Kul silversmide men trist väder

Åh så rolig kallan är att göra! Ni vet, en sådan där blomma med liksom ett stort kronblad & en stor pistill. Jag har smidit ut kronbladet i silver, lödat på en silverstjälk & lödat fast ett fäste för den polerade Diabaspistillen. Nu skall formen justeras, silvret skall vitkokas (värmas, syras & kratsas i tre omgångar), poleras och sist skall Diabaspistillen monteras. Sedan skall jag borra hål i en Diabas som stjälken skall stickas ned i. Alltså ganska mycket pyssel kvar innan den är klar. Sen skall ni få se den :)
 
Eftersom våren fått spader & bjuder på en massa snö som bara vräker ner kan det ju passa bra med att jobba med kallan, dvs inomhusarbete. Men jag behöver verkligen kunna komma ut & jobba vidare på sälskulpturen. Den är det MYCKET jobb kvar på. 
 
Eftersom jag inte har någon bild på kallan än får ni se ett par nya hjärtliga örhängen idag.
 
I morgon får jag slita mig från lilla verkstaden. Då blir det att tillbringa dagen hos tandspecialisterna i Kristianstad. Ännu ett steg skall tas mot att det skall bli klart så jag äntligen får ordning på det hela. (Föddes utan ämnen till annat än mjölktänder & har därmed opererats ett otal gånger under åren för implantat osv) NU är det nära att det skall bli klart, efter alla år av olika ingrepp. Skall bli fantastiskt! Fast jag skall kanske inte riktigt ropa hej än..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback