Örhängen i Diabas & silver, med utbytbar silverdekoration

Stormen Gorm var en ovälkommen rackare som kom oinbjuden och tog med sig elektricitet & allt när han drog vidare. Fick försöka jobba i ljuset av stearinljus, men utan värme & utan vatten är det ganska begränsande.
  Sedan blev det en dag på sjukhuset med Max när han opererade sitt knä. 
Nu har vi ström igen så nu blir det att jobba som attan i lilla verkstaden för att komma ikapp. Specialbeställingar som jag jobbar med just nu kan jag av förklarliga skäl inte visa här.. det är ju snart jul :) 
 
Men här har vi en nyhet som jag kan visa. Idén kläckte Kristin & jag när vi diskuterade lösningar på svårigheten med att man inte vill löda när stenen är på plats. Och vips, här har vi lösningen till en modell av örhängen:
Här har jag värmt en bit silvertråd så det bildas en kula i ena änden. Jag borrade hål i Diabaskulorna för att trä igenom tråden, tills kulan stoppar. Här är "grundutförandet" på dessa örhängen. Sen kan man köpa till ett litet "kit" :)
En silverblomma och kupade fyrkanter i silver som man trär på bakom kulan. En liten "gummiplopp" träs på för att hålla på plats innan man sätter på sig örhängena & sätter fast dem med den lilla "kringlan" längst bak.
Flera olika utbytesdelar ämnar jag lägga till när tid finnes. Såhär ser de ut med blomman:
och såhär ser de ut med fyrkanterna:
Igår när jag skulle ta på ett par vantar som legat i källaren kände jag något lent längst in i vanten..
Naturligtvis släppte jag det lilla gullet fri. Visst är den söt?!
 
Trevlig helg & en skön andra advent!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback