Sliperiet Gylsboda och vårens blomma på silverring med Diabas

Jag lovade ju för ett par inlägg sedan att visa Sliperiets Gylsbodas logga. Nu har den kommit flygande ända bortifrån Australien. Fatta vilka människor det finns, som stöttar oss med detta så långväga! Anna Rosen som har sina rötter i Gylsboda men sedan många år är bosatt i Australien, har via sin make Peter Hoy fått hjälp av Beth Turnbull att ta fram denna:
Ja, ni ser. Visst är den klockren!!! Den karakteristiska sneda taknocken och gavelns runda fönster känns lätt igen. Det blev så himla bra!!
Sen har vi Rudolf Germeroth som fixat tegelstenar till att laga väggarna i Sliperiet, genom hans tyske vän Bodo. Här knackas stenarna rena för att kunna återanvändas. 
Underbart med vårsolen som lockar till utomhusarbete. Det har varit mycket pappersarbete under veckan som gått. Då är det extra skönt att kunna gå ut & jobba sen. Just i detta momentet är min metod aningen tvivelaktigt.. Jag som tidigare arbetat bl a med att göra riskanalyser.. Kan väl säga att jag inte hade släppt igenom mina nuvarande arbetsmetoder där. Men jag skulle köra till en liten Diabas att ha i mitten på en silverblomma och då är det enklast att hålla lilla stenen med fingrarna och lägga an mot Diamantskivan på vinkelslipen & så får det gå åt pipan med naglarna. 
Ringen är inte helt färdigputsad, men såhär långt har jag kommit med den. Vårsolen lockar fram lusten att fixa till rabatterna för att släppa fram vårens blommor. Det avspeglas i skapandet.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback