Polkagriskok
Hemgjort julgodis har vi ju utlovat vid de kommande julevenemangen.
Idag har vi fått en förstklassig utbildning i polkagristillverkning.
TACK för detta, det var fantastiskt snällt & fantastiskt roligt!
Såhär går det till:
Man har goda vänner som är kunniga i polkagriskokningens ädla konst & de är dessutom snälla & delar med sig av sin kunskap.
Massan kokas till rätt temperatur

Sen hälls den upp på en oljad marmorplatta. När den svalnat något tar man upp massan & drar i långa tag, för att dra in luft i massan

En liten del av massan färgas in med röd färg & läggs i strängar på den färdigarbetade massan

Massan snurras & dras ut för att sedan klippas i lagom stora bitar

Många och goda polkagrisar blev det. Mums!

Tusen tack för hjälpen! På onsdag skall vi provköra på egen hand, då blir det upp till bevis.
Kommentarer
Trackback