Höstrusk

Regn & höstrusk. Hela helgen. Vi som önskat torrt & fint för att köra hem hö.. Det blev sådär, kan vi väl säga. Men vi fick låna ett täckt släp, så höet klarade sig ok från vätan.
 
Sonen är piggelin igen, skönt. Var en sväng hos syrran igår & åt gott, träffade syskonbarnen & hade trevligt.
 
Idag har jag knackat sten & knackat silver. Vi har varit & tittat efter material till kommande projekt. Och så var vi & tittade där man inte rör Diabasen mer, det blir facinerande när naturen tar tillbaka området, mossan växer tät & vitmossa lägger sig som ett täcke över skärvorna.
 
Familjen & Karin beundrar den spektakulära naturvyn
 
Äntligen skulle vi sen bli färdiga till att köra till Atelje Ängeln i Hunshult för att titta på hennes konst. Bor så nära, men har aldrig varit där förut. Nu hade vi en leverans dit & det passade bra att titta in på konsten då också. Vi hann dit, så ringde min mobil. En snäll granne berättade att våra hästar var på rymmen. Hon ringde & uppdaterade oss på vägen hem vart åt de gick, så vi kunde hitta dem direkt. En annan snäll granne som sett dem galoppera förbi kom genom skogen med grimmor och erbjöd hjälp att hämta de andra hästägarna. Karin hjälpte till & hennes man kom också ut. Och damen som bor där hästarna sprang fram var också mycket behjälplig. Vi hade en hingst ute på rymmen & dit de sprang fanns det sto, så det var upprörda känslor bland hästarna. Lyckligtvis slutade allt väl, vi fick förbi alla bilar utan missöden, in med stona i stallet & våra hästar i hagen där tills alla hussar var på plats & kunde plocka med sina respektive pållar.
Tusen tack alla som hjälpte till!! I hällregent ställde alla upp helt fantastiskt. Kram till er!! Jag skall villigt erkänna att jag var ganska uppjagad där ett tag innan vi hade situationen inom någon form av kontroll, puh. Man har inte mycket att sätta emot när de laddar & ämnar hoppa över in till brudarna som var så lockande, men viftande & tjoande fick vi styr på dem tills damerna förpassats in i sitt stall.
 
Resten av dagen förflöt lugnare, i lilla verkstaden. Nog med spänning för en dag.
 
Här en ring med silverinfattad polerad Diabas. Ringen är öppen för att kuna regelra storlek efter behov & slingrar sig upp för fingret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback