Sista chansen!!

Idag har jag inte läst nån tidning & inte tittat på några nyheter. Jag blir så våldsamt upprörd över vad vi människor utstätter djur för. Angorakaninerna som visades igår var ännu ett bevis på hur illa det är, där pälsen rycks av från levande djur. Dessa nyheter kom från Kina, men vi är inte i ett läge där vi kan slå oss för bröstet över djurhanteringen här i många sammanhang.
Nu slängde jag ett öga på facebook och då hade någon lagt in där om hur djur skållas levande för att pälsen skall användas. 
 
Vad kan vi göra?!
 
Ta bort efterfrågan!!!
Ifrågasätta!
Tänka efter, ställa krav, ta vårt ansvar och kräva svar från affärer och säljare. Reagera och agera. 
Osv, osv. 
 
Så över till verksamheten.
Den är väldigt varierande och stimulerande. 
Kakelugnen sprider nu en ljuvlig värme i utställningshallen. 
 
Julens dofter sprids från bl a  prisbelönad glöggmarmelad, punchfyllda blåbär, nejlikeapelsiner och annat gott.  En hel skog av små granar hjälper till att sprida juledoft.
 
 
Mimmis underbara mössor har flyttat in, tillsammans med Karins tavlor & min Diabas.
 
 
Små tossor till att värma de minsta fötterna med finns i alla de färger. Visst är de söta?!
 
 
Vi mannekängade i mössor idag & jag insåg att jag bara måste ha en sådan, behöver något riktigt värmande till huvudet nu när vintern börjar tränga sig på.
 
Margrethe & Karin i fina mössor & Mimmi med värmande lösöron. Jo, vi har ganska kul när vi jobbar :) 
 
 
Vi fick trevligt besök från pressen idag, vi tackar tidningarna för att de hjälper oss att få ut information till er alla. Ingen vill väl missa Galerie Fridas sista julmarknad/vinterutställning ever!!
 
 
Och Commersen skrev om oss idag:
 
 
Lite har vi hunnit fixa med själva utställningen också. Jag har lagt upp ringarna på egna små Diabaspiedestaler
 
 
Den stora delpolerade vasen har fått en blomma
 
 
Och en laddning med mycket fin (världens bästa, enligt Margrethe) olivolja är på plats. Jag skall absolut prova de olika sorterna. Som icke köttätare gör jag mycket sallader & annat där det passar bra med en god olivolja. Men det passar ju till det mesta.
 
 
Även till focaccia passar det utmärkt, och det är kul att experimentera med olika smaksättningar.
Här en tredelad med tomat/gröna oliver/ost som jag gjort ikväll- skall vara til personalklubbens frukost när vi drar igång med slutspurten i morgon :)
 
 
och en med svarta oliver
 
 
Om någon blir sugen är grundreceptet:
 
25 g (1/2 pkt) färsk jäst 
3 dl ljummet vatten 
0.5 dl god olivolja, gärna av världens bästa :) 
2 msk honung 
1 msk flingsalt 
7 dl vetemjöl special 
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning 
 
1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

5. Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda den lite och lägg på plåt med bakplåtspapper.

6. Platta ut degen tills den är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

7. Tryck ner fingertopparna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

(lägg på önskad smaksättning  tex rosmarin, oliver, körsbärstomater, rödlök eller vad som önskas)

8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

 
I morgon återvänder vi till galleriet för att fylla upp med ved så vi kan mata kakelugnen hela helgen, sätta upp granris & lägga sista handen vid det hela. Cafédelen fixar Margrethe klart med, där blir aebleskiver med sylt & grädde, glögg, varm choklad med vispgrädde, kaffe, the, fina bakverk och mycket gott. Eldstubbarna skall ut & sen är det klart!
VÄLKOMNA!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback