Universitetssjukhuset i Lund

Sammanfattningsvis en mycket givande dag!
 
Först överträffade vi oss själva med att hitta vägen in till centrum i Lund, hitta en parkering och (med hjälp av en äldre man..) betala för parkeringsplatsen. Vi gjorde nog hans dag, ha, ha. Han förklarade glatt att det brukade vara människor i hans generation som har problem med det. Men när jag förklarade att vi kommer från landet log han förstående. Vi letade alltså efter vart man skulle stoppa mynten när han kom förbi. Man kunde bara betala med kort. Ja, ja, det gick ju bra till slut, ingen P-bot. 
Men som jag tidigare berättat har jag ju inte något lokalsinne att skryta med, så jag var mycket nöjd med att hitta så långt. Och så hade jag ju Karin som co-driver ;)
 
Sen besökte vi gallerier, tittade på vacker konst och träffade intressanta människor.
 
Och så åt vi på mysigt café. Mums.
 
Sen hittade vi vägen ut till sjukhuset, hittade en ledig parkering & när vi nu som rutinerade stadsmänniskor stod med kortet i högsta beredskap för betalning visade det sig att här gick det bra att betala med mynt.
 
Med mycket möda & stort besvär bar vi in den skrymmande och tunga konsten som vi donerade, den jättestora skogsdraketavlan:
 
och det fossila Pälsdrakespåret i Diabas:
 
samt de 1000 kr som det till slut blev i insamlingen. Vi framför sjukhusets stora tack till alla som skänkt till insamlingen.
 
Vi blev mycket varmt mottagna på Barn och Ungdomsavdelningen, där vi fick träffa Ann som är ansvarig för lekterapin.
Hon berättade att de planerar att använda konsten som inspiration för barnens skapande i lekterapin och de planerar göra en utställning med barnens konst tillsammans med våra verk. När hon berättade att de ämnar använda sakerna så positivt till ett Draktema kom vi överens om att skicka ner resten av vårt underlag om de olika drakraserna, bilder & faktarutor och vi lovade också komma ner när de önskade för att medverka när de skall jobba med det, svara på frågor och berätta om fakta som professor Drattenhög hjälpt oss att få fram. Han är själv väldigt ljusskygg, så vi får föra hans talan.
Vi fick en rundvisning på den fina lekterapiavdelningen där barnen och ungdomarna har möjlighet att jobba med olika typer av kreativ verksamhet. Det känns riktigt bra att kunna vara del i att göra något roligt för barnen som är inlagda där! Och det är ju även ni som varit med och skänkt pengar. Tack!!
 
Sen rullade vi hemåt och med bara en liten, liten miss blev det rätt hela vägen där också. 
Åh, så lugnt och skönt det är att vara hemma i lilla Gylsboda igen!! Men det har varit en riktigt bra dag.
 
 

Kommentarer
SandraA säger:

Lekterapi är helt fantastiskt! Häftigt att er konst får vara en del av det :)

Svar: Ja det känns bra, jättefint ordnat med mycket olika saker de kan jobba med för skapande, kreativitet och lek. Och nu skall de jobba med draktema ;)
Pia Lindberg

2013-08-22 | 22:10:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback