Sorg i hönsgården.

Det råder sorg & förstämning i hönsgården.Lilla söta hönsmamman Maja är död & hennes två små är alldeles olyckliga. Hon var väldigt modig och försökte försvara sina små och blev därmed ett lätt byte för den stora vackra rovfågeln som svepte in över trädgården.
Vi vet ju att frigående höns lever med den risken. Det är ju helt naturligt att rovfågeln passade på när tillfälle bjöds. Men hon saknas där ute, lilla tappra Maja.
Det är hårt ibland, livet på landet..
 
Jag är klar med en brosch som vi skall ha till att smycka klädkollektionen. En storhövdad Diabassnok är det. Oerhört sällsynt. Finns bara i ett exemplar ;)
Sambon frågade varför jag gjort en spermie. Hm.
Det är ju alltid fritt fram för olika tolkningar, så då kan den väl vara en sorts fruktbarhetssymbol också då.
 
Nu försöker vi fokusera på att få ett sortiment med julsaker klara till Skånejul på Hässleholmsgården 22-25 nov.
Har bara varit inne & värmt upp mig en stund, skall ut  kylan nu & fortsätta ta fram hängen som sen skall vidare till Karin för målning av julmotiv. Sen blir det ett par dagars arbete på turistbyrån, men Karin & jag konstaterade tidigare idag att det där med sömn får det bli mer av senare, när vi blir pensionärer, kanske?
 
 
 

Kommentarer
Rebecka säger:

Vad hemskt med hönan. Det är ju livets gång, men det är klart man blir ledsen. Tänker på er och de små.

Svar: Tack snälla. Det går ganska bra för de små, duktiga gammelhönan Tilda är en pålitlig adoptivmamma som alltid rycker in när det behövs.
Pia Lindberg

2012-11-07 | 07:39:51
Bloggadress: http://rebeckacreates.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback