Tidningsklipp

Vi har missat att vi varit med i Commersen, Karin & jag. Här är länken, om ni vill se:
 
http://www.e-pages.dk/karlshamn/233/8/?query=gylsboda
 
 
Och idag var det reportage i Norra Skåne:
 
Vi har varit i kontakt med sjukhuset i Lund och nu är det spikat att den 22/8 skall vi träffas där för överlämnande av den stora draktavlan:
och av drakspåret i Diabas:
samt av pengarna vi samlade in vid evenemanget.
Så OM någon skulle vilja vara med och lämna ett bidrag till de sjuka barnen går det fortfarande bra. 
Det är barncanceravdelningen vid Lunds universitetssjukhuset i Lund som vi skall besöka den 22 aug och överlämna det hela till.
 
I gårkväll hade vi provsmakning av Rebeckas goda rawfood chokladgodiskakor. De var god-godare-godast!!
De med valnöt ovanpå har smak av apelsinchoklad, de var vinnare av smaktestet. Men alla var mycket goda.
Vi konstaterade att det finns ingen anledning att sätta i sig onyttigt vitt socker & mjöl, när man kan göra såhär goda godsaker med nyttiga ingredienser istället. Vi drog förresten resonemanget mycket längre än så, men det är en annan historia ;) Vi spånade på och hamnade till slut i idéer om kombinerad rawfood restaurang och konsthall, vägg i vägg med verkstad osv osv....... Ja men man kan väl få spåna & drömma!! Visst är det fantastiskt med ungdomar med visioner om att göra något för miljön, för hälsan och för helheten! (Nä, nu var det inte mig själv jag titulerade som ungdom, det var tillskotten vi fått här i trakten då Rebecka & David Szemenkár till vår stora glädje valde att flytta hit från Stockholm!) Oj, så bra det kan bli!!
 
Om någon skulle bli sugen på att testa kommer här ett enkelt nybörjarrecept:

Ingredienser

  • 1,5 dl cashewnötter/mandlar/hasselnötter/pecannötter
  • 1,5 dl färska, urkärnade dadlar (ungefär 12 stycken)
  • 1,5 tsk vanilj eller kanel eller kardemumma 
  • 0,5 matsked kokosolja (behövs inte men ger en god smörig smak)

Gör så här

  1. Mixa torrvarorna i en mixer.
  2. Lägg i dadlarna (och kokosolja om du har det) och mixa igen.
  3. Rulla till bollar

Tips!

Enklare än så kan det inte bli. Rulla till bollar eller använd som deg till en paj eller kakor...

Att det står flera olika nötter i ingredienslistan beror på att du kan välja fritt – eller blanda fritt, bara det stannar på 1,5 dl. Likadant är det med vanilj/kanel/kardemumma. Välj en eller blanda efter eget tycke och smak... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback