Mera återbruk & mindre "Black Friday"...

Dagarnas spenderas i Sliperiet för att få ordning till vårt Event i Advent
 
Försöker smita till lilla verkstaden mellan varven för att beta av lite beställningar. Men något nytt måste jag ju också ha till evenemanget. Vi hör på nyheterna att årets julklapp är återbruk. Kanske är det just vad vi behöver, att få återbruket "trendigt". Förhoppningsvis tänker alla till kring varför det är viktigt, med tanke på vår miljö. Så, då kör vi lite återbruk. Silversked blir till ett unikt hänge tillsammans med en oregelbunden, mattpolerad Diabas:
Kanske blir den årets julklapp för någon? Vi kan väl vara överrens om att det här med "Black Friday", eller tom week, det hänger vi inte på. Då har vi ju inte alls tänkt till kring anledningen till att vi skall tänka mer återbruk.
 
Igår fick det som skall bli silversmedja i Sliperiet ett nytt isolerat innertak. Ottossons Bygg sponsrade oss med det. Här kommer jag att hålla till när det är klart. Hur bra kommer inte det att bli??!
Jag har börjat lite smått att flytta några av mina saker från Transformatorn till Sliperiet. Men innerfönstren skall monteras innan vi kan ställa iordning riktigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diabasljusstake med gravyr och silvertext

Går det att gravera in en liten hälsning på en ljusstake, undare kunden. Ja visst går det! Såhär ville de ha sin hälsning:
Svart & silver, det kan ju aldrig bli fel <3 
Måste bara bjuda på en bild på hela familjens ögonsten, lilla Liv. Bedårande, eller hur?! Här med gammelmormor.
En annan primadonna har inte stenkoll på hur fina damer uppför sig.. Men vill man sova soffan under löptiden är det byxor på som gäller.
Lite blä tycker hon det är med byxor, men Doris tröstar henne.
I Sliperiet gnetar vi vidare och nu känns det verkligen som att saker & tng börjar falla på plats!
 
 
 

Präglat silver & rå Diabas

Ni vet ju att jag av princip inte gör två likadana smycken- bäraren skall veta att hen är ensam om sitt smycke. Men vid några tillfällen har jag blivit kontaktad av personer som blivit bestulna på sina smycken och som vill ha nya. Då får det blir ett undantag. Så den uppmärksamme kanske känner igen detta sedan några år tillbaka, men detta har jag gjort klart idag.
I övrigt är det arbete i Sliperiet som gäller. Mineralsamlingen skall på plats, allt skall städas & ställas iordning till vårt Event i Advent 
Max kör hårt med sina studier & sitt nystartade MN Entreprenad. 
Igår hade vi NSK reporter på besök, för att prata om Mats släktskap med David Naeslund från Allt för Sverige. Samtidigt hade vi David med över videosamtal. Nu hoppas vi att han snart kommer tillbaka med familjen för ett besök.