Sporrakulla & flamenco..

Var tillbaka på Sporrakulla igår. Vi har tillbringat några dagar där flera somrar förut, bott & levt 1600-tals liv & guidat turister. Hela omgivningen andas lugn. Vi strosade lite, åt medhavd picknick tillsmmans med goda vänner & njöt av lugnet. Träffade en av dem som har hand om gården & han menade att nästa sommar kunde vi kanske komma tillbaka & bo där igen. Vackra Sporrakulla:
 
 
 
 
När regnet kom körde vi till nästa smultronställe: Hjärtasjön. Där kunde vi sitta under tak med kaffekorgen.
 
 
En härlig eftermiddag! 
 
Ryggen & nacken är ganska bråkiga igen, så det var skönt med en ledig eftermiddag.
 
I morse tänkte jag ta en bild när jag var ute på promenad med Flipper, Macko & Sensi. Det gick sådär..
 
En tur till Älmhult fick det bli, för att ekipera sonen inför skolstarten. Han har vuxit lavinartat över sommaren.
På IKEA åt han & kompisen mjukglass, innan vi körde hem & jag gav mig i kast med arbetet. 
 
Flamencoörhängen visade sig vara vanvettigt kul att göra. Eftersom utövarna säger att det inte kan bli för mycket i flamenco kan man brassa på ordentligt med silverpärlor, silverkedjor & Diabas ;)
 
Frukttorken har gått varm nu flera dagar. Tips: torka INTE svarta vinbär & björnbär i torken. Det händer lixom ingenting. Äppel gick bra, hyfsat snabbt. Hallon går bra. Banan ligger på tork nu, i kakaopudrade skivor. Verkar funka bra. Men som sagt, svarta vinbär/björnbärblandningen var segtorkad. Gav upp & slängde in det i ugnen till slut. Så nu har jag en smaklig blandning av hallon/björnbär/svarta vinbär. Godis:
 
Vi har tagit tag i renoveringen här hemma igen nu. Så det är många bollar som skall snurra. Hoppas att det är tillfälligt strul med ryggen. Karin har gjort en insats ikväll. Sen har vi ju hjälp på nära håll här nu som man borde bli färdig till att söka sig till betydligt oftare. Har provat och det är kanon. Bjarkahälsan i Gylsboda.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback