Maskiner i uppror, cool katt & nya smycken

Hoppsan, nu blev det ett alldeles för långt uppehåll i bloggandet igen. 
Jag har studsat som en psykotisk gummiboll mellan möten, fixande i Sliperiet, pappersarbete, räfsa löv, putsa fönster, arbete i lilla verkstaden, keramikande osv. Tiden går lixom helt hysteriskt fort. 
Jag vet inte, men det verkar som maskinerna i omgivningen vill säga mig något?! Idag när jag skulle borra hål i några stenar till örhängen började maskinen låta konstigt, gå ojämnt & så luktade den bränt & sen var den tvärdöd. Nåja, behövde ju ändå in & dammsuga.. Och där blev resultatet detsamma!! What?! Inte den också!! Nå ja, fram med sopkvasten då, den skall väl i alla fall inte krascha :) 
 
Vår lilla vildkatt har däremot visat sig vara en riktigt livsnjutare som uppskattar att chilla i soffan. Visst är hon söt det lilla livet?! 
Vad har hänt i lilla verkstaden då? Jo, jag jobbar med att fylla på med lite nya örhängen eftersom det gått åt mycket sådana på senare tid. Ringar blev det också lite tunnt med & det är ju inte bra när tomten skall kunna komma & fylla sin säck med div önskningar. Så, påfyllning pågår. Här är ett exempel på en lite annorlunda ring som syns & ger bäraren det lilla extra:
 

Silverhjärta med Diabas

Jahapp, idag satte jag igång med fönsterputsning för att hinna få ordning till första advent- som jag tänkte att det skulle vara till helgen. Ja, ja, det var ju positivt att det var på det hållet i alla fall, för nu har jag ju då fått reda på att det är två veckor kvar. Ja men då kanske jag hinner bli klar..
 
Låt oss hoppas att jag har lite bättre koll på läget när jag jobbar. Här ett nytt hänge där jag tänjt lite på gränserna i tillverkningen. Designen krävde att några lödningar gjordes med stenen på plats. Inte bra, Diabas tycker inte om den höga värmen. Men om det är en felfri Diabas och formen hålls liten och kompakt kan det lyckas. I detta fallet gick det bra och stenen höll under lödningen.
Ena sidan av Diabasen är mattpolerad.
andra sidan gjorde jag blankpolerad.
I lördags blev den klar och fick då följa med till Transformatorn för visning. När så trevliga besökare tittade in hittade den genast sin bärare. 
 
I övrigt är det möten, planeringsträffar & jobb i Sliperiet som gäller. Igår blev det också lite ledigt, när vi bjöds till en fin dag hos morbror Kenneths familj ett år efter att han dog. Kloka ord om att leva i nuet tar vi med oss <3 

Änglvingar, kryddade med mystik. Och en magisk lördag.

I lördags var det jobb i verkstaden & trevliga besökare i transformatorn på förmiddagen. Men på eftermiddagen var jag LEDIG!! Japp, här snackar vi lyx! Eller som syrran uttryckte det i ett sms i fredags: "Tänk att få allt på en dag. Shopping, god mat, syskontid och en superkonsert". Och så blev det. Vi var på Champions of Rock med bla fantastiska Peter Johansson. Magi på Vida Arena.
Innan konserten blev det finmiddag. För alla som gärna raljerar kring vegetarisk mat & kallar vegetarianer för "gräsätare" & annat, kolla här! Ni ser ju syrrans lycka när hon ser vad vi serveras! Nu är hon själv kock så hon är lite mera bildad i ämnet än de som tror att det innebär att den som väljer vegetariskt lever på salladsblad  ;) 
Änglavingar är syrran tokig med. Så det var lätt att hitta inspiration till arbetet i lilla verkstaden när det skulle göras änglavingar. Kryddade med en gnutta mystik i form av Diabas.
 
Ni hänger väl med på http://www.sliperietgylsboda.se? Då har ni läst om vårt senaste stöd, från Sparbanksstiftelsen? Hurra!!
 
 

Halsband silverinfattad rå Diabas & en rejäl rumpchock

Oj, hela veckan hann ramla iväg utan ett endaste blogginlägg. Aj, aj, inte bra. 
Det har varit en intensiv vecka & tiden vill inte riktigt räcka till. Mycket jobb & lite sömn.
Utvecklande möten, träffar och annat som verkligen är givande har hunnits med. Och så arbete i lilla verkstaden, i Sliperiet & en hel del besökare i Transformatorn. Mycket roligt som händer.
 
Detta hänge var ett önskemål från en kund. En silverinfattad rund rå Diabas. 
Kul att leverera till nöjda kunder. Tack!
 
Lite keramikande har det varit i veckan också. Tokhönor har jag gjort i olika former förut. Här en ny variant som står på tork & väntar på första bränningen.
När vi nu är inne på djur får mina små gull komma med på ett hörn också. Lexi är så snäll mot den lilla vildkatten som adopterat oss som familj. Doris <3 
Våra större gull är det som bjuder på dagens rejäla rumpchock. För ni trodde väl inte på fullt allvar att det skulle vara något annat ;) Trevlig helg!!
 

Följ med & se vår utställning!

Tacksam. Det är ordet efter dagen i Ubbaboda byagård.
Så mysigt med byaföreningen som fixar med våffelservering & som gör ett jättejobb med att hålla den gamla skolan så fin. 
Och så roligt med alla fina besökare som kom. Tacksam att få träffa er. Verkligen, tack <3
Så fint med besökare som påminde om kära familjemedlemmar som inte längre finns med oss, det blev en vacker påminnelse i allhelgonahelgen.  
 
Tänkte att ni som inte kunde komma skulle få följa med ändå & se lite av utställningen. Karin hade med många fina originalakvareller från sina bedårande barnböcker. Titta bara, så söta!!
 
På bordet ligger julkort, också från Karins målningar.
Emmas kransar, SÅ fina!! Hon kommer att hålla kvällskurser där deltagarna får göra sin egen krans!
 
Vi pysslade på i fredags för att bygga upp utställningen.
Jag tycker om att hålla min färsgskala med svart & silver, men några färgklickar från naturens höstpalett passar fint till. Tog mig en runda med hunden & letade i naturen efter lite fynd att dekorera med.
Kompletterade med det på lördagsmorgonen. Lyckades också få denhär ringen klar så den kunde följa med.
 
 
 
 
 
 
 
Sådär, så såg det ut när vi var redo för att öppna. Och besökarna lät inte vänta på sig. Himlans kul!
 
Denna, jag blev bara helt förälskad i den när jag såg den. 
och så fick jag den i gåva från Karin!! Ni förstår, det är ju bara för mycket!! Jag blev alldeles rörd <3 
Så summerat, otroligt nöjd, glad och tacksam. Och heeeelt slut! Sov som en sten för att sedan upp, packa ner, packa upp igen i Transformatorn dit nya gäster hälsas välkomna i morgon.