Stengodsskål "Annorlunda är bra", Sliperiet Gylsboda & Gylsboda Festival 2017

Nu var det länge sedan jag visade något av vad det är jag sysslar med på keramiken. Här har jag gjort mönstret med engobe innan skröjbränningen. Sedan har jag glaserat med en transparent glasyr. Jag lät färgerna i blommönstret komma igen på utsidan av salladsskålen. 
Alla blommorna går i turkos. Utom en som ni ser avviker i färg. En som sticker ut i mängden. Ville visa att det är något som är bra. Att vara sig själv, sticka ut & inte vara som alla andra alltid. Visa att annorlunda är bra.
Jag visade sonen skålen i morse. "Jahapp, den var ju annorlunda" var hans kommentar om den..
Lite kul, när det precis var min tanke med den. Fast kanske inte på det sättet som han menade ;) 
 
Hörni, har ni sett att det drar ihop sig till årsmöte i vår förening, Sliperiet Gylsboda? Vill ni vara med i föreningen & stötta uppbyggnaden av Sliperiet Gylsboda är ni välkomna att bli medlemmar. Mer information hittar ni på föreningens hemsida:
http://www.sliperietgylsboda.se
Via hemsidan hittar ni även föreningens facebooksida, som ni gärna får "Gilla" . Tack!
 
Å när jag nu ändå är inne på spåret spridning passar jag på att slå ett slag för årets Gylsboda Festival. Målsättningen är att den skall bli bättre för varje år som går. Jag håller på att presentera årets deltagare på evenemanget:
https://www.facebook.com/events/372820453061104/  Gå gärna in & följ för att se vad vi har att se fram emot! 
 

Alla Hjärtans Dag halssmycke & origamihjärtan

Alla Hjärtans Dag är i antågande. 
Vi kan väl försöka vara hjärtliga alla dagar!
Men om vi vill uppmärksamma någon lite extra den 14:onde Februari kan det kanske passa med en polerad Diabas, dekorerad med ett hamrat hjärta i silver. 
De förstärker varandra i uttryck & ger verkligen kraft åt det kärleksfulla budskapet.
Origami hjärtan är den perfekta Valentingåvan när plånboken inte tillåter några större utsvävningar. Med ett stycke papper går det att göra alla möjliga trevliga skapelser. Riktigt roliga att göra är de också. 
Vem skulle inte bli glad av en sådan hjärtlig hälsning? 
Annars är ju ätbara kärleksbetygelser alltid gångbara. Denhär typen av "snabbcheescake i glas" är supergod! Vispad grädde, philadelphiaost, honung & frusna bär- tex hallon- hopvispat & varvat med krossade digestivekex & så toppa med tex kiwi. Mums!
 
 
 
 

Speciell unisex ring i Diabas och silver

Kring de gamla Diabasskrotstenstipparna (vilket långt & konstigt ord det blev!) ligger det fortfarande kvar lite snö. Nu delar inte jag Lexis fascination av snö, men vad gör man inte för de fyrbenta vännerna. Klart vi går & leker i snön så länge den ligger kvar.
Å sen in i värmen, elda järnet så stelfrusna tår töar upp. Fast när det knackar på dörren & detta är var som möter en sprids en innerlig värme ända ner i de frusna tårna. 
Pappersarbete är något jag inte saknar från gamla tiden på Volvo. Men inte slipper jag pappersarbetet nu heller. I perioder är det en hel del av den varan. Då bara måste jag ut mellan varven- DET kan jag ju välja nu i alla fall. Ut och skapa i verkstaden. Ut & mysa med djuren. Ut & njuta av naturen. 
Ut & se naturens egna konstverk. Som när rimfrosten satt pärlor i de spunna spindeltrådarna så det såg ut som naturen julpyntat i buskarna.
Sen går det lite lättare med tråkig bokföring och annat.
Måste visa en ring jag just gjort klart. Att fila in sargen mot den breda ringskenan som jag sågade ut med passande profil till Diabasen tog sin lilla tid. Men det lönar sig att lägga mycket tid på inb´passningen, så går det som en dans med lödandet sen. 
Här var tanken att skapa en annorlunda ring som kan bäras av både honom och henne. Såhär blev den:
En ring att bära som signalerar att bäraren är unik, vågar sticka ut och får extra kraft av Diabasen i kombination med skinande silver. 
Våga sticka ut, våga vara unik. Det finns bara en.  

Silverörhängen med Diabaskula & förvirrad (eller kreativ?!) hjärna

Dagarna rusar på.
Planerar Gylsboda Festival & bokar in deltagare. Håll gärna koll via evenemanget på Fb. Den 5 Augusti blir det & årets medverkanden är verkligen topp!!
Och så har vi projektet Sliperiet Gylsboda, planer, finansiering osv.
Så skall det ju helst hinnas skapas lite i verkstaden också. 
 
Ja men då är det väl kanske inte så konstigt att jag gör lite mysko saker ibland. Som i morse när jag hade varit i stallet & fixat med hästarna. Skulle bara snabbt in & plocka ihop en maskin tvätt & ner & slänga in den i tvättmaskinen i källaren & så stoppa i ved i pannan när jag ändå var där nere. Ja, resten kanske ni kan ränka ut.. 
Men till mitt försvar får jag säga att jag faktiskt hann hejda mig innan kläderna åkte i pannan. Fast det var bra nära. Mitt vanliga tillstånd- total förvirring. Jag skyller på det kreativa, det tar liksom över, det blir ingen plats kvar i lilla hjärnan till så mycket annat.
 
Lite silversmide blev det sedan. Många delar skall smidas till innan det blir ett par örhängen av det.
I nedankant ser ni Diabaskulorna som jag borrat hål i för att kunna trä igenom fästena jag gjort i silvertråd & lödat små silverkulor i änden på, uppe till höger i bilden.
Vips, så blev det ett par örhängen av alla delarna.
Nu väntar ett par intensiva dagar med möten, utb, kontaktpersonsuppdrag mm.
 
Visst går allting lite lättare nu när vi går mot ljusare tider?! Speciellt på eftermiddagen märks det att dagen blivit aningen längre. Härligt!!

Intressanta besökare & nytt hänge Diabas & silver

Hajade till på promenaden ute i backen med djuren. Vad var det röda som lyste fram genom snön? Lingon!! Tänk att de trotsar snö & kyla & lyser vackert röda såhär fram i Januari månad. 
Några till som var tappra & trotsade snö & kyla var dagens trevliga besökare i Transformatorn & Sliperiet. Riktigt roligt att få detta besök här ute i backarna. Tycker verkligen det visar på att Osby kommun menar allvar när man säger att man vill lyfta fram hela kommunen. Tack!!
Här framför Sliperiet. Från vänster:
Paul Phillips, Näringslivsutvecklare, Osby kommun
Marika Bjerstedt Hansen, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, Osby kommun
Per-Arne Håkansson, riksdagsledamot och ledamot i Näringsutskottet
Mycket intressant och givande att träffas och diskutera tankar om landsbygdsutveckling och annat. Och jag fick tillfälle att berätta lite om Gylsbodas spännande historia kring Diabasbrytningen och om tiden då Harry Martinsson bodde här mm.
 
Resten av dagen har tillbringats i lilla verkstaden. Jag har haft en idé i huvudet sedan jag gjorde de andra hängena med olika utsågade mönster, att jag ville göra en med ett blommönster som skall ge känslan av kronblad som plockas bort. En polerad rund Diabas och så en silverplatta som hänger ovanpå med utsågat mönster av en blomma.
"Älskar, älskar inte" heter den. Ni vet, det där när kronbladen plockas för att se vad resultatet blir till slut. 

Powerring "I stormens öga"

 En ring som visar på inre styrka. Hur skulle den kunna se ut? 
Ja, det kan man ju symbolisera på många olika sätt. Intressant fråga, kul att spåna på sådana uppdrag! 
 
En tanke, som jag testat att omsätta i en ring, är ett öga. Jag tänker att för att hitta sin inre kraft och styrka behöver man även hitta ett lugn. Och var hittar man detta? "I stormens öga". Där är det lugnt, men det omges av en enorm kraft.
Jag tänker även associationer till det tredje ögat, en utvecklad intuitiv förmåga som ofta hittas hos starka individer. 
 
Jag bad sonen att prova ringen för att se hur den ser ut på en kille.
Att Diabasen är en mycket kraftfull sten som dessutom förstärks tillsammans med silver ger ringen ytterligare power. 
Det var lite om de senaste dagarnas skapande. Donande kring Sliperiet är också alltid pågående. Just nu är det bl a en liten presentation jag jobbar på, som skall användas vid ett möte i slutet på veckan.
 
Ikväll kom matte och hämtade den lille fyrbente gästen vi haft här. Lexi har uppskattat sällskapet. Han fick tom dela ben med henne. 
Gullehundarna! Vi saknar den lille godingen!
Vi hann med en liten tur ut på sjön idag också. Fast Lexi tyckte inte riktigt om det, att gå på sjön kändes inte riktigt pålitligt tyckte hon. Nox däremot tyckte det var superkul, men kallt. Han är nog ungefär lika förtjust i kylan som jag. Alltså inte alls. 
 

Nyckelord för det nya året, gosiga hundar & tvåfingerring i Diabas & silver

Försöker lära mig skriva 2017 istället för 2016. Är det inte konstigt? Det känns som det går fortare & fortare mellan gångerna vi skall lära oss skriva ett nytt årtal. 
Det gäller att göra det bästa av åren som flyger förbi, fylla dem med det vi tycker är viktigt. 
Empati & harmoni är fina nyckelord tycker jag. Må de genomsyra det nya året <3 
De här två godingarna utstrålar båda nyckelorden.
Lexi tar sin uppgift på allra största allvar, att ta hand om den lille kompisen.
Tillsammans med dessa två gullen har jag börjat året med pappersarbete kring föreningen Sliperiet Gylsboda och kring Lindberg Diabas & Silver. Tråkig administration blir mycket roligare i gott sällskap. 
Och så har jag fortsatt med att ta fram ny design. Bl a denna tvåfingerring som är jättebehaglig att bära. För att ge liv till silvret har jag hamrat mönster i det & en Diabas pryder sin plats i vanlig ordning. 
Vad tycks?