Brännarebygden & Aronsberg

Fullt upp å lite till, hinner inte med varesig allt eller hälften av det man skulle. Men jag skall inte klaga, det är kul.
 
Var på en intressant guidad vandring i vackra Brännarebygden i Nässelfrossans regi. Thommy Svensson var jättebra som guide, här tillsammans med Johnny Aronsson som visar hur man förr jobbade med Diabas i Aronsberg:
 
Här hade man också restaurerat en av de gamla kranarna med kranhuset som användes då man kranade upp Diabasen. (också säger jag med tanke på "vårt" Svarta Bergen Hägghult, där man kan se mycket av den gamla stenarbetarmiljön. Skall ta bilder & göra ett inlägg om det också- där finns även servering. Tänker att det kan vara intressant med många ställen att besöka, om man vill ge sig ut på stenrunda) Ingen brytning sker längre i Brännarebygden, ådran är väldigt smal där vilket försvårar brytning & upptagning av Diabas, men göra att kvalitén är mycket hög.
 
Där fanns även vacker konst i Diabas. Mycket inspirerande, vacker plats & härliga människor. Johnny har arbetat  med Diabas i många år, både med brytning och bearbetning. Han visar och berättar mycket intressant på sitt lilla museum.
 
Karin T & jag har kommit en bit på en broschyr nu om 4 aug evenemanget, så fort vi hinner skall den färdigställas och kommer sedan att delas ut till intresserade. Bara tjoa om ni önskar en sådan.
 
Ett armband har jag gjort klart i dagarna & ett liknande är på G. När kunder beställer likadana blir det lite varianter på samma tema, vill ju inte gärna göra precis likadana. Hur det skall bli får lite växa fram efter hand, här blev armringen lite annorlunda, lite ungdomlig, tänker jag. Så får vi se vad beställaren tycker, alltid lika intressant. Såvida inte beställaren har en precis önskan om utseendet, då får jag naturligtvis låta bli att sväva bort från det.
 
Önskar alla en trevlig helg! Idag blir det 18+20 års fest. När 20 års presenten är överlämnad kan jag visa bild på den också här..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback