Lyckorus. Succé. Tacksamhet.

Lyckorus. Succé. Tacksamhet.
 
Det var den korta sammanfattningen av vårt evenemang i transformatorn.
För er som har tid & lust att läsa lite mer tar jag gärna en längre variant.
 
Vi började tidigt på morgonen att ställa i ordning det sista & gästerna började droppa in redan vid 10-tiden.
Sedan följde en jämn ström under hela dagen/kvällen!!
 
Gästerna blev hänförda av den majestätiska byggnaden som så vackert presenterade konsten. Örnen väckte stor uppmärksamhet och det kan man ju lätt förstå, titta bara
Örnen har här fått sällskap av en Berguv, också den ett av Karin Thuressons mästerverk. På bänken mina Diabas & silversmycken.
 
Karins stora drakmålning, Mettes emaljmålningar & den häftiga drejade skålen med Midgårdsormen slingrande runt belv en läcker kombination
 
Mettes emaljer & Karins målade byrå med mina saker ovanpå:
 
Här ser vi Karins korp som plirar pillemariskt på besökarna, duvhöken med sin knivsarpa blick och på bordet mina saker i Diabas & silver.
 
På stenbordet ställde vi hemgjord scrubb, badsalt, gransirap mm.
Vi parkerade den ansvarige för kokkaffet i skogscafét. Han trodde att han skulle sitta & ha en lugn dag, men tji fick han och det är vi ju väldigt glada över.
Vi bullade upp med läckert hembakat
 
Karin bjuder in, kom & fika!!
När det så strömmade till med gäster var vi mycket glada över hjälpen i cafét. Mamma Ulla & min Max hade fullt upp hela dagen. Karins son & man likaså. Vilken tur att alla ställde upp så helhjärtat, vilka pärlor vi har omkring oss! Underbara grannarna Mimmi & Barbara fyllde på med mer nybakat efterhand som vårt tog slut. Godaste tänkbara muffinsen & brödbullarna. Karins svärmor och mamma var också snälla & hjälpte till att fylla på med nya läckra bakverk. Det värmer i hjärtat med sådant engagemang.
 
Här sitter härliga Mette & tar hand om ett sällskap som tittar på vår konst & hantverk.
Skogscafét var välfyllt med gäster hela dagen. Såhär såg det ut när vi öppnade
På eftermiddagen var det mysig sagostund för barnen på den mossbeklädda kullen.
Pierre satt & spelade stämningsfull musik på gitarr utanför transformatorn under hela dagen & på eftermiddagen fick han sällskap av Mettes son Snild som spelade dragspel. Vilken stämningshöjare det är med musik! Även munspelet kom fram mellan varven & vi bara njöt. Tack för att ni gjorde detta för oss och för våra gäster!
På kvällen samlades gästerna i spänd förväntan att få se det utlovade sjöodjuret.Både hemmafolk & långväga gäster. Till vår stora glädje fick vi besök av härliga Nicole Storjohann med sin lilla drake Baldur. I sällskap med dem kom Declan O Connell som sedan underhöll oss vid cafét med inrländska sånger till gitarr. Så roligt med detta besök!
Vi skickade ut marschaller på vattnet, barnen ropade på sjöodjuret, mat kastades ner i berghålan & upp dök det, vårt sjöodjur. Skljuten som ur en kanon for det upp över vattenytan & lika snabbt försvann det ner igen
Ropen skallade "en gång till" och publiken applåderade. Då dök det upp igen. Frustande, brölande och plaskande uppenbarade det sig. Barnen menade att det nog var en sorts elefantodjur, för de tyckte sig skymta att det hade en snabel. Kanske är det så? Vi vet ju inte riktigt..
Sedan blev det samling i skogscafét, på med mera kaffe & fram kom gitarren då en härliga irländsk trubaduren O Connell sjöng & spelade för oss, stämningen var på topp!
lilla draken gungade med till musiken
I skymningen tände vi upp med kandelabrar & ljuslyktor. Det blev verkligen precis så magiskt som vi önskat. Tom bättre! Vid cafét lyste även elden från kaffekokningen upp
framme vid transformatorn satte vi eldkorgar, lyktor & kandelabrarna lyste så vackert bland stenarna. Alldeles stilla var det i luften, så ljusen brann hela kvällen. Ljummet & skönt var det. Allt var bara så underbart!
Inne i transformatorn lyste vi också upp med stearinljus. Min kamera är kass i svagt ljus, men bilderna ger kanske ändå en liten känsla av hur magiskt vackert det blev
 
 
 
 
Det blev som en helt ny utställning i stämningsljuset.
Till vår stora gädje lät alla gästerna riktigt nöjda & vi kände att vi hade kunnat bjuda på en så magisk upplevelse som vi utlovat. Till vår hjälp hade vi helt perfekt väder, underbara gäster & fantastiska människor som hjälpte till. Utan er hade det inte blivit något. Tack, alla!! Hoppas ni vet hur uppskattade ni är!
Och underbara Karin & Mette, att få göra en utställning med dessa konstnärinnor är en sådan ära & lycka så jag har inte ord för det.
Som avslutning och pricken över I:et lyste månen stor över oss när det blev dags för Annicas midnattsmeditation. En stor måne på himlen och marschaller ute på vattnet i denna storslagna omgivning gav en kraftfull meditation som Annica ledde så bra. Häftigt!
Så tack alla ni som kom, ni gjorde vår dag!! Nu kommer vi att räkna ihop vad vi fått in och skänka 10 % av det till Svenska Naturskyddsföreningen till förmån för skogen och dess invånare. Utan naturen & djuren vore vi ingenting. Tack för att ni bidrog till att göra detta möjligt.

Kommentarer
Lina säger:

Jag visste att jag skulle missa något alldeles magiskt! Njuter av dina underbara bilder och känner stämningen stråla ut genom datorn. Grattis till er alla tre!

Svar: Tack Lina! Ja, det var verkligen roligt att det blev så lyckat. Kram / Pia
Pia Lindberg

2012-08-06 | 21:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback