Gumman tö

Äntligen är hon här! Gumman tö! Hon äter duktigt på vår snö. Det drippettidroppar från stenar och tak på dagarna. Underbart!!
 
Ännu ett vårtecken fick vi igår, då tyckte hönsen att det var varmt nog att gå ut en sväng & sola, trots att det är lite snö kvar.
 En liten söt mus hade förirrat sig in i köket. Den blev också glad när jag släppte ut den i vårsolen. Se, så söt! 
 
Lite silversmide & Diabaspolering & annat har det så klart också blivit. Här är ett hänge som just blivit klart:
När det hänger ser det ut såhär:
 
Idag har jag förberett till morgondagens firande av sonens födelsedag. 13 år, jösses, hur gick det till??!? Han var ju nyss bäbis! 
Jag skall en sväng iväg till Kristianstad för återbesök efter käkoperationerna imorgon och så skall det tas avtryck- äntligen!! Så tårtan har jag förberett. Hoppas det blir godkänd av min lille älskling ;) Jag skall fixa till den lite till i morgon..
 

Snigel

Efter att vi konstaterade att vi har väldigt fullt upp med utställningar & evenemang ringde de från konstnärsföreningen Leonardo i Helsingborg & frågade om vi ville ställa ut där i vår. Det kunde vi ju inte säga nej till ;) 
Nu har vi även fått chansen att visa några av våra alster på det väldigt vackra & mysiga Skansen Bed & Balance, utanför Osby. Om ni inte varit där kan ni passa på kommande lördag, då där hålls öppet hus. 
 
Jag gjorde som planerat, stod i källaren & polerade snigelskalet. Och det blev som väntat inte direkt populärt när sambon kom hem.. Men jag var väldigt noga med att inte rikta vattenstänkandet mot vedtraven. 
 
Nu är i alla fall Snigel klar & har varit ute & fått känna på snön.
 
Stackaren frös. Idag har det varit skönt töväder, då blev det lite bättre för Snigel med solens hjälp.
 
Här visar hon upp sitt polerade yttre:
 
På keramiken igår glaserade jag ett par saker, så nu är det spännande. Skall det lyckas bättre denna gången, tro?! Jag vill nog tro det. 
 
En snabbvisit hos Gizmo blev det ikväll, när vi skulle dit & bl a hämta morötter till hästarna. Hon kom skuttande & var så kelig & go. Oj, som man smälter för den lilla pluttan. Så bjöds där på Rasmus goda kladdkaka, mums. Annars har det varit fullt upp med div uppdrag idag. 
 
I morgon får jag fortsätta försöka jaga ut allt slipdamm som letat sig in överallt i huset. Det blir mer slipande & spacklande, men nu närmar sig sonens födelsedag med stormsteg, vore ju trevligt att kunna ha någon form av ordning här då. 
 
 

Polering..

Gårdagens planering gav en insikt att nu gäller det verkligen att jobba järnet för att fixa det hela. 
Så för att hinna med bokföringen fick det bli nattarbete. Skönt att vara ikapp med det.
 
Idag har jag fått ägna dagen åt ombyggnaden vi håller på med i huset, men huvudet har gått på högvarv med skapandet. Skönt att det börjar ta form i nya köket, men det är fortfarande mycket kvar innan hela ombyggnaden är klar.
 
En runda med djuren, sedan dök jag ut i verkstaden där jag börjat på en snigel. Problemet är att den skall vara polerad på en yta och det är egentligen utomhusarbete- det skvätter vatten vida omkring. Men eftersom vintern inte vill ge med sig har jag nu kopplat in maskinen i pannrummet.. Tänkte att jag får sitta där imorgon och polera på snigelskalet. Sambon tyckte inte alls att det var någon god idé.. Med tanke på veden fattar ju jag också att det inte är idealiskt, men vad gör man?! Så får det bli.
Här är en bild på det pågående snigelarbetet:
 
 
I morgon kväll skall det keramikas. Har funderingar på fönsteramplar, men vi får se vad det blir. 
 
Så har vi ju bokprojektet också. Det får bli lite skrivande på kvällskvisten nu. 
 
 

"Krita"

Djupdykning i planeringskalendern idag visade att det blir tufft att hinna få fram saker & sätta de utställningar vi nu spikat för året. Men det kommer att gå & det kommer att bli bra. Och det kommer att bli roligt!!
 
Innan planeringsträffen var jag inom & sa hej till lilla Gizmoflickan. Hon är så kelig & go´ så. Ni känner igen henne vid det här laget, eller? Hon som är svart, med vit fläck i pannan.
 
Nu skall vi se om ni ser något annorluna med en av kritorna? En som liksom är mer "evig" än de andra? 
 
Den svarta med blankpolerad spets är i Diabas. 
 

Härlig dag!!

YIPPEY, vad roligt!! Ja, jag, jag vet.. Man skall vara sådär proffsigt cool & kanske på sin höjd tycka att ja, det var väl skoj. Men nä, vi struntar i det & tar ett högljutt TJOHOO istället ;)
Vad är det då jag stimmar om?! Jo, det är en journalist som vill komma & göra ett reportage om oss vid en av våra sommarutställningar. Kanske vi hamnar i en riktigt trevlig tidning med bra spridning.. Jag kanske skall lugna mig lite att prata mer om det tills vi vet mer. Men vi blev barnsligt förtjusta över att han, efter att ha läst om vår Fårhusutställning i Santatorp, ville träffa oss- Karin & mig. Kul, kul. 
Så kom det just besked om att det ser ut att bli en utställning i Karlskrona i sommar också. Vilken dag! Tjohoo igen!! Nu måste det bara bli lite ordning med värmen, så utejobbet kan komma igång.  Ytterligare en utställning i sommar har tillkommit idag, nu får vi ligga i! Men ni skall tro att det är roligt när det snurrar på.
 
Har ni sett solen idag? Jo då, här har den visat sig & värmt gott mitt på dagen. Så jag hoppas att vi snart har vårvärmen här. Det var fler än jag som njöt. Här är några som tyckte det var toppen.
 
Jag har grejat med en liten fönsterprydnad. En Diabasälva med silvervingar. Här ser ni Diabaskroppen & vingarna när jag sågat ut dem.
 
Sedan hamrade jag mönster på vingarna & lödade på armar, gjorde hål i Diabasen för upphängning & så blev resultatet:
 
 
På baksidan på vingarna graverade jag in mönster
 
 
Ikväll har jag fått hjälp av bästa datorsupporten, David, vilken klippa!! Nu är allt fixat & färdigt så jag kan köra allt som jag hade på gamla datorn på den nya. Så bra!! 
 

Turbulent

Turnén på turistbyrån har dragit vidare. Många intressanta besök har det blivit. Mycket givande.
På korgmuséumet i Lönsboda och på Hembygdsgården finns en viktig del av vår historia bevarad.
Tore & Lasse visade oss runt & berättade om korgmakandets historia. Intressant, men kallt. Min förfrusna tå klarade dagen dåligt.. Men det var mycket intressant. Alexandra & Anita syns här lyssna på allt spännande de berättade.
 
Samma Alexandra & Anita var det som gav mig den fina maskoten jag bad er om hjälp med namnförslag till. 
Tack för era fantasifulla & tevliga namnförslag. Och ett extra tack till Lina Buchholtz, som är den som gett förslaget som jag fastnat för allra mest. Eftersom det är Diabas jag sysslar med tycker jag det var väldigt passande: Dia-Busan!! 
 
Idag har det varit lite turbulent på byrån, efter gårdagens information om övergång till kommunalt styre och vad det kommer att innebära. Jag tänker på den fina personalen som är så jäkla duktiga allihopa och som nu hamnar i stor oro. Man förstår först när man själv provat på jobbet hur mycket det är att hålla reda på och hur svårt det är. Biljettförsäljningen skojar man inte bort, det vill jag lova, puh. För min del, som har mitt Lindberg Diabas & Silver som jag gärna ägnar i princip dygnet runt åt, är förändringen inte så dramatisk. Men för de andra som lägger hela sin själ i arbetet där & de gör det förbaskat bra känns det inte ok. Och som medlem har jag ju också haft god nytta av att det fungerar så bra där borta. 
Jag har ju varit med i en stor neddragning förut, då vi var 350 pers, många med åtskilliga anställningsår på nacken, som fick gå från Volvo. Den stämningen som rådde där under den tiden hade jag önskat att inte uppleva igen. Men nu är vi där igen. Jag känner innerligt med dem. Jag avskyr när människor behandlas respektlöst.
 
Nu har det varit tre dagar på raken på turistbyrån, så jobbet i lilla verkstaden ligger efter. Jag dök ut dit med en gång, efter jobb & djurfixande. Gjorde klar en beställd ängel med Diabas kropp, silvervingar & huvud.
 
Nu har jag några större saker jag måste dra igång med, men då MÅSTE det blir bättre väder! Detta är ju inte lockande att börja arbeta bland. Lite vårvärme, tack.

På turné

Idag har vi fått lära lite matnyttigt för att kunna ta väl hand om turister på turistbyrån. Vi har besökt flera av turistföreningens medlemmar. Bl a har vi varit på Skansen Bed & Balance, där det var en väldigt trivsam stämning. Mycket vackert & trevligt, väl värt ett besök. Vi har varit på många fler ställen under dagen och det har varit givande, men jag skall inte trötta er med att skriva om hela vår turné. Får bara visa en bild från vårt första stopp för dagen, då vi startade med att traska upp för alla stegen i det äldsta vattentornet i Osby. Efter de sista mjölksyrefyllda trappstegen steg vi ut till denna utsik
 
I morgon skall vi på det igen. Och på kvällen blir det möte, så det lär inte bli någon tid alls i lilla verkstaden. Har suttit & funderat lite på boken vi håller på med när vi kört mellan platserna idag. I ett avsnitt har vi med en stenbro. Jag har en favoritstenbro som jag tänker på när jag skriver om den. Det är bron som Macko & jag passerar på bilden. Den är så vacker!

405447_356552657694540_1195297434_n.jpg

Samma bro har jag gjort en blyertsskiss på, från en lite annan vinkel. 

Med sådana vackra platser i omgivningen är det lätt att hitta inspiration till att skriva vidare!
 
Jag har nog förresten glömt att presentera min nya kompis, min MacBook ;)
Jag är SÅ tacksam för hjälpen med denna, David!! Verkligen, ofantligt. Att ha bokföringen i den & att den är säkerhetskopierad enligt konstens alla regler känns som en stor lättnad!
 
 

Diverse djur..

Nu är den klar, baggen. Har vi någon insektskännare där ute som kan hjälpa till med artbestämmning av den?
Den trivs i växter 
 
och den kan flyga, här sitter den i startgroparna
 
Lammen växer så det knakar, fick en kik när jag hämtade Karin idag, när personalklubben skulle iväg för att utvecklas med keramikande.
 
Jag började på att forma lera till ett ägg med ett litet hål & så sa jag till Karin att det skulle vara en liten vas till de första snödropparna, eller till vårens vitsippor. Karin tittade lite undrande & frågade sedan lite tveksamt om det inte hade varit bättre då om jag inte hade hål i botten på den? Jag börjar förstå min stackars mor som är allvarligt oroad för att jag är så förvirrad. Det gick av bara farten att gröpa ur & lämna hål i botten, för att den inte skulle spricka i bränningen. Det skulle naturligtvis bara vara hål för blommorna. Nu har jag lagat ihop botten på den i alla fall.
 
 
Här har vi sedan nästa djur som vi skall försöka artbestämma. Det skulle bli en kossa, men jag vet inte riktigt vad det blev? 
 
Nu väntar tre dagar på raken på Turistbyrån, så de närmaste dagarna blir det stilltje i lilla verkstaden. Förhoppningsvis hinns det med lite skrivande på kvällarna. Fast nu är det ju sportlov, så lite kul med sonen får det ju också bli. 

Kvalitetssäkring

Försökte lägga in bilden från Norra Skåne idag om dagens vernissag, men det lyckades inte. Nu är i alla fall den lilla utställningen öppnad, efter invigningstal av Svarta Bergens Bo Martinsson. Nu hoppas vi att fler i kommunen får upp ögonen för det unika vi har i bygden, Diabas. Hur många mer saker har vi att ståta med, där vi är världsunika?!
 
Tänkte visa ett prov på hur vi arbetar med kvalitetssäkring av våra produkter. Vi utsätter dem för väta, väder & vind för att säkerställa ett hållbart resultat. Diabasen i sig vet vi ju att håller, även den polerade ytan står sig bra mot väder & vind. Men tidigare tester har gjort att jag undviker lim i produkterna, eftersom det efter att man utsätter det för väta längre tid inte ger ett acceptabelt resultat. Däremot ser vi att våra målade alster som är behandlade med lack på målningen står sig bra mot väder & vind, kyla & väta.
 
Jag har arbetat vidare på skalbaggen med mattpolerad Diabas & silver. Kanske kan den bli klar så ni kan få se den i morgon. Såhär såg det ut när Diabasdelen var klar & en av delarna i Silver var tillsågade.
Sedan har jag gjort en infattning till Diabasen & lödat på ben. Antennerna var lite kluriga, men nu vet jag hur jag skall få till dem, så den är nästan klar. Kanske det inte blir rikitigt en bärfis heller, vi får nog artbestämma den när den är helt klar ;)
 

Klart för vernissage

Idag har vi varit & satt en utställning på biblioteket i Osby, tillsammans med Svarta Bergens Bo Martinsson & Sigbritt Jönsson. Karin Thuresson & jag har knåpat med att på tämligen liten yta presentera både våra egna alster, Christer Bordings & Kullaros, medan Sigbritt & Bo satt upp en presentation av bilder och material från stenbrytningen genom tiderna från Svarta Bergen. I morgon lördag är det vernissage, kl 12.00. Då är ni välkomna. Det är gamla foton från Svarta Bergen tillsammans med nytagna foton från Hägghult, som Stenforsaskolans fotoelever tagit, som visas. Lite gamla verktyg, faktatexter och så några exempel på vad vi använder Diabasen till i vår konst/hantverk. 
Några bilder på Karins & mina saker från en av montrarna:
 
 
 
När vi fram på seneftermiddagen så var klara med utställningen konstaterade vi lite trötta att vi som är våra egna arbetsgivare ofta missar den personalvård som större arbetsplatser tillser att de anställda får. Vi kom fram till att vi borde bilda en egen personalklubb. Mycket seriöst, kompetensutvecklande, för Karin och mig. Sagt och gjort, den nybildade personalklubben körde genast efter fullgjort uppdrag på biblioteket vidare till Fröjd i Osby på inspirationstur. Där strosade vi omkring och insöp de sköna atmosfären bland allt det vackra som finns där. Och så avslutade vi med en kopp vit choklad och en hälsosam kaka med mycket nötter (och lite kolasås, cheescakebotten, åh så gott).
Någon vill inte vara med på bild.. men hälsofikan syns ju bra här.
 
Vi skall utveckla detta och ha idrottsdagardagar och liknande framöver, för personalklubben.. Visst låter det seriöst? Vi kanske slår till med en liten bollsportsturnering? Två bollrädda tanter.. Nja, kanske vi skall köra mjukstart, typ skogspromenad.. Eller ridning! Det tyckte Macko var en bra idé! Här laddar han för en blöt puss med gosemulen.
 Världens mjukaste gosemule har han!

Kluven..

Nu vill jag egentligen inte sälla mig till mängden som trycker på om det komersiella påhittet med Alla Hjärtans Dag. Då är det väl roligare med spontana hjärtligheter när som helst. Lite mer hjärtlighet i vardagen över huvud taget, kanske? Blir lite kluven när jag funderar på det. Är det så att vi behöver denna påminnelse för att tänka lite extra på ta vara på varandra & tala om för våra nära vad de betyder för oss? Eller är det en självklarhet att vi håller i tanken genom alla dagar? Nå ja, om man nu vill vara lite romantisk just den 14 februari såg jag ett förträffligt förslag från Världsnaturfonden WWF. Såhär skriver de:
 
"Välj bort rosbuketten i år och skänk en gåva med omtanke som varar längre istället. Du kan välja bland flera olika ändamål och får ett fint gåvobevis som du kan ge bort i kärlekspresent."
En kärleksgåva med omtanke för djur och natur!
www.wwf.se/skank-gava
Och för den som fortfarande hellre vill vara lite traditionell har jag naturligvis gjort ett speciellt hänge, alla hjärtansdagen till ära ;)
 
 
Fick lust att göra något annat än en traditionell infattning till stenen, så jag sågade ut det runda häget ur en silverplåt & sågade ut ett hjärta ur den. Så man ser in i hjärtat, lixom. Och så kompletterade jag med Diabashjärtat i samma form som det utsågade hjärtat, som hänger där under och visar hur skört hjärtat är. Så vi kommer ihåg att vara rädda om varandra.
 
Jag fick önskemål om att jag skulle visa den där misslyckade glasyren på de ryska dockorna som skulle blivit en ugglefamilj. Ok, kan väl vara lite kul att se några misslyckanden oxå ;) Håll till godo, här kommer de små spöken, boo-hooo
 
 

Unicorn

Nä, jag tror det har gått troll i keramikandet! Förra måndagen kraschlande min stackars keramiksäl & slog ihjäl sig.
Jag ägnade då kvällen åt att sitta & pilla med att motivmåla de fyra ryska dockorna jag gjort i olika storlekar, så de blev till en rysk docka ugglefamilj. Nu var familjen bränd i glasyrugnen & det hade runnit så de såg mer ut som spöken med groteska rinnande ansikten. Shit.
Det blev en spökfamilj av ryska dockor.
 
Ikväll har jag gjort en ny uggla, som jag skall ha tills vi skall bränna Raku.
 
Något annat det varit troll i är ju vår fasta telefon, som strulat väldigt länge. Nu fungerar den igen! Inte illa.
 
Det har varit mycket skrivande de senaste dagarna. Så långt som jag kommit med texten till min & Karins bok har jag knackat in i burken för att kunna skicka över till Karin, som skall göra illustrationerna. Omvända roller från boken jag förut varit delaktig i, då jag fick texten till mig & så gjorde jag illustrationerna. Kul att prova på något nytt & skriva har jag alltid tyckt om. Fast det kommer att bli många turer fram och tillbaka. Skriva om, skriva till, dra ifrån & ändra om. Idag har vi diskuterat igenom målgruppen & insett att texten nog behöver vinklas lite annorlunda.. Vi har diskuterat hur man på ett bra sätt för fram sitt budskap osv. Men nu har vi nog en ganska bra plan på hur vi går vidare. Det är perfekt att var två som bollar idéer, det är så lätt att snöa in & fastna i ett spår annars.
 
Lite Diabasarbete har jag varvat skrivandet med. Det har blivit en hjärtlig enhörning. Unicorn. Jag tycker det är ett så vackert ord. Unicorn. Och en vacker varelse.
Denna Unicorn är ingraverad i Diabashjärtat & ifylld med silverfärg. Baksidan av hjärtat är rå Diabas, så man kan bära smycket på båda hållen.
 
Naturligtvis har det blivit lite mys med djuren också mellan varven. Hos hästarna hittade Sensi en kompis att busa med. De hade så roligt tillsammans, lekte & åt hästlortar & hade helkul på hundars vis..
 
Lite textbearbetning till ikväll, sen skall det bli skönt att sova. Natti, natti!

Sländan

Dendär sländan ni varit med sedan jag började skissa på är i stort sett klar nu. Här skall ni få se hur den blev:
 
 
Den är tänkt som bordsdekoration, fast bilden blev inte så lyckad nu, bakkroppen i Diabas försvinner nästan i den mörka bakgrunden.
 
Jag fortsätter på djurtemat, håller på med ett hänge med en enhörning i Diabas idag.
 
Lite lamm mys har det också blivit. Vi behövde diskutera lite angående boken (man får hitta på något att skylla på när man får abstinens..) så jag gjorde mig ärende ;) Det går framåt så sakterliga med skrivandet, men det är inget snabbprojekt dethär.
 
Idag kom hon skuttande & hälsade, lilla Gizmo. Ni ser så bråttom hon har, hon är suddig av farten hon håller.
Riktigt tung har hon blivit, det blir svårt när hon är en stor tacka och man vill plocka upp henne i famnen.
Titta på de små sötnosarna & njut!
 

Tacksam!!

TACK för alla fina hälsningar & annat de senaste dagarna, jag blir ju alldeles rörd!
Titta bara vad som satt & väntade på mig när jag kom till jobbet i morse:
Här poserar den framför broschyrhyllan på jobbet. En lång arbetsdag kändes genast bättre!
Gulliga Alexandra & Anita hade fixat denna överraskning till mig. Nu återstår bara att bestämma vad denna min nya maskot skall heta. Jag nappade på Anitas idé, att låta er komma med förslag. Låt höra, vad tycker ni att den skall heta?
 
När jag så kom hem ikväll överraskade familjen med att ha städat, lagat mat (läs hämtat pizza, men det är ju tanken som räknas) som avnjöts tillsammans med goda vänner. En som vi inte träffat på toklänge överraskade med att komma förbi, många tack!!
 
Igår började Diabassilversländan växa fram så smått. Där är mycket jobb kvar innan den börjar likna något, men eftersom jag visade idéskissen tänkte jag visa lite efter hand som den växer fram.
Kroppen skall formas till, bakbenen skall monteras & formas, vingarna skall få sitt mönster osv osv. Men i nuläget ser den ut såhär:
Den är riktigt rolig att jobba med, känns som det kommer att bli flera insekter med tiden.
 
Ha nu en riktigt skön helg, alla ni underbara människor. Kram på er!

7 feb..

Se en så´n härlig vårbukett jag blev uppvaktad med av en kompis igår. Jag förstår inte vad som hänt i år, jag har inte fyllt år på många, många år men detta året har jag blivit så uppvaktad så, i alla fall. Sen är det många som räknar fel, men om någon skulle undra så var det vid 27 jag la av att fylla, så det är där vi är.
 
Känslan av vår är inte så påtaglig ute idag..
Morgonpromenaden med hunden & ner till hästarna var ganska vintrig idag. Mest bekymrad är jag över att Sensi tycks ha problem med en tass & jag kan inte se vad det är som är galet. Hm.
Jag fortsätter att anstränga mig att se ljusglimtarna med vintervädret (jag längtar ju bara efter sol & värme, men inser att man får försöka förlika sig med vintern, eftersom den är ett faktum som är svårt att blunda för).
Ormhasseln blir vacker med sina formationer i snöskrud.
 
Och med elementet på högsta effekt går det att få upp ok värme i lilla vekstaden, så jag kan jobba.
 
Nu skall jag fortsätta förbereda för kvällens silversmide. Tanken är att jag skall göra en slända i Diabas & silver. Så jag skissar lite på olika idéer att bygga på bakkroppen i Diabas, och så resten i silver. Skall fortsätta med detta nu. Såhär kan det se ut i inledningsfasen när man sitter & spånar, så får vi se om det kan bli något av det i slutändan..
Tack & kram för alla trevliga hälsningar!!

Förolyckad säl.

Igår var det fullt upp i lilla verkstaden & så fick jag en trevligt överraskning då en kompis kom på besök med en härlig bukett tulpaner.
 
På kvällen skulle det keramikas. Sälen & mina ryska dockor som skall bli ugglor var skröjade (brända första gången i ugn) och klara för glasering. Jag gjorde sälmönster på sälens kropp & skulle sedan doppglasera honom i en blågrå glasyr. Under detta moment förolyckades han mycket tragiskt. Stackaren störtade med huvudet före mot golvet & kraschlandade så illa att hans liv inte gick att rädda. Så det blev ingen prototyp till min planerade Diabassäl. Fast jag har en bild kvar, innan han var bränd.
 
Resten av kvällen ägnade jag åt att göra mönster på babuschkadockorna, så de skall se ut lite som ugglor & sedan doppade jag dem i transparent glasyr. Så nu är det en väntan innan glasyrugnen är full & kan köras, alltid lika spännande att se om det blir något i närheten av vad man tänkt sig.
 
Jag missade att plåta Karins kattskulptur, den blir SÅ fin!! Naturtrogen & vacker.
 
Idag har det varit arbete på Turistbyrån. Chefen överraskade med firande, både hon & Alexandra har just fyllt år. Så GRATTIS till dem båda!!
 
Och jag, som slutade fylla år för många år sedan, blev också uppvaktad med väldigt fina presenter!!
 
 
Ikväll har jag gjort klart en liten uggla. Lite olika varianter på ugglehängen har jag tänkt göra, med tanke på kommande studenttider. Kan väkl vara en trevlig present till dem som studerat & blivit kloka som ugglor?!

Räddad!!

Igår hanns det inte med något bloggande.
Vi lärde oss hur det går till när man kollar hur många lamm varje får skall få. Ett fyrtiotal tackor kollades, ett helt gäng med nya lamm väntas framåt sommaren.
 
Idag lyste solen så vackert på morgonen så det lockade verkligen till en djurrunda ut i backen. Det tyckte djuren också. Jag, Sensi, Macko & Flipper tog oss en härlig promenad.
 
 
Sonen hade inte tid att följa med & ta sin Flipper, han hade andra idéer om vad man skulel hitta på i det vackra vädret..
 
Goda grannarna kom förbi på promenad. De kom in och jag fick hjälp med bokföringsprogrammet som jag strulade till det med när jag skulle tanka in siffrorna i den nya versionen. YES, han kunde fiska fram siffrorna & återställa det jag klantat bort. Bokföringen är räddad! Jag är så ofantligt tacksam för hjälpen, vilka fantastiska människor det finns!
 
Älgen har jag gjort klar. Det blev en kusin till Rudolf med röda mulen. Rupert med svarta mulen.
 
Lite sådär roligt söt, tycker jag.
 
Nu skall jag ägna mig lite åt boken, så det blir några rader till skrivna. Ha en skön kväll!
 

Snapphane

En spännande & händelserik dag för Lindberg Diabas & Silver!
 
Olofströms kommun är ju uppmärksammade & prisbelönade för att de är så duktiga på att jobba med kultur. En projektgrupp från dem håller på med ett spännande konstprojekt tillsammans med två konstnärer från Holland. Idag var de på besök hos mig i lilla verkstaden & så tog jag med dem till Christer Bording, där vi hade ett trevligt möte med intressanta diskussioner & inte minst väldigt goda semlor. Det skall bli mycket intressant att se hur det hela utvecklas.
 
Sedan fortsatte jag till Osby för att leverera en ljuslykta som var beställd med en Snapphane på.
Beställaren var nöjd och önskade flera nya produkter framöver. Då blir man ju så klart väldigt glad. Här är det kombinationen Diabas/målade motiv som efterfrågas, så Karin är också med på noterna.
Här är ljuslyktan med Snapphanen som smyger fram bland buskarna.
 
Nu skall jag ta och skriva lite på vår bok innan jag knyter mig. I morgon bitti bär det till fårhuset i Santatorp. Lite gullande med lammen & så kanske vi kan göra någon lite nytta där också imorn. Sedan skall jag hem & ha öppet för kunder & så skall jag göra lite handtagsknoppar i Diabas, till Karins målade nyckelskåp. Ser ut som att vi får en lokal leverantör till nyckelskåpen nu också, toppen!!