Blomma i keramik, silver och Diabas

Vi fortsätter på temat blommor. Tycker de behövs nu när sommarblommorna vissnat ned. 
Att experimentera med att blanda olika mterial och tekniker är intressant. Här har Diabas, Silver och keramik fått mötas.
Litet smakprov på vad jag kommer att ha med på utställningen på lördag:
Och så lovar Karin att släppa flera barnboksoriginal till försäljning. Missa inte det! Perfekta tillfället att fixa årets julklappar. 
Emma kommer att ha med vackra kransar, perfekta att pigga upp höstmörkret med.
 
 

Silverblomma med polerad Diabas

Full rulle med roliga beställningar & trevliga besökare. 
 
Jag fortsätter försöka pigga upp höstrusket med lite blomster som står pall för kylan. Vatten har vi fått i överflöd, men dessa blomster klarar även torka. Den här gjorde jag för någon vecka sedan. Den har nu fått sällskap.
De kommer med på nästa helgs utställning, mer om den hittar ni i mitt förra inlägg.
På tal om sällskap..
"Här vaktar vi" tycks de tänka.
Fast lilla Doris är inte så ihärdig som vaktkatt. Hon blev lite frustrerad när jag satt med bokföringen & tyckte att jag borde intressera mig lite mer för henne istället. Hon är väldigt tydlig i sitt kroppsspråk :) 
 
 
 
 

Armband i silver med polerad Diabas

Fy fasen vad kallt det har varit att stå ute & polera idag! Men jag har lärt mig ta lager på lager till nya nivåer.
 
Några beställningar är klara & skickade. Och så har jag smitit mellan med ett armband som skall med till utställningen i Ubbaboda. Borde ju visa hur det ser ut på, men mina vanskapta handleder med sina dunderknutor är inte smickrande för några armband, ha, ha. 
Armbandet är i samma stuk som en av ringarna jag gjort, men ringen har blivit reserverad till kund så den kommer inte med till utställningen.
Utställningen är Karin Linderots "efrersläppsfest" efter boksläppet av nya bedårande barnboken i serien om kossan Margit. Vackra originalmålningar, julkort, akvarell- och akrylmålningar är något av vad hon kommer att ha med, utöver böckerna. Emma Persson kommer att ha vackra dörrkransar & annat som passar bra att dekorera hemmet med när hösten börjar gå mot vinter. Själv kommer jag att ha med små skulpturer i form av blommor i olika kombinationer med Diabas, silver & kermik och så smycken mm. Byagårdens trevliga kök fixar godaste våfflorna i vanlig ordning.
 
 
 
Mina små fyrbenta favoriter var ju med på förra blogginlägget. Idag får ni hälsa på de större fyrbenta favoriterna. 
Macko (min fina gosse med det gyllene hjärtat), Flipper (sonens bedårande lille plutt som var i lagom storlek för honom att rida på för typ 10 år sedan), Gibson (kompis Pierres stilige herre) och Herkules (sambons goa stora pojk). 
Ja, när det inte är jobb i vekstaden med silversmide, utejobb med Diabaspolering eller pyssel med djuren så är det fixande i Sliperiet. En hel del fixande återstår, som synes..
 
 
 
 

Diabasdroppe i silverlänk

Sådär ja, nu skall det bli lite mindre spänning i arbetet. Nu kör jag med både hängslen & livrem, med dubbla jordfelsbrytare för det är så jäkla obehagligt med strömstötarna från polermaskinen. 
 Veckan har varit givande med keramikande, silversmidande, Diabaspolerande, möten, intressant utbildning & många trevliga besökare. När jag så skulle ta itu med lite pappersarbete ville mina små godingar vara med. 
 
Vad tycker ni om denna varianten på Diabasdroppe? Den är rå på fram- och baksidan & så har jag polerat kanten runt om.
 
 
 Nu skall jag ut & fortsätta så ni som väntar på era beställningar inte skall behöva vänta allt för länge. Och en har jag ett helt gäng med idéer om saker jag vill göra till utställningen den 4 Nov..Ubbabdoda Byagård, kl 10-16.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vernissage, besök & unisexsmycke

4.15 min in i klippet från SVT´s kulturnyheter sänds ett inslag från utställningen som nu visas på Kristianstads konsthall, med bl a Mette Aarre. Mette bor & verkar här i Gylsboda.
https://www.svtplay.se/video/15617088/kulturnyheterna/kulturnyheterna-16-okt-21-39?start=auto&tab=2017
Jag var på vernissagen i lördags. Intressant att se mer från tiden kring Ubbaboda symposiet & från Drakabygget. 
Ofta får jag frågan varför jag inte gör mer smycken för män. Jo, det vill jag absolut göra! Jag har bara lite svårt att hinna med, när det är många beställningar som står på kö. Men jag har faktiskt smitit mellan med ett hänge som passar lika bra för honom som för henne. Jag MÅSTE ju bara ha lite nytt att ta med till utställningen den 4 nov i Ubbaboda. 
Efter att ha jobbat konstant & varit totalt osocial allt för länge var det roligt att få besök & ta en runda i vår vackra natur och i den speciella miljön som kommer i Diabasens spår. Tack kära vänner för en fin eftermiddag!
 
 
 

Silverblomma med Diabas

Regn, regn, regn. Det smattrar på rutan till lilla verkstaden i takt med hammarslagen när jag hamrar silver. 
En spännande beställning som jag jobbat intensivt med de senaste veckorna är på gång. Men den får ni inte se riktigt än. 
 
Innan jag började på den gjorde jag en blomma som jag planerar ta med till utställningen i byagården i Ubbaboda den 4 november med Karin Linderoth & Emma Persson. Mer info om den utställningen kommer inom kort.
Hästarna vill ha lite gott att tugga på när höstrusket sätter in. Men Lexi fattar inte alls varför inte hon också kan få lite?! Allt passa som hundmat i hennes värld.
Lilla Doris däremot har börjat bli en riktig liten finsmakare. Men det kan man väl få vara när man är så söt som socker.
Igår kom lite material & verktyg som jag beställt. Vissa saker behövde verkligen förnyas..
I gårkväll var det projektledarmöte på Leader Ess kontoret. Mycket trevligt & intressant info från bl a leader, länsstyrelsen och de olika projekten. Följ oss gärna på http://www.sliperietgylsboda.se
Sliperiet Gylsboda :) 
 

Skruvat set i Diabas & silver

Nu har örhängena i förra inlägget fått sällskap av ett halshänge:
Setet ser ut såhär:
Det passar fint till lite festligare tillfällen tycker jag. Men kombon svart & silver passar i alla lägen, såväl till vardags som till fest. 
Igår lockade höstsolen ut mig från verkstaden (djuren vill ju ha sina rundor även när det regnar, men igår var det extra angenämt med eftermiddagssolen som värmde). Som jag sagt förut, jag blir nog aldrig hemmablind här. Jag slås varje dag av den vackra naturen & den unika miljön. Här skymtar Gamla Transformatorstationen mellan björkarna som fått riktig höstfärg i lövverken. 
I morgon fortsätter jag arbetet i verkstaden, jobbar på en beställning som sätter mig på prov med att hitta lösningar. Kul med utmaningar :)
 
 

Nya silverörhängen med Diabas & djuren i fokus

Ruskväder, då kryper jag in i lilla verkstaden & jobbar med silversmide.
Här ett par örhängen och ett tillhörande halsband kommer att bli klart idag. Oftast är min design mera sparsmakad än såhär, men till speciella tillfällen kan det vara roligt med något lite extra.
Något positivt är det ju i alla fall med allt regnande. Stora fina gula kantareller. 
Här ute i Gylsboda bland all Diabas gömmer sig dessa skatter här & där i backarna.
Igår fick jag ett ex av Karin Linderoths nya bok. Har ni koll på alla hennes böcker? Om inte, ta en titt på dem! I recensionerna jämförs hon med de riktigt stora namnen & hon är på gång, snart nog är det hennes namn som är det stora!
Idag är det "Djurens Dag" (och kanelbullens dag). Önskar att vi tillsammans kan göra alla dagar till djurens dagar!!!