Teblad på Diabasfat

Vad jag är glad att vi hamnade just i Gylsboda när vi köpte hus. Vet inte många samhällen med sådan sammanhållning. Förra helgen var det fiskefest & igår var det ett litet race "Gylsboda multi offroad championship" & sedan grillfest vid stallet. Helmysigt med levande musik (tack till de duktiga musikerna!!) grillning & väldigt god uppslutning. Jättekul att det kom besökare "utifrån" också. Tom vädret var på gott humör, det är vi ju inte bortskämda med. Max & Pierre som kom upp med idén & fixade med banan & allt gjorde det riktigt bra tyckte nog alla som var med. Segrare av det hela blev Jep Welsh som cyklade som en raket i banan. Tvåa kom sonen August Welsh & trea kom Max Näslund, båda tävlade som löpare. Snabbast var Pierre på hästen Gibson, men de raceade utom tävlan.
 
Här kopplar alla av med en bit mat efter tävlingen, en härlig blandning av människor i alla olika åldrar. Segraren i hatt till höger i bild, med sin medalj som skall symbolisera Gylsbodaandan- lite av Mettes färg i pärlorna, Diabasen som finns överallt här & så namnet på racet.
 
 
Även kreativiteten får näring här, både av den vackra naturen & av de härliga människorna. Att bo granne med färgstarka konstnärinna Mette Aarre ger en många härliga intryck, ofta står det nya färgsprakande alster ute i trädgården till beskådan.
I dethär bokmärket har jag fått in lite glada färger a´ la Mette:
 
sen har det blivit lite Diabas & silver också, så klart. Några enklare varianter på hängen har efterfrågats, här kommer ett par sådana:
 
 
Mest av allt får nog ändå samarbetet med konstnärinna Karin Thuresson kreativiteten att flöda. Vi skall ha en utställning i deras stora fårhus i Santatorp den 31 aug, där vi skall ha tema svenska lantraser & rovdjur. Vi har börjat skapa till den utställningen & den kommer att bli häftig!!
 
Hon har desutom lärt mig göra mitt eget te, här har vi teblad på tork, på Diabasfat..
 
Har hunnit med lite kantarellplockning med sonen & sådant också, härligt!! Om ni inte varit ute & letat så kan jag berätta att det är gott om gyllene kantareller i backarna så det är bara att ge sig ut & söka.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback