Gylsboda i vinterskrud & ringhållare i keramik

Mycket besökare från Sverige, Danmark & Tyskland har det varit senaste veckan & alla har mötts av ett strålande vackert vinterlandskap i Gylsboda. 
G:a Transformatorn <3 
I Sliperiet har vi tagit itu med alla torra färgburkar & dunkar med oidentifierbart innehåll & börjat sortera ut & köra till återvinningsstationen. 
Efter arbete ute i kylan kan det inte bli bättre än att in & koka kaffe & smaka av den goda chokladen grannarna överraskade oss med.
Sen ut i verkstaden & jobba vidare.
Jag har under åren gjort olika hållare till ringar på keramiken. Har tänkt varje gång att de som ser dem där när de väntar på bränning i ugnen & inte vet vad de skall användas till måste tycka att jag är extremt dålig på att göra vättar. Ni vet, sådana där vättar som det vimlar av på julmarknaderna, med en stor luva & bara en näsa & fötter som sticker fram. Detta ser kanske lite ut som en sämre variant av sådana för den som inte vet vad tanken är med dem.
 

Hänge silverängel med Diabas

Är ni duktiga på att använda emojis? Jag tycker det är lite klurigt ibland att veta vad en del av dem egentligen skall betyda. Det är ju trist om jag menar en sak & mottagaren tolkar den helt annorlunda. 
Idag skulle jag behöva en emoji som sa:
"Hur i hela världen tänkte jag nu?! Hjälp!!" 
Jag blev tillfrågad angående hedersuppdraget att hålla årets vårtal vid Valborgsfirandet i Ubbaboda Byagård. Och jag svarade ja!! (här hade den emojisen platsat)
Nåja, nu skall här filas på vårtal!
Än finns det lite is kvar på sina ställen, så det känns som jag har lite tid på mig i alla fall innan det är dags.
Jaha, sen skulle jag ju då dra ner på saker & ting för att frigöra mera tid till den egna verksamheten & till Sliperiet. Det går sådär. I helgen var det årsmöte i Humleslingans Konstnärsgille- där jag nu ingår i styrelsen...
Mycket hjärtsmycken blev det till Alla hjärtans Dag & nu efterfrågas det mera sådant. Men lite annat får det ju också bli. Ängeln är klar nu, som ett exempel på andra motiv. Påskens konstrunda med HKG, där ja kommer att ha utställning på Bäckaskogslott, närmar sig & då måste jag ju ha fyllt på med nyheter! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla Hjärtans Dag smycken & annat

Glad Alla hjärtans Dag! 
Om vi börjar idag, så fortsätter vi i morgon & alla andra dagar! Stanna upp, ge någon en kram, en komplimang eller kanske bara ett leende och ett hej till någon som kanske känner sig osynlig. Om vi strösslar med empati, harmoni och omtanke omkring oss så smittar det av sig. 
 
Kanske var denna beställningen till någon som skulle uppvaktas lite extra idag. 
Flera olika varianter på hjärtliga örhängen har det också blivit i dagarna. Här en variant.
Igår var det föreningsinfo, mycket att lära & hålla reda på som nystartad förening. 
Passar på att påminna om årsmötet för Sliperiet Gylsboda. Mer info finns på hemsidan:
http://www.sliperietgylsboda.se
Ha en fortsatt fin & hjärtlig dag <3 
 

Blomster, hjärteset och en lyckad frisläppning

Jag är alldeles rörd, jag slutade ju fylla år för mååånga år sedan! Och ändå... Tack, hela fina extenden family <3
Och läser jag texten på lyktan från min älskade onge & hans fina flickvän blir jag alldeles tårögd!
Vad jag däremot inte alls blev nöjd med var setet jag gjorde, med halsband & örhängen. Det blev alldeles för klumpigt hänge på halsbandet, för övrigt tycker jag om hur halsbandet & örhängena stämmer ihop. Och nu är det ju strax alla hjärtans dag <3 
Fram med sågen & löda ihop på nytt, med hjärtat i halsgropen av nervositet för stackars Diabasen som inte tycker om värmen. Jag packade in den väl i värmeskyddande gel så det gick bra, Diabasen mår helt ok efter behandlingen. Och smycket har mycket bättre balans. Funkar även bra i svart textilrem. 
Så avslutar vi helgen med en bild av en lyckad frisläppning av en liten buse som gjort intrång under vaskskåpet. Med det önskar jag alla en ny härlig vecka!
 
 
 

Halsband Diabas & silver

Jag som gör mitt bästa att förtränga när det är dags för att fylla år igen är alldeles överumplad över alla gratulationer & hälsningar, överraskningar med både blomster & tårta & allt. Tack <3 Ännu ett år av erfarenheter läggs till raden av år.
 
Ett fantastiskt vykort kom på posten med en grattishälsning från min lilla storasyster, med ett gammalt foto härifrån Gylsboda. SÅ fint! De gamla träkranarna finns kvar & sägs vara de enda i sitt slag som är bevarade i hela landet. 
Dethär halsbandet har jag hunnit klart med idag. En idé som gnagt i bakhuvudet ett tag som jag ville prova, att låta ett diffust hjärta skymta fram ur sargen till infattningen av en mattpolerad Diabas.
Alltid lika nyfiken på vad ni skall tycka :) 

"Morgonstund har guld i mund", eller??! Näe, här blir det silvertema istället!

"Morgonstund har guld i mund" Men vem i hela världen är det egentligen som myntat det begreppet? Var det månde någon som desperat försökte övertyga sig själv?? (Vem säger förresten mund??! Ni hör ju själva redan där, en ren nödlösning för att det skall låta bra ihop med stund. Funkar inte.)
 
Visst, det låter ju fint. Bilder dyker upp i huvudet på solens första strålar i daggdroppar på skira göna grässtrån, allt ackompanjerat av det skönaste fågelkvitter. 
 
Ok. Klockan ringde fyra på morgonen, jag släpade mig ner & öppnade ytterdörren. Det var nog inte en februarimorgon i Skåne som begreppet myntades i alla fall. Några solstrålar var ju inte att tänka på, det var som att titta in i en svart vägg, ackopanjerad enbart av smattret från underkylt regn- eller var det kanske fågelnäbbarna som skallrade ute i kylan. Annars var det enda fågelläte som hördes ett märkligt ilsket väsande ljud som jag inte trodde små talgoxarna kunde uppbringa. Uppenbarligen betydde det ilskna lätet ungefär "håll käften, vi försöker sova här ute i kylan". 
 
Nästa argument brukar ju vara att det blir så himla mycket gjort när inte "halva dagen sovs bort". Visst. Bara det att allt går i hastigheten av en trött sengångare. 
 
Näpp, det närmaste jag någonsin kommer "guld i mund" lär vara när jag tvingades sätta in guldtänder & det var inte kul det heller kan jag säga. Visst, ett leende skall ju glimma, men inte tänderna bakom leendet!
Nej, det gamla krystade "Morgonstund har guld i mund" funkar inte för mig i alla fall. Håller hellre på att jobba en bra bit ut på natten då. Skriver om det till "Först när morgonen blir dag, då kan jag vakna pigg & glad". 
 
Trots att arbetet gått i sengångartempo har det blivit lite gjort i verkstaden. Fortsätter lite till på kärlekstemat såhär innan alla hjärtans dag. Och guld är ju inte min grej över huvud taget. Här smids det silver, gärna till månstrimmans silversken långt efter midnatt. 
 
Varje smycke gör jag bara i en upplaga. Detta blev uppskattat & efterfrågades av många. 
 
Beställaren som var snabbast på att boka det önskade namn graverade på stenens andra sida, så det blev ett vändbart smycke av det. Trevlig idé. 
 
Sedan har jag gjort andra varianter. Här en med ett öppet silverhjärta med hamrat mönster på en polerad Diabas. 
Med det önskar jag en fortsatt trevlig helg & hoppas söndagen bjuder en skön sovmorgon!