Halsband hamrat silver & polerad Diabas

Minsann har det mellan varven med arbete i & med Sliperiet Gylsboda har det hunnit bli lite gjort i lilla verkstaden också. Lite mer på temat hamrat silver & polerad Diabas.
 
 
Idag har vi varit på studiebesök på Yalla Trappan, Rosengård. Ett otroligt inspirerande studiebesök tillsammans med inspirerande människor. Ett gott exempel på ett lyckat projekt med framgångsrik integration av främst kvinnor. Mycket intressant!

Varma tankar, kallt Sliperi och ett nytt hänge

De senaste två månaderna har vi förlorat flera vänner. Vi tänder ljus och minns dem med värme. Våra tankar är med de närmaste <3 
 
 
Arbetet med Sliperiet & i lilla verkstaden löper på. Full fart på alla håll. Här ett halsband som blivit klart i veckan. Det skall få sällskap av ett tillhörande armband.
 
 
Så måste jag bara visa dessa två. Lilla Doris som kom hit som skygg vildkatt har flyttat in på allvar.
 
När vi fick trevligt besök i veckan från några av kommunens tjänstemän bakade jag hälsobröd & försökte fixa till det lite mysigt i ett för närvarande ganska kallt Sliperi. Kallt, men mysigt. 
I morgon skall vi dit & jobba oss varma igen :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utbildning, jobb i Sliperiet & nytt hänge i Diabas & Silver

Veckans utbildning i Competence Academy Tourism var i vanlig ordning intressant och givande. Och som bonus:
Jobbigt med utbildning ;) Not
 
G:a Transformatorn har klätt sig i lätt vinterskrud
 
Sliperiet Gylsboda också:
 
där det varit heldag med arbete på baksidan av bygnaden idag.
 
Lexi & jag drog det kortaste strået & fick arbeta med spade & kratta- och tassar då för Lexis del. Jämnt & snyggt skall det bli.
 
Lite (alldeles för lite) arbete i lilla verkstaden har också hunnits med. Vad tycker ni om denhär:
 
Svårigheten med denna konstruktionen är att stenen måste sättas innan lödningarna görs. Inte bra. Särskilt obra när mitt "värmestopp" tagit slut. Men denna gången fungerade det att bädda in den polerade Diabasen under en större sten som skydd från lågan. Hamrat silver & polerad Diabas är som gjorda för varandra, eller hur?! 
 
 
 
 
 

Hjärtan ristade i Diabas

Efter härligt nyårsfirande med goda vänner tar vi oss nu an det nya året. Önskar alla god fortsättning. 
I Norra Skåne har det bjudits fin läsning om Sliperiet Gylsboda. 
Gillade överskriften "Kulturvår med kärlekstema". Inspirerande vackert.
 
 
Inspirationen blev till ett halsband. Så var kärlekstemat hugget i sten ;) 
Här har vi två av mina stora kärlekar i livet, min lille Max & systerdotterns lilla Liv <3 Detta är ett sällsyt tillfälle när jag lyckas fånga sonen på bild- han är lika förtjust i att vara med på bild som hans mamma.. Men idag lyckades jag fånga honom när lilla Liv kom på besök ;) Visst är de söta!!