Halsband med mönstrade silverbrickor & Diabas

De senaste dagarna har jag knåpat i lilla verkstaden, men har också hunnit med ett besök på Vävdagarna i Glimåkra. Inspirerande att se all fin konst & hantverk. Eleverna på konsthantverkslinjen, där jag själv gick för några år sedan, hade en satt upp en fin utställning där vi fick en trevlig visning. 
 
Jag hade massor av skaparlust med mig hem, efter att ha fått höra av eleven som visade oss runt att jag hade inspirerat henne till att söka in & gå där!! Efter att ha besökt vår fårhusutställning & senare min verkstad tog hon steget att göra det hon ville. Det är ju underbart, jag blev verkligen glad. Tack!
 
Jag hade börjat på ett halsband som jag först tänkte skulle vara en större silverbricka där jag präglade in ett mönster & merund rå Diabas hängande under.
 
Men jag tycket inte den såg riktigt färdig ut. Något saknades. Så jag gjorde en till mindre bricka i silver som jag präglade, lödade på ett fäste & borrade hål till ännu en ring i stenen.
 
 
Man kan koppla bort stenen och bära det enbart som ett silverhalsband om man av någon (underlig) anledning skulle vilja göra det :)
 
 
Men det är såhär jag tänker att det skall se ut. Svårt att fotografera utan en massa blänk i silvret.
 
 
 
Ta nu vara på denna fina söndag, där vi dessutom fått en timma extra att njuta av en ljum & vacker höstdag.
 
Min rygg gör sitt bästa för att sabotera humöret, men det skall den minsann inte lyckas med. Aningen bättre än igår är det i alla fall, så nog skall jag kunna ut en sväng & ta vara på slutklämmen av årets ljumma dagar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback