Hjälp oss att hjälpa!!!

Hade en trevlig kväll i går, mysig byafest i Ubbaboda med massa trevliga människor.
Knackat sten, plockat bär, kört igång nya bärtorken.
Ser fram emot eftermiddagens utfärd, picknick i Sporrakulla.
 
Det var kortfattat.
För idag vill jag berätta om något helt annat.
 
På facebook har en grupp öppnats på adressen
https://www.facebook.com/groups/419908371459351/
 
Här är beskrivningen av vad det hela handlar om:
 
"Den 8 augusti hände det otänkbara. Blixten slog ner i hagen och fyra av familjens arbetshästar dödades.

Jenny och Lars-Göran Göransson driver ett ekologiskt lantbruk långt utöver det vanliga. Det mest unika är nog att de inte ens äger en traktor utan har i stället satsat på riktigt bra arbetshästar framför moderna redskap. 2012 var deras familjeföretag nominerat till Skånes Miljöpris. 

När hästarna dog där under trädet den eftermiddagen var det inte bara emotionellt sett en enorm förlust för familjen. Det blev även ett mycket hårt slag mot det lilla företaget. Inte nog med att det var kostnader på tiotusentals kronor på att få kropparna hanterade, Jenny och Lars-Göran står nu också utan sina kolleger och kamrater inför nästa säsong. Tiden och kostnaderna det innebär köpa in och specialutbilda hästar som dessa är mycket stora.

Vi har känt familjen Göransson i många år och vi är bestörta över deras förlust. De är fantastiska djurmänniskor som verkligen bryr sig om alla sina djur. Allt från deras arbetskamrater, hästarna, till fåren, grisarna och korna. Djuren får leva i flock och vistas ute året om med tillgång till skydd undan väder. Jenny och Lars-Göran värnar verkligen om både miljö och djurens välfärd!

Det är nu vi alla måste hjälpas åt! Familjen behöver nya hästar för att överhuvudtaget kunna fortsätta med sin verksamhet. Alla vi som bryr oss om miljö, ekologisk mat och god djurhållning behöver ställa upp för att hjälpa Jenny och Lars-Göran kunna fortsätta vara de förebilder och pionjärer som de är. Om vi alla bidrar med en summa kommer nya hästar kunna köpas in. Kanske till och med fyra stycken.

Ert bidrag sätts in på: 
Sparbanken Öresund 
Clearingnummer: 9300
Kontonummer: 125.204.861-4

Hästarna som förolyckades var:
Valle -00 Nordsvensk
Frö -98 Nordsvensk
Linus -97 Ardenner
Pontus -06 Ardenner

Tusen tack / Cajsa Stålhammar"
 

Eftersom både Karin och jag uppskattar dessa människors strävan om att arbeta med miljön istället för mot den känner vi att detta är något vi gärna vill stötta. Därför erbjuder vi följande:
 
Ni kan lägga bud separat på tavla, smycke eller Diabasljusstake, allt med önskat djurmotiv. Auktionen pågår tom sönd 28 aug kl 20.00.
Ni ser buden i tråden på Facebook. Om ni inte har tillgång till Fb går det bra att kontakta oss med ev bud, så lägger vi upp dem åt er. 
Så passa på, nu kan ni få ert älsklingsdjur på tavla, smycke eller ljuslykta och samtidigt göra gott, då pengarna oavkortat går till stöd för den drabbade gårdens verksamhet. Välkomna att buda på!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback