Julrunda och nyskapande

En fullmatad och händelserik vecka till ända.
 
Lite mer kan jag nu berätta om vår Julrunda.
Den 9 dec kl 11-17 blir grundtiderna för alla medverkande. Sen blir det nog så att i alla fall vi håller på lite längre ut på kvällen, eftersom vi är ute efter den extra mysstämningen med alla levande ljus i & utanför gamla transformatorn i Gylsboda.
Medverkande på rundan blir:
Christer Bording, Svarta Bergen, Catarina Carlesson, Margareta Juhlin, Helolen- Helen & Merle Banks, Eva Svensson i Nyteboden, & så Karin & jag i transformatorn. Hos oss kommer även Mette Aarre att ställa ut och Rebecka Szemenkár kommer nog också att medverka.
Ev tillkommer någon mer som i så fall kommer att vara i Svarta Bergen, där några av de medverkande kommer att finnas. Jag kommer att skriva mer längre fram om vad man kommer att hitta hos de olika aktörerna. Det är fortfarande inte helt klart med alla vilka som kommer att ha sina saker i Svarta Bergen & vilka som kommer att vara på sina egna ställen.
Det kommer att bli en spännande & varierande runda med ett brett utbud.
 
Börjar idag med att berätta lite om hur vi tänkt oss i gamla transformatorn.
 
Vi planerar att överraska besökarna med en stor & stämningsfull upplevelse. En härlig julgran med levande ljus skapar stämning inne i transformatorn. Under den ligger det en lockande hög med inslagna paket.
Vi kommer att ha världspremiär på vår klädkollektion som då kommer att vara rykande färsk. Så färsk att jag får hjärtat lite i halsgropen när jag inser hur lite tid det är kvar tills den 9 dec.. Det kommer att bli knappar och andra utsmyckningar i Diabas på kläderna som även kommer att prydas med tovade detaljer. Karin har bäst koll på denna avdelningen, det kommer att bli varma långvästar & andra tjusiga kreationer.
Vi väntar definitivt svar från en kör som ev kommer & sjunger. Mer om det när vi vet säkert..
Julgodis skall vi tillverka, som besökarna kan köpa i gammeldags strutar. Tanken är att vi skall ge oss på att göra bl a polkagrisar. Men vi kanske skall vänta att säga för mycket om det också tills vi testkört. En rutinerad polkagristillverkare behövs vid provkörningen & ev har vi en sådan som kan hjälpa oss igång.
Naturligtvis kommer vi också att visa nyheter i Diabas, nya målningar med vintermotiv, smycken, ljuslyktor & mycket annat. Kransar, taggtrådskronor osv osv. Idéerna är många. Nu skall de bara omvandlas till verklighet.
Glögg skall man kunna värma sig på & något smaskigt tilltugg kommer också att finnas, så klart.
Julklappasförslag till nära & kära kommer ni att hitta hos oss.
Massor med levande ljus i & omkring utställningsplatsen lyser upp & värmande eld knastrar utanför. Ser ni bilden framför er?!
 
I morgon skall Karin & jag träffas för att börja sätta ihop vad som skall finnas i paketen under granen. Vi tänker oss i stil med "lyckopåsar" fast som julpaket, något spännande för de mindre barnen. Och så skall vi snickra ihop en annons till Lönsbodabladet samt börja på ett marknadsföringsmaterial till hela rundan.
 
Barn kommer också att engageras till att göra symboler som hjälper er att finna de olika aktörerna. Förstaklassarna på Örkenedsskolan kommer att måla skyltarna, som kommer att bli konstverk i sig. Vi är så glada att skolan & barnen nappade på förslaget!
 
Så skriv in 9 dec i kalendern & åk runt till alla på rundan. Då är man också med i en utlottning med priser från var & en av deltagarna.
 
Nog om julrundan för idag, det kommer att bli mycket mer om detta efterhand som vi har planerna i hamn.
 
Här ett sällskap som inte bekymrar sig om några julrundor alls. När jag kommer funderar de mest på varför det skall ta sådan tid att skaka fram äpplena som de vant sig vid att de skall få. Här kommer alla fyra snyggingarna & möter upp, förväntansfulla som barn på julafton.
När hästarna fått sina äpplen idag på morgonen & en liten morgonrunda var avklarad med Macko & Flipper kom Sensis kompis Nero till stallet, så de fick rusa av sig lite.
Sen skulle jag hem & fortsätta med beställningarna. Men så fick jag sådan lust att bara göra något annat, skapa fritt bara för att det är kul. Måste sticka mellan med sådant ibland, för att få det att vara fortsatt kul & inte tappa det egna uttrycket. Så dagens hänge är ett mellanspel, imorgon återgår jag till beställningarna.
 
Detta var roligt att skapa. Behagligt i formen. Diabasen & silvret kompletterar varandra & helheten blev skön, tycker jag. Ett stort och rejält hänge för den som vill ha ett harmoniskt smycke som syns. Jag gillar det. Vad tycker ni?
 
 
 
 

Kommentarer
Monica Näslund säger:

Det var vackert, enkelt och estetiskt tilltalande.
Undrar vad ett sånt betingar/kram

Svar: Tack, det var roligt att höra. Hänget är ganska stort, ca 35 mm brett & 80 mm långt. Det kostar 1600 kr, utan kedja. Kram / Pia
Pia Lindberg

2012-10-27 | 23:24:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback