Keramikfat & Ducatitårta


Från senaste bränningen: setngodsfat glaserat i tre harmonierande färger, och så lite stänk över det hela. Jag har haft nöjet att vara med några gånger när keramikerna här i Gylsboda, Mette Aarre, Raimo Veranen & deras danska konstnärsvänner har bränt Raku. Det är mycket därifrån inspirationen kommer med att lätta upp med penselstänk på slutet, så resultatet inte blir så stelt.  Tyvärr lämnade Raimo oss strax före jul, alldeles för tidigt, men hans minne och hans goda råd lever i allra högsta grad kvar.
Idag blir vår lille Max 12 år. Varje år får han önska sig hur tårtan skall se ut & i år skulle jag göra ett Ducati emblem. Det är mycket mc som gäller, ett intresse som han delar med mosters Ducatifrälste man. Nu blev det ingen skola idag, det blev till att vara hemma & vila sig i form efter en febertopp, men tårta fick det ju bli i alla fall när det nu äntligen var skottår.
Nu är jag riktigt sugen på att jobba i Diabas, har lite nya idéer jag vill testa när bara tiden finns.
Imorgon är det möte om närradion, skall bli intressant att höra mer om det. Och sen är det silversmide. Några fler timmar på dygnet hade behövts, renoveringen tar tid, djuren skulle gärna få mer av min tid osv. Men nu får det nog bli lite tid för sömn också, känns det som..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback