Nu skall det tävlas ;)

Nu har vi precis en vecka på oss. Puh. Den 31 maj skall tävlingsbidraget vara inlämnat. Men det är ett tema som ligger oss så varmt om hjärtat, så vi måste testa! 
Det är Nordic art Insight som utmanar konstnärer att engagera sig för miljön:
"Syftet är att få igång en debatt om hållbar konsumtion. Idag är en av de stora utmaningarna hur vi kan nå en hållbar konsumtion som tar hänsyn till klimat- och miljömål och delar rättvist på jordens resurser." Så lyder beskrivningen. 
Vi har tänkt låta er hänga med & se förvandlingen under veckan. En byrå skall ges nytt liv, med handmålat motiv och grovhuggna handtag i Diabas. Idag har jag skrivit på motiveringen till hur vi tänker & vad vi vill visa med byrån och dess motiv & handtag. Mer om detta efter hand som den växer fram.
 
En annan som växer är lilla gulleFia. Små, små fjädrar börjar komma på de små vingarna. Igår hade hon terapi med en tjej med fågelfobi. Det gick bra! 
 
Idag har Fia hälsat på Sensi. De luktade lite nyfiket på varandra.
 
 
Nu har det varit mycket huggande på handtagen till byrån. Men ett hänge har det också blivit. Det är med tanke på Gylsbodautställningen, den 20 Juli i gamla transformatorn. Då blir det temautställning: "Svensk Folktro". Karin Thuresson och jag arrangerar och ställer ut tillsammans med ett antal gästutställare. Bl a 
konstnär & designer Vera Frederiksen och konstnär Mette Aarre kommer att medverka. Artist och konstnär Nuála med sin fantastiska Baldur kommer. Det blir konst, hantverk, café, upplevelser & överraskningar.
Idag har jag gjort ett Ellakors, till temautställningen. En gammal symbol i folktron.
 
Nu önskar jag er alla en riktigt skön helg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback