Ring under tillverkning

Ni som hänger med på Sliperibloggen har sett lite av den stora samlingen mineral och fossil som vi flyttat till Sliperiet. Det är en riktigt imponerande samling som vi ser fram emot att kunna visa upp.
När golvet väl är klart flyttar samlingen in. 
 
Idag har jag haft en lindrig släng av magsjukan som Mats generöst delat med sig av, tack för den. De här två godingarna har hållt mig sällskap när jag pausat på soffan.
Det lugnade sig redan på em så jag vågade mig ut i lilla verkstaden.
 
Började på med att göra en hamrad ring. Jag började med att sågada ut ett stycke silver till ringskenan.
Stämplade & hamrade mönster på ringskenan
Böjde till ringen med min hemmagjorda ringböjartång
Bankade till för att korrigera formen. Mellan dessa stegen får man värma silvret tills det ändrar färg & sen snabbt kyla ner, så det blir mjukt och formbart igen. 
Sen formade jag till en liten sten, tänker att jag skall använda en rå sten till denna designen. Jag sågade till finsilver till infattningen som nu skall lödas ihop & lödas på plats på ringskenan. Men så långt hann jag inte.
Telefonen ringde & det var snickaren som sa att imorn blir det golvgjutning i Sliperiet, hurra! Golvet skulle därför vattnas, så jag bommade igen lills verkstaden & gick med lätta steg (nå ja, lite haltande, men ändå..) bort för att plocka in trädgårdsslangen till att vattna golvet. 
En tur till Glimmasten blir det på morgonen i morgon för att hämta sten hos bästa Lasse. Sen blir det spännande att komma tillbaka & se om gjutbilen har anlänt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback