvlig! 
Fröchipsen med en dust av basilika & havssalt blev minsann inte alls dumma heller. 
Lite (alldeles för lite) har jag hunnit jobba ute i verkstaden också. Men allt som skall ut innan resan kommer att bli klart i tid, det lovar jag. Här en ny brosch i form av en blomma.
 
Måste bara visa en detalj från Sliperiet. Tänk om denhär underbara pallen kunde berätta historier för oss, vilka har suttit & nött pallen i alla år? 
Nu får jag satsa helhjärtat på att få allt klart, sedan reser vi på torsdag & blir borta till nästa torsdag (jag vet att man inte skall berätta om man reser bort såhär, men det kommer att vara folk i huset hela tiden, så därför kan jag berätta). Så nu kommer här att bli tyst tills vi är hemma igen. Fr o m 27 Oktober tom 3 November kommer jag inte att ha tillgång till telefon eller internet. Riktig semester ;)  Oroar mig mest för hur mycekt jag kommer att sakna alla djuren. Meddelanden kollar jag & börjar svara på & beta av när vi är hemma igen. Och sedan har vi vårt evenemang den 6 November.. Välkomna!

Många & trevliga besökare

Många trevliga & spännande besökare i Transformatorn i veckan. Det är tydligt att det är skolledig vecka i Danmark, många av de härliga besökarna har kommit från just Danmark i veckan. 
 
Och på kvällarna har det varit div möten. Igår var det IQ möte på Vävstolsmuseumet i Glimåkra. Lillemor som är föreståndarinna där är verkligen en inspirerande kvinna! Mötet med henne, med våra fantastiska adepter & de andra menotrerna var mycket givande. Tidningen som Lillemor gömmer sig bakom har hon varit med och startat upp & den finns nu i en hel massa olika länder.
En god förebild för våra adepter, men också för oss mentorer! Fint att bli påmind om att det går! Med hårt arbete & envishet. Gott att se! Det tar vi med oss!!
 
Jag betonar nogsamt vid förfrågningar att Sliperiet är ett nystartat projekt & förklarar att där finns ingen verksamhet att se än. Men det är klart att det är kul med besökare som tycker det är spännande att se ändå, såhär i uppstartskedet. Så när Skånes Hembygdsförbund insisterade tänkte jag att ok, vi provar. 
Så jag fixade lite hembakat & myste till det så gott det går i röran i Sliperiet.
 
 
Supertrevliga besökare, väl förberedda på den bristande värmen i bygget :) 
Känns som det blev en riktigt lyckad provkörning.
SÅ mycket intressant jag fått lära idag! Oj så mycket kompetens som finns i gänget, ang föreningsverksamhet. Massor av bra tips i arbetet med Sliperiet. Tack!! Och entusiasmen att detta är något som de tror går hem hos besökare från större städer är ju jätteroligt för oss att höra!
 
Nu skall jag kasta mig ut i verkstaden för att få klart allt som måste levereras innan det bär iväg till Dubai i slutet på nästa vecka. 

Kransar & silverblomman som övervintrar

Konstnär & författare Karin Linderoth & jag förbereder för ett gemensamt evenemang. Idag har vi tagit lite bilder till marknadsföring av evenemanget, inom de närmaste dagarna kommer vi att visa dem. Här en liten tjuvtitt på när jag förbereder med att göra lite dekorationer som skall vara med på fotograferingen. 
Passade på att göra en liten present till en god vän när jag var i farten med binderiet.
Imponeras av naturens växtkraft såhär långt in i oktober. Ser ni den tappra lilla blomman som kämpat sig upp på skogsmaskinens flak?! 
Snart kommer frosten & nyper av höstens sista blommor. Jag har gjort en silverblomma som i alla fall står kvar när hösten går över i vinter. Silverblomman står stadigt på sin lilla fot av Diabas. 
 
 
 

Halsband silverdroppe med Diabaskula & tillhörande örhängen

För glest mellan inläggen, tiden rusar..
Pappersarbete, beställningar, arbete med Sliperi projektet, allt rullar på. Många trevliga besökare & intressanta nya bekantskaper.
Planen för Gylsboda Festival 2017 börjar ta form. Det blir häftigt! 5 Augusti- save the date!!
 
Imorgon skall jag tråffa konstnär & författare Karin Linderoth, vi skall planera för ett litet gemensamt evenemang framåt vintern. 
 
Skall ju ha min förtsta semestervecka sedan jag startade företaget om några veckor & huvaligen vad jag inser att jag kommer att ha svårt att pussla ihop det. Men det är väl klart att det skall bli grymt kul att spendera en vecka med sonen & hans flickvän, syrran & hennes kids med respektive å så lilla mor <3 Ja, vi skall åka till värmen (därav inga gubbs med, de föredrar höstrusket här hemma, ha, ha. Ja, någon behöver ju ändå ta hand om alla djuren- som jag för övrigt kommer att sakna alldeles förfärligt). Några veckor kvar. Å jag har fortfarande inte fixat varken badkläder eller växling. 
 
Halsbandet jag visade för ett tag sedan har nu fått sällskap av örhängen.
 
Trädgården levererar såhär fram i oktober & gårdagens besökare fyllde på med färgprakt från sin trädgård.
Lexi, vår ivriga jakthund, är lika förtjust i höstrusket som sin matte. Ja, jag skall villigt erkänna att jag är mycket road när Mats skall ge sig ut med bössan & förväntar sig att Lexi skall vara ivig att få hänga med. Istället ser det ut såhär:
Hon är för söt <3 Mammas flicka :) 
 
 

Silverring med Diabaskula, en efterlysning & en uppmaning från djuren

Jamen det är väl bara att följa upp förra bloggens tema "är huvudet dumt så får kroppen lida" med en ny blogg på samma tema..
Japp, jag hoppas att den skall fastna igen, nageln, för det gör svinont när den sitter löst.
 
Visar nya ringen på andra handen istället.
 
Många besökare letar sig fortfarande ut till Transformatorn, känns som "sommarutställningen" får glida över i höst/vinterutställning. Men först måste taket på Transformatorn lagas. Någon som har gamla takpannor av denhär typen över?
Ja, så har det varit ett kul sällskap i Svarta Bergen som jag fick guida, i em har vi haft ett trevligt möte där vi planerat för Queenias aktiviteter under 2017, ett telefonmöte angående Sliperiet och så en snabbrunda till keramiken ikväll. 
Kom nu ihåg imorn när ni firar Kanelbullens dag att det också är djurens dag. Det borde det vara ALLA dagar <3 
Det hälsar våra gosegull Lexi, Macko & Flipper som här demonstrerar att djur uppskattar att ha det gott