Underbar midsommarhelg 2016!!

Varmaste vackraste härligaste midsommarhelgen ever!! God mat, trevligt sällskap underbart väder, vad mer kan man önska?!
Med vänner som aldrig firat midsommar förut måste vi naturligtvis köra hela paketet med midsommarstång & allt. Tyskland, Österrike & Skåne har vi representerade här ;) 
Vi passade på att få vara riktigt barnsliga & leka & mysa & bara ha kul :) 
 
 
Vissa var helt utslagna efter firandet ;) 
Midsommardagen hade vi workshop. Våra gäster ville prova på Diabasarbete. Jag bara visade lite först,
sedan gjorde de själva varsen sten till varsett armband.
Såhär fina var de efter en varm dags hårt arbete med nya snygga armband på <3 Bra jobbat!!
 
 

Diabasörhänge med silverhjärtan

Jo, han fick lov av farbror doktorn att dopa sig så han kunde vara med vid sin sista skolavslutning i Lönsboda, vår goe lille Max. Med jättefina betyg går han nu vidare i livet. Teknik skall det bli (lite, lite i mammas fotspår). Favoriten från Örkenedsskolan, fantastiska Linda också med på bilden <3 Kolla in hennes halsband ;) 
Och för övrigt hostar vi vidare.
Igår hade jag trevligt besök i transformatorn från Olofströms kommun. Kul med det ökande med intresset för historian som finns både kring Diabasbrytningen och Harry Martinssons barndomsår i Gylsboda!
Ett par örhängen har jag minsann också gjort klart. Jag smidde ut ganska tunna hjärtan & borrade hål i ett par Diabaspärlor. Så lödade jag på 1 mm tråd, trädde på pärlorna & böjde till krokar. Såhär blev det:
Med det önskar jag en trevlig helg! 

Slipsnål i Diabas & silver

Hostar vidare, men det är ingenting mot sonen som är betydligt mycket sämre. De ville behålla honom på sjukhuset! Men vi försöker hemma, nu när han fått medicin. Körtelfeber har stackaren åkt på, lagom till skolavslutningen. 
 
Lämnat sjukstugan & guidat ett trevligt sällskap i Svarta Bergen idag. Sedan tillbaka hem, ta hand om sjuklingen, jobba med planering av Gylsboda Festivalen och Föreningen Sliperiet och ut i lilla verkstaden. 
 
Manschettknapparna & halsbandet har fått sällskap nu,
 av en slipsnål. Jag gav den extra liv genom att variera storleken på hammarslagen, med minst i ytterkanterna och närmast den infattade Diabasen.
Nu talar hunden om att hon väntar på sin kvällsrunda. 
 
 
 
 

Manschettknappar, Studentfirande och "träning"..

Segdragen sjuka dethär. Stackars sonen är riktigt kass än. Med pillerboost kunde jag uppvakta fina Anna (närmast i bild) på studenten igår. Stackars Max fick stanna hemma & missade allt trevligt. 
Ikväll boostar vi med nyttigheter & hoppas det skall hjälpa.
Ett par manschettknappar har jag gjort klara. Med polerad Diabas och hamrade silverplattor, för att få mesta möjliga kontrast & liv i dem.
Funkar finemang till det senaste halsbandet också.
Och vad nnu bättre är- jag har en slipsnål också på gång som också skall passa till :) Men den är inte riktigt klar än.
 
Funderar på om hostan kan hjälpa till att skrämma liv i magmusklerna? Det känns i alla fall så! Så då kan man ju nästan säga att jag tränar jättemycket nu! Kan man kalla det passiv träning? Lite samma som Macko kör nu när han njuter i solen. Ja, kolla in den minen!! Snacka om att han är lika förtjust i sol & värme som sin matte :) 
Och här har vi en till som kör lite passiv träning ikväll. Kanske mer som yoga där då.
Önskar er en fortsatt skön helg!
 
 
 

Firande, jobb & en ilsken sommarflunsa

Men vad fasen är nu detta. Februari är ju den officiella influensamånaden, det vet ju alla. INTE Juni!!! Men jo då, här har flyttat in en stab av fula små flunsabacillusker som inte tänker ge med sig förrän vi är golvade allihopa. 
Lyckligtvis hann vi med endel firande innan de slog till, bacilluskerna. Först fira en nyutexaminerad lärarinna, bl a med denna förstahjälpenlåda som jag gjort i stengodslera.
Måste bara visa en glimt av det goda vi bjöds på. @rebbansrawfood , amazing!!
Å så har vi firat lilla mamma som blivit 70. Lite kul aktiviteter hade vi hittat på till henne & gästerna. Måla var inget de flesta var så vana vid, men alla kan ju naturligtvis ;) Varsen liten tavla valdes ut från den stora duken.
Förstår att endel undrar över Föreningen Sliperiet är, som jag nämner ibland. Vi är en förening som ämnar skapa en kreativ och kulturell mötesplats i det gamla sliperiet här i Gylsboda. Alla som vill är välkomna som medlemmar i föreningen. Det kanske inte ser så fascinerande ut just nu i allas ögon, men jag ser framför mig när renoveringen är klar, det kommer att bli fantastiskt!! Men.. vi har en bra bit kvar dit..
Lite, lite jobb har det blivit i feberdimman. Alldeles för lite. Har börjat ringa efter offerter på jobben med Sliperiet. Och så fortsätter planeringen för Gylsboda Festivalen, 6 Augusti. Häng gärna med i evenemanget på Fb med samma namn. Och så har jag gjort en infattning till en Diabas som jag polerdade i förra veckan. Ett unisex smycke.

Mycket firande, men ett nytt halsband har det hunnit bli ändå

Ljuvliga sommarkvällar. Kul med besök av fina Hanan och hennes härliga familj. Hanan (i gult) är min adept i integrationsprojektet, men det har vuxit till en vänskap långt utanför projektet, med hela familjen. 
Passar på att önska alla en fin nationaldag i morgon <3 
Så har vi varit på examensfest och firat en nybliven lärarinna. Mina bilder kan inte mästa sig med hennes egna, så titta gärna på 
https://www.instagram.com/rebbansrawfood/ 
Det var inte bakverk, det var konstverk som vi blev bjudna på. Och jag lovar, de smakar lika ljuvligt som de ser ut!
Och förresten, när vi nu är inne på Instagram.. följ gärna med mig också där ;) @lindbergdiabas hittar ni mig som.
 
Idag fyller vår lilla plutta 1 år. Hurra, hurra för vår älskade lilla Lexi <3 Tänk att det har hunnit gå snart ett helt år sedan vi fick hem den lilla sötnöten.
Idag har jag bakat pajer till imorgon. Då firar vi inte bara nationaldagen. Då firar vi mamma som fyller 70 år!!
Och så skickar vi en extra hälsning till Max lilla kusin som också firar fördelsedag imogon. 
Men lite jobb har hunnits med också. Jag har böjat på att presentera delatagarna i årets Gylsboda Festival. Hänger ni med via evenemanget uppdaterar jag med deltagarna där nu framöver:
Jo då, lite polerande har det också blivit. Den här tycker jag verkligen utstrålar harmoni!
 

Bråda dagar med polering & smidande av både planer & silver.

Spännande och omväxlande dagar. Polera Diabas, smida silver, guida turister varvat med  kontaktpersonsuppdrag & mentorskap. Och så jobbar jag på att komma vidare med projekt Sliperiet, något som till min stora glädje tagit ett jättekliv i rätt rikting de senaste dagarna. Med anledning av detta har jag glatt studsat omkring mellan huggebacken & verkstaden med små omotiverade hoppsasteg idag. Allt i tron att jag i vanlig ordning inte ses av någon annan än eventuella förbipasserande älgar. Nu är det dock ett gäng målare som arbetar på Disponentvillan, belägen innanför vårt hus.. kan tänka att målarna förskräckt undrat vad det var för skadskjutet djur de beskådat under dagen från sin upphöjda position i målarliften.
Nåja, dagarna känns aldrig varken långa eller dryga. Någon frågade hur jag tankar energi.
Såhär:
Min fina Mackogosse med ett hjärta lika gyllene som hans man <3 
Och nu när naturen skyltar med Svensk Sommar när den är som bäst är det lätt att fylla på energidepåerna.
Mestadels polerande av Diabas passar jag på att göra dessa goda dagar när det är riktigt skönt att stå ute & blaska med vattenpoleringen. Men idag har det blivit lite smidande inne i verkstaden också. Här har vi resultatet:
Denhär lilla Diabasen polerade jag på baksidan & på kanterna också, så den glänser riktigt spegelblank.