Keramik och integrationsprojektinfo i Lund

Tänker att dessa löven kan fungera för att lägga jordnötter & liknande snacks på. Men de blev färdiga just till påsk & då hamnade våra söta dvärghönsägg där istället. Just röd glasyr är svår att få till. Denna är väldigt vacker i färgen, men vill gärna rinna i bränningen.
För övrigt jobbar jag för allt vad tygen håller med att få fram det som är beställt. Till helgen har jag beställt vackert väder så jag kan komma vidare med de större beställningarna också, som lämpar sig bäst att jobba med utomhus. 
Men just nu är det örhängen som jag håller på att jobba undan med. Tillbringar kvällarna långt ut på småtimmarna i verkstaden. Det är så skönt med all fritid man får som egen ;) Ha, ha. 
 
En avstickare blev det till Lund idag, för att prata integrationsprojekt hos Winnet Skåne. Trevligt & intressant att träffa andra kvinnliga nätverk & lyssna på deras tankar & idéer. Queenia´s IQ projekt Kvinna Hjälper Kvinna presenterades av verksamhetsledare Anita & mig & Hanan som mentor-adept. En trevlig liten utfärd :) Här sitter vi på försenat tåg till Lund.
Liiite Diabas & silver pratade jag också, så klart. Klädde mig i rejäla smycken, dagen till ära ;) Och Hanan´s fantastiska BeadBonsais visade vi bilder på.
 
 

Påsken 2016 Bäckaskog Slott

Hela påskhelgen har besökarna avlöst varandra i en strid ström. Då gör det inget att vi utställare inte hinner sitta ner på hela dagen :) Trötta men nöjda & glada tackar vi för en fantastisk påsk på Bäckaskog Slott.
Stora fina ytor fick varje utställare.
Jag hade en vacker nisch där bl a Mats smidesljusstakar & mina knashönor fick bo, tills hönorna flög sin kos till nya ägare. Hoppas de trivs tillsammans :)
I bakgrunden från min plats syns Art By Helena´s härliga blomsterprakt.
Philip Willners visade sitt hantverk. 
Thomas & Theo Schiff höll till i rummet intill, kolla deras fina alster:
 
Och vad vore en påskutställning utan ägg ;) 
Maja Textil Design hade snyggaste återbruksdesignade klänningarna:
Denna är jag SÅ sjuk över:
Många flera fina utställare var där. En väldigt lyckad mix.
Idag är det segt i kroppen, men jag är verkligen nöjd & glad. Tackar fotograf Peter Wiktorsson för bilden på en sliten utställare ;) 
När jag körde hem en kväll var det så vacker solnedgång att jag var tvungen att stanna till & njuta. 
Nu skall jag försöka jobba ikapp.. Många nya beställningar lades till de tidigare under utställningen. Kul, kul!!

Konstutställning Bäckaskog Slott och påskrunda HKG

 
Å så mycket fin konst medutställarna har att visa på påskens konstutställning!
En riktigt härlig utställningsplats har jag blivit tilldelad på Bäckaskog Slott!! 
Idag har vi byggt upp utställningen. Mysigt! Ett bord med mina smycken
Ett bord för mina skulpturer
Och så inviger jag mitt nya skåp. Jag har lyckan att ha en mycket händig far, som bygger & donar när jag kommer med mina idéer, när han har bättre dagar då han fortfarande kan pyssla lite ibland.
Och i denhär nischen skall jag sätta klart i morgon. Sen kan vi öppna. Välkomna!!
Glad Påsk!!!
Om någon missat dem:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Örhängen med handsmidd silverblomma & Diabaskula

Färdigställa det sista som skall med på utställningen, packa smycken & skulpturer, putsa silver & lasta displayer. Helst skall allt göras på en gång.
I morgon har jag mitt kontaktpersonsuppdrag och sedan är det redan skärtorsdagen, då påskens stora utställning skall sättas på Bäckaskog Slott. 
 
Jag har hållt mitt löfte och gjort ett litet avbrott från droppformen som jag jobbat med mycket i mina senaste smycken. Men med vårsolen (som ju alldeles kommit av sig igen) fick jag inspiration till en liten vårblomma att smycka örat med. Och så måste ju Diabasen komma med också, så klart. 
Naturligtvis går tankarna mycket till de drabbade av dagens bombdåd. Om allt hat och galenskap bara kunde få ett slut och kärleken få blomma fritt i världen <3 Låt oss alla lära oss respektera varandra, stor som liten, ljus som mörk, tvåbent som fyrbent, med eller utan vingar osv osv.  
Respekten för varandra har fungerat bra här bland våra skyddslingar, där hundar, katter, hönor, ankor, hästar & allt vad vi haft alla har samsats bra med varandra. Här vår förra hund, finaste Sensi med en liten kyckling. 
Och goaste colourpointpersern Akilles med en annan liten kyckling.
Gör som djuren- tyck om varandra <3 
 
 
 
 

Mera droppar i Diabas & silver, påskutställning och VÅRSOOOL.

Börjar jag bli tjatig med mina droppar? Man kan ju variera dem hur mycket som helst :) Fast de två tidigare var nog mera lyckade än dessa. Eller vad tycker ni, det är ju en smaksak.
 
Ok, jag skall göra ett litet avbrott med dropparna nu, så det blir variation på det hela. Blommor känns rätt just nu, när vårsolen värmer gott om dagarna. Ett par blomörhängen får bli till i morgon på arbetsbordet. 
 
Önskar jag hade hunnit vara ute lite mer & njuta av dagens vårsol. Lite har det ju blivit i alla fall mellan varven & det är alldeles underbart. Nu kommer min årstid! Och en tid av intensivt arbete med utställningar, fortsatt arbete med att utveckla Föreningen Sliperiet och så är det dags att börja ställa irdning årets utställning i Transformatorn. 
Planeringen för Gylsboda Festivalen den 6 Augusti är i full gång. Men närmast koncentrerar jag mig på påskens utställning. Här kommer info om konstrundan igen, om någon missat den ;) 
Igår hade vi pressträff med HKG & berättade för tidningarna om vad som komma skall i påsk :) 
Nu skall jag göra Lexi sällskap. Dröm sött <3 
 
 
 

Mera droppar i Diabas & silver. Och påskens konstrunda med HKG

Utan vatten, inget liv. Vattendroppen. Blodsdroppen. Svettdroppen. 
Droppar är viktiga, de framkallar känslor & tankar. Och jag älskar harmonin i formen. 
Så ni får stå ut med att det blir mycket droppar nu. En liten egen droppkollektion. 
 
 
Med det önskar jag er en underbar helg!
Här blir det arbete i vanlig ordning. I morgon eftermiddag blir det ett avbrott för att träffa det här härliga sällskapet i ordf Kirks ateljé, inför påskens konstrunda. Alltid en upplevelse att komma & beundra hans verk! Hoppas ni vill komma & se våra utställningar under påsken. Här hittar ni oss:
Del av försäljningen vid samlingsutställningen går till kvinnojouren Emblas viktiga arbete.
Tillsammans med mig på Bäckaskog Slott hittar ni ytterligar ett antal konstnärer från både när & fjärran:
 
 

Möte med Civilminister Ardalan Shekarabi & så lite ny keramik

Sveriges Civilminister Ardalan Shekarabi var en av dem som var på besök idag för att lyssna på flera olika projekt i området som handlar om positivt integrationsarbete. Vi var med och presenterade Queenias projekt Kvinna Hjälper Kvinna. Här är projektledaren, verksamhetsledaren, jag som mentor, tre adepter och i mitten Civilministern. Det var ett väldigt trevligt möte där ministern och lokala politiker tog sig god tid att lyssna och även berätta lite om sin egen bakgrund. Ministern uppskattade allas vårt engagemang och det var ömsesidigt. 
Civilminister  lyssnade intresserat när kocken på Tranan presenterade buffébordet vi bjöds på med godsaker från olika länder. 
Min härliga adept Hanan, jag och Civilministern. Ser nästan ut som en tanke att ministern fått gloria på bilden & han gav intrycket av att den faktiskt passar honom. Mycket sympatisk och engagerad.
Och när jag inte är på möte så jobbar jag vidare i lilla verkstaden. Lite keramik blir det också mellan varven. Här inviger jag min nya lilla ostbricka, tillsammans med ett par små uppläggningsfat i stengodslera. 
 
 
 

Flera droppformade silverörhängen med Diabaskula. Och så ett påstående där ni inte alls måste hålla med ;)

Åh vad jag blir trött på mig själv, att jag är så dum i huvudet gång på gång (nå ja, SÅ snabba behöver ni inte vara på att instämma, ha, ha). 
Vi har ingen elektricitet här idag. När jag då inte kan jobba med det jag planerat kommer det många ljusa idéer om saker man kan passa på att stöka undan. Som tex att dammsuga.. Näe det går naturligtvis inte. Men då plockar jag ihop en maskin med tvätt istället. För att komma på att det var ju minst lika dumt det. Suck.
 
Frågar Lexi om vi skall ta & gå en runda istället.
Hon är jätteivrig.. hm.
Det där med hur fina flickor skall föra sig har hon inte riktigt koll på. Men denna stilen är bekväm, tycker hon. Och då kör hon på den. Ganska sunt.
 
Måste förresten visa min duktiga systers senaste passion. Hon viker mönster i böcker, (bookfolding, om vi skall vara lite internationella) superfina kreationer. 
Denna muskelknutten fick sonen på födelsedagen, mycket passande :) 
På utställningen i Ubbaboda Byagård tar jag med & visar lite av hennes skapelser också, för er som vill se mer.
 
Jag hoppas ni haft en skön helg. Här har det vart en intensiv jobbhelg. Men bara kul jobb.
Minns ni de förra örhängena jag visade? Om inte såg de ut såhär: 
Jag håller på att göra flera på sama tema, dvs droppen. Här är ett exempel:
 
 

Vårsolsenergi

Bye, bye vintern säger min fyrbente gyllene gosse Macko :) Hello sunshine!! Idag är den här. Den efterlängtade vårsolen!
 
 
 
Jag fick div järntabletter & dyl häromveckan efter idoga svimningsattacker, men jag vet nog vad det är som behövs :) Sooooolen <3 Macko håller med, det vet jag. Minstra strimma sol i hela jättehagen så hittar han den & står & njuter.
 
Nu skall det produceras järnet i lilla verkstaden (örhängestillverkning pågår) & snart, snart går det äntligen att stå ute & jobba igen. Underbart! 
 
Kommer ni ihåg loggan ni skall hålla utkik efter i påsk ;) Jag har haft operation rundringning till media idag, så nu hoppas vi att tidningarna skall hjälpa oss att informera läsarna. 
Humleslingans Konstnärsgille, konstrunda i påsk! I år till förmån för Embla, kvinnojouren i Sölvesborg.
Och sen blir det en ordentlig vårstädning i Transformatorn, så jag kan slå upp portarna där igen. Bordet står i alla fall kvar, det flyttar man inte fram & tillbaka sådär i en handvändning ;) 
Önskar alla en trevig helg. Här skall det jobbas, men det går ju så lätt när solen skiner på oss :) 

Örhängen silverdroppe med Diabaskula

Jag återkommer gärna till droppformen. Den tilltalar mig av många olika orsaker. Den har en så behaglig harmonisk form. Och den för tanken till vattendroppen, som är livsviktig för oss. Rent klart vatten. Som påminner om vårt ansvar för miljön. "Blod, svett & tårar" i arbetet för det goda. Osv, osv. 
 
Hamrat silver & polerad Diabas tycker jag kompletterara varandra så fint. Örhängena skall bli till ett set med halsband också, som ligger på arbetsbänken (tillsammans med en hel del annat som är under arbete..) 
 
Passar på att jobba inne i verkstade n nu & väntar otåligt på bättre väder så jag kan sätta händerna i de större beställningarna med vinkelslipen ute i det fria. 
 
Här är två till som läntar efter vårvärmen. Tittut säger mina fyrbenta pojkar Flipper & Macko när jag kommer. De är alldeles ljuvliga, gossarna. Men nu vill vi ha sol & värme på våra rundor!!
 

Brosch, blommor & massor av god mat!

Inte är det ofta, men minsann, nu blommar den! Min lilla porslinsblomma <3
Den sitter jag & njuter av när jag polerar på den nya broschen. Testat med en annan typ av infattning till Diabaskulan än den ni sett i mina senaste smycken. Kul att testa, men den var mycket tålamodsprövande, puh. 
Baksidan, inte färdigpolerad.
Och såhär ser den ut på min linnejacka med brodyr, gjord av Ingar Björnfot:
Nu har sonen fått börja övningsköra. Känns märkligt. Liten blir stor.
Igår körde vi till Sibbhult för att besöka vännerna från Syrien. Oj vilket kalas det blev hos denna fantastikt trevliga & gästvänliga familj som vi lärt känna via integreringsprojektet "Kvinna Hjälper Kvinna" jag ingår i. Tessa´eh med en hel massa goda tillbehör, allt gör de från grunden. Egen ost, youghurt & allt. SÅ gott!
 
Mats & Max (min sambo & vår son) lyssnar koncentrerat & försöker lära namnen på de olika maträtterna. Det är inte lätt skall jag säga. Hade varit tufft för oss om det varit omvänt, att vi tvingats fly till Syrien & skulle lära oss språket. 
Desserten, Damaskian Glass, missade jag fotografera. Ett riktigt konstverk för både gom & öga!
 

Silverring med Diabaskula & lyckönskningar till boksläppet, Karin Linderoth :)

Hur gör ni andra för att få dygnets timmar att räcka till?? Själv lyckas jag dåligt. 
Nu har jag i alla fall tagit tag i att på allvar planera för Gylaboda Festival.
Den 6 Augusti blir det & både utställare & underhållning blir fantastico!! "Save the date" 
 
Så bör en väl sälla sig till gratulanterna till den nye lille prinsen, H:K:H Prins Oscar Carl Olof, hertig av Skåne. Jag måste säga att jag tyckte Elisabeth Tarras Wahlberg´s kommentar om det nya barnet var väldigt sympatisk. När reportern sa att det är ju inte vilket barn som helst svarade Tarras att det är just det det är. Ett barn. Och med alla barn vi ser som far illa är det just så, de är alla just det. Barn. <3
 
Nåväl, vad tycker ni om min senaste ring?
Den är kusin med den tidigare ringen, ja ni ser att de är lite besläktade.
Jag har så många idéer på olika designer i huvudet nu så de kryper snart ut genom öronen om jag inte får jobba undan i verkstaden & få ut de olika idéerna :) 
 
Efter påskutställningen planerar vi för utställning i Byagården  Ubbaboda, det blir den 23-24 April. Info om utställare mm kommer snart, det blir nice!!
 
Bl a kommer Karin Linderoth att vara med & signera sin ljuvliga barnbok som släpps den 5:e Mars. Önskar Karin stort lycka till med boksläppet i helgen. Astrid Lindgren får nu ordentlig konkurrens :) Ni skall veta att jag är extremt stolt över att vara innehavare av det allra första signerade exemplaret. 
 

Påskutställning 2016

Humleslingans Konstnärsgilles påskrunda kommer det snart mer info om. Jag kommer att medverka på Bäckaskogs Slotts påskutställning, men jag ingår i HKG´s påskrunda. Hoppas ni vill ge er ut och besöka oss alla under påsken!
 
Smycken och skulpturer i Diabas & Silver och något inslag av keramik kommer jag att visa. Utbudet på hela HKG´s konstrunda är väldigt brett och varierat. Det är första gången jag är inbjuden att medverka på Bäckaskog Slotts påskutställning och det skall bli så roligt att se alla spännande alster där!
Vår fina hönsmamma Tilda ser fram emot att fira sin fjortonde påsk!! Är inte det lite imponerande för en liten fluffig dvärghönemadame :) 
Och jag gläder mig åt att solen är på väg tillbaka och det blir lite humanare att stå ute och arbeta :) 
Jag har varit med lilla Lexi hos veterinären. Hon fick salva till ögonen, troligen ögoninflammation. Ni ser så bedjande hon tittar på matte: "Kan vi inte åka hem nu?!" Nu är hon hemma, nöjd & glad igen & ligger på favoritplatsen i soffan & snarkar, lilla pluttan.