Drakar & stenfat

Igår var det invigning på Bjarkahälsan i Gylsboda. Mer om mottagningen kan ni läsa på hemsidan www.bjarkahalsan.se En stor tillgång för bygden! Önskar verkligen Malin all lycka med sin fina praktik. Bjarka är en runa, så bl a denna blev invigningspresent till Malin:
 
Jag hade intressanta besökare i lilla verkstaden igår. Ser ut som att jag äntligen kan ha hittat en glasblåsare som vill vara med och experimentera med kombinationen Diabas/glas längre fram. Superkul!
 
De polerade skålarna är poppis. Jag har fått sätta stackars sambon på straffarbete med att hjälpa till att polera, för att hinna med.
 
 
Har förstått att några följer Gulle Fias utveckling. Här sitter hon i handen hos Max & visar så stor hon blivit & så mycket fjädrar hon fått.
 
Karin har nu gjort rekonstruktionsbild efter våra spårfynd.
 
Även den som gjort spåren har blivit avtecknad.
 
 
Äntligen vet vi vad det är för något som gäckat oss. Drakar!
 
Och för er som tror att det slagit över alldeles för oss kommer här en liten förklaring. Jag använder den text Karin skrivit idag för att förklara vad vi sysslar med, direkt kopierad:

"Ni är nog många som undrat mer och mer vad som tagit åt mej och Pia den sista tiden. "Är de helt från vettet?" har nog många av er tänkt. Bra, det vill vi att ni ska tänka, för det är vi ;) men faktum är att vi också har ett väldigt viktigt budskap med våra drakforskningar. VI MÅSTE VÅGA TRO!!! Fantasi och nyfikenhet är två SÅÅÅ viktiga egenskaper som försvinner mer och mer i dagens högteknologiska samhälle. Vi vill väcka fantasin hos folk, en tro på att allt kan vara möjligt och en känsla av att vi inte behöver veta helt säkert och basera allt på fakta. Mirakel ser vi varje dag bara vi vågar se dem. Nästa utställning i Gylsboda kommer att byggas upp kring detta tema och tills dess kommer vi att veta allt om drakar älvor och troll och också ha många bevis för att de verkligen existerar. Som ni vet låter vi alltid 10 % av alla våra inkomster gå till något som vi brinner för och tycker är viktigt. Denna gången kommer vi att skänka 10 % till de som jobbar med att uppfylla svårt sjuka barns drömmar. Något vi tror är väldigt viktigt och något som skänker enormt mycket glädje och kämparglöd. Att våga tro, och att tro på det omöjliga får oss alla att må bättre. Det får oss dessutom att orka kämpa vidare och att tro på att allt är möjligt bara vi verkligen vill det och ser det..... Så snälla, kom med och lek med oss.......släpp taget för ett ögonblick. Följ och dela våra drakspaningar och låt er dras in i den härliga spänning som man får av att se det som inte är helt självklart och fullt synligt. Gör det för era och allas barns skull och för det barn som vi alla bär inom oss. Kanske är det bara som vi hittar på men kanske är det helt sant alltihop, för visst är det så att ni också tror på drakar, någonstans längst, längst inne............"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback