Symboler?

Då var auktionen avslutad och resultatet blev 3300 kr som vi bidrar med till insamlingen jag tidigare berättat om. Hela summan går oavkortat till insamlingen. Nu får Karin & jag sätt igång & tillverka sakerna efter vinnaren av resp buds önskemål. Kul att det blev ett så bra tillskott till insamlingen, tack alla som varit med och lämnat bud!
 
Jag har fortsatt jobba på späckhuggarfenan idag, ute i det vackra vädret. Trevligt med besökare i lilla verkstaden, som ger anledning till att pausa i arbetet med vinkelslipen.
 
Tog mig även en liten paus för att skörda blomsterbönor. Oj, så goda de blev, lätt kokta i saltat vatten. Och så vackra bönorna är! Som små färgglada pärlor gömmer de sig i de stora gröna skidorna.
 
 
Har även gjort klart några beställningar, enklare små råa hjärtan.
 
När man står ensam & arbetar hinner man fundera & filosofera- kanske alldeles för mycket ibland? 
Idag funderade jag i alla fall på detta med hjärtan. Alltid mycket efterfrågade. Tänker att det nog inte finns någon smyckestillverkare eller designer utan att de får önskemål om att göra just hjärtan. Som en universell symbol för kärlek finns den i oändligt många utförande. Och med hjälp av Diabas och silver kan den varieras i både form och yta. Rå, mattpolerad, blankpolerad, delpolerad osv osv. Silverinfattat, med silverhänge, med genomgående hål för länk osv. 
Här är några av de enkla små råa.
 
Men vad har ni för andra favoriter, utöver hjärtan? Andra former eller symboler som ni uppskattar?
 
Själv tycker jag om droppen som form. Jag tycker det är en behaglig form som andas harmoni. 
Även den kan varieras på mängder av olika sätt. Men jag tycker det skulle vara spännande att höra om era personliga favoriter. Berätta gärna!
 
I morgon blir det en tur till Hägghult & Svarta Bergen för guidning, sen börjar arbetet med att polera späckhuggarfenan. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback